Go to Top

Duarte en Koch vinden nieuwe club

Duarte en Koch vinden nieuwe club

Ex-NAC’ers Lerin Duarte en Menno Koch hebben een nieuwe club. Duarte verruilt Ajax voor Heracles Almelo, Koch wordt door PSV verhuurd aan FC Utrecht. 

Voor Lerin Duarte komt met zijn transfer naar Almelo een einde aan een mislukt avontuur bij Ajax. De Amsterdammers kochten Duarte in 2013 voor 2,5 miljoen van Heracles, maar dat bleek al gauw weggegooid geld. In het rood-wit liet de middenvelder geen moment zien waarom de Amsterdammers hem uit Almelo weggeplukt hadden en dus werd hij verhuurd aan Heerenveen. Daar lukte het ook niet, waarna afgelopen winter een tijdelijke transfer naar NAC volgde. Ook in Breda kon Duarte geen potten breken en dus besloten Ajax en Duarte deze week hun overeenkomst te ontbinden. In Almelo lachen ze zich een ongeluk, want zij pikken de 26-jarige middenvelder nu weer gratis op.

Ook de carrière van Menno Koch kent wat hobbels, maar dat ligt vooral aan het feit dat een knieblessure hem lang buitenspel zette. De 22-jarige Koch verdedigt al tien jaar de clubkleuren van PSV, maar speelde vooralsnog slechts twee officiële wedstrijden in de hoofdmacht. In december 2014 speelde hij zijn eerste en voorlopig laatste competitiewedstrijd voor PSV-1. Een maand later huurde NAC hem. De centrale verdediger maakte in zijn 9 wedstrijden in Bredase dienst indruk, tot hij in maart 2015 in de wedstrijd tegen Feyenoord met een knieblessure uitviel. Die kruisbandblessure hield hem bijna een jaar aan de kant en droeg (maar dat is speculeren) wellicht bij aan de degradatie van NAC. Pas op 15 januari 2016 maakte hij zijn rentree bij Jong PSV. Dat Koch nu écht terug is, blijk uit het feit dat hij deze zomer op het veld stond, toen PSV de Johan Cruijff Schaal pakte. Hij viel in de 88e minuut in voor Guardado. Bij FC Utrecht mag hij nu een jaar lang laten zien het niveau van PSV-1 aan te kunnen.

Bron: B-Side Rats

23 Reacties op "Duarte en Koch vinden nieuwe club"

 • F7 on tour
  16 augustus, 2016 - 14:21

  Boeien, hup NAC

  0

  0
 • Judge M.
  16 augustus, 2016 - 14:21

  Daar is weinig speculeren aan. Als Koch tot het eind van het seizoen fit was geweest dan waren we niet gedegradeerd. Die bewering die durf ik toch wel aan.

  Maar dan hadden we nog aan Maaskant vast gezeten. Ik weet even niet wat erger is want het nieuwe NAC van nu dat bevalt me tot op heden uitstekend!

  Heren, succes!

  0

  0
 • Youssef
  16 augustus, 2016 - 14:23

  Koch had ik graag bij NAC gezien; liefst in vaste dienst! Goede en degelijke verdediger, kopsterk en een beste mentaliteit!
  Alle succes gewenst in Utrecht!

  0

  0
 • Zo is dat!!
  16 augustus, 2016 - 14:54

  Die komt ooit nog wel naar NAC! Hij is en blijft een Naccer;)

  0

  0
 • Zo is dat!!
  16 augustus, 2016 - 14:56

  Oja en dan heb ik het niet over Duarte (viel echt tegen) maar gun hem wel het allerbeste!

  0

  0
 • seno
  16 augustus, 2016 - 15:29

  Erg dat Duarte een x naccer wordt genoemd. Ik kan me niet echt iets herinneren wat hij voor nac heeft betekent. Maar goed hij heeft hier rond gelopen. En ja Koch eeuwig zonde. We zullen nooit weten of met hem gedegradeerd zouden zijn of er in gebleven. 1 ding stond toen al vast. Dat hij uit het juiste dna gesneden was. Succes in Utrecht vent en tot snel.

  0

  0
 • Badeend
  16 augustus, 2016 - 17:26

  Koch had de nieuwe Van Burik kunnen zijn. Nog steeds eigenlijk. Zou een hele goede voor NAC kunnen zijn. Duarte, ach, hij deed het niet veel slechter dan De Zeeuw en wellicht zelfs nog een ietsiepietsie beter dan Damcevski, Boateng, Borahsasar en Zschüschen. Bij elkaar.

