Go to Top

Dijkhuizen: “we zitten klem”

Dijkhuizen: “we zitten klem”

Marinus Dijkhuizen laat via Omroep Brabant weten zich zorgen te maken over de selectie voor komend seizoen. Een aantal spelers kan weg, een aantal spelers moet weg en een asntal spelers willen we graag weg. Of juist niet, maar die gaan dan toch. Zoiets.

Waar iedereen de hoop gericht heeft op Hans Smulders als de redder, die in staat geacht wordt met een klein budget te kunnen opereren, is Dijkhuizen wat minder zeker.
NAC moet 9 ton in euro inkrimpen op het spelerbudget, maar wil wel sportief verversen. “Het is lastig. We moeten het met minder doen, maar dat gaat niet makkelijk. Het klopt dat sommige spelers terug gaan in salaris en transfervrij mogen vertrekken. Maar dat moet dan wel gebeuren, ze kunnen ook besluiten om te blijven. Voorlopig zitten we klem.”

Is er echter reden om te zeggen dat we ‘klem’ zitten? Berichten sijpelen door dat Kenny van der Weg op zeer korte termijn naar Schotland gaat om over zijn toekomst te praten. Noppert verkast sowieso (zie eerder bericht). Van Mats Seuntjens wordt ook verwacht dat alleen clubliefde hem niet gaat binden aan NAC. Er is voldoende belangstelling.
Een aantal spelers mag weg via een clausule in hun contract. Jelle heeft dan wel (veel) salaris ingeleverd, maar dat hij stopt (en verder gaat als trainer) scheelt allicht een slok op de borrel.

Daar staat tegenover dat NAC nog de mogelijkheid heeft 6 Man City spelers te halen, die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor weinig geld. Pick your choice Marinus. Daarnaast blijft een Kevin van Diermen, die echt niet de hoofdprijs vangt. Ook El Allouchi (momenteel Helmond Sport) komt ineens in aanmerking voor een plaatsje bij NAC en wil dat erg graag. Of NAC dat nog steeds wil is een tweede, maar de mogeljkheid is er.

Dus zonder direct in het hoogst betaalde segment te gaan vissen is er best wat mogelijk, waarmee NAC niet volledig klem komt te zitten. We wachten de hoge hoed van Hans Smulders maar even af voordat we in paniek schieten. Voorlopig is hij de belangrijkste man aan zet in de komende periode en moet Dijkhuuzen afwachten of zijn wensen bewaarheid kunnen worden.

Bron: B-side Rats, Omroep Brabant

80 Reacties op "Dijkhuizen: “we zitten klem”"

 • NOAD&gaanhugodver
  24 mei, 2016 - 23:30

  Hans Smulders kan met een budget van 800.000 een club 4e maken waarom geen eerste met 1,5 miljoen? Het spelersbudget gaat inderdaad naar beneden maar er zijn lage eredivisieclubs zoals excelsior die in de erdedivisie kunnen zitten met een zelfde soort budget… Waarom nac niet? Nac moet slimmer met het geld omgaan en geen flops meer kopen. En de man die een geweldig oogje heeft voor goedkope spelers met kwaliteit en potentie is Hans Smulders. Dus dat gezeur is overbodig, het kan… Het is gedaan en het moet nu weer gebeuren bij NAC. Het blijft een goed budget voor een jupiler league club dus alle mogelijkheden voor rechtstreekse promotie zou ik zeggen…

  0

  0
 • Rattata
  24 mei, 2016 - 23:39

  Kenny, Mats en Jelle..
  Toch 3 grote namen die we volgend jaar wellicht niet meer gaan zien. Ik zal ze alle 3 missen. Is toch jammer.

  0

  0
 • Lars
  24 mei, 2016 - 23:43

  Begin je nu al met je eigen in te graven dijkhuizen ?

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  24 mei, 2016 - 23:48

  Kheb Een jaar lang lopen roepen dat we het heel lastig gaan krijgen bij GÉÉN promotie. “Loopt wel los” heb ik 1000 keer gehoord. We gaan het zien. Hopen op Super Smulders. Maar die kan ook geen ijzer met handen breken. Ik geloof eerlijk gezegd niet in een 1-8 plaats garantie voor komend seizoen. Maar laat me verbazen. We gaan er weer vol voor!

  HUP NAC

  0

  0
 • malpolon
  24 mei, 2016 - 23:55

  Volgens het artikel in BN De Stem van maandag zou de spelersbegroting met 1,1 miljoen dalen (terwijl de totale begroting met slechts 0,4 miljoen zou dalen, iets wat ik niet goed begrijp; waar gaat dan 7 ton meer naartoe?). Nu is de daling nog maar 9 ton. We gaan al vooruit dus :)

  0

  0
 • Zand in je ogen
  24 mei, 2016 - 23:55

  Als Excelsior een paar jaar in de ere blijft met een spelersbegroting van circa 1,5 mio en 658 bejaarden op de tribune, dan moet NAC dat toch ook lukken met 14000 supporters op de tribune (in de juupliek nota bene). Spelers lijken te denken dat de bomen, ondanks alle financiële malaise, nog steeds tot in de hemel groeien bij NAC, die tijd moet voorbij zijn. Heb er alle vertrouwen in dat Hans Smulders een jonge, gretige getalenteerde groep weet samen te stellen binnen dit budget. Zeg nou zelf, welke andere juupliek club kan qua sfeer en beleving bieden wat NAC te bieden heeft? Het lijkt mij een droom voor elke juupliek speler om in het Rat Verlegh te spelen (in geel shirt). Dat is toch 1000 keer beter dan de doodgeslagen ambiance bij Telstar, top Oss of fortuna?
  Hup Hans

  0

  0
 • Karel
  25 mei, 2016 - 00:06

  En de doelstelling blijft: promotie! Wie houd je nou voor de gek, Goetzee?

