Go to Top

Dingsdag legt uit

Dingsdag legt uit

Nadat net het nieuws naar buiten kwam dat Dingsdag de overstap maakt naar de jeugdopleiding van NAC, wil de ervaren, inmiddels oud-speler, van NAC zijn keuze toelichten.

“Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met voetballen, maar ik heb er de afgelopen tijd met veel mensen over gesproken. Toen ik bij NAC begon was er al een ambitie om jeugdtrainer te worden en NAC geeft mij de mogelijkheid deze droom te verwezenlijken. Ik ben er trots op dat ik mijn actieve voetballoopbaan mag afsluiten als NAC-speler en ga nu mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding te bewonderen zijn in het Rat Verlegh Stadion. Ik wil alle NAC-supporters bedanken voor het afgelopen seizoen. Sportief kwam er niet uit wat we hadden gehoopt, maar jullie onvoorwaardelijke steun voor de club heeft mij erg geraakt.” Aldus de nieuwste jeugdtrainer van NAC.

Ook TD Hans Smulders wil graag het een en ander kwijt over de situatie.  “Het was bij ons bekend dat Michael de ambitie had om na zijn profcarrière als trainer aan de slag te gaan. De afgelopen tijd hebben we daar gesprekken over gevoerd en deed de kans zich voor om hier invulling aan te geven. Ik ben blij dat we Michael als persoon en met zijn voetbalkennis op deze manier kunnen behouden. Dit is een overwinning voor de Jeugdopleiding en ik wens Michael dan ook veel succes in zijn nieuwe uitdaging.”

Bron:B-Side Rats, NAC.nl

33 Reacties op "Dingsdag legt uit"

 • Joepel
  11 juli, 2016 - 12:35

  Het beste NAC nieuws sinds maanden…

  7

  0
 • Stefan
  11 juli, 2016 - 12:37

  Iedereen blij nu toch.. Niet zo zeiken allemaal en er is weer ruimte in t spelersbudget voor het aantrekken van spelers met een toekomst.

  Na het wegvallen van kenny pedro en dingsdag hoop ik alleen wel dat er een echt goede verdediger bij gaat komen. Niet een van city waarvan je nog af moet wachten of hij kan wennen of goed genoeg is. Nederlandssprekend is wel fijn in de verdediging met een nederlandsesprekende (nieuwe) keeper.

  Alle vertrouwen in Smulders!

  Hup NAC

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  11 juli, 2016 - 12:40

  Ik heb nu al medelijden met die kinderen die hij gaat trainen. Wat een bullebak is dag zeg.
  Maar wel heel fijn dat hij is gestopt. Was echt de slechtste speler van NAC.

  0

  0
 • Balletje
  11 juli, 2016 - 12:54

  Ik zat te wachten op de eerste sneer, maar gelukkig hoefde ik niet te wachten, derde post…

  Maar zelfreflectie en toch hart voor NAC. Mooi toch, hoop dat hij zijn plek gevonden heeft!

  0

  0
 • Viking
  11 juli, 2016 - 12:54

  Jordy Buys………????

  0

  0
 • Europa league
  11 juli, 2016 - 12:59

  Vito wormgoor !!!

  0

  0
 • heksenketel
  11 juli, 2016 - 12:59

  Hé weten jullie het nog? Of zijn jullie het ook vergeten? De tijden met Penders en Zwaanswijk in het centrum van de verdediging…..Man, man….dat lijkt eeuwen geleden…

  0

  0
 • Martinus
  11 juli, 2016 - 12:59

  Ouwe Spionkop, heb je Dingsdag in de oefenduels dan niet bezig gezien met de jeugdige spelers? OK, die zijn wat jaartjes ouder, maar hij heeft dat écht wel in zich. Hij zet zijn hoge salaris opzij om zijn droom om jeugdtrainer te worden te verwezenlijken en helpt zodoende ook NAC in de goede richting. Is het echt zo moeilijk om dat als positief te zien?

  0

  0
 • ad lips
  11 juli, 2016 - 13:01

  Jammer hij had met zijn ervaring ons kampioen kunnen maken aankomend seizoen.

  Maar ik heb vertrouwen in onze smullie! Koch hopelijk als vervanger!

  0

  0
 • scheppioni
  11 juli, 2016 - 13:03

  Net als de strijdlust van onze nieuwe selectie nu, op hoop van zegen dan maar !
  Qua persoonlijkheid in de staf en verder loopt het niet echt over van ‘spelvreugde’ dus alleen al op dit gebied, eerst maar eens allemaal zien voor er spontaan in te geloven !
  Wordt nog een zware tijd bij ons NAC om het ‘plezier uitstralen’ terug te krijgen wat naast een topsportklimaat net zo belangrijk is en die weegschaal staat al lange tijd niet in balans helaas !
  HUP NAC, na regen moet toch weer een keer zonneschijn komen !

