Go to Top

Dijkhuizen wist van niks EDIT

Dijkhuizen wist van niks EDIT

Donderdagmorgen, rond een uur of 9, schrok onze trainer zich rot. Dijkhuizen kwam namelijk een onaangename verrassing tegen toen hij aan het puzzelen was om zijn opstelling voor vrijdagavond de finishing touch te geven. De technische staf van NAC had iets over het hoofd gezien waardoor de opstelling er iets anders uit ziet dan dat Marinus eigenlijk wil.

Waar Ronnie Stam er tot het einde van het seizoen uit ligt en dus vervangen zou moeten worden door Mulder of Lazic, liep Marinus tegen nog een probleem aan. Kevin van Diermen mag namelijk niet spelen en dat was nieuw voor Dijkhuizen. Volgens Dijkhuizen kreeg van Diermen tegen Sparta zijn tweede gele kaart. Helaas voor NAC had Kevin er bij Excelsior ook al drie te pakken en is dus voor een duel geschorst. “We hadden niet in de gaten dat hij er bij Excelsior al drie gepakt had”, aldus Dijkhuizen.

De coach schakelt goed en heeft al meteen zijn basis 11 voor de wedstrijd tegen RKC in zijn hoofd. Lazic krijgt de voorkeur boven Mulder en Pedro mag van Diermen aflossen. Hierdoor komt de basis elf er zo uit te zien:

Ten Rouwelaar
Lazic, Pedro, van de Weg, Gorter
Naha-Dingsdag- Seuntjens Duarte-Matic
Ars-Ünal

Dijkhuizen is positief, ook al mist hij de hele rechterkant van de verdediging. “We hebben een brede selectie. Vlatko Lazic vervangt Ronnie Stam en Luis Pedro speelt centraal achterin. Het is ook wel goed dat Luis weer een wedstrijd speelt.”
Daarnaast zit Truyts wederom als reservedoelman op de bank. Hij vervangt wederom de geblesseerde Noppert en van der Maaten.

Dat Marinus positief is, is niet gek. NAC verloor slechts vier thuisduels dit seizoen en kwam in bijna iedere thuiswedstrijd tot score met een gemiddelde van 3 doelpunten per thuiswedstrijd. Reden genoeg dus om met een half vol glas naar onze verdediging en deze wedstrijd te kijken.

Ben je er zelf niet bij? Dan maakt ons Live Twitterverslag (hier op de site) jou ontzettend blij!

Edit:

Niet Seuntjens, maar Duarte zal deze wedstrijd op het middenveld beginnen. Volgens Dijkhuizen is dat een begrijpelijke ingreep. “Dat is met oog op de nacompetitie”. Mats mag namelijk de eerste wedstrijd van de play-offs toekijken vanaf de tribune na aanleiding van zijn rode kaart vorig jaar in de wedstrijd tegen Roda JC. Dijkhuizen ziet in Duarte de ideale vervanger voor Mats. “Maar het is daarom niet gezegd dat Mats ook de andere vier wedstrijden voor de nacompetitie op de bank zit.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem, NAC

 

26 Reacties op "Dijkhuizen wist van niks EDIT"

 • wolfmanjack
  7 april, 2016 - 12:03

  “Slechts” 4 thuiswedstrijden verliezen zijn er naar mijn idee 4 teveel. Dat is het verschil tussen rechtstreeks promoveren en het proberen via de nacompetitie.

  0

  0
 • die ne gast
  7 april, 2016 - 12:09

  Ik bespeur toch enige mate van professionalisering bij NAC
  “Vroeger” zouden we Van Diermen gewoon opgesteld hebben en er achteraf door de KNVB op gewezen zijn dat dat niet mocht….

  0

  0
 • H.K.
  7 april, 2016 - 12:09

  Hallo het is RKC he Marinus.De club waar NAC dit seizoen al 2x van verloren heeft. kent beter je spelers op scherp zetten ipv teren op ‘maar’ 4 verloren wedstrijden thuis.

  0

  0
 • Bredafun
  7 april, 2016 - 12:32

  Vertrouwen houden mensen, komt goed! 👍🏻

  0

  0
 • johnnyboembastik
  7 april, 2016 - 12:48

  Van de week lees ik dat onze trainert op de positie van verdedigende middenvelder alternatieven wenst uit te proberen. Dit lijkt me een uitgelezen kans. Dingsdag 1 linie terug en dan of Matic of Daamen op de positie van verdedigende middenvelder.

  Met Pedro en vd Weg heb je totaal geen opbouw centraal achterin. 1 van beide kan prima, maar allebei zie ik niet echt heel graag.

  0

  0
 • scheppioni
  7 april, 2016 - 12:57

  Onderschatting van wolluk is de grootste tegenstander van ons NAC, ik mag aannemen dat dit NAC dit seizoen al twee keer ervoor gewaarschuwd is en verder met deze elf en de juiste instelling 90 minuten lang moeten de drie punten gewoon in BREDA blijven !! HUP NAC !

  0

  0
 • Arie
  7 april, 2016 - 12:58

  Maar 4 verloren thuiswedstrijden, het moet niet gekker worden.
  Wat verlang ik terug naar die jaren dat het hier voor vrijwel elke Eredivisie ploeg een onneembare vesting was.