  0

  0
 • nachoreca
  25 mei, 2016 - 00:10

  ik word er nu echt moedeloos van! je bent nog de klap van zondag aan het verwerken en de eerste zeik/ellende verhalen sijpelen alweer door….en dan ook nog door ‘mijn vriend’ dijkhuizen de wereld in geholpen… man man man wat een verkeerde keuze hem te nemen ipv hans de koning…leg mij anders maar eens uit hoe het komt dat een minder go ahead (ze zijn me een heel seizoen niet opgevallen) promoveert?! juist door een coach met visie en vertrouwen in zijn selectie! we hebben een inderdaad een levensgroot probleem nu en hoe gaat dat weer aflopen…?! pfffff het houdt niet op….vanzelf…

  0

  0
 • Peer11
  25 mei, 2016 - 00:16

  Daar zijn de eerste excuses al. Pff begon me al zorgen te maken.

  0

  0
 • Oldskool
  25 mei, 2016 - 00:23

  NAC heeft geen spelers begroting van 1,5 mln maar van 1,5 mln + 6 x 1,5 ton.
  Afwachten maar ik proef geen onrust bij NAC. Onvergelijkbaar met vorig jaar.

  0

  0
 • Ruud H.
  25 mei, 2016 - 00:25

  Én dan een talentvolle jeugdspeler als Noël de Graauw wegsturen. Jongens uit Breda, die het gras nog op willen vreten voor de club. Natuurlijk, deze jongen is nog niet Jupilerleague rijp, maar beschikt mijns inziens wél over een goede mentaliteit. Dit kun je over die andere lapzwanzen niet zeggen…..Heb bij beloftewedstrijden meerdere leuke, frisse jongens zien lopen die vervolgens 0 kans krijgen bij het 1ste. En die Brands/Borahsasar etc. voelen zich té groot om bij de beloften te spelen en lopen ongeinteresseerd met vedettegedrag rond. Vind je het gek dat NAC met deze jongens de oorlog niet wint. Stelletje prutsers. Nu zullen er vast een 6tal spelers uit Mancester komen, zonder enige binding met NAC…..Een titel KOOP je echter niet!! Kijk naar Leicester, het groepsgevoel/mentaliteit is het belangrijkste als je iets wilt bereiken. Noël de Graauw, IK heb altijd van je genoten. Het gaat je goed!!

  3

  0
 • RaRa
  25 mei, 2016 - 06:10

  23 ‘oefenwedstrijden’ (want dat Sparta kampioen zou worden stond al vroeg vast) gespeeld en in de nacompetitie gefaald, is al genoeg om hem aan te rekenen.
  Nu strakjes beginnen met een trainer die niet achter de selectie staat betekend waarschijnlijk weer dat na een stuk of 8 wedstrijden conclusie komt dat ze niet met elkaar doorkunnen.
  Jezus, leren ze nou echt nooit iets bij…..

  0

  0
 • Hbreda076
  25 mei, 2016 - 06:47

  Alleen maar niet negatief. Het enige wat hij probeert te zeggen is dat het budget naar beneden moet en dat de spelers die blijven van de huidige selectie een groot deel van de begroting “bezetten”. Dit is niet meer dan logisch. Smulders heeft dus geen 1,5 miljoen te besteden en ook zeker geen 800.000. Als we komend jaar promoveren zou ik het knap vinden. Ik verwacht echter een top 5 klassering en het jaar erop wanneer de niet Smulders spelers (op Stam na want die blijft tot 2018) weg zijn dat deze man ervoor kan zorgen dat er een kampioenswaardige selectie staat. Mits de droom al sneller uitkomt…..

  0

  0
 • De Kroonprins
  25 mei, 2016 - 06:56

  Heel wat spelers en dan ook nog eens de jongens met de hogere salarissen hebben vorig jaar een 2-jarig contract getekend met de eenzijdige optie om in geval van niet promoveren te kunnen vertrekken. Nac zit nu in onzekerheid welke spelers die optie zullen gaan uitoefenen en daarom is het lastig beleid te maken nu. Ik begrijp de zorgen wel.

  0

  0
 • Boz
  25 mei, 2016 - 06:57

  Omdat Smulders heeft bewezen (op dat niveau) een redelijk elftal bij elkaar te krijgen met acht ton, wil dat absoluut niet zeggen dat hem dit ook bij ons gaat lukken. Hij heeft dan wel het dubbele nu tot zijn beschikking, maar dan word er ook heel veel meer voor gevraagd. Geloof niet dat eindhoven hard op heeft uitgesproken dat promotie de doelstelling is. Je legt hem zo wel heel veel druk op. Misschien is hij wel heel creatief in de kleine ruimte (kleine beurs) en weet hij zich geen raad met de ruimte die hij ineens heeft.
  En dan het man. City hoop, ben realistisch! Vanaf het eerste contact is er gezegd dat er spelers komen op het niveau waarop we spelen. Dus dat wil zeggen dat we niet de eerste keus krijgen, want die spelen daar. Dat we niet de tweede keus krijgen. Die stallen ze in betere competities. We krijgen derde dan wel vierde keus (4de keus meest voor de handliggend gezien we J.L spelen.
  Stel we krijgen vier spelers dan HOOP ik dat er twee ver boven uitsteken en van twee we onszelf afvragen wat die hier doen. Maar alle vier zal speeltijd mee afgesproken zijn. Anders slaat dat samenwerking nog helemaal nergens op.
  Daarnaast zie ik op dit moment geen verkoopwaarde op het veld staan. Op gemaakt op.afgelopen seizoen zie ik niet een speler verkocht zien worden. Dus hier komt ook geen extra geld voor binnen.
  Ik sta voor deze club, op elk niveau we spelen. Maar geloof niet in sprookjes. Dus kom bij mij niet aan met mooi weer praatjes dat het komend jaar zomaar allemaal goed komt. Op dit moment voorzie ik eerder een langer verblijf in de JL dan komend jaar promoveren. Maar wat kan mij het

  0

  0
 • Made zuid
  25 mei, 2016 - 07:14

  Pfff als die bal van brands binnen gaat is het Hosanna. Mensen niet zeiken en bouwen en vertrouwen hebben komt echt wel weer goed

  0

  0
 • BredaBeatrix
  25 mei, 2016 - 07:16

  Onbegrijpelijk dat je ‘eigen’ jeugd weer gratis naar buiten loopt. Ze leren het echt nooit bij NAC! Zorg dat je beleid maakt op transfergelden en weer je tegen de zaakwaarnemers. Want zo doorgaan is amateurisme ten top. Verder…

  Hup NAC!

