Go to Top

Duarte nog niet op de bank

Duarte nog niet op de bank

De wijzigingen die Marinus Dijkhuizen heeft doorgevoerd in zijn team waren best verrassend hier en daar. Vooral een Michael Dingsdag die ineens op de bank moet plaatsnemen ten koste van een nieuwe speler (Van Diermen) mogen we gerust onverwacht noemen.

Een andere nieuwe speler die vanavond zeker niet in actie zal komen is Lerin Duarte. Het was al duidelijk dat de huurling nog niet 100% fit is, maar de eigenlijke verwachting was dat hij op de bank zou beginnen. Niet dus, hij mag vanavond gezellig bij ons op de tribune plaats nemen. Dijkhuizen, druk met gesprekken voeren met spelers, heeft de middenvelder ingelicht over die keuze.  “Zijn komst kwam onverwacht. Het kan even duren voordat hij naar een basisplaats toewerkt. Dat kan twee tot acht weken duren”, vertelt de trainer aan BN/De Stem.

Naast Duarte is er ook nog een klein legertje spelers dat mogelijk niet blij is met de keuzes van Dijkhuizen. Dingsdag zal er ongetwijfeld één van zijn, maar ook Gorter en Brands hadden vermoedelijk niet gedacht bij NAC ooit op de bank terecht te komen. Magic Marinus heeft het dan ook druk met gesprekken voeren.  “Eén op één kunnen ze alles tegen mij zeggen. Ook als ze het er niet mee eens zijn. Graag. Dat is alleen maar goed. Mijn deur staat altijd open en ik ben voor iedereen benaderbaar. Ik vind dat ik een vrij goed contact heb met de jongens die op de bank zitten. Ik ben niet het type dat ze links laat liggen. Juist omdat ik als speler zelf wel eens reserve stond, vond ik het fijn als de trainer ook naar mij omkeek. Voor iemand als Gorter is het niet makkelijk. Hij komt van AZ, waar hij Europa League speelde en is reserve in de eerste divisie. Dat is niet leuk, dat kan ik begrijpen, maar Kenny van der Weg heeft het goed gedaan. Dus laat ik hem staan.”

Dijkhuizen eist open communicatie van zijn spelers. Muiterij of onruststokerij wordt niet getolereerd. “Ik hoop dat iedereen zich gewoon normaal gedraagt. Als dat niet het geval is, gaan ze op de tribune zitten”, is hij kort en duidelijk over mogelijke onrust bij de bankzitters. Wij hopen dat Marinus gelijk krijgt en dat de bankzitters er alles aan zullen doen om zich terug in de basis te knokken.

Bron: B-side Rats, BN/De Stem

26 Reacties op "Duarte nog niet op de bank"

 • Mf3
  5 februari, 2016 - 10:25

  Hoppa dat is praat. Een trainer die we altijd gemist hebben!

  Vanavond het cafe in met bsiderats livestream en hopen op een lekkere 3 punter. Wat zullen ze dan smaken.. Maar eerst 3 punten. Het gaat vanavond Ars zijn wedstrijd worden denk ik allemaal.

  iedereen prettige carnaval en voor de mensen die vanavond gaan, ik hoop dat jullie een top avond hebben dan heb ik dan ook!!

  Hup Super NAC

  0

  0
 • patrick
  5 februari, 2016 - 10:30

  Eindelijk een trainer die er tegen in durft te gaan (zoals het hoort). Iedereen moet vechten voor een plaats in de basis, dat maakt het team alleen maar sterker.
  Het wordt nog een hele klus om Sparta in te halen, maar als ze het op de rit krijgen, heb ik het volste vertrouwen dat we met dit team kunnen promoveren via de nacompetitie of misschien wel als kampioen.

  Hup nac.

  0

  0
 • signase
  5 februari, 2016 - 10:32

  Kevin Duarte?

  Spoileralert: Mafkees gaat met Carnaval verkleed als Kevin, zijn hoofd zit er vol van :-)

  0

  0
 • NAC
  5 februari, 2016 - 10:37

  Waar kan ik vinden hoe laat de bussen vertrekken vanaf het stadion?

  0

  0
 • Beekie180
  5 februari, 2016 - 10:59

  @NAC half zeven

  0

  0
 • Denker
  5 februari, 2016 - 12:06

  Duarte? Niet fit 2 tot 8 weken ? Is competitie voorbij. Rare aktie ???

  0

  0
 • RV
  5 februari, 2016 - 12:12

  Ik denk dat Gorter heel content mag zijn dat hij bij NAC mag spelen want in zijn huidige vorm is er echt geen eredivisie club die hem oppikt. Heeft een goede periode bij NAC kunnen omzetten naar een mooie transfer maar hij zal toch realistisch genoeg zijn dat hij ook daar iets te kort kwam.

  Bovendien geblesseerd geweest én een van de mindere dit seizoen tot nu toe.
  Dan weet je dat van de Weg zijn kans krijgt en die doet het echt heel goed vind ik.
  Samen met Matic afgelopen vrijdag de enige met drive in zijn spel en uitstraling om te winnen, en dat kwam echt niet alleen door die goal.

  Gorter moet nu gewoon keihard werken en hetzelfde geldt voor Brands.
  De vraag is of deze 2 mannen dat in huis hebben.

  De keuzes van de trainer zijn tot op heden redelijk logisch op het vasthouden aan 4-3-3 met Lazic als buitenspeler na (maar dat is mijn persoonlijke mening).

