Go to Top

Gorter voortaan vanaf de stip?

Gorter voortaan vanaf de stip?

Als het goed is, loopt Sjoerd Ars nu door het Mastbos te sjokken om een nieuwe killerloop af te leggen. Dit heeft hij dan te danken aan zijn tweede gemiste strafschop dit seizoen.

Eerst deed hij dit op formidabele wijze thuis tegen Den Bosch, en afgelopen vrijdag schoot hij tegen Sparta een bal veel te slap in (overigens geen slecht woord en enkel respect voor Sjoerd. Dit is plagerij eej). Die laatste was wel extra vervelend omdat NAC vrijdag op 1-1 bleef steken tegen de Rotterdammers. De kans bestaat nu dat er voortaan een oude bekende op de stip zal verschijnen, mocht het er weer van komen. Het lijkt er namelijk op dat Sjoerd zijn beurt door moet gaan geven aan Donny Gorter, die zelfs een specialist wordt genoemd (en genoemd mag worden).

Assistent-trainer Rob Penders speelde tussen 2007 en 2012 vijf jaar lang samen met Gorter bij NAC en heeft trainer Marinus Dijkhuizen gewezen op het fantastische trackrecord van Gorter als het aankomt op het nemen van strafschoppen. Gorter scoorde in zijn loopbaan tot op heden 15 doelpunten. Twaalf daarvan vanaf de stip. Daar weer tien van, maakte hij in zijn eerste periode bij NAC. De overige twee scoorde hij in dienst van AZ. Daarnaast was de linkspoot voor beide clubs trefzeker in een strafschoppenserie in de KNVB-beker. “Het is het overwegen waard om Gorter vanaf nu aan te wijzen. Gorter kijkt altijd eerst naar de keeper voordat hij een beslissing neemt. Op trainingen oefent hij daar veel op. Ars heeft een vaste hoek. Dat is het verschil,” verklapt Dijkhuizen aan BN DeStem.

Ars, al goed voor al 18 doelpunten dit seizoen, deed NAC en zichzelf dus geen plezier. Dijkhuizen vervolgt: “Dat zijn cruciale momenten waar het straks om gaat in de play-offs. In principe ben ik voorstander om de spits de penalty’s te laten nemen. Dat is goed voor het zelfvertrouwen van de spits en uiteraard voor de topscorerslijst. Daar denk ik ook aan. Maar het zou zomaar kunnen gebeuren dat Gorter aan de beurt komt. Rob heeft me daar al op gewezen. Het is een interessante optie.”

Prima. Laat Ars zich focussen op het reguliere scoren en Gorter de strafschoppen erin jassen. Iedereen tevreden. Of het zo ook in het veld gaat zijn, moeten we gaan zien met z’n allen.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

33 Reacties op "Gorter voortaan vanaf de stip?"

 • Bredaaa
  4 april, 2016 - 11:25

  Prima anders leg je even uit hoe 2 belangrijke penalty’s nemers hun pingels nemen… Tegenstanders lezen toch niet mee
  En t zal vast niet op pingels aankomen in de nacompetitie

  0

  0
 • El Commanadante
  4 april, 2016 - 11:33

  Is een killerloop niet een beetje overdreven vanwege de gemiste pinantie? Of ben ik de enige die er zo over denk…..

  0

  0
 • Rattata
  4 april, 2016 - 11:40

  Als het aankomt op pingels denk ik sowieso dat we doorgaan. Jelle heeft een hoog rendemend wat strafschoppen betreft en ik zie Seuntjens, Ars, Gorter en Unal ook niet zo snel missen (en Brands en Duarte, mits ze erin staan).

  0

  0
 • Judge M.
  4 april, 2016 - 11:44

  Dat betekent dan dus ook dat Donny een basisplaats krijgt voortaan? De beste penaltynemer in de selectie lijkt me overigens nog steeds Kevin Brands overigens..

  0

  0
 • Hans
  4 april, 2016 - 12:01

  Als je goed kijkt kiest hij op het laatste de rechterhoek, zijn aanloop was gericht op de linkerhoek.