  0

  0
 • BredaBeatrix
  25 mei, 2016 - 07:17

  weer = weert

  0

  0
 • Nac
  25 mei, 2016 - 07:23

  Kenny gaat naar Ross’ country

  0

  0
 • badeend
  25 mei, 2016 - 07:25

  NAC is prima bezig. Op dit moment kan er nog niet veel, maar er worden óók geen gekke dingen gedaan. Gewoon de rust bewaren en werken aan de toekomst. Hup Dijkhuizen, hup Smulders, hup Gilissen, hup Goetzee – HUP NAC!

  0

  0
 • 7
  25 mei, 2016 - 07:37

  Smulders maar even z’n werk laten doen de komende weken. We komen er echt wel. Afscheid nemen van jongens die het niet hebben laten zien of op konden brengen. Jonge honden die willen vechten voor elke meter die hebben we nodig

  0

  0
 • Hoezo?
  25 mei, 2016 - 07:37

  Volgens mij hebben ze bij NAC mensen ingehuurd dat wanneer je iets negatiefs zegt over de leiding/RVC je gelijk 10 keer een duim omlaag krijgt. Let maar op.

  Zo’n beetje de hele selectie zit nog geen jaar. Hoe kun je dan spelers een hoog salaris bieden als je weet dat wanneer je niet promoveert je in deze situatie terecht komt? (De spelers die langer zitten gaan al Jelle, Mats en Kenny)
  Dat is nu zeer slecht beleid.

  0

  0
 • nacman
  25 mei, 2016 - 07:38

  waar zijn onze grote 3 sponsors kom op jongens steek een miljoen in NAC of twee miljoen das bij een miljoen 350.000 euro de man dat kunnen jullie makkelijk en het probleem is opgelost.
  heren ik wil dat jullie dit doen jullie zijn toch echte naccers of vergis ik mij daar ik .
  wil het morgen in de stem lezen sponsors steken NAC de helpende hand toe

  0

  0
 • sCARz
  25 mei, 2016 - 08:20

  Ik hoor liever dat ze zich hard gaan maken om op zaterdagavond te spelen. Scheelt behoorlijk wat scc”s.

  0

  0
 • Bloedpaal
  25 mei, 2016 - 08:23

  @Nacman
  Sponsors blijven geld steken in NAC wil je zeggen? Dat ze het gedaan hebben moet je zien als bijkomstigheidje en daar mag je best dankbaar voor zijn. Je moet het niet gaan zien als een structureel iets, want dan krijg je de organisatie nooit stabiel!

  0

  0
 • Semsi
  25 mei, 2016 - 08:30

  Ongelofelijk dat mensen zich storen aan deze uitspraken van Dijkhuizen, het is gewoon de realiteit.
  Jongens als Dingsdag, Verbeek, Gorter, Stam, Brands (misschien nog wel meer) wilden enkel naar NAC als men een meerjarig contract kon tekenen + een 1-zijdige optie bij niet promoveren een mogelijk transfervrij vertrek. Dit zijn de dure jongens en er zal pas iets mogelijk zijn als er zo’n speler vertrekt. Kan even duren omdat deze rustig wachten wat er voorbij komt, komt er niets blijven ze lekker bij NAC.

  Ik verwacht dat plekken van de vertrekkende spelers ingevuld zullen worden met die van Manchester City.
  Dus een keeper (JtR), linker CV (van der Weg), linkermiddenvelder (Matic), rechtermiddenvelder/rechteraanvaller (Seuntjens) etc.

  Voordeel: nu kunnen we ook zien wat de samenwerking betekent voor Manchester City, welke spelers komen er naar Breda. De talenten die we echt willen hebben of 3e keus? Als de samenwerking serieus is heeft Manchester City er ook baat bij dat NAC goede spelers krijgt en dus snel weer naar de Eredivisie gaat!

  1,5 miljoen budget is niet veel. Tel de salarissen van Dingsdag, Verbeek, Gorter, Stam, Brands en Suk maar eens op!
  Bij veel spelers zit nog in het hoofd dat je bij NAC dik geld kunt verdienen, dit is iets waar Hans Smulders bij Eindhoven niet mee te maken had. Eindhoven had niks te makken en dat wisten de spelers waarmee onderhandeld werd ook. Ik heb vertrouwen in Smulders, maar het wordt een lastige klus. Succes Hans!

  0

  0
 • Jan
  25 mei, 2016 - 08:42

  Niemand zit te wachten op Dingsdag, Verbeek, Gorter, Suk en Stam. Dat is het grote probleem, zeker niet na afgelopen seizoen. Die blijven gewoon zitten.
  Hun salaris blijft in die 1,5 miljoen zitten. En dat scheelt een slok op een borrel.
  Ben bang dat we pas na volgend seizoen (als er echt veel contracten aflopen) door kunnen pakken…

  0

  0
 • Fransje
  25 mei, 2016 - 08:49

  @semsi,

  Je vergeet 1 belangrijk ding! City heeft ongeveer 10 clubs waarmee het een samenwerkingsverband heeft!
  En van die 10 clubs voetbald NAC op het laagste niveau. 3x raden welke keus er uiteindelijk naar Breda komen!
  Verder zou je niet eens moeten eillen dat er 4 of 5 huurlingen vd zelfde club in fe basis staan. Die zullen nooit het gras op vreten en, zeker als het minder gaat, een apart groepje vormen binnen de selectie. En dat is dodelijk!
  Ook belangrijk is dat de helft van je basis op deze manier 0 waarde vertegenwoordigd!
  Je kan je beter op talenten uit de juup concentreren. Die vinden het wel een eer om voor NAC te spelen. En als daar 1 of 2 voltreffers tussen zitten kun je er nog goed aan verdienen ook!
  Daarnaast moet 1 of 2 huurlingen met extra kwaliteit overtuigen om hun carriere nieuw leven in te blazen! Goed voorbeeld vind ik Boymans bij Willem II.

  Ik denk dat dat een veel betere manier is om weer terug te komen dan alle hoop richten op wat 4e rangs jonge broekies uit Manchester…..

