Go to Top

Fakkelgooier krijgt levenslang

Fakkelgooier krijgt levenslang

Een bijzonder geval van pannekoekeritis; een fakkel gooien in een vak waar vooral kinderen zitten. In Waalwijk lopen enkele lichten rond die dit tof en toegestaan vinden.

En zo was het dat op vrijdag 8 april net voor aanvang van de wedstrijd NAC-RKC een helder licht samen met wat even zo heldere kompanen uitvoerde wat hierboven staat omschreven: fakkeltje aan en hop, over de rand van de vissekom Vak I in. Het voorval zorgde voor veel verontwaardiging en meerdere daders werden al tijdens de wedstrijd aangehouden. De gooier himself is nu de spreekwoordelijke sjaak. Die heeft een levenslang stadionverbod aan zijn luier broek hangen.

Directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk licht de straf toe: “Dankzij de duidelijke beelden en de goede samenwerking tussen NAC Breda en RKC Waalwijk hebben we snel kunnen schakelen en de daders kunnen identificeren. Na overleg met de KNVB en de FBO werd duidelijk dat we de dader die de fakkel heeft gegooid niet langer dan meerdere jaren konden weren middels een landelijk stadionverbod. Wij wensen als club echter absoluut niet geassocieerd te worden met dergelijk wangedrag en hebben de dader daarom een levenslang lokaal stadionverbod opgelegd. De overige daders die betrokken waren bij het afgestoken vuurwerk in het uitvak zullen tevens via de KNVB een landelijk verbod opgelegd krijgen, conform de daarvoor gestelde termijnen.”

Naar aanleiding van dit incident wordt het vangnet boven het vak voorafgaand aan de play-offs wedstrijd tegen FC Eindhoven aangepast en tot aan het plafond doorgetrokken. Justin Goetzee: “Door de goede samenwerking hebben wij de daders snel kunnen identificeren en kordaat op kunnen treden. Dit soort praktijken hoort niet thuis in een voetbalstadion. Ondanks dat het jarenlang goed is gegaan, wil NAC de situatie daar optimaliseren. De club zal daarom kosten maken om gepaste maatregelen te nemen om herhaling uit te sluiten.”

Naast de opgelegde straffen hebben RKC Waalwijk en NAC Breda contact gezocht met de getroffenen. Zij krijgen ter compensatie voor de schrik nog een verrassing van beide clubs aangeboden. Vuurwerk is gaaf. Ermee gaan gooien is lomp. Doe dan dan ook lekker niet, en anders hopen we dat de blaren flink pijn doen bij het zitten.

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

15 Reacties op "Fakkelgooier krijgt levenslang"

 • drs Marcellus
  26 april, 2016 - 14:10

  Goed van NAC en RKC dat deze Wolkse tokkies een levenslang SV krijgen. Het is wel jammer dat de reglementen van de bond er niet in voorzien om voor dit soort wangedrag een levenslang landelijk SV te kunnen opleggen.

  0

  0
 • THE Don
  26 april, 2016 - 14:12

  Een beter uitvak begint bij NAC zelf

  0

  0
 • G00ser
  26 april, 2016 - 14:17

  Naast het levenslang stadionverbod vind ik dat ook alle eventuele kosten voor rekening moeten vallen van dit tuig.

  0

  0
 • Zucht
  26 april, 2016 - 14:46

  En nu komt de straf van justitie nog neem ik toch aan!?

  0

  0
 • Leur Noord
  26 april, 2016 - 14:48

  oke je gooit geen fakkel in een vak met kids. Maar stel we promoveren, kunnen ze dan nie beter het uitvak terug in de oorspronkelijke staat brengen?! Dan voorkom je dit soort incidenten met kids, verhoogt de sfeer en misschien zit uitvak dan ook weer eens vol met normaal zicht op het veld.

  0

  0
 • Zucht
  26 april, 2016 - 14:58

  @Leur Noord, het uitvak niet in de oude staat terug brengen nee. Maar wel een verticaal georiënteerde opdeling. Van, laten we zeggen, de helft van wat het oorspronkelijk was. Geen thuisvak ervoor. Geen glas ervoor. Ernaast een loze ruimte (zoals het altijd was en nu ook is) en een net tot het dak voor mijn part. En dan een veel groter vakkie G. Dan klopt het stadion weer.

  0

  0
 • Piet
  26 april, 2016 - 17:02

  Lees op twitter reacties van mensen dat alle play offs wedstrijden standaard verplichte buscombi’s zijn voor de tegenstander. Klopt dat?

  0

  0
 • wanny
  26 april, 2016 - 17:02

  Zo’n aanpassing van het uitvak kost tonnen. En dat hebben we niet.

  0

  0
 • Dutchbird
  26 april, 2016 - 17:52

  Hulde aan Oversier, die pakt gewoon door!

  0

  0
 • J
  26 april, 2016 - 19:06

  @ Piet

  Grote kans Piet!

  0

  0
 • scheppioni
  26 april, 2016 - 19:22

  Eens met Leur noord en verder misschien ook een fakkel tien seconden in zijn reet, dat zal hem ook leren !

  0

  0
 • Wij zijn anti combi
  26 april, 2016 - 20:48

  Ja @Piet. Nacompetitie is alles een verplichte buscombi.

  0

  0
 • Ed
  26 april, 2016 - 21:37

  Nu nog verder straffen

  0

  0
 • G-Lati
  27 april, 2016 - 16:45

  Tonnen voor een net doortrekken naar boven???

  0

  0
 • HenkTank ©
  27 april, 2016 - 19:33

  En terecht. Maar helaas iedereen weet, over 2 maanden zit hij weer in het stadion. Een meldplicht had mij deze niet misstaan. Dat kind stond bijna in de fik!

  0

  0