  0

  0
 • nacman
  7 april, 2016 - 12:58

  eigenlijk wil ik dit seizoen nog een keer thuis de dubbele cijfers van nac zien dit is er een mooie wedstrijd voor gezien dat ze nog iets goed te maken hebben tegen rkc van de verloren wedstrijd op de open dag.
  hou dit maar eens goed in je hoofd jongens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • NACcer71
  7 april, 2016 - 12:59

  Komt goed, maar ik vind Dingsdag wel de zwakste schakel…..
  Hup NAC

  0

  0
 • F4
  7 april, 2016 - 13:02

  Zie dat Koch weer verhuurd mag worden. Wat was dat die handvol wedstrijden een verademing achterin. Alle luchtduels werden gewonnen en opbouwend gaf het wat rust. Hans geef hem alvast een belletje!

  0

  0
 • Balletje
  7 april, 2016 - 13:33

  9-0. op zeker!

  0

  0
 • brecht
  7 april, 2016 - 13:43

  Ja Koch zou echt een versterking zijn. Ook voor de eredivisie. Dingsdag mag morgen laten zien dat hij bij de selectie hoort. dan moet hij wel stoppen met dat labbekakkerige voetbal .

  0

  0
 • Tvb
  7 april, 2016 - 13:51

  Laatste keer dat bndestem de opstelling goed voorspelde kan ik me niet herinneren..

  0

  0
 • ennoajseejer
  7 april, 2016 - 14:14

  Pedro én Dingsdag? Heb er een hard hoofd in met deze opstelling

  0

  0
 • Oldskool
  7 april, 2016 - 14:42

  Man man wat een reacties… Brrrr rkc komt op bezoek…. Tot vrijdag.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  7 april, 2016 - 14:48

  Duarte speelt voor seuntjes morgen in de basis

  0

  0
 • ome cor
  7 april, 2016 - 17:03

  Jongens jongens, dat RKC uit een angstgegner is voor NAC weten we nu wel, maar deze buurmensjes van het Land van Laaf stellen uit toch geen ruk voor ?
  Als we daar al bang voor moeten zijn dan kunnen we beter meteen vragen of we volgend jaar in de 2e divisie mogen uitkomen. Pfft.

  Wij gaan niet op zij !
  Zeker thuis niet !
  Zeker niet tegen RKC !

  HUP NAC

  0

  0
 • S.HB.NAC
  7 april, 2016 - 17:18

  Ben benieuwd naar Duarte

  0

  0
 • HupNac!
  7 april, 2016 - 17:25

  Klopt dat we al twee x hebben verloren van RKC, maar die wedstrijd in Waalwijk hadden we ondanks het bedroevend spel nog steeds met 2-7 kunnen winnen als die keeper daar niet DE wedstrijd van z’n leven speelde, die had toen echt alles. Volgens mij speelt die keeper sowieso niet meer, dus met het hele stadion erachter moet dit toch wel echt mogelijk zijn!

  Zou je denken in ieder geval..

  0

  0
 • TheBeek
  7 april, 2016 - 17:30

  Neem aan dat er morgen dus zuurstofflessen in de dugout klaar staan voor Lerin

  0

  0
 • willem 4,5
  7 april, 2016 - 17:40

  NAC verloor “slechts” 4 thuiswedstrijden, waar maken we ons dus druk om???

  0

  0
 • Nac
  7 april, 2016 - 17:56

  Gelukkig zijn ze er achter gekomen dan van diermen zijn 5de gele kaart pakte. anders konden we de nacompetitie wel op ons beuk schrijven of we hadden punt af trek gekregen. Smulders let gelukkig wel goed op.

  Met dit moet je met 2-0 minimaal kunnen winnen

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  7 april, 2016 - 18:28

  Wel mooi dat je een heel seizoen nodig heb voor een systeem. Normale ploegen doen dit in de zomerstop de voorbereiding op een nieuw seizoen.

  0

  0
 • Nacdictive
  7 april, 2016 - 19:24

  Wat een gezeik over Dingsdag, zolang hij de poppetjes juist neerzet en verder doet wat hij kan, is hij de beste optie op die plaats… Ik ben niet van de statistieken maar sinds hij daar speelt hebben we niet verloren..

  Duarte gaat nog heel belangrijk worden, ik denk zelfs dat Mats nog wel eens het kind vd rekening kan worden en dat Duarte in de basis blijft..

  0

  0
 • RV
  7 april, 2016 - 19:29

  Dat heeft NAC ook gedaan Sjef alleen toen werd er veel verwacht van Hooi en Verbeek, dat is vies tegengevallen.

  Verder wel beu dat gelul over wennen aan het systeem. Ik ben misschien te kritisch maar ik heb de laatste weken eigenlijk juist niet zo’n goed gevoel bij de keuzes die Dijkhuizen maakt.

  Van de 20 trainers zouden er misschien 2 zijn die Dingsdag op die positie zet en er nog geloof in heeft ook. Met dit elftal en deze samenstelling (en dan ben ik heel realiatisch en eerlijk) heb ik echt weinig geloof in promotie.

  Met een gedreven Stam en Matic op het middenveld en Ars ervoor zou ik dat al iets meer krijgen.

  0

  0
 • JK
  8 april, 2016 - 10:52

  Met dit spelersmateriaal moet je 0 thuiswedstrijden verliezen.

  Maar goed, water onder de brug. Vanavond winnen, maandag winnen enz enz enz. Hup NAC!

  0

  0