  0

  0
 • Jan
  25 mei, 2016 - 08:53

  @ Fransje

  Je vergeet de factor geld!

  Elke jongen die je wil halen kost geld (of hij nu Boymans heet of een JL speler). En dat hebben we niet, het spelersbudget gaat naar beneden en er zit (al jaren) teveel salaris vast in de selectie.

  De City spelers zijn gratis….

  Waarom denk jij dat deze deal gesloten is?

  0

  0
 • Jf
  25 mei, 2016 - 09:04

  Realistisch spelers als Mulder, Lazic, Gorter,Verbeek en Ars zullen willen blijven en dit zijn toch dure jongens die niet goed genoeg zijn. Behalve Ars die aardig wat gescoord heeft

  0

  0
 • heksenketel
  25 mei, 2016 - 09:14

  Toch apart…het verschil tussen Dijkhuizen en Smulders, terwijl ze met dezelfde situatie te dealen hebben. Smulders tweet vol fighting spirit: “Ik beloof een strijdend NAC komend seizoen! Dit is niet het einde, dit is het begin.” En Dijkhuizen zit al weer klem. Ik heb het al vaker gezegd…geen idee hoe Marinus het voor de groep doet, maar naar buiten toe komt hij futloos en inspiratieloos over. Daar trek je geen spelers mee over de streep.

  Dan doe mij Smulders maar, daar word je enthousiast van en ik snap wel dat hij spelers naar zich toe kan halen. En natuurlijk wordt het lastig, dat weet Smulders ook wel. Maar laten we het ook eens positief zien…Van de Jupiler-clubs zijn wij voor de ontwikkeling van spelers een hele goede club!

  0

  0
 • Yup
  25 mei, 2016 - 09:19

  Toen Dijkhuizen rond de winterstop is gaan “rouleren”, terwijl er net 7 van de 8 westrijden gewonnen waren, heeft hij eigenhandig het seizoen om zeep geholpen. En nu al weer gaan lopen piepen. Eigen schuld jongen.

  Btw Ars is bezig met een Spaanse 2e klasser

  0

  0
 • TheBeek
  25 mei, 2016 - 09:27

  Om jezelf als supporter een plezier te doen zou ik niet al te hoge verwachtingen hebben de komende jaren.

  Ja we hebben veel supporters en een mooi groot stadion maar zoals we nu toch allemaal zouden moeten weten word je daar geen kampioen mee ;)

  Wat op het veld staat bepaalt waar je eindigt; niet de mensen die op de tribune zitten.

  Ik denk dat goetzee commercieel gewoon uitstekend bezig is. Stadionhuur is gewoon een grote sta in de weg voor nac maar doen we voorlopig niks aan.

  Smulder is aan zet nu.

  Graag jongen gretige gasten en geen oude bekenden (gorter, verbeek) of gearriveerd ‘namen’ als dingsdag etc.

  0

  0
 • La pelota
  25 mei, 2016 - 09:39

  Als de dure spelers een eenzijdige optie hebben om te MOGEN vertrekken bij niet promotie, hebben we een probleem! Of ze blijven, terwijl TD en trainer ze liever zien gaan of we kunnen pas de transfermarkt op als zij hun keuze hebben gemaakt. Wie heeft dit bedacht?

  0

  0
 • Toontje
  25 mei, 2016 - 09:43

  Dit wordt met het jaar moeilijker zoals eerder aangehaald

  0

  0
 • wolfmanjack
  25 mei, 2016 - 09:56

  Gewoon tegen Gorter en Verbeek zeggen dat je ze NOOIT meer opstelt, dan gaan ze vanzelf.

  0

  0
 • Jan
  25 mei, 2016 - 10:07

  Smulders zal eerst moeten verkopen alvorens hij kan inkopen…

  0

  0
 • Balletje
  25 mei, 2016 - 10:11

  Kan me altijd meer vinden in realisme dan in opgeklopte en te hoge verwachtingen.
  Dijkhuizen zal het moeten doen met enthousiaste nieuwelingen, hopelijk met een enorm NAChart en afkomstig uit de regio Breda.
  Moet toch e vinden zijn, gasten van 19-22 die gewoon graag willen en alles inzetten voor NAC?

  0

  0
 • zagge
  25 mei, 2016 - 10:24

  Dijkhuizen zegt “we zitten klem” daarmee bedoelt hij dat de situatie van veel spelers op dit moment niet duidelijk is. Hij is zich helemaal niet aan het indekken! Ze zijn nu even afhankelijk van wat sommige spelers besluiten te doen en zolang daarvan niet duidelijk is of ze blijven of weggaan zit je inderdaad klem mbt voorbereiding op nieuwe selectie.

  Hopelijk doet Smulders het eens een keer niet zoals alles voorgangers bij NAC en haalt hij onbekende namen/talenten die voor elkaar het gras opvreten en waarmee Dijkhuizen een team weet te maken met een duidelijke speelwijze.

  Hopelijk eindelijk is een geen selectie met “namen”. Liever een goedkoop team zonder zogenaamde sterren wat er voor gaat en misschien zelfs transferwaarde tot oplevert dan een half elftal met egotjes.

  THIS IS THE MOMENT (om het anders te doen)! HUP NAC!

  0

  0
 • merma84
  25 mei, 2016 - 10:30

  Maak aub niet dezelfde fout als vorig jaar, waar de uiteindelijke selectie veel te laat bij elkaar tot stand kwam.

  0

  0
 • JK
  25 mei, 2016 - 10:31

  Hoe zit het met Matic? Onderscheidde zich de laatste wedstrijden in positieve zin.

  0

  0
 • zagge
  25 mei, 2016 - 10:41

  Hup Ars Hup Unal!

  En verder succes met de nieuwe krachten :-)

  0

  0
 • Dutchbird
  25 mei, 2016 - 10:44

  Heeft iemand een lijstje met NAC spelers en datum einde contract?

  0

  0
 • Yup
  25 mei, 2016 - 10:50

  @JK
  Matic had nog een club optie voor 1 jaar, maar het contract is door NAC 1 april opgezegd.

