Go to Top

En nog maar een stagiaire van Manchester City

En nog maar een stagiaire van Manchester City

Terwijl NAC zit te wachten tot eindelijk bekend wordt welke spelers van Manchester City het komende seizoen in Breda zullen mogen spelen, voldoet ons clubje zelf netjes aan haar verplichtingen. De derde stagiaire van de Elite Development Squad is inmiddels neergestreken in Breda.

Deze keer betreft het een keeper die luistert naar de naam Billy O’Brien. Hij is net teruggekeerd uit China, waar hij met het eerste van Manchester City mee heeft gedaan aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Tot noch toe gold het verhaal dat de stagiaires bij NAC komen meelopen om alvast te kijken of ze het voor volgend seizoen wat vinden om naar Breda te komen. Dat verhaal wordt steeds verder ontkracht. George Glendon wordt nu na zijn stage aan clubs in de eredivisie aangeboden en NAC zelf heeft vooralsnog niet de intentie om O’Brien te huren. We hebben immers Brondeel, Noppert en Van der Maaten onder contract, van wie Brondeel voor de komende 2 seizoenen gehuurd wordt.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

32 Reacties op "En nog maar een stagiaire van Manchester City"

 • Ouwe Spionkop
  31 juli, 2016 - 22:50

  Die Billy O’Brien heeft vanavond getweet dat hij precies voor een week mee traint in Breda en dan weer snel weg is. Wat moeten we daarmee, wat is het nu daarvan?
  Waar blijven de spelers die we willen? Nog 4 dagen voor de competitie begint.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  31 juli, 2016 - 22:57

  Wat ik er vreemd aan vind is dat ik niet zie hoe dit een voordeel is voor NAC, City óf O’Brien. Ik zie er niet echt een groot kwaad in, maar het nut zie ik al helemaal niet…

  0

  0
 • John Sigaar
  31 juli, 2016 - 22:59

  Tjonge,jonge waar slaat dit op!!!!

  0

  0
 • Breda
  31 juli, 2016 - 23:30

  Samenwerking is iets anders dan betaald spelers huren

  0

  0
 • ennoajseejer
  1 augustus, 2016 - 00:09

  ik blijf maar een raar gevoel houden over die “deal” met MC

  0

  0
 • Henrij84
  1 augustus, 2016 - 00:33

  Ik dacht eerst ook dat er geen voordeel voor NAC in zat. Maar na even nadenken toch gevonden. NAC bouwt een spelersdatabase op. Smulders deed dat ook duidelijk In België en Dessers is daar bijvoorbeeld een product van. We weten dat er komende seizoenen ook Man City spelers gaan komen dus wil je die ook in je database.

  In die database en voordat je een speler haalt wil je zoveel mogelijk informatie. Dan kan je denken aan stats enzo maar nog belangrijker is: wat zijn de kwaliteiten van de spelers? Wat zijn de mindere punten? En als je Smulders vaker heb gehoord:, hoe is de speler als mens en in een spelersgroep? Is hij leergierig enz. Dat leer je meer tijdens een week trainen dan 15 uur videobeelden kijken en afgaan op verhaal Man City.

  0

  0
 • Zand in je ogen
  1 augustus, 2016 - 01:23

  Dit begint toch een eigenaardig verhaal te worden. Meneer komt een week keepen in Zundert, samen met Brondeel, Noppert en Van der Maaten? NAC heeft geen interesse om hem te huren en hij zegt zelf op twitter dat het maar een week zal zijn? Ben toch wel benieuwd naar het doel van dit soort acties. Eventueel kan Smullie ff reageren?

  1 geluk heeft die Billy wel: vrijdag kan hij gewoon bier drinken op de tribune!

  0

  0
 • Maarten
  1 augustus, 2016 - 01:24

  Tot nu toe heeft de samenwerking totaal. Geen positieve invloed. Je had de selectie al rond kunnen hebben, maar nee we wachten op City. Lekker zelf talenten opsporen ala Rommens en City afscheid van nemen. Dit heeft totaal geen nut.

  0

  0
 • Minerva
  1 augustus, 2016 - 01:45

  Wat moet ik hiervan vinden? Hebben toch al nieuwe keeper gehaald. Snap er nog maar weinig van

  0

  0
 • Enjoy
  1 augustus, 2016 - 05:35

  Al weken eerder gepost, dit is een zeepbel
  en een gratis voor niks doorgangshuis.
  Veel wol en weinig lol.