  0

  0
 • Otjes
  5 februari, 2016 - 12:21

  Duarte kwam onverwachts en heeft 2 tot 8 weken nodig voor basis. WTF….die moet toch fit van Ajakkes komen of krijgt Nac geld om hem op te trainen?

  Of is dit een tactische zet van Marinus om de komende 2 wedstrijden de middenvelders onder druk te zetten om optimaal te presteren?

  Ben benieuwd.

  0

  0
 • maarten
  5 februari, 2016 - 12:23

  Gorter 2.0, Zonneveld 2.0, Boussaboun 2.0, Stam 2.0, Salmon 2.0, Maaskant 2.0, Feher 2.0. Niet echt succesvol allemaal. Werkelijk een verschraling van de here scouts. Ik hoop dat het met Smulders en. Dijkhuizen wat creatiever wordt bekeken.

  0

  0
 • maarten
  5 februari, 2016 - 12:24

  Boukhari is ook een 2.0, zo ook v Hooijdonk.

  0

  0
 • NAC
  5 februari, 2016 - 12:27

  Eindelijk, een trainer met ballen. Zo kun je je laten voelen aan iedereen dat er niemand zeker is van zen plek. Keihard werken verdomme en terug proffesioneler worden als club . Perfect zo.

  0

  0
 • simpson
  5 februari, 2016 - 12:31

  Zou het kunnen zijn dat Duarte puur voor de nacompetitie gehaald is?

  0

  0
 • scheppioni
  5 februari, 2016 - 12:55

  Ik kan me er helemaal in vinden, zie het als gezonde concurrentie, 90 minuten lang vechten voor je plek, dat is het eerste wat bij ons NAC wordt vereist !! Ik had een fitte Duarte voor de creativiteit wel graag gezien, maar met deze elf vanavond van ons NAC moeten het drie punten gaan opleveren, tenminste wanneer we meteen alert zijn en niet gaan terug zakken !!!!

  0

  0
 • H.K.
  5 februari, 2016 - 13:20

  Duarte toch geen Snoyl he? Contractje bij de Mac Donalds…

  0

  0
 • S.HB.NAC
  5 februari, 2016 - 13:29

  Stam 2.0 geen succes?? Zonder Stam verliest NAC een stuk meer.

  0

  0
 • TheBeek
  5 februari, 2016 - 14:48

  2 tot 8 weken voor hij fit is……… haha heb je dus geen k*t aan die duarte

  0

  0
 • magnesiumslikker
  5 februari, 2016 - 15:02

  We spelen nog na-competitie. Natuurlijk heb je iets aan duarte.

  0

  0
 • nachoreca
  5 februari, 2016 - 15:16

  2 tot 8 weken….?! heeft hij drie jaar in het lucia gezeten? wat een gekken zeg pfff

  0

  0
 • Dutchbird
  5 februari, 2016 - 15:43

  duidelijke praat Marinus heel wat anders da dat gedraaikont van Maaskant

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  5 februari, 2016 - 16:03

  Duarte in het uitvak vanavond?
  Gezellig 😉

  0

  0
 • Balletje
  5 februari, 2016 - 17:15

  2 tot 8 weken, de 2 is de realiteit de 8 indekken.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  5 februari, 2016 - 17:54

  Een transparante trainer is van groot belang om de sfeer in de groep goed te houden. Vanavond moet NAC het laten zien, het slechte spel tegen Jong Ajax was een bittere en onverwachte pil!

  0

  0
 • ome cor
  5 februari, 2016 - 18:12

  Bij de woorden 2 tot 8 weken voor dat ie in de basis kan, rijzen er vraagtekens.
  Waarom halen we een speler die “misschien, best wel eens, tzt, ooit goed zou kunnen zijn” ?
  Maar bij 8 weken heerst dat gevoel meer dan bij 2 weken natuurlijk.

  Marinus is volgens mij geen mannetje van vriendjespolitiek en spelers opstellen om andere redenen dan dat zij de beste man op die plek zijn.
  Ik ben pro-Marinus.

  Elke selectie heeft spelers die op de bank of tribune moeten plaatsnemen. Geen enkele speler vindt dat leuk, maar het gaat niet om de spelers…..het gaat om de club.
  Als je Gorter opstelt omwille zijn ervaringen in het verleden ten koste van een vd Weg die momenteel beter presteert dan Gorter dan snap je het niet. Maaskant zou dat gewoon doen. Dijkhuizen is wat dat betreft een stuk slimmer.

  Nu hebben we een trainer die niet uit naam van zijn NAC-hart of geelzwart bloed een beslissing neemt, maar iemand die het doet uit zijn volle overtuiging als vakman. Alle respect voor Lokhoff, Karelse, Gudelj en Maaskant, maar de NAC-bagage die zij hebben, heeft Marinus niet en dat is eerder zijn geluk dan zijn pech.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  5 februari, 2016 - 18:24

  Misschien om Duarte weg te houden bij Sparta?

  0

  0
 • Breda For Ever
  5 februari, 2016 - 18:25

  tot 2 maanden dan is het seizoen al bijna gespeeld man lulhannes sjonge sjonge, 2 weken tot 2 maanden om fit te worden hahaha

  0

  0
 • SjorsNAC
  5 februari, 2016 - 19:50

  De teksten van dijkhuizen bevallen mij prima, korte metten maken met onruststokers, die kunnen we missen als kiespijn. Als je er niet 100% gaat en het teambelang niet ziet is einde verhaal.

  0

  0