  0

  0
 • maarten
  25 mei, 2016 - 11:06

  Och och wat zitten hier treurnichtjes. Ik ben positief over Smulders, Dijkhuizen, Goetzee. Jarenlang verkeerd beleid gevoerd en dat afserveren op de huidge mensen die er keihard voor knokken om NAC sportief en financieel op de been te houden.

  Ik irriteerde me ook mateloos aan de reacties als Dijkhuizen een keuze maakte aan zijn opstelling. Hij heeft er alles aan gedaan om NAC naar een hoger plan te tillen. Dat is gelukt, maar niet genoeg. Qua punten heeft hij t beter gedaan dan t Maaskant die zelfs zijn eigen spelers heeft gehaald. Er kwam wat meer stabiliteit, maar ook dat was niet voldoende. Hij heeft t systeem veranderd en dat heeft niet geleid tot t gewenste resultaat. Ook de aanvoerder is veranderd.

  Als al die stappen niet is gelukt dan moet de spelers maar eens in de spiegel kijken en niet Dijkhuizen. Dat betreft ben ik zeer blij dat er een enorme bezem er door heen gaat. Ook de Primadonna’s die denken dat ze in de eredivisie moeten voetballen…Ik breng jullie graag persoonlijk weg, want de mond was groter dan t presteren. Weg ermee.

  0

  0
 • zagge
  25 mei, 2016 - 11:09

  @maarten

  Eindelijk eens een schone lei!
  Alle vertrouwen in het technische team nu en inderdaad…liever een team met frisse jonge gasten die we nog niet kennen dan de prima-donna’s die geen knikker raken en voor zichzelf in de wei staan.

  0

  0
 • John
  25 mei, 2016 - 11:15

  Afscheid nemen van Dijhuizen. Wordt anders volgend jaar weer niks. En van alle basis spelers die er ook het a gelopen seizoen niks van bakten.

  0

  0
 • Ad Lips
  25 mei, 2016 - 11:26

  leuk een aardig al die huurlingen van Man City, maar ze sturen echt niet hun echte talenten naar de juup. Dat zullen overbodige speulers worden. Waarschijnlijk beslist City dat pas eind augustus en kunnen we weer tot de winterstop wachten totdat het team ingespeeld is. Dijkhuizen moet weg met zijn inconsistente beleid. laf voetbal met elke keer weer een andere opstelling
  Nac moet schreuder of Brood halen!!!!!!!!

  0

  0
 • Jurgen
  25 mei, 2016 - 11:58

  Ben benieuwd met welk spelers budget Twente de juup in gaat.

  Weer zo’n club als Almere ofzo op bezoek gaan lopen te kwijlen van het stadion

  0

  0
 • Yup
  25 mei, 2016 - 12:31

  @ jurgen

  Dan zul je dit wel interessant vinden :
  “De KNVB en de Eredivisie CV proberen uit alle macht een rechtsgang van FC Twente te voorkomen. Ze deden dinsdag een voorstel aan de club: verplichte degradatie, maar inclusief het behoud van de tv-gelden uit de Eredivisie. Bovendien zouden er komend seizoen twee clubs direct promoveren. Twente wees het voorstel af. ”

  Hoezo KNVB-Maffia?!!

  Bron:

  http://www.soccernews.nl/news/355833/Go_Ahead_hekelt_KNVB-voorstel_aan_FC_Twente:_Volstrekt_onacceptabel

  0

  0
 • scheppioni
  25 mei, 2016 - 13:02

  Daar had je eerder bij na moeten denken Marinus en NAC met name in uitwedstrijden met meer overtuiging moeten laten voetballen, dan was het zover allemaal niet gekomen, tot de laatste wedstrijd de kans gehad, maar ook afgelopen zondag was het vanaf seconde 1 teveel afwachtend reactie voetbal en daar gaat een club dus aan kapot !!
  En wij NAC supporters zijn er nu(de meeste) ook flink kapot van, dit had al twee jaar in de play offs niet gehoeven, ik heb er geen vertrouwen in net als een jaar geleden met het verlengen met Maaskant !
  Jullie beide hebbe flink gefaald om de puinhoop van Gudelj te kunnen herstellen !
  Ik hou me ergens vast aan een spreekwoord, ‘Na regen komt …….’ en ‘ hoop doet toch leven’ !
  HUP NAC

  0

  0
 • SjorsNAC
  25 mei, 2016 - 13:25

  Ik hoop dat ars blijft, je gaat nooit een spits vinden die er zoveel inschiet en betaalbaar is. Laten we sowieso hopen dat we uberhaupt een spits hebben als we starten want vorig jaar begon het al zo triest. De oefenwedstrijd tegen rkc op de opendag was al een teken.

  0

  0
 • RV
  25 mei, 2016 - 14:39

  “Het komt echt wel weer goed”, typisch zo’n pappen en nathouden uitspraak die past bij NAC.
  Het komt hier altijd wel goed en daarom zakken we steeds verder af.

  Ik geef Dijkhuizen en Smulders zeker een kans maar volgend jaar tellen er geen excuses meer en moet het gebeuren. We moeten gewoon promoveren om niet naar een lager niveau af te glijden.

  Natuurlijk heeft Smulders wel e.e.a. bewezen bij FC Eindhoven maar heeft hij ook het netwerk om spelers die net van een niveau hoger zijn te halen?

  Verder vind ik die hele Man City deal op zich wel positief maar ik ga er geen polonaise om lopen.
  Het is wel gebleken dat bijvoorbeeld een Naah en Unal (wat ik opzich prima spelers vind) veel te onrustig zijn en veel te wisselvallig. En dat zeg ik echt met alle respect hoor want dit zijn echt 2 gasten die ik nooit heb kunnen betrappen op mentaliteitsgebrek maar Unal heeft het alleen tegen de mindere clubs kunnen laten zien.

  0

  0
 • Fritske d'n Olifant
  25 mei, 2016 - 14:41

  NAC moet kijken of het Warner Hahn kan huren van Feyenoord. Verder vertrouw ik op de kennis en kunde van Smulders. Als ze bij City maar niet vergeten een Engelse spits, 2 meter, liefst kalend, zonder voortanden met 10 kg overgewicht en een drankprobleem te huren.