  0

  0
 • Tim076
  11 juli, 2016 - 13:03

  is dit dezelfde ad lips?

  0

  0
 • Reflektor
  11 juli, 2016 - 13:04

  Kut vent die Lips

  0

  0
 • maarten
  11 juli, 2016 - 13:08

  PSV heeft een verdediger aangekocht voor in de verdediging. Dan wordt Koch de 4e of zelfs 5e in de rang? Koch wil eredivisie voetballen, maar zit vooralsnog bij jong PSV. Van mij mag hij absoluut komen , want Bezooijen is ook langdurig gebleseerd.

  0

  0
 • heksenketel
  11 juli, 2016 - 13:08

  @ scheppioni

  Wat een wijze woorden!

  0

  0
 • JM
  11 juli, 2016 - 13:14

  Als ik de reacties op deze site lees, is het merendeel blij dat Dingsdag niet meer voor NAC speelt. De een uit dit wat genuanceerder dan de ander. Enigszins begrijpelijk, zeker na zijn interview voor BSideRats. Maar ik bekijk ook graag de andere kant van de medaille. Ik denk dat Dingsdag over voldoende kwaliteiten beschikt om een uitstekende jeugdtrainer te worden. En die hebben we nodig, aangezien we als club meer talenten willen laten doorstromen naar het eerste elftal.

  0

  0
 • gaoperd
  11 juli, 2016 - 13:16

  Hey Ad Lips

  wat heb je van het weekend gegeten of gedronken

  dit word eng man , zoooooooo positief reageren

  0

  0
 • Ad Lips
  11 juli, 2016 - 13:17

  @ nep ad lips ga eens onder je eigen naam posten joh

  Mooi werk dat meneer er mee stopt. Wel typisch dat hij zich eerst wil revancheren (lees kan geen club vinden) en een nu na een paar trainingen mee stopt. Scheelt weer behoorlijk salaris en hopelijk geeft dit de aanleiding tot een fatsoenlijke versterking

  0

  0
 • Dr. Z
  11 juli, 2016 - 13:25

  Nou vooruit… een jaartje trainer uithangen. En daarna wegens het niet presteren van de jeugd eruit!

  De eerste stap is gezet… de volgende over een jaar.

  #exitkwalllekedingsdag

  0

  0
 • RV
  11 juli, 2016 - 13:31

  Toch baal ik er persoonlijk wel van.
  Ook hiervoor geldt: zie maar eens een betere te vinden die er gelijk staat.
  Wat dat betreft hadden Pedro, Dingsdag en Verbeek van mij zeker mogen blijven.

  Dingsdag is me in de oefenwedstrijden positief opgevallen en ik denk dat er met bijvoorbeeld Nijholt, Stans en Haemhouts jongens bij zijn gekomen die prettiger in een groep liggen dan Brands, Stam en Seuntjens.

  Ik ga er vanuit dat NAC deze week een (ervaren!) verdediger er bij haalt en Smulders een plan B heeft klaarliggen. We gaan toch de competitie niet starten met een keeper zonder ervaring, centrale verdedigers die gehuurd worden van City en een spits die geen garantie biedt voor doelpunten?

  Alle respect voor de werkwijze van Smulders maar we moeten wel gewoon promoveren, leuk voetballen en meedoen om plaats 4-8 is niet voldoende!

  0

  0
 • Becherovka
  11 juli, 2016 - 13:31

  Als persoon zal ik nooit weg zijn van Dingsdag. Vind hem geen sympathieke meneer.

  Deze actie siert hem en biedt NAC ruimte om zich te versterken met voetballers die nog wel willen.

  0

  0
 • rudie
  11 juli, 2016 - 13:32

  Manchester City twittert het volgende:

  “City striker Enes Unal impressed last year at NAC Breda and is set to remain there for another year. [Mail]”

  Ik denk dat het een futje is maar je weet het nooit.

  0

  0
 • nacfan076
  11 juli, 2016 - 13:35

  Kan met zijn ervaring wel wat toevoegen bij die mannekes denk ik. Maar er moeten wel nog 1 of 2 centrale verdedigers bijkomen want de spoeling daar is dun, maar ik heb vertrouwen in Smulders!
  HUP NAC!!
  X X
  X

  0

  0
 • H.V.M.
  11 juli, 2016 - 14:02

  Heb er geen probleem mee dat hij een functie binnen de jeugdopleiding krijgt!
  Toch blijft het een beetje vreemd dat ’n speler die slechts één (matig) seizoen voor NAC heeft gespeeld per direct deze functie krijgt.
  Voor Lurling, vaak de redder van NAC, een echte clubman en maar liefst tien jaar in Breda gespeeld was blijkbaar geen enkel plaatsje beschikbaar.
  De voetballerij is en blijft een raar wereldje!!
  Hopelijk zien we in de nabije toekomst “de Messi van Breda” óók terug in een functie bij NAC.