  0

  0
 • Play-offs hoe het er nu uit zou zien
  4 april, 2016 - 12:02

  Eerste Ronde:
  Almere City FC * – FC Emmen
  MVV Maastricht – FC Volendam

  Tweede Ronde:
  Go Ahead Eagles – VVV-Venlo
  Almere*/Emmen – De Graafschap
  NAC Breda – FC Eindhoven
  MVV/Volendam – Excelsior

  Derde Ronde:
  GAE/VVV – Almere*/Emmen/Graafschap
  NAC/Eindhoven – MVV/Volendam/Excelsior

  * = op dit moment winnaar vierde periode. Wint NAC bijvoorbeeld deze periode, dan gaat Telstar volgens het huidig klassement de play-offs in.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  4 april, 2016 - 12:02

  Op nac.nl staat een artikel met uitleg over de play–offs.
  Hierin staat ook dat verkoop voor die wedstrijden binnenkort volgt.
  Ik mag toch aannemen dat de thuiswedstrijden weer gratis zijn voor seizoenkaarthouders?
  (Net als vorig jaar).

  0

  0
 • Bredafun
  4 april, 2016 - 12:17

  Wanneer gaan we brands weer in actie zien??

  0

  0
 • Jf
  4 april, 2016 - 12:28

  Ik denk dat de play-off wedstrijden niet gratis zijn alleen voor leden 1912

  0

  0
 • scheppioni
  4 april, 2016 - 12:56

  Logische gedachte van de ene kant, wel verstandig net wat Judge M. aanhaalt om een optie meer te hebben !
  Misschien dat uiteindelijk killer Kenny ons dalik nog wel in de nacompetitie gaat verlossen van de stip, wie zal het zeggen ! Daarbij wanneer het team makkelijker voetbalt is het voor diegene die de pingel psychologisch ook makkelijker normaal gesproken, daarom was het wel verrassend dat juist Sjoerd miste eigenlijk !
  Dit NAC heeft dus twee gezichten de afgelopen twee seizoenen, alles hangt ervan af met welk gezicht we de nacompetitie ingaan, het gezicht van het deserstreuze, vb. emmen/wolluk uit of het gezicht van het frivole, vb. sparta/fortuna thuis !
  HUP NAC !

  0

  0
 • martinac
  4 april, 2016 - 12:58

  Als Gorter altijd raak schiet (en dat doet ie volgens mij).. Dan is dat toch de penaltynemer als ie er in staat. Penalty moet zekerheid zijn. Dus Gorter als 1e op t lijstje!

  0

  0
 • Wanny
  4 april, 2016 - 13:36

  Denk niet dat ze de play offs weer gratis maken. Is ook onzin. Reken gewoon een tientje per kaart voor seizoenkaarthouders. Da’s een schappelijke prijs en dan haal je nog even 1,5 ton binnen. Wie weet zelfs 2x.

  Dat geld kunnen ze goed gebruiken om de selectie te versterken voor de eredivisie of de gaten te dichten in de eerste divisie volgend seizoen.

  0

  0
 • nacman
  4 april, 2016 - 13:44

  gewoon er in rammen die bal is dat nou zo moeilijk wie ze neem maakt mij niet uit als het maar een goal is en eredivisie here we come

  0

  0
 • Oldskool
  4 april, 2016 - 13:46

  Ik hoop oprecht dat NAC niet zo dom is om de PlayOffs gratis te maken. Dan zit het betaald ook vol en dat geld heb je volgend jaar keihard nodig. Geef desnoods een promotie sjaal ofzo gratis weg in ruil voor je kaartje, maar zeker als NAC niet promoveert haal je daar gewoon 2 goede spelers voor….

  Overigens zie ik Unal ook wel scoren hoor, vanaf die stip. Maar Gorter, prima.

  0

  0
 • HenkTank ©
  4 april, 2016 - 13:48

  Als we in de nacompetitie spelen zoals we dat eerder tegen herenveen voor de beker deden zullen we ons geen zorgen te hoeven maken over penalty’s, en promotie zal dan aanstaande zijn.

