Go to Top

Dijkhuizen: “Het wordt een pittig potje tegen VVV”

Dijkhuizen: “Het wordt een pittig potje tegen VVV”

Morgenavond begint voor NAC de strijd om de KNVB Beker met een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Trainer Marinus Dijkhuizen blikt op NAC.nl vooruit op de wedstrijd. Zeker is dat Dijkhuizen, zoals eerder gemeld, een aantal wijzigingen doorvoert in de basiself.

Omdat NAC met wedstrijden tegen VVV én De Graafschap in één week twee zware tegenstanders treft, kiest Dijkhuizen ervoor een aantal nieuwe spelers een kans te geven. Noppert, Ekangamene, Rommens en Verbeek mogen hun kunsten laten zien. Dijkhuizen legt uit waarom hij wisselt: “Gezien de zware week gaan we rouleren op een aantal posities. We willen iedereen sterker en beter laten worden. De stijgende lijn hebben we in ieder geval te pakken. Alle jongens zien dat er veel concurrentie is. Dit is een mooi moment voor een aantal van hen om te bewijzen dat ze in de basis horen.”

Het feit dat NAC met een aantal nieuwe namen start, wil niet zeggen dat de club de KNVB Beker niet serieus neemt. Dijkhuizen: “De KNVB beker is gewoon belangrijk. Het wordt een pittig potje tegen VVV. Ze hebben niet veel spelers verloren. Alleen Buwalda als belangrijke speler. Het is een degelijke ploeg.”

Van de vier overwinningen in de competitie boekte NAC er drie buitenshuis. In het Rat Verlegh Stadion werd alleen gewonnen van Jong FC Utrecht. Tegen MVV (nederlaag), Jong PSV (gelijkspel) en FC Den Bosch (gelijkspel) morste de Parel van het Zuiden punten. Dijkhuizen weet waar dat aan ligt: “Als we uit spelen hebben we meer ruimte. Thuis zakken ploegen snel in tegen ons. Daardoor is het thuis lastiger voetballen. Dat neemt niet weg dat we thuis betere resultaten moeten boeken. Dat verdient ons publiek.”

Morgenavond weten we of NAC in die missie slaagt. Ben je niet in de gelegenheid zelf aanwezig te zijn? Volg de wedstrijd dan, zoals gebruikelijk, via het liveblog op deze site of direct via ons Twitter-account: @BSideRats.

Bron: B-Side Rats, NAC

 

 

20 Reacties op "Dijkhuizen: “Het wordt een pittig potje tegen VVV”"

 • XaviBreda
  19 september, 2016 - 15:36

  Erop klappen en ervoor gaan tegen VVV! Zou mooi zijn als we een rondje verder komen en het goede gevoel meenemen tegen De Graafschap! Benieuwd of het team in de breedte sterk is, zou een mooi signaal zijn als het zo is

  0

  0
 • Bart
  19 september, 2016 - 15:39

  Gewoon altijd willen winnen das toch een topsport mentaliteit! En bekeren is altijd leuk kunnen we misschien nog paar eredivisie teams loten. Ik ben erbij!!

  0

  0
 • Boyke
  19 september, 2016 - 15:43

  Oei, Marinus vergeet even te zeggen dat ze naast Buwalda ook Nijholt kwijt zijn geraakt…

  0

  0
 • TheBeek
  19 september, 2016 - 16:03

  Hoop niet dat verschueren seuntjens moet dekken ;) ( dan krijgen we namelijk een mvv flashback)

  Verder benieuwd om te zien hoe de wissels uitpakken.

  Ronde verder is altijd leuk. En het is ook een kans voor ons om een eredivisie club te treffen.

  0

  0
 • Nacdictive
  19 september, 2016 - 16:26

  Misschien ook vermelden dat je zelf niet (zover) moet inzakken thuis Marinus?!

  0

  0
 • MLBredaa
  19 september, 2016 - 16:45

  @TheBeek

  Toen stond Rommens er nog….. Verschueren doet het naar mijn mening goed!

  0

  0
 • die ne gast
  19 september, 2016 - 16:55

  @Boyke
  Scherp! Maar volgens mij heeft VVV te lang gewacht met Nijholt een aanbieding te doen en koos hij mede daarom voor NAC. Dus VVV heeft hem misschien ook wel een beetje bewust laten gaan en zijn ze hem niet echt ‘kwijtgeraakt’.

  De overwinning en sfeer tegen RKC smaakt naar meer, maar we moeten ook weer niet te euforisch worden over dit team.
  Voorlopig liggen we in de competitie nog achter op het resultaat van vorig jaar:
  – Jong PSV: vorig jaar gewonnen, nu gelijk: twee punten minder dan vorig jaar
  – MVV: vorig jaar gelijk, nu verloren: een punt minder dan vorig jaar
  – Den Bosch: vorig jaar gewonnen, nu gelijk, twee punten minder dan vorig jaar
  – RKC-uit: vorig jaar verloren, nu gewonnen: drie punten meer dan vorig jaar

  Totaal: twee punten minder dan vorig jaar.

