Go to Top

Dijkhuizen wil tweede worden

Dijkhuizen wil tweede worden

We hebben het al een paar keer gezegd, maar de wedstrijd tegen FC Emmen mogen we rustig zien als een debacle. De zwakte van NAC werd bijzonder pijnlijk bloot gelegd en het is duidelijk dat het roer om moet. Maar hoe doe je dat?

Marinus Dijkhuizen ziet wel waar het probleem ligt. “Ons probleem is voetbalinhoudelijk. Wij zijn voetballend niet beter dan andere teams in de eerste divisie. Het is vaak fifty/fifty. Als wij de kansen niet maken, zoals Ars tegen Emmen, verliezen wij de wedstrijd. Bij FC Volendam maken wij als eerste het doelpunt en winnen we.”

Dijkhuizen is nooit de man geweest die het kampioenschap predikte. Die kans is in alle realiteit eigenlijk ook wel verkeken. Voor de coach is het nu belangrijk om de aanval op de tweede plaats in te zetten, zo vertelt hij aan BN DeStem. “Daarmee vergroot je de kans op promotie met tien tot twintig procent. De eerste ronde ben je vrij, de tweede ronde speel je de tweede wedstrijd thuis en in de derde en laatste ronde tref je de nummer zeventien van de eredivisie. Ik schat Excelsior op dit moment iets hoger in dan De Graafschap of Cambuur. Daarom is het van belang om tweede te worden.”
Iedereen die hoopt dat er besloten zal worden om geen 4-3-3 meer te gaan spelen, maar 4-4-2, die kan het schudden. Dijkhuizen heeft het nu al moeilijk genoeg om het team aan het voetballen te krijgen. “Van tevoren moet ik heel duidelijk uitleggen wat iedereen moet doen. Wat de taken zijn. En dan nog gaat het soms mis bij standaardsituaties. Switchen van systeem zal ik daarom niet snel doen. Dat vergt te veel tijd en inspanning.”

Er is in ieder geval nog steeds een zoektocht bezig naar de juiste invulling van het team. “Wat past het beste bij elkaar? Die vraag stellen wij ons dagelijks als technische staf. Met welke spelers krijgen we er het meeste voetbal in? Ik heb een brede groep, maar we moeten ook iedereen fit krijgen, zoals de oudere spelers Mulder en Ars . Ook Duarte heeft tijd nodig.En ik hoop dat Enes Ünal er snel bijkomt, want voorin is de spoeling dun.” Dijkhuizen geeft wel aan te beseffen dat Ünal niet het ontbrekende stukje is is, evenmin als Duarte en Van Diermen dat zijn. Zij kunnen volgens de coach wel voor wat extra impulsen zorgen.

Nog 11 wedstrijden, dan zien we waar we staan. De tweede plek is, op basis van de redenatie van Dijkhuizen, een mooi doel. Of het ook realistisch is zal gaan blijken.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

 

38 Reacties op "Dijkhuizen wil tweede worden"

 • Corne
  18 februari, 2016 - 12:00

  Ars heeft 1 kans gehad tegen Emmen, hij schatte een steekbal verkeerd in. Het is toch wel erg treurig dat je daarmee de wedstrijd moeten winnen.

  0

  0
 • Arie
  18 februari, 2016 - 12:01

  Welk systeem speelden we afgelopen maandag dan beste Marinus?
  4-3-3 was het in ieder geval niet.

  0

  0
 • knurft
  18 februari, 2016 - 12:02

  nou van Dijkhuizen

  MAKE US HAPPY , en zorg dat we die verdomde kut league uit zien te komen

  ik smacht naar wedstrijden op het hoogste niveau , tegen feijensert , tegen de stllems , tegen ajakkes , en psv weer eens met de staart tussen de billen terug naar dat lampengat sturen…..

  we hebben immers nu al jaren lang genoeg ellende achter de rug !
  hoog tijd voor de weg terug omhoog !!!!!

  0

  0
 • Corne
  18 februari, 2016 - 12:03

  4-3-3 was geen optie, we hadden niemand voor de rechterkant. Dus die lieten we maar open, zodat Mulder achterin steeds 1-op-1 kwam tegen die rappe buitenspeler van Emmen.

  0

  0
 • Braze
  18 februari, 2016 - 12:05

  Mag je dus hopen dat ze er tijdens de nacompetitie eindelijk een voetballend team staat. Jammer dat het in de voorbereiding op het seizoen en in de winterstop tijdens het trainingskamp en alle normale trainingen de trainers niet gelukt is een voetballend team te vormen en de oudere spelers fit te krijgen.
  Mijn seizoenkaart telde wel voor alle thuiswedstrijden en wat heb ik er voor gekregen?