  I have a dream……)

  0

  0
 • Dutchbird
  4 april, 2016 - 14:21

  @Bredafun ik denk dat we Brands pas in actie zien als Ars of Unal uit vorm is, geschorst of geblesseerd.Hopelijk gaat dat niet gebeuren. Verder nog een invalbeurt links of rechts.

  0

  0
 • J
  4 april, 2016 - 14:52

  Met die 180 euro die ik betaald heb voor dit voetbal in de jl-league zou ik het wel gepast vinden van NAC om de trouwe seizoenskaarthouders tegemoet te komen met 50 procent korting voor die play-off wedstrijden. De volle pond zou too much zijn.

  0

  0
 • RV
  4 april, 2016 - 15:02

  Waar Dutchbird?
  Ik ben groot Seuntjens fan maar op de nummer tien lijkt hij echt niet beter uit de verf te komen.

  Komende vrijdag mag Brands wat mij betreft zeker een wedstrijd de positie van Seuntjens op zich nemen.

  Iedereen betrokken houden tot de nacompetitie is ook niet verkeerd, hebben iedereen keihard nodig.

  Pfff hoop dat Stam nog herstelt maar het ziet er niet best uit hoor als Stam er niet bij is, Ars net niet in vorm is en Seuntjens er geen zin in heeft.

  0

  0
 • Braze
  4 april, 2016 - 15:08

  Ik heb me geërgerd aan de reactie van Ars na weer een gemiste belangrijke penalty .Gewoon slecht genomen zei hij. Maar dat zei hij ook na de vorige misser .Hij is toch aanvoerder en routinier etc. Het bewijst dat hij niet scherp aan de wedstrijd begonnen is met het besef hoe belangrijk die penalty voor onze club was.
  Alle spelers en zeker de aanvoerder moeten vanaf minuut i(een) tot de allerlaatste seconde bij de les zijn en knokken voor ons NAC verdomme.

  0

  0
 • Nacdictive
  4 april, 2016 - 15:13

  Wat een gelul over het vertrouwen voor een spits.. De speler die de meeste garantie biedt op een raakgeschoten pingel moet hem nemen en dat is nu zonder twijfel Donny!

  0

  0
 • NAC4EVER!
  4 april, 2016 - 15:17

  Ik snap heel goed dat mensen best voor de play-offs willen betalen. (Meer geld wat NAC goed kan gebruiken).

  Maar ik vind nou niet dat wij z’n geweldigseizoen hebben gehad. En zou daarom ook goed begrijpen als NAC haar trouwens supporters beloond.

  Oftewel voor beide opties zijn voors en tegens.
  Laat het NAC maar lekker bepalen.
  Ik ben er sowieso bij!
  Hup NAC!

  0

  0
 • Hup NAC!
  4 april, 2016 - 15:26

  @Braze
  Wat moet hij dan zeggen?
  Hij geeft in ieder geval zijn fout toe.

  Denk dat Ars wel scherp was (vanwege zijn goal).
  Ik vind Ars een prima aanvoeder.
  Alleen mist hij gewoon te vaak een penalty (ja, 2 keer in 1 seizoen is vaak).

  Vanwege de statastieken van Gorter, zeg ik Gorter de penalty’s.
  (Ars is veder een prima aanvoeder).

  0

  0
 • Wanny
  4 april, 2016 - 16:01

  Waarom zou een seizoenkaarthouder recht hebben op een gratis kaart voor de nacompetitie? Voor die seizoenkaart heb je toch gewoon de 18 thuiswedstrijden gehad waarvoor je betaald hebt?

  Dat het voetbal niet altijd denderend was klopt, maar na die 7-0 tegen Dordrecht hebben ze ook niet om extra geld gevraagd. En als je naar een film in de bios gaat die niet zo goed is, krijg je de volgende keer ook geen korting.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  4 april, 2016 - 16:04

  @Wanny
  Heb je gelijk in.
  Daarom zeg ik ook dat er voor opties voors en tegens zijn.