  0

  0
 • nachoreca1
  16 augustus, 2016 - 18:48

  Duarte….jammer dat het er niet uit kwam bij ons….goede voetballer….en Koch? Doodzonde dat we hem niet konden strikken. …ach ja…vrijdag zonder die twee gewoon drie punten!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  16 augustus, 2016 - 19:13

  Onze storm ram heeft ook voor 2 jaar getekend. Alles wat Smulders al weken roept komt ook gewoon uit

  0

  0
 • F4
  16 augustus, 2016 - 19:24

  8 aanvallers. 9 middenvelders. In afwachting van Bryan en nog een back maakt ook 8 verdedigers. 3 keepers. Dit is inclusief Borahsasar en El Allouchi die schijnbaar weg mogen. En inclusief 6 punten na 2 wedstrijden. Één zwaluw maakt geen zomer, maar zo voelt het even wel. Alle azijnzeikers nog iets te melden?

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  16 augustus, 2016 - 20:11

  Ik wens ze veel succes toe. Jammer dat Koch zo lang geblesseerd was, een goede speler

  0

  0
 • De naaier
  16 augustus, 2016 - 20:55

  F4 keurig weergegeven !

  0

  0
 • kopspion
  16 augustus, 2016 - 21:12

  ik heb Fisayo tegen Halsteren gezien…..
  geen enkele goede actie kunnen bespeuren !
  zelfs bij het inschieten miste hij alle ballen……
  gezien ook Faupala gehaald is kan ik dit ook totaal niet begrijpen !?
  hoop dat ik het mis heb, maar in mijn ogen is dit de minste aankoop van Smulders

  0

  0
 • S.HB.NAC
  16 augustus, 2016 - 21:16

  Misschien toch nog met het oog op broertje Adarabioyo want Brown is er (nog) niet en City heeft Stones gehaald. Ik heb geen idee waarom deze transfer van Tosin zover is gekomen. Denk ook niet dat hij speelminuten in het eerste krijgt.

  0

  0
 • scheppioni
  16 augustus, 2016 - 21:31

  @ Da Pope
  Misschien dat het lachen toch wel een beetje zal vergaan in Almelo, want duarte kan volgens mij niet meer tippen aan zijn eerste tijdperk, maar kan mijn weinig boeien, geef mij maar NAC BREDA !

  0

  0
 • Ki Utsuri
  16 augustus, 2016 - 21:40

  Adarabioyo niet te snel afschieten, de toelichting van Smulders is daarin helder: “Fisayo traint al een aantal weken mee met ons en heeft zich in die periode sterk verbeterd onder de intensieve begeleiding van onze trainers. Daarmee heeft hij ons laten zien dat hij de potentie heeft om een spits van waarde te zijn voor ons. We willen hem de kans geven te groeien en zich de komende twee jaar te laten zien.”

  0

  0
 • joke
  16 augustus, 2016 - 22:46

  Maaskant ook een nieuwe werkgever!? Halsteren?!

  0

  0
 • Uit je Naaht
  16 augustus, 2016 - 23:07

  Het beste nieuws van deze zomer komt wellicht uit een nieuws-item op nac.nl over een potje footgolf met de sponsoren. Daar lees ik “Het initiatief van de middag kwam vanuit de spelersgroep”.

  Drie maanden geleden had iedereen je recht in je gezicht uitgelachen als je had beweerd dat er een volwaardige selectie zou staan die het aandurfde om zelf initiatieven in het belang van NAC te ontplooien. Nu is het eigenlijk niet eens echt opzienbarend.

  0

  0
 • Eljé
  17 augustus, 2016 - 06:05

  Én F4, dan is het nog niet eens eind augustus…

  0

  0
 • Toontje
  17 augustus, 2016 - 09:52

  Zonder Menno waren we niet gedegradeerd, dat is zeker. Hij corrigeerde dikwijls de blunderende Kenny. Drost kon dat in veel mindere mate, dat heeft ons de kop gekost. (hoewel Drost nu aardige partijtjes meespeelt bij Excelsior, hadden we vorig jaar toch ook nog kunnen gebruiken)

  0

  0
 • scheppioni
  18 augustus, 2016 - 12:47

  Kenny is al weg hoor toontje, je hoeft hem nu niet meer na te schoppen !!
  Ja, alles lag zowat aan Kenny, hoe kortzichtig kun je zijn !
  Het lag aan allemaal eenlingen, twee seizoenen lang en wel allemaal mooi praten maar op het veld nauwelijks thuis geven met name in de uitwedstrijden, ook vaak de leidinggevenden !

  0

  0
 • chris
  19 augustus, 2016 - 01:37

  Koch zou ooit onze beste verdediger in oranje kunnen worden. Hopelijk is die knie voorlopig z’n enige blessure. Echt heel veel potentie met zijn duelkracht, lengte en snelheid. Veel de sportschool in om body en nog meer snelheid te kweken. Pas 22 jaar…

  Slim van PSV om ‘m te verhuren, kan hij bewijzen dat hij terug kan komen op het vereiste niveau. Ze verkopen aan het eind van het seizoen een van hun huidige verdedigers voor goed geld en hij staat klaar.

  0

  0