  0

  0
 • MLbredaa
  18 februari, 2016 - 12:13

  4-3-3 met buitenspelers die het spel vertragen en het duel opzoeken ipv de ruimtes zoeken. Als er dan toch zo vast gehouden word aan 4-3-3 een keer Matic als buitenspeler proberen… Heeft snelheid , werkt (normaliter) hard , en komt een man wel voorbij…. Ik zie ook graag Brands in de basis 11…. Naah is technisch goed maar fysiek te licht, en Duarte deed meer fout dan goed tijdens zn invalbeurt.

  Jelle
  Mulder Pedro Diermen Gorter (Kenny geschorst)
  Suk Stam
  Brands
  Seuntjes Ars Matic

  “En dan nog gaat het soms mis bij standaardsituaties” …… Soms?

  0

  0
 • Jamie
  18 februari, 2016 - 12:20

  Ik maak me toch zorgen om de toekomst. Leuk als we promoveren via de NACompetitie natuurlijk en we moeten niets anders ambiëren, maar wat voor selectie krijgen we dan volgend seizoen? Pas op de allerlaatste speeldag zal in geval van nacompetitie duidelijk worden waar we gaan spelen volgend jaar. Dit zal het samenstellen van een selectie er niet makkelijker op maken. Krijgen we paniekaankopen? Of je het seizoen daarna Juup of Eredivisie speelt is dan niet eens relevant..

  0

  0
 • Willem
  18 februari, 2016 - 12:23

  Ben bang dat ook die doelstelling niet haalbaar is……. Al hoop ik natuurlijk van wel.

  0

  0
 • De Lange
  18 februari, 2016 - 12:27

  Niet zo’n snuggere uitspraak vind ik op dit moment. Zie hoe ze met druk om zijn gegaan de laatste tig wedstrijden. Zie eerst maar eens een voetballend,aanvallend elftal met zelfvertrouwen de wei in te sturen, en win voorlopig eens een aantal wedstrijden overtuigend en eind maart eens kijken hoe het er bij staat. Want voorlopig hebben ze het altijd nog af laten weten op momenten dat het moest en kon. Ik ga in ieder geval weer met goede moed naar t stadion morgen en laat me graag verassen.

  0

  0
 • d.kocx
  18 februari, 2016 - 12:30

  “Er is in ieder geval nog steeds een zoektocht bezig naar de juiste invulling van het team”
  Het magische woord ontbreekt hier maar het komt op hetzelfde neer “we zitten in een proces”
  Hoe kan dit toch steeds? Dit hoeft toch niet een heel seizoen te duren? kijk dat Duarte, van Diermen en Ünal moeten wennen snap ik maar de rest weet toch gvd inmiddels wel wie ze om hun heen hebben staan en wat die wel en niet doen op het veld? Als je toch ergens begint verlangt men toch ook dat je binnen je half jaar contract in het team past. Waarom lukt dit iedere keer op het veld niet? kijk je kan als team een mindere dag hebben maar het gebeurd net iets te vaak dat het niet lukt. Het klinkt misschien stom maar is het niets om ze eens te laten praten met zo’n Mental Coach? Misschien niet des NACS maar je ziet het steeds vaker in professionele sport wereld. Dijkhuizen geeft zelf aan dat de kopjes te vaak gaan hangen dus waarom niet?

  0

  0
 • knurft
  18 februari, 2016 - 12:31

  @jamie

  neem een voorbeeld aan roda
  die zaten toch in het voor ons inmiddeels bekende schuitje

  die voetballen nu toch ook niet onverdienstelijkin de ERE ?

  wat te denken wat er los zal komen bij een promotie ?

  0

  0
 • THE Don
  18 februari, 2016 - 12:57

  Excuustrainer: Het ligt aan alles en iedereen behalve Dijkhuizen zelf

  0

  0
 • scheppioni
  18 februari, 2016 - 12:58

  Idd Corne, verlangen naar terug in de tijd met echt de bloed aan de palen en niet alleen met mooie woorden !
  NAC heeft dit seizoen wel wedstrijden laten zien dat er gif in de ploeg kan zitten, diegene die er niet in mee wil van de wagen af, tis meegaan met het NAC gebeuren en anders nokken !!
  Laat gvd elke wedstrijd zien dat je als speler graag voor NAC wilt voetballen en niet alleen KVDW !!!
  Op vreten dat sittard !

  0

  0
 • enjoy.
  18 februari, 2016 - 13:06

  Hebben we bij Nac Breda ook een Guus of Dick ??
  En nu geen Pierre he.
  Tonny ??

  0

  0
 • nash
  18 februari, 2016 - 13:11

  Ik geef hem 3 weken om ook die doelstelling weer bij te stellen naar top 5 van JL.

