Go to Top

Eindelijk: gemeentes gaan KNVB aanspreken

Eindelijk: gemeentes gaan KNVB aanspreken

Al sinds jaar en dag is de KNVB een bolwerk van zelfverklaarde goeroes met enorme speknekken, die zichzelf op een voetstuk gehesen hebben. Dat is zelfs zo erg, dat ze zich met landelijke politiek bemoeien (voetbalwet) en dat ze namense de FIFA een poging zullen doen om de wet aan te passen, zodat de FIFA geen belasting hoeft te betalen als er een WK in Nederland (i.s.m. België) georganiseerd zou worden. De KNVB doet dat op zo’n manier dat ze immer en altijd buiten schot blijven als er een nare consequentie aan het eigen gedrag (of dat van de leden) ligt. De achterliggende arrogantie daarbij is vreselijk groot.

De Nederlandse Gemeenten met een betaald voetbalorganisatie binnen de stadsgrenzen zijn dat nu totaal beu. Ze bundelen de krachten om de KNVB speknekken eens uit hun roze wolk te trekken en met de pootjes terug op aarde te zetten. Het “Platform Betaald Voetbal Gemeentes” is het meer dan zat dat clubs in nood bij hen aankloppen, en dat de KNVB zich op die momenten heel stilletjes en afzijdig houdt en dus buiten beeld blijft. Jan Hamming (voorzitter van het Platform en wethouder in Tilburg): “De miljoenen die de KNVB aan het WK heeft verdiend, gaan in een spaarpot voor grote evenementen. Terwijl veel clubs worden ondersteund door gemeenschapsgeld”.

Het Platform wil nu met de KNVB in gesprek over de bedrijfstak, die volgens hen aardig is verziekt. “De KNVB stelt  allerlei eisen aan de financiële huishouding van clubs, en terecht. Maar vervolgens geven ze niet thuis als er werkelijk problemen zijn. Misschien kunnen we samen de patiënt beter maken”. De complete Vereniging van Nederlandse Gemeenten steunt het platform.

Eens kijken wat hiervan gaat komen. Maar dat het een goede zaak is dat er eindelijk eens een overheid in het geweer komt tegen het bolwerk KNVB, dat is wel duidelijk.

Bron: B-side Rats, Stem

10 Reacties op "Eindelijk: gemeentes gaan KNVB aanspreken"

 • Zatte P
  24 juli, 2010 - 09:25

  Lekker BSR, eerst zeuren dat de KNVB teveel macht heeft en vervolgens blij zijn dat gemeente en KNVB zich nog meer gaan bemoeien met beleid van de clubs?

  Die Bilburgse wethouder is trouwens ook helemaal gek geworden; een muntje opgooien dat geld verdiend met het WK maar naar noodlijdende clubs moet gaan?

  0

  0
 • Eljé
  24 juli, 2010 - 09:37

  Mooie eerste paragraaf!

  0

  0
 • Wanny
  24 juli, 2010 - 12:34

  De KNVB moet dat geld helemaal niet aan de betaalde clubs geven, die maken het alleen maar op aan te hoge salarissen. De KNVB moet het amateurvoetbal veel meer ondersteunen. Daar zitten een miljoen contributiebetalers die het salaris van de heren van de KNVB betalen. Ondersteun die nou eens met hun accomodatie, trainers etc etc. Daar profiteert ons betaalde voetbal uiteindelijk ook van.

  0

  0
 • nacky
  24 juli, 2010 - 13:29

  de knvb mag inderdaad de bvo.s
  wel wat steunen, maar wel het geld in de opleiding steken en eisen dat de bvo een goede jeugd opleiding neerzetten . want op het wk is weer eens gebleken dat de opleidende landen lanzaam aan terein winnen van de kopende landen .daar komt bij dat het geld op raakt ,dus zelf opleiden en de kans geven de jeugd

  0

  0
 • signase
  24 juli, 2010 - 15:08

  Inderdaad, laat de KNVB het geld in een gedegen jeugdopleiding steken.
  Wat is het toch een non-argument om te zeggen dat de KNVB mede schuldig is aan het wanbeleid bij vele clubs. Dat zijn immers de bestuurders, niemand meer en minder. Dat weet Hamming ook wel, maar kennelijk denkt hij dat die toch niet luisteren. Of heeft hij wat 'vrinden' bij een club zitten?
  De Vereniging van Gemeenten zou eens 1 lijn moeten trekken: geen geld? Jammer, zoek het maar uit, desnoods terug naar de amateurs. Nu wordt de ene ploeg wel, de andere ploeg niet gesteund. Concurrentievervalsing over de rug van de gemeenschap, lekker. En als de KNVB moet helpen, gaan bepaalde clubs zeker ook nog meer krijgen als andere, zoals nu een noodlijdende club als Vitesse en Feyenoord wel op coulantie van de KNVB kan rekenen en andere clubs (puntenaftrek) niet?
  Gechargeerd? Jawel, zeker. Iemand moet het toch doen als die scoutingboy het niet doet? :-)

  0

  0
 • NACMAN
  24 juli, 2010 - 18:10

  Te laat voor
  Fc Vlissingen
  Veendam
  SVV
  Fc Oss
  Fc Amersfoort
  Fc Amsterdam
  Wageningen
  Vergeet ik er nog wat?

  0

  0
 • Hoi
  24 juli, 2010 - 22:01

  OEI… men is echt lomp. En dat slaat op de reacties hier.

  0

  0
 • kees4
  25 juli, 2010 - 03:43

  de meeste zijn dus erg slecht ingeligd want feyenoord heeft ook 2 punten in mindering gekregen en en de rest 3 punten

  0

  0
 • nac6
  25 juli, 2010 - 14:33

  oeps was dat geld van de wk niet voor het afscheid van kessler

  0

  0
 • papaedje
  26 juli, 2010 - 07:31

  duidelijk een punt gemaakt.

  0

  0