Go to Top

Enes Ünal valt op in thuisland

Enes Ünal valt op in thuisland

Het zou zo maar zo kunnen zijn dat, als alle spelers met een escape-clausule opzeggen en de deur uitwandelen, we enkel de huurlingen Naah en Ünal nog zouden terugzien van vorig seizoen.

Maar die eerste hoeft van Hans Smulders al niet per sé terug te komen naar Breda vanwege een te geringe ontwikkeling. En die tweede… Dat hoeft ook nog geen 100% zekerheidje te zijn. Waar wij al zagen dat er wel degelijk een potentieel voetbaljuweel rondloopt bij NAC, zien ze dat in het buitenland ook. Het Turkse Galatasaray toont interesse in de jonge spits.

Dat weet de Turkse, aan Galatasaray-gelieerde digi-krant Milliyet te melden. Of in ieder geval, dat ze de carrière van de jongeling met interesse volgen. Mijn Turks (lees: dat van Google translate..) is niet opperbest als het gaat om vertalen of de juiste zinsopbouw.

Manchester City zorgde dat de 19-jarige speler na de winterstop in Breda kwam voetballen. Hij liet een goede indruk achter (scoorde ook gelijk in zijn eerste wedstrijd en maakte er daarna nog eens zeven), het bevalt hem in Breda en zoals het er naar uitziet, speelt hij het komende jaar ook weer in Breda, in tegenstelling dus tot zijn huur-collega Divine Naah. In hoeverre dit nieuws gaat zorgen voor een kink in de kabel, is nog afwachten.

Ondanks dat was afgesproken dat Ünal in Breda zou spelen, is het Manchester City die uiteindelijk bepaalt waar de hij heengaat. Die hebben dat voor het zeggen, niet NAC. In 2015 haalde City hem voor €2.800.000,- op uit de jeugsopleiding van Bursaspor, maar stuurde hem naar Breda voor de ervaring. Dus.. dikke roddel of serieuze insteek? We zullen moeten afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Bron: B-Side Rats, Milliyet

48 Reacties op "Enes Ünal valt op in thuisland"

 • Ouwe Spionkop
  6 juni, 2016 - 19:16

  Als Galatasaray interesse toont zijn wij kansloos. Dat krijg je met huurlingen. Na 6 maanden zijn ze gewoon weer weg. Op naar de volgende lichting. Binding tussen supporters en club zal steeds minder worden met dit huurlingen legioen.

  0

  0
 • NACBredaHB
  6 juni, 2016 - 19:19

  Bij NAC in de basis of op de bank bij Galatasaray.. Ik zou het wel weten als ik City was.

  0

  0
 • RV
  6 juni, 2016 - 19:19

  Stoppen met die hele City onzin.
  Doorpakken en vanaf de basis een goed fundament leggen bij de jeugd en gewoon durven om jonge Nederlandse of Belgische gasten eens een keer door te selecteren.

  Jongens als Damen, Robinson en El Allouchi een kans geven (die willen het gras opvreten voor het clublogo).
  Bespaart je een hoop kopzorgen en geen gedoe dat je de laatste week van de voorbereiding er nog even een paar gasten bij krijgt. Kost je gewoon aan het begin van de competitie al punten.

  Zou overigens een hele domme keuze zijn van zowel City als Unal zelf.
  Unal heeft het alleen tegen de mindere goden kunnen laten zien, tegen de top vijf en in de play offs in geen velden of wegen te bekennen.

  0

  0
 • NOAD
  6 juni, 2016 - 19:38

  @RV

  Waarom stoppen met City? Je krijgt 4-6 gratis spelers van ze waar je niks voor hoeft te betalen, ik zie niet in waarom dat niet verkeerd zou kunnen gaan. Als je deze gasten er niet bij hebt, en iedereen gaat weg zoals het nu lijkt te gaan, dan moet je voor 1.5 miljoen 20 nieuwe spelers gaan halen, ik denk dat het lastig wordt om 20 jongens voor dat bedrag te halen waarmee je ook nog serieus mee kan doen om de titel. Smulders is constant aan het kijken in Manchester, hij is al een paar keer geweest en heeft goed contact daar. Hij zal echt niet zomaar wat klojo’s naar Nederland laten komen als hij ook ziet dat ze het niveau niet aan kunnen.

  Die City huurlingen gaan ons kleur geven volgend seizoen, die hebben misschien net dat beetje extra voetbal wat we dit seizoen zo mistten. Hup NAC!

  0

  0
 • Ric
  6 juni, 2016 - 19:43

  Hopelijk nog een jaartje NAC, daarna doorbreken of voor een mooi bedrag verkocht worden door City. Dan vangt NAC daar weer een deel van zoals afgesproken in de deal. Denk dat Smulders gokt op dit soort ontwikkelingen. Dan verdient NAC meer dan een incidentele verkoop van een doorgebroken NAC speler uit de opleiding. Zeg nou zelf hoeveel hebben we er daar in de hele historie van gehad….

  0

  0
 • Peer11
  6 juni, 2016 - 19:56

  @ RV

  Stoppen met City? Hahaha, leg jij dan even een paar miljoen op tafel om de selectie te versterken? NAC heeft geen rooie rot cent, dus je moet juist blij zijn met deze deal met een topclub. Unal heeft alleen al bijna meer gekost dan heel NAC waard is. Er komen
  heus nog wel een flink aantal gasten die een contract krijgen van NAC. Eerst de grote schoonmaak afmaken door de laatste spelers van vorig seizoen op te ruimen. Lekker opnieuw beginnen met jonge gretige gasten en een paar routiniers die de lijnen uit kunnen zetten.

  0

  0
 • am
  6 juni, 2016 - 20:05

  Ga morgen mijn seizoenkaart verlengen. Eigenlijk geen idee waarom. Zal wel het Nac-virus zijn. Niemand weet wat voor elftal er zal staan. Toch heb ik er vertrouwen in, slechter kan namelijk niet.

  0

  0
 • Barry
  6 juni, 2016 - 20:08

  @peer

  We hebben geen geld om transfersommen te betalen. Maar verder is ons budget zo groot als dat de heren financieers willen dat het is. We willen geen Vitesse of geen ADO worden, maar in principe zijn we al lang in handen van anderen. Dit zijn gelukkig mensen met een NAC hart, dat maakt het wat beter te verdragen.
  Maar ik begrijp soms niet dat mensen bijvoorbeeld aangeven dat Goetzee het goed doet of slecht doet en dan aankomen met het argument dat we in categorie 2 staan. Begin vorig seizoen hebben onze redders er weer een paar ton in gestopt om te voorkomen dat we terug zouden zakken naar cat 3. Dat heeft dus weinig met goed beleid te maken. Wat ik hiermee wil zeggen? Dat ik me over de financiën van NAC en het beleid hieromtrent geen enkele zorgen maak en dat andere dat ook niet meer moeten doen. We hebben de bodem van de put een paar jaar geleden al bereikt en zolang de financieers hun club lief zijn, gaat we echt niet ten onder aan slecht beleid.

  0

  0
 • Dirk
  6 juni, 2016 - 20:08

  @rv, en aan welke routiniers denk jij aan ??

  0

  0
 • Bredafun
  6 juni, 2016 - 20:09

  Mocht dit waar zijn, dan stoppen met die huurlingen. Er is een overeenkomst met City dat ze bij nac spelen. Mochten ze overstappen dan kappen met dit gedoe. NAC is nu jarenlang dr lul geweest dat er sprlers weglopen voor noppes. Laten we hopen dat t onzin is wat er gelult wordt!

  0

  0
 • scheppioni
  6 juni, 2016 - 20:12

  @ RV
  Ik ben in ieder geval roerend met je eens betreft de laatste zin !
  Unal leuk, aardige speler, meer potentie dan naah, maar of zulke spelers NAC weer terug tillen naar de eredivisie, ik betwijfel het, de eerste missie is ondertussen al mislukt !
  Maar ik heb al tienduuzend keer gezegd dat ik me door onze prachtige club NAC graag laat verrassen !

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  6 juni, 2016 - 20:26

  Sommigen geloven in sprookjes hier. Turkse mensen zijn heel trots op hun land en geloof me Unal wil niks liever dan in Turkije spelen. Bovendien heeft hij niks te zeggen. Als City van Galatasaray een flinke huursom krijgt vertrekt tie. Geen discussie over mogelijk.
  NAC begeeft zich op glad ijs. Afhankelijk van City en van Hans Smulders, Meer technisch verstand is er niet bij NAC.

  0

  0
 • Semsi
  6 juni, 2016 - 20:30

  Zat net eens te denken:

  Selectie NAC (volgens NAC site). Theoretisch is het dus mogelijk dat onze selectie per 15 juni (als alle spelers met de “transfervrij optie aangeven de club te gaan verlaten, en de spelers deze optie ook daadwerkelijk allemaal in hun contract hebben staan) bestaat uit 4 spelers: Suk, Borahsasar, Lazic en Van Bezooijen. Dan kan je pas echt gaan bouwen aan een nieuw team.
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de “optie” spelers blijven hangen en het overgrote deel van het budget van 1.5 miljoen al vergeven is…
  Het is nog vrij rustig op de transfermarkt. Welke spelers die door NAC serieus haalbaar waren hebben al een andere club gevonden?

  We gaan het zien!

  KEEPER
  Jelle ten Rouwelaar (=gestopt)
  Andries Noppert (=weg, geen contractverlenging)
  Sven van der Maaten (=geen contract meer, nieuw contract nog niet getekend)
  VERDEDIGER
  Kenny van der Weg (=weg)
  Jesse van Bezooijen (contract tot en met 1 juli 2017)
  Michael Dingsdag (contract tot en met 1 juli 2017 – met transfervrij optie)
  Luis Pedro da Silva Ferreira (contract tot en met 1 juli 2017 – met transfervrij optie)
  Bart Meijers (amateurbasis)
  Dustley Mulder (=weg)
  