  0

  0
 • zak hooi
  18 februari, 2016 - 13:12

  Wat een gezeik allemaal. Het is ook nooit goed. Als we nou is achter NAC gaan staan en ze volle bak gaan aanmoedigen want tis maar slappe hap op de tribunes. Naar de ere schreeuwen NAC, dat moeten we doen!!!

  0

  0
 • Dutchbird
  18 februari, 2016 - 13:17

  Blijft een rare ambitie tweede willen worden, Maar als dat lukt ben ik tevreden.

  0

  0
 • Dr. Z
  18 februari, 2016 - 13:23

  Ik wil niet lullig zijn maar tweede worden… is dat niet te hoog gegrepen met deze ploeg? Eerste 5 is imo reëler.

  We gaan het zien!

  0

  0
 • Bredaaaa
  18 februari, 2016 - 13:37

  100% achter Marinus Dijkhuizen. De verantwoordelijke heren voor alles wat fout gaat in het voetbal bij NAC zijn a) Maaskant (slechte samenstelling van team) b) goetzee Volgend seizoen worden we kampioen! ( verdomme!! we hadden dit jaar kampioen moeten worden :( )

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  18 februari, 2016 - 13:45

  Zeer benieuwd na de opstelling morgen. Als suk en matic weet spelen dan neem ik Marinus niet serieus meer. Want iedereen met een beetje voetbalverstand ziet dat dit middenveld met hun de doodsteek is

  0

  0
 • 076 Tosti
  18 februari, 2016 - 13:46

  Nog 11 wedstrijden!!

  11 wedstrijden vol passie en strijd, 11 wedstrijden om dit seizoen nog een mooi einde te geven..

  11 wedstrijden de kans om in te lopen op Sparta..
  Dus nog 11 wedstrijden vol erachter gaan staan!!

  Maar nu moeten ze wel wakker gaan worden bij NAC..

  Vrijdag eerst maar eens een wedstrijd vol vertrouwen en overwicht!

  Come on NAC!!

  0

  0
 • signase
  18 februari, 2016 - 14:06

  Hoe wil Dijkhuizen Unal gaan gebruiken dan, als hij niet van 4-3-3 af wil stappen? Unal en Ars zijn spitsen, geen buitenspelers. Dan moet een van hen wijken: of naar de bank of naar de flank. Krijgen we dan straks het verhaal dat zowel Seuntjens (geen flankspeler) en Unal/Ars (geen flankspelers) op de flanken staan?

  0

  0
 • heksenketel
  18 februari, 2016 - 15:21

  Realistisch verhaal en 2e worden is het hoogst haalbare. En het is realistisch en ambitieus tegelijk. Lijkt me derhalve prima doelstelling!

  @THE Don
  Je schrijft het een beetje te bout op en daarom gaan denk ik de duimpjes omlaag. Maar iets meer zelfreflectie van Marinus lijkt wel op zijn plaats.

  0

  0
 • H.V.M.
  18 februari, 2016 - 15:50

  Tweede plaats is inderdaad het hoogst haalbare.
  Dit zal overigens een hels karwei worden.
  Het lijkt mij ook een stuk verstandiger om het voorlopig niet meer over promoveren te hebben!

  Voor alsnog maar eens afwachten of we in die broodnodige Flow weten te komen.
  We zijn er inmiddels wel achter dat we niet beter zijn dan o.a. Emmen, Eindhoven, VVV en uiteraard Sparta.
  Ook van de Graafschap, Cambuur of Excelsior ga je in deze vorm niet winnen!

  Eerst de boel maar eens op het juiste spoor zien te krijgen en daarna mogen we weer hopen op meer!
  Als de welbekende Flow komt, kan het alsnog goedkomen.
  Zo niet, dan zal het tijdens de Play-Offs snel over en uit zijn.

  0

  0
 • dirk
  18 februari, 2016 - 16:27

  Luis pedro, slechtste aankoop sinds jaren.
  Knalt iedere bal steevast over de lijn of de tribune in.
  Vervangen door Dingsdag !!

  0

  0
 • Theoden King
  18 februari, 2016 - 16:38

  We zijn in korte tijd beroofd van alle illusies. Ik hoop dat we de NACompetitie halen, maar zeker is dat niet meer.

  Na de wanvertoningen tegen mvv en memmen ben ik benieuwd of er tot einde seizoen 14000 man op de tribune blijven zitten. Zelf moet ik vrijdag vaak haasten en racen om het allemaal te halen, en waarvoor? Om wéér een kutwedstrijd te zien van elf lammen tegen elf blinden…

  0

  0
 • Breda For Ever
  18 februari, 2016 - 16:46

  das een echte knurft hier boven haha,hij verlangt naar de wedstrijden ajax psv enz.en wat denk je dan te zien jonge?goed voetbal?nac-psv 2-1?? nac-ajax 3-1?? man gebruik je hersens eens en lul nie zo dom

  0

  0
 • Toontje
  18 februari, 2016 - 17:17

  er moet nog veel gebeuren willen we tweede worden, misschien zo??