  0

  0
 • Braze
  25 mei, 2016 - 15:26

  Ik hoop dat er een “frisse” selectie komt. Geen broodvoetballers, geen “vedetten” die over de top zijn, maar gewoon jongens die nog plezier in voetbal hebben en willen presteren. Mannen met een winnaarsmentaliteit.
  Van mij mogen er heel wat spelers vertrekken. Ze hebben immers bewezen de top van de Jupiler niet aan te kunnen. Marinus heeft veel twijfel bij mij gebracht. Altijd grote woorden,die niet door prestaties gevolgd werden en nu is hij zich al aan het indekken.Laat hem fijn met vakantie gaan ,is hij lekker fris over een maand. Intussen kan Smulders lekker werken.

  0

  0
 • Bredafun
  25 mei, 2016 - 15:46

  @ Braze, verwacht je nou echt dat dijkhuizen negatieve uitlatingen zou gaan doen in dd mefia? Tuurlijk blijft ie positief, anders komt r nooit geen vertrouwen! Hij is de huiste trainer, rustig, geen geneukmaker en voldoende kennis!

  0

  0
 • Bredafun
  25 mei, 2016 - 15:47

  In de media bedoel ik 😉

  0

  0
 • Nac
  25 mei, 2016 - 15:51

  Als ars zou weggaan lijkt mij janga van dord wel een goede voor nac

  0

  0
 • La pelota
  25 mei, 2016 - 18:19

  @Fritske d’n olifant en die kalende spits van 2 meter met een drankprobleem en 10 kg overgewicht is dan pas 18 0f 19 jaar ???? :) :)

  0

  0
 • am
  25 mei, 2016 - 18:21

  De meeste spelers die bij NAC spelen zullen niet zo makkelijk naar een betere club kunnen, enkele uitzonderingen daargelaten . Dat kan inderdaad wel een probleem worden.

  0

  0
 • La pelota
  25 mei, 2016 - 18:32

  @Nac, wellicht ! Heeft wel dit seizoen voor het eerst 15 doelpunten gemaakt, maar is pas 24 en heeft een amateur contract bij Dordrecht………….Kzou m in ieder geval ergens op een lijstje zetten.

  Meest verdienende speler bij Dordrecht heeft met 48K overigens beduidend minder dan de salarissen die ze bij NAC gewend zijn. Er is dus zeker iets mogelijk. Het is de kunst om het collectief in het oog te houden, maar dat vertrouw ik Smulders wel toe. Selecteert ook nadrukkelijk op karakter en daarmee indirect op een sterk collectief.

  0

  0
 • jimcp
  25 mei, 2016 - 18:43

  Dijkhuizen heeft Excelsior verlaten voor een club waar hij nog nooit van gehoord heeft. Omdat hij na twee maanden alweer is ontslagen ( hoe krijg je dat voor elkaar in Engeland ? ) greep hij het aanbod van NAC met beide handen aan en bovendien geloofde hij in zijn tweede promotie, dit keer met NAC. Mijn punt is dat NAC niet bepaald zijn droomclub was. Een en ander viel vies tegen en ondertussen zit deze ambitieuze trainer nog steeds in de Jupiler League “waar hij het o zo naar zijn zin heeft” maar nu al wel steen en been klaagt. Dijkhuizen haalt, om wat voor reden dan ook, het einde van het seizoen niet, misschien geen eens het begin van het seizoen als hij een aanbieding krijgt.

  0

  0
 • ome cor
  25 mei, 2016 - 18:51

  Ik heb alle vertrouwen in de trainer Dijkhuizen, maar hij moet niet op dit moment dergelijke uitspraken doen.
  Dat is een open sollicitatie om weg te mogen bij NAC.
  Als ie dat wil, moet ie daar transparant in zijn en niet zo laf tussen de regeltjes door mee komen.

  De trainer is nr 1. Of je gaat voor NAC of je vertrekt.
  Daarna gaan we verder met de selectie voor 2016-17.
  Niet met een twijfelzak die na 3 competitiewedstrijd vertrekt en zijn opvolger met de erfenis achter laat.
  Dus Dijkhuizen…..wat gaat het worden ?

  Supporters die overal en nergens allerlei namen vandaan toveren die ze misschien 1 of 2 keer aardig hebben zien spelen is leuk voor de vulling van de site. Smulders en zijn team moeten de selectie samenstellen.
  Eerst kijken wat er er blijft, dan wat we nog missen en dan wat we van City kunnen krijgen of wat er in de regio/JL/jong NAC op te pikken is.

  Maar trainertje trainertje…..toon dat je kloten hebt of kies morgen voor de nooduitgang, anders voorzie ik wederom een klote seizoen.

  0

  0
 • Johan
  25 mei, 2016 - 19:06

  Smulders: €800k, Eindhoven, klassering 2 tm 4, en verder: nooit gepromoveerd.

  Waar ik van baal, vlgd seizoen weer geen scc door die vrijdagen en maandagen. Met Dijkhuizen voor de groep kan HS het kof zo goed doen, maar promoveren lijkt me niet waarschijnlijk. Komend seizoen nog meer voetbal-ellende :(

  0

  0
 • Baco
  25 mei, 2016 - 19:10

  Het wordt weer een spannend seizoen. Als het team een beetje intact blijft zou het misschien nog wel eens interessant kunnen gaan worden. Vanuit Engeland nog een paar groeibriljantjes erbij en knallen maar. Met dit team is het al 2 seizoenen niet gelukt dus nieuw bloed zou niet slecht zijn, Unal is uiteindelijk ook van meerwaarde geweest. 2017 gaat het echt gebeuren !!!!