  De komende twee weken tegen VVV, De Graafschap en Volendam zullen aangeven waar we echt staan.
  Ik heb er zin in!

  0

  0
 • Wijnkunst
  19 september, 2016 - 16:57

  Dijkhuizen “vergeet” ook te vermelden waarom het bekertoernooi zo belangrijk is. M.i. niet om er erg ver in te komen. Dat kost alleen maar energie die we imogelijk n de eindfase van de competitie tekortkomen. Wel mogelijk een aantal “oefenwedstrijden” extra om als team te kunnen groeien. Rouleren nu is prima.

  0

  0
 • NacBeest
  19 september, 2016 - 18:28

  @die ne gast

  Vergelijken met vorig jaar heeft weinig zin met 18 nieuwe jongens…

  Goed om te rouleren! Erop klappen

  0

  0
 • Uit je Naaht
  19 september, 2016 - 18:50

  @die ne gast en NacBeest,

  Volgens mij is het juist de bedoeling van die ne gast om de vergelijking te trekken om zo te weten te komen of we er met die 18 nieuwe jongens wel of niet op vooruit zijn gegaan (die nieuwe jongens lijkt me geen manco maar juist de reden van de vergelijking).

  De vergelijking is echter toch vrij zinloos. Niet omdat NAC veranderd is, maar omdat de tegenstanders veranderd zijn. MVV en Jong PSV stonden vorig jaar niet zo hoog als ze dit jaar staan – ze zijn waarschijnlijk sterker geworden terwijl andere ploegen wellicht zwakker zijn geworden.

  0

  0
 • scheppioni
  19 september, 2016 - 19:25

  Wanneer ons NAC zich weer NAC toont zoals NAC hoort te zijn morgenavond dat wint ons NAC gewoon, daar ben ik heilig van overtuigt en vvv zal niet inzakken, dus dat smoesje gaat morgen niet op !
  Wat XaviBREDA hierboven aanhaalt, dat is de sleutel, afwachtend starten is al bijna met 0-1 achter staan, dus heren NAC spelers, WIJ GAAN GVD NIET OPZIJ !!

  0

  0
 • THE Don
  19 september, 2016 - 20:41

  Kortste weg naar Europees voetbal!

  0

  0
 • Breda
  19 september, 2016 - 22:51

  Wordt NAC zwakker met deze spelers? Volgens mij niet. Er zijn er gewoon nogal wat die vrijwel gelijkwaardig zijn aan de “basis”spelers en het is prima als die ook speelminuten maken. We gaan het zien. Maar dat kan nog wel eens de kracht zijn van dit jaar. Als er een paar wegvallen staan er gasten die echt niet minder zijn.

  0

  0
 • Reflektor
  20 september, 2016 - 05:07

  Hoop dat die lange slungel bij vvv erin staat , die verprutst de laatste wedstrijden de mooiste ballen in de spits.

  0

  0
 • Badeend
  20 september, 2016 - 07:58

  Proberen om objectief te vergelijken met vorig jaar is lastig. Ja de selecties verschillen enorm, er staat een andere trainersstaf voor de groep, maar de tegenstanders zijn ook flink veranderd, en de wedstrijden vinden op een heel ander moment in het seizoen plaats.

  Ik zie de beker op dit moment ook totaal niet als iets om te presteren, helaas is dat niet anders. Het gaat nu om zo goed en zo snel mogelijk op elkaar ingespeeld raken.

  0

  0
 • nachoreca1
  20 september, 2016 - 09:05

  Ben benieuwd…dat switchen van.marine heeft nog nooit tot iets goeds geleid. .maar laat me graag verrassen. Zou mooi zijn 9 punten binnen 8 dagen! Belangrijke week. Come on nac!

  0

  0
 • nachoreca1
  20 september, 2016 - 09:06

  Switchen van marinus…..

  0

  0
 • willemf5
  20 september, 2016 - 09:21

  Graafschap moet uit naar Heerenveen, laat dat ook maar een fijne uitputtingsslag worden..

  0

  0
 • Maestro
  20 september, 2016 - 09:38

  “Pittig potje” , als je er van maakt “zware strijd” kom dat beter over. Elke wedstrijd NOAD. Altijd willen winnen en iedereen op Scherp zetten. Coach moet de leiding nemen en niet het gevoel geven dat het een “potje” is.

  0

  0
 • scheppioni
  20 september, 2016 - 20:04

  Hahahaha Marinus, ik lach als een boer met kiespijn, maar de eerste helft gezien, het was een hele grote schande, zelden zoiets slappe hap gezien !! Marinus hou je waffel dicht , Marinus hou je waffel dicht !

  0

  0