  0

  0
 • MONK
  1 augustus, 2016 - 06:34

  Ik vind het allemaal niet zo’n probleem vrijdag gewoon knallen en de eerste 3 punten binnen harken!! HUP NAC

  0

  0
 • Brutes
  1 augustus, 2016 - 06:49

  Zolang nac in de juup speelt hebben maar weinig spelers zin om naar ons te komen
  Kijk naar Unal jammer dat die gast niet van mc mag komen hij wilde zelf heel graag maar moest op het hoogste plan spelen

  Dan is het al helemaal jammer dat hij naar dat twente gaat
  Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen met aanvallend voetbal en wat betere spelers om hem heen ( wat er van over blijf )

  0

  0
 • die ne gast
  1 augustus, 2016 - 07:48

  V.d. Maaten moet nog verder rijpen.
  Het contract van Noppert zou eigenlijk niet verlengd worden, want te weinig potentie.
  Brondeel liet zich tegen Sparta wel heel makkelijk in de luren leggen, dus een gratis keeper achter de hand hebben kan wellicht geen kwaad?

  0

  0
 • Daan
  1 augustus, 2016 - 07:49

  Nu al conclusies trekken over de samenwerking met Manchester City lijkt mij

  0

  0
 • Daan
  1 augustus, 2016 - 07:50

  Een beetje kort door de bocht. Laten we het nu een reeële kans geven en dan oordelen.

  0

  0
 • ome cor
  1 augustus, 2016 - 08:01

  Waar wij allemaal geelzwart gebrild zijn en geen mooiere club in de wereld kennen dan ons goeie ouwe enaacee dat we overigens op internet bij elke gelegenheid afzeiken, maar dat terzijde, bestaan er ook mensen die minder met NAC hebben.

  Waarom zou een grote Engelse club haar afvallers van de selectie met de hoogste kwaliteit naar de godvergeten Jupiler Leauge sturen?
  Een Naah, dat kan makkelijk, een Unal voor een paar maanden ook nog, maar verder…..
  Nee, verder alleen de onderlaag van het door Man City geselecteerde leger aan spelers. En dan nog met een maar/een voorbehoud.

  En in Breda rekende men zich rijk.
  In Manchester was het gewoon lachen geblazen.

  0

  0
 • nm
  1 augustus, 2016 - 08:24

  Smulders zit vandaag in manchester. Ben benieuwd waarmee hij zich deze x laat afschepen

  0

  0
 • HenriJ84
  1 augustus, 2016 - 08:47

  Zoals Daan zegt is nu overhaast allerlei conclusies trekken wat overhaast over de samenwerking. Het mag misschien raar klinken in combinatie met NAC maar je moet ook je werk voor de toekomst doen. We zijn de samenwerking rustig aan het opbouwen!

  Ik gaf eerder al aan waarom NAC wat aan deze stages zou kunnen hebben. Maar vanuit City en de spelers bekeken is het ook een nuttige snuffelstage. Engelse spelers zijn niet bekend omdat ze massaal het eigen land verlaten, ook al krijgen ze geen speelminuten. Salarissen daar zijn te hoog maar ook vooral wat bang om naar ‘Europa’ te gaan. Nu kunnen ze een weekje komen kijken, zonder bang te hoeven zijn voor heimwee en andere zaken. Daarom is het misschien in de toekomst ook makkelijker voor hen om ‘ja’ te willen zeggen op een verhuur naar NAC. Dan weten ze wat ze kunnen verwachten en dat de cultuurshock UK-NL vrij klein is. Dat we goed Engels spreken enz.

  Want ja, wij kunnen spelers willen huren maar die spelers hebben ook wat te zeggen en we vergeten het soms.. Maar zijn ook mensen! Dus alle partijen winnen wel een klein beetje bij de stages, mits goed geregeld. Een speler per week gaat de sfeer in selectie niet veranderen. Ik verwacht er komend jaar nog wel meer ook. En op een gegeven moment is het normaal en lezen we het in bijberichtjes op deze site en de Stem.

  En dan ook nog maar een keer: Man City heeft wel degelijk belang bij de samenwerking. Maar we zijn nog met elkaar een relatie aan het opbouwen. Dat gaat niet van dag 1 direct allemaal perfect. En dan nog wil Man City natuurlijk dat hun talenten de hoogst mogelijke weerstand krijgen. Dus wil een grotere club een jeugdspeler, dan heeft Man City maar ook de jeugdspeler er baat bij om daarheen te gaan. Jammer voor ons, maar vanuit Man City hoek bekeken toch niet zo vreemd? Als wij promoveren dit seizoen, de samenwerking goed van start is en alle partijen (dus ook spelers) tevreden dan zullen we volgend jaar makkelijker krijgen die spelers te halen.

  En het belang van NAC? GRATIS spelers (!!!), samenwerking ook op andere vlakken (o.a. die spelers database opbouwen/uitbreiden) waarmee we eindelijk een toekomstbestendig scoutingsysteem op poten kunnen zetten. Eentje waarbij we als we een speler voor positie X zoeken niet bij alle bekende makelaars of ex-eredivisie voetballers aan moeten kloppen zoals onder Maaskant, Rutjes en van As. Waar je dan gewoon die spelersdatabase in kan duiken en veel beschikbare info kan vinden over spelers voor die positie. En eentje die als we iemand ontslaan of iemand vertrekt daarmee niet direct weg is. Het blijft NAC dus afwachten of dat allemaal goed komt. Maar de kans is er wel!