  Jelle

  Stam Dingsdag v.Diermen Matic

  Suk Duarte
  Brands

  Unal Ars Verbeek

  0

  0
 • Overal
  18 februari, 2016 - 17:51

  Waar hebben we die Turkse jongen dan voor gehuurd als we geen 4-4-2 gaan spelen.
  Ik dacht dat we eindelijk een fatsoenlijke coach hadden, blijkt toch niet waar te zijn.

  0

  0
 • H.K.
  18 februari, 2016 - 19:06

  Blabla Dijkhuizen. Wat een bullshit verhaal van een incompetente trainer zeg. Hij had gvd in Roosendaal al 442 moeten trainen. En ook hij moet inzien dat dit bij de spelers die er nu zijn dit beter past. Teveel switchen en inspanning om van systeem te veranderen? Nee spelers neerzetten waar ze niet tot hun recht komen Marinus. Dat kun je goed. Hoop dat er in je contract staat bij niet promoveren hasta la vista. Mooi pratend zo zul je ook wel aan je contract gekomen zijn. Want van je geweldig historische verleden als trainer moet je het niet hebben en is nu duidelijk door iedereen te zien. Onder jou leiding mogen we hopen dat we 5de worden.

  0

  0
 • tram
  18 februari, 2016 - 20:18

  Inderdaad dikke bullshit. Seizoen is in viervweken totaal verkloot. Dankjewel. Jong Ajax, Helmond, Emmen. Dieptriest. Stadion wordt leeggejaagd zo… volgend seizoen nog 8000 over..

  0

  0
 • nacdictive
  18 februari, 2016 - 20:28

  @dirk: Wat een bullshit. Pedro is idd voetballend niet goed maar verdedigend wel erg sterk, wint veel duels en heeft kopkracht.
  Zonder Dijkhuijzen af te schrijven is dit idd een blabla verhaal. Uit- en thuisvoordeel stelt geen reet voor (remember Brandts seizoen toen we altijd eerst uitspelde in play-offs).
  Ik sta als altijd achter NAC maar waar het op gebaseerd is.: Niets, helemaal niets. We gaan het zien!

  0

  0
 • Fred
  18 februari, 2016 - 23:17

  Dingsdag is beter dan Pedro.
  Zeker opbouwend .

  0

  0
 • chris
  18 februari, 2016 - 23:22

  Natuurlijk is het realistisch, wat een proat….!

  Als je met deze selectie geen 2e zou worden, zou een kleine schande zijn…!

  0

  0
 • de muzikant
  18 februari, 2016 - 23:47

  Ik had al heel het seizoen in de gaten dat de spelers in ieder geval niet eerste wilden worden

  0

  0
 • Christ
  19 februari, 2016 - 10:42

  Het lijkt erop dat NAC altijd trainers selecteert die een meester zijn in het bijstellen van doelstellingen. Maaskant was hierin de absolute nummer 1 (van de 12e plek naar handhaving via nacompetitie), maar ik vrees dat Dijkhuizen een goede tweede is. Maar alles staat of valt met de instelling van die 11 spelers op het veld. En dat zijn de grootste prutsers. Sorry, maar ik sla vanavond even over. Laat mijn weekend niet meer verknallen door die broodvoetballers.

  0

  0
 • Nacdictive
  19 februari, 2016 - 15:27

  @Christ: ben het niet helemaal met je eens, ‘alles staat of valt met de instelling van die 11 spelers op het veld’. Bij NAC is nooit geselecteerd op karakter (naast voetbaltechnische aspecten), er is geen team (wat bestaat uit natuurlijke leiders, waterdragers etc). Tel daarbij op dat de laatste jaren de trainers ook niet veel hebben waar kunnen maken en dat de organisatie beleidstechnisch dramatisch is…
  Ik kan je verzekeren als je 11 soldaten als een kip zonder kop het slagveld instuurt (maar ze gaan wel voor 110%) ook sneuvelen tegen een groep van 11 soldaten die tactisch beter zijn en waarbij 1 of 2 mensen de lijnen uitzetten en de rest de orders volgt..
  En er word veel gezeken over instelling maar ik vermoed dat er geen enkele speler het veld in stapt met het idee ‘het zal allemaal wel’… Natuurlijk is er verschil tussen winnaars en andere spelers maar NAC heeft daar nooit op geselecteerd volgens mij.

  0

  0
 • scheppioni
  19 februari, 2016 - 18:01

  Er zit een kern van waarheid in NACdictive !

  0

  0