  0

  0
 • De vader van Dingsdag
  11 juli, 2016 - 14:54

  Ik lees een hele poos jullie berichten over mijn zoon. Ik wil jullie bedanken dat jullie de waarheid hebben gezegd en ik heb het aan hem doorgegeven!

  Vandaar deze beslissing

  0

  0
 • TheBeek
  11 juli, 2016 - 14:55

  Na goede gesprekken ……………tja het lijkt er mij meer op dat NAC hem héééééél vriendelijk heeft verzocht om te stoppen.

  Reden?

  Zijn salaris ;)

  Je gaat niet eerst zeggen dat je door gaat en aan de voorbereiding beginnen en dan ineens …………….besluiten om te stoppen.

  Iets klopt hier niet.

  0

  0
 • Toontje
  11 juli, 2016 - 15:23

  Jammer.. alle ervaring uit het eerste is gedoemd te mislukken. De jonkies gaan echt helemaal ten onder, daar kun je de klok op gelijk zetten. Kijk naar het (zwakke)EK de ploegen met ervaren krachten. aangevuld met jonkies, schoppen het verder

  0

  0
 • JimGoose
  11 juli, 2016 - 15:24

  Ach, het is niet geworden wat we beide partijen er van verwachten. Daar hebben we de laatste jaren meer van gehad. Ook een beetje sneu om deze jongen op een dom interview af te rekenen. Dezelfde persoonlijkheid had hij ook al toen hij een seizoen geleden door nAC een aanwinst werd bevonden.

  Het zou het nieuwe NAC wel sieren iets duidelijker te zijn.
  Smulders/Dijkhuizen hebben hem een seizoen vnl. bankzitten in het vooruitzicht gesteld (volledig normaal als zij dat vinden) en is er handjeklap gedaan waardoor we nu toch weer spelersbudget uitgeven aan iemand die op het veld niets meer voor NAC betekent.

  0

  0
 • 076*R
  11 juli, 2016 - 16:02

  Ouwe Spionkop is toch wel de grootste troll op deze site zeg samen met Ad Lips man man man

  0

  0
 • Henri
  11 juli, 2016 - 17:12

  De Smulders zet het toch allemaal mooi naar zijn hand. Toch klasse van die man. Ik ben benieuwd wat hij met het vrijgekomen salaris wil gaan doen.
  http://www.vi.nl/nieuws/vertrek-dingsdag-verschaft-nac-breda-financieel-lucht.htm

  Het vertrek van Michael Dingsdag als actief speler van NAC is een financiële opsteker voor de Bredase club. Maandag werd bekend dat de verdediger een eind maakt aan zijn loopbaan en doorgaat als jeugdtrainer in het Rat Verlegh Stadion.

  Het is een publiek geheim dat het salaris van Dingsdag behoorlijk op de begroting drukte bij de Eerste Divisionist, die zich dit seizoen opnieuw ten doel heeft gesteld promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Gekoppeld aan het feit dat de routinier geen vaste waarde was bij NAC, kwamen de partijen tot de slotsom dat hij in een rol van jeugdtrainer meer van waarde kan zijn.

  De 33-jarige Dingsdag, in het verleden actief voor Vitesse, SC Heerenveen en de Zwitserse clubs FC Sion en Grasshoppers, gaat voor drie seizoenen aan de slag als assistent bij de D-jeugd.

  Het vertrek van Dingsdag als actief speler betekent dat NAC zijn salaris kan spreiden over een langere periode. Derhalve komt er nu weer budget vrij om spelers te halen. Eerder besloten Jelle ten Rouwelaar en Ronnie Stam al een punt te zetten achter hun spelersloopbaan.

  De afgelopen weken versterkte de Bredase club zich al flink voor het aankomende seizoen. Mogelijk komt daar binnenkort nog een speler bij, want De Parel van het Zuiden heeft Fisayo Adarabioyo op proef. De 21-jarige aanvaller speelde in de jeugd bij diverse Premier League-clubs.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  11 juli, 2016 - 18:15

  Michael: veel succes bij de jeugdopleiding van NAC. Heel belangrijk voor de continuïteit.
  Er gebeurt deze zomer heel veel bij NAC. Het is nauwelijks te volgen, maar ik hoop en vertrouw erop dat NAC er versterkt uit komt.

  0

  0
 • Fred
  11 juli, 2016 - 18:50

  Nogmaals ik had hem er ook dit seizoen graag bij .
  Jammer van sommige domme reacties hier .

  0

  0
 • Hans
  11 juli, 2016 - 19:17

  Was vorig seizoen toch al gestopt

  0

  0