  0

  0
 • Fred
  25 mei, 2016 - 20:26

  Ik ben het met ome Cor eens het lijkt er op of hij een uitweg zoekt voor zijn eigen falen afgelopen seizoen en wellicht zijn toekomstig falen .
  Ik proef de laatste tijd geen strijdlust en vastberadenheid bij deze trainer , ik zie en hoor slechts excuses , wanhoop en twijfel .
  Zo kort na een dreun als deze kom je ook niet naar buiten met dergelijk nieuws , het is voor mij absoluut een brevet van onvermogen wat hij nu afgeeft .
  Juist hij zou nu strijdlustig moeten zijn en de supporters voor de club moeten winnen , hij doet het tegenovergestelde .
  Ben dus bang dat we weer een verkeerde trainer hebben binnengehaald , iedereen ziet ook nu weer het effect van een Hans de Koning en het verschil van uitstraling .
  Wat je ziet is ook meestal wat je krijgt .
  Ik denk dat Dijkhuizen zelf nog eens goed voor de spiegel moet gaan staan en zichzelf eens moet evalueren .
  Dan kan hij zichzelf afvragen wil ik nog wel bij NAC blijven en kan ik met deze club promoveren , waarom deed ik Kevin Brands in de ban , waarom vond ik Naah helemaal niks en maakte ik hem de week er op basis , waarom viel ik steeds terug op Suk in de basis , waarom wisselde ik zo vreemd steeds , waarom speelde ik geen 3 wedstrijden met hetzelfde team , waarom startte ik uit tegen de kruiken niet met op Verbeek na met hetzelfde team en paste ik niet dezelfde wissels toe ?
  En zo weet ik nog wel meer te bedenken .
  Zie ook het interview met Brands op OB , die wil niets liever dan blijven maar vreest dat Dijkhuizen hem niet een eerlijke kans geeft .
  Brands heeft wel de ballen om te gaan praten , van mij mag hij blijven !

  0

  0
 • Zagge
  25 mei, 2016 - 20:27

  Het glas is meer dan half vol voor mij :-) come on NAC!

  0

  0
 • fokke
  25 mei, 2016 - 20:57

  Toen Dijkhuizen bij NAC kwam had hij het. Volste vertrouwen in de aanwezige selectie om de doelstelling promoveren te halen. We weten hoe het is afgelopen hiervoor zijn trainer en spelers verantwoordelijk! Nu al je twijfels naar buiten brengen vind ik bijzonder zwak en is waarschijnlijk bedoeld als we volgend seizoen de doelstelling weer niet halen hij kan zeggen dat hij vooraf al zijn twijfels had en het dus niet aan hem ligt. Dan maar liever nu al de handdoek gooien Marinus!

  0

  0
 • scheppioni
  25 mei, 2016 - 21:06

  Zeker Fredje, en dan komt erbij dat ons NAC in uitwedstrijden bleef acteren als makke schapen !
  Ene bevlieging was genoeg geweest, maar gezien dit seizoen was dat alleen uit bij oss en dat zegt genoeg !

  0

  0
 • Toontje
  25 mei, 2016 - 21:06

  De realiteit is dat hetzelfde scenario eraan komt dan vorig jaar. NAC heeft geen cent te makken dus zal het moeten doen met de spelers die in de laatste een/twee weken overblijven en dat is dan meestal niet veel.
  Talentvolle jongeren komen niet voor een appel en een ei naar NAC, zeker niet in de JL
  En inderdaad in die laatste weken is de competitie al weer lang begonnen…dus inspelen tot de winterstop en we lopen weer overal achteraan…!
  En dan heb je er nog een paar die denken dat ze te goed zijn voor NAC en naar een buitenlandse club gaan. Meestal hoor je er niets meer van en zitten ze veel op de bank.
  (in het verleden Rigthers, Adje, Stam enz. enz.)

  0

  0
 • scheppioni
  25 mei, 2016 - 21:19

  Plus elke keer toch maar weer Gorter als linksback bleven opstellen, nee Marinus bij mij is het geloof er niet meer en ons NAC bloed langzaam verder dood, al heeft het nog gelukkig een echte twaalfde man !

  0

  0
 • RV
  25 mei, 2016 - 21:44

  Ben vanaf het begin al kritisch geweest op Dijkhuizen maar geef hem zeker nog een wedstrijd of 14. Dan moeten we wel staan waar we horen. In het begin leek het nog wel een goed verhaal maar de laatste weken straalde het ook een en al sufheid uit.

  – Naah mocht weg en werd daarna basisspeler.
  – Dit was niet zijn selectie.
  – Brands en Stam moesten maar buiten de selectie.
  – Seuntjens regelmatig gepasseerd (kun je over discussiëren).
  – Een hoop blabla in de pers dat iedereen naar het stadion moet komen om vervolgens een slap team te zien.

  Ik weet het allemaal zo net nog niet en ik vrees heel heel hard voor een vreemdelingen legioen… zou Dijkhuizen dan de juiste man zijn? Ik hoop het van harte.

  0

  0
 • Fritske d'n Olifant
  25 mei, 2016 - 22:01

  @ La Pelota: Wayne Rooney was op zijn 16e al kalend en had toen ook al licht overgewicht ;-)

  0

  0
 • jvt
  25 mei, 2016 - 22:19

  Goetzee heeft vorig jaar naar eigen zeggen salaris ingeleverd. Het zou hem sieren ontslag te nemen daar hij tot de zoveelste keer zijn uitgesproken sportieve ambities niet heeft waargemaakt, en beste mensen daar is hij eindverantwoordelijk voor. Ik verwacht het echter niet, dan maar 50% salaris inleveren jongen. Geef maar het goede voorbeeld. Nu met een dure keeperstrainer erbij en trainer, td die blijft zitten etc is er bijna geen spelersbudget meer. Het kapitaal moet echter op het veld staan.

  Genereer meer sponsorgeld maar ook daar zijn naar nu blijkt loze beloften gedaan. Bovendien met deze niet presterende trainer is het een bodemloze put. Die maakt geen speler beter, heeft een zig zag beleid en totaal geen bezieling en uitstraling. Eenmalige overgangspremie KNVB is er nu ook niet meer. Goetzee kost ons Nac klauwen met geld en dat is onnodig. We hebben een ex-international als trainer nodig, jammer dat dat niet begrepen wordt want een Jaap Stam had ik graag zien komen.

  Daar komen spelers graag voor naar je club, om wat van te leren, om beter te worden. Dan trek je daarmee jong talent aan en spelers die genoegen nemen met tijdelijk minder salaris maar wel de goede opleiding. Wij hebben Dijkhuizen, Dijkhuizen wie?