  0

  0
 • Vak-G midden
  4 april, 2016 - 16:07

  Maar gorter is niet meer de gorter van toen laten we dat vooral niet vergeten

  0

  0
 • NAC4EVER!
  4 april, 2016 - 16:14

  @Vak-G midden
  Is ook zo.
  Maar dat Ars een vaste hoek heeft (voorspelbaar welke hoek hij kiest) en Gorter wacht op de keeper (onvoorspelbaar) vind ik wel een goede reden om Gorter een kans te geven.

  Gewoon hopen dat NAC nog minimaal 1 a 2 penalty’s in de compentitie krijgt.
  Mist Gorter ze, dan zien we dan wel weer veder.
  Schiet hij ze (overtuigend) binnen, dan lijkt het mij duidelijk wie ze moet nemen in de play-offs.

  0

  0
 • ome cor
  4 april, 2016 - 17:08

  Sjoerd of Donny……Donny heeft in zijn vorige periode volgens mij ook een stuk of 2 penalty’s gemist, maar hij heeft er ook meer binnen geschoten natuurlijk.

  0

  0
 • RwE
  4 april, 2016 - 18:29

  Dijkhuizen hoe kun jij je nu druk maken om de topscorerslijst??????

  De beste penalty nemer moet hem toch gewoon nemen. Nu zag je eerst nog discussie tussen Dingsdag en Ars, waarbij Ars aangeeft dat HIJ hem neemt…..en dan als een natte scheet neemt.
  ….En dat je er door Penders op gewezen moet worden dat Donny een specialist is.

  Het zal wel aan mij liggen maar met je tactische beslissingen, keuzes en wisselbeleid heb je mij nog overtuigd sinds je aanstelling..

  0

  0
 • ikweethettochbeter
  4 april, 2016 - 19:21

  @Ome Cor

  Ik vond Donny altijd uitermate koelbloedig als het ging om het maken van een penalty.
  Ik kon me niet voorstellen dat ik Donny 2x een penalty heb zien missen dus vandaar dat ik het even heb opgezocht.
  Donny heeft in totaal 15 penaltys achter de bal gestaan en heeft er 1 gemist tegen Heracles Almelo.
  Ik wil niet achteraf de betweter uit hangen maar toen Donny weer terug kwam bij Nac dit afgelopen jaar was mijn eerste gevoel: Top! Over te maken penalties hoeven wij ons geen zorgen meer te maken!

  0

  0
 • ikweethettochbeter
  4 april, 2016 - 19:43

  Voor de liefhebbers:

  Ars: 33x aangelegd en 7x gemist.
  Brands: 11x aangelegd en allemaal raak.
  Mats: 1x aangelegd en die was raak.
  Matic: 1x aangelegd en die was raak.
  Unal: 1x aangelegd en die werd gemist.
  Gorter: 15x aangelegd en 1x gemist.

  Als Dijkhuizen dus de spits voortrekt ( waar ik het bijna altijd mee eens ben) lijkt het me vrij simpel. Staat op het moment vd gegeven penalty Brands er in, zou Brands dus 1ste keus moeten zijn en Donny 2de.

  Genoeg statistieken geneuzel. Een penalty erin rammen begint al bij de aanloop, je zag afgelopen vrijdag bij Ars al de vertwijfeling in de aanloop. Die zag ik niet bij zn 2 goals tegen Den Bosch. Dat is op zich best jammer dat die dat wel heeft in een belangrijke wedstrijd. Als er straks nog meer druk op staat in de nacompetitie zou ik toch echt voor meer zekerheid kiezen wat dat betreft.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  4 april, 2016 - 19:53

  @ Ikweethetochbeter
  Matic en Ünal een penalty?
  Dat was denk ik dan niet voor NAC toch?

  0

  0
 • ikweethettochbeter
  4 april, 2016 - 20:02

  @NAC4EVER

  Nee dit zijn gewoon statistieken uit hun profloopbaan. Nu zegt het over Unal natuurlijk niet veel deze jongen is pas 18 jaar.

  0

  0