  0

  0
 • Nacrules
  1 augustus, 2016 - 09:06

  Gewoon een kwestie van budget. Er is simpelweg onvoldoende budget voor 4 eigen extra spelers. Voorlopig moeten we blij zijn met deze constructie.

  0

  0
 • Seuter
  1 augustus, 2016 - 09:06

  Tot nog toe zie ik nog geen enkel voordeel voor NAC in de samenwerking met M.C, alleen maar onzekerheid voor heel het team.
  Je zou bijna weer terug verlangen naar Jeffry van As.

  0

  0
 • RV
  1 augustus, 2016 - 09:14

  Het succes van deze samenwerking zal door ons supporters pas bepaald worden als we de individuele spelers gezien hebben. Als er straks een spits komt die er 20 in schiet en een degelijke centrale verdediger dan hoor je niemand meer.

  Natuurlijk stelt iedereen vraagtekens (als we dat niet zouden doen dan zijn we NAC niet meer) maar ik wil het wel een kans geven.

  Ga verder nog steeds uit van de situatie dat er budget over is om aan het eind van de transferperiode toe te slaan en alsnog een goede centrale verdediger bij te halen, die ergens in de eredivisie niet meer aan de bak komt. Dat kan gewoon niet anders.

  Als dat niet gebeurd dan heb ik toch ook het gevoel dat er voor sommige spelers alsnog (relatief) veel te veel salaris wordt betaald.

  0

  0
 • Joop dubbel dope
  1 augustus, 2016 - 09:30

  Manchester Shitty!!

  0

  0
 • nm
  1 augustus, 2016 - 09:39

  veel te veel salaris betaald? Met het huidige budget minus overige kosten zoals auto ed ligt het salaris ergens tussen de 60 en 65k bruto / jaar per speler. Voor een club met ambities is dat natuurlijk een lachertje.

  Voor een dergelijk salaris komt een gemiddelde broodvoetballer echt zijn bed niet uit.

  0

  0
 • G00ser
  1 augustus, 2016 - 09:45

  @NM,

  65K aan brutosalaris voor een speler in de Jupiler is helemaal niet gek. Wat denk je dat een speler van 21jaar bij bijvoorbeeld Fortuna krijgt?

  0

  0
 • nac fan
  1 augustus, 2016 - 09:59

  nac wordt volgens mijn aan het lijntje gehouden door manchester city. nac is alleen maar goed om ze klaar te stomen voor de eredivisie

  0

  0
 • Tvb
  1 augustus, 2016 - 10:06

  We hebben het wel over 5 gratis spelers!
  Welke reageerder hier wil even 5 salarissen betalen ? Was al maanden bekend dat de toptalenten meegaan naar China en juist op deze jongens heeft Smulders zijn zinnen gezet!
  Benieuwd wie er komen

  0

  0
 • Joop dubbel dope
  1 augustus, 2016 - 10:12

  We zijn niks in de ogen van Shitty, we worden gewoon gebruikt!!

  0

  0
 • Semsi
  1 augustus, 2016 - 10:19

  Het gratis huren van 4-6 spelers + gebruik maken van allerlei databases en informatie.
  Daar zal wat tegenover moeten staan toch?

  Voor niets gaat de zon op!

  0

  0
 • G00ser
  1 augustus, 2016 - 10:25

  Sommige mensen hier denken dat we nog steeds een Erediviseclub zijn. City wilt het liefst haar spelers in de hoogst mogelijke competitie plaatsen, zie bijvoorbeeld Enes Unal. Voor de Playoffs was het al bekend dat als we niet zouden promoveren, we niet de beste spelers zouden krijgen.

  Accepteer dat we een Jupiler-club zijn die met de hulp van City een selectie moet samenstellen met beperkte financiele middelen.

  0

  0
 • Dat wel
  1 augustus, 2016 - 12:40

  @GOOser
  Krijg weer een brok in mijn keel als ik je bericht lees. Hoever we zijn afgezakt in drie jaar.
  En dan lees je excuses als geen geld. Dat is er al 15 jaar niet bij NAC. 3 jaar geleden nog 4 mio meegekregen van de aandeelhouders. Pfffff

  0

  0
 • Dat wel
  1 augustus, 2016 - 12:42

  Enne…….vertrouwen in de huidige technische staf hoor. Die doen war ze kunnen in de huidige situatie.

  0

  0
 • scheppioni
  1 augustus, 2016 - 12:44

  ALLEEN SPELERS DIE HEEL GRAAG WILLEN !!!

  0

  0