  Overigens, kan iemand vertellen wat de financiële verdiensten zijn van de spelerstransfers van E’hoven de laatste drie jaar. heeft Smulders veel geld verdiend voor E’hoven of alleen met het spelersbudget jaar na jaar leuk meegespeeld? We moeten geld maken met transfers. Daar hebben we een td voor nodig. Niet alleen olm een leuke selectie neer te zetten. Elk jaar een transfer van een paar miljoen en de begroting kan zo omhoog.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  25 mei, 2016 - 23:08

  Opmerkingen van “we zitten klem” dragen niet bij aan het binnenhalen van sponsors en veel seizoenkaarten. Marinus: maak s.v.p. een zorgvuldige integrale afweging m.b.t. jouw woorden in o.a. interviews

  0

  0
 • Melis Boonstoppel
  26 mei, 2016 - 01:17

  Dijkhuizen heeft er een onevenwichtig zooitje van gemaakt. Elke week een andere opstelling, veel te behoudend voetbal en een uitstraling van een netje rotte kersjes. Volgens seizoen graag een fris, jong elftal met zoveel mogelijk Nederlandse/regiogebonden spelers dat graag aanvallend voetbal speelt. Daarbij past een frivole en gedreven trainer met aanvallende intenties. Ik denk niet dat Dijkhuizen aan die wensen voldoet…

  0

  0
 • Freqderat
  26 mei, 2016 - 08:51

  Veel te veel wordt er afgegeven op Dijkhuizen en er is in mijn ogen te weinig vertrouwen in Smulders. Om te promoveren hoef je niet persé kampioen te worden: in de afgelopen 5 seizoenen zijn er 7 (!!!) clubs in geslaagd om te promoveren via de play-offs. 1x de nr. 2, 2x de n3, 5 en 6. Laten we eerlijk zijn, 50 cm verder naar links in de 93e minuut en we hadden er (met zeer matig voetbal) volgend seizoen ook weer bij geweest in de Eredivisie.

  Ten eerste heeft Dijkhuizen gelijk met ‘we zitten klem’. Het samenstellen van een selectie en het halen van eventuele nieuwe spelers (waar mogelijk zelfs al mee gesproken is) is beperkt totdat meer bekend is over de grootverdieners. Als Kenny, Mats, Ars en Brands vertrekken scheelt dit al behoorlijk op de spelersbegroting en moet het mogelijk zijn om een zeker play-off team in elkaar te draaien. NAC moet met het budget, de spelers die blijven en de afdankertjes van Man City (die het niveau van de selectie in ieder geval niet omlaag brengen) makkelijk in staat zijn om mee te doen voor een plek bij de eerste 5. En dan moet je zorgen, als je geen kampioen wordt, dat je 4 wedstrijden in topvorm bent en hopelijk wat geluk hebt. Dan ben je er namelijk ook. VVV wordt tweede maar speelt op het eind niet lekker en vliegt er meteen vanaf.

  Laten we gewoon hopen dat met wat druk van bovenaf de grootverdieners die nog in de selectie zitten zo snel mogelijk een beslissing maken: Voor 15 juni duidelijkheid. Dan heeft Smulders nog 2 maanden om een play-off waardige en wellicht zelfs kampioenskandidaat weg te zetten.

  En laten we 1 ding niet vergeten: Ruim anderhalf jaar geleden werd er serieus voor gevreesd dat NAC een degradatie financieel niet zou kunnen overleven en failliet zou gaan. Een gedachte die al een jaar of 3 actief bij NAC speelde: een faillissement is niet ondenkbaar. Ik kan me nog supportersacties herinneren en dat op het moment waarop een seizoenskaart verlengd moest worden het niet zeker was dat NAC in augustus nog zou bestaan. Op dit moment is de club gezond genoeg om een extra jaar in de Juup te kunnen blijven. Dus ondanks dat het sportief niet loopt zoals we dat zouden willen, is de club van binnen dusdanig op de schop gegaan dat dit mogelijk is en we komend seizoen gewoon weer kunnen strijden voor promotie. En dat is in mijn ogen, zeker gezien de situatie een paar jaar geleden, al een overwinning op zich.

  0

  0
 • Toontje
  26 mei, 2016 - 10:31

  Logisch alles was gericht op promotie en nu dat niet is gelukt valt het hele kaartenhuis weer in duigen, en zo zal het jaar op jaar gaan vrees ik….totdat??? er of een grote sponsor komt of we failliet zijn

  0

  0
 • zagge
  26 mei, 2016 - 11:10

  De samenstelling van de selectie was niet in balans! Als je interviews van afgelopen jaar (en zelfs na trainingskamp man city) hoort dan hoor je vooral dat de onderlinge sfeer beter kan, ze elkaar nog niet goed weten te vinden etc etc. Kijk dan ook even met gezond verstand naar de egotjes die in de selectie zitten en je weet dat Dijkhuizen een behoorlijk onevenwichtige selectie voor zijn neus heeft gekregen. Dat Dijkhuizen soms vreemd wisselt of sommige spelers toch weer opstelt is een keuze.. keuze van spelers in vorm krijgen door ze vertrouwen te geven of keuze omdat de reserves nog slechter zijn. Dat Dijkhuizen het in de laatste 4 wedstrijden nog een beetje voor elkaar kreeg en dichtbij was is haast knap te noemen.

  Egotjes en daarmee grootverdieners mogen wat mij betreft wegwezen en laat Dijkhuizen met een fris team starten, gasten die voor elkaar willen strijden met een duidelijke speelwijze. Straks liever 5 jonge frisse gasten die transferwaarde hebben dan prima donnas die op de begroting drukken en denken dat ze messi zijn en alles wel alleen kunnen.

  Die selectie van afgelopen jaar was waardeloos samengesteld! Euhm.. en dat kwam niet door Dijkhuizen

  0

  0
 • ennoajseejer
  26 mei, 2016 - 11:56

  Eens met Fred: op mij komt hij saai en inspiratieloos over. Onbegrijpelijk fouten met opstellingen, wissels en te laat ingrijpen. Kan me niet voorstellen dat je als speler enthousiast wordt van deze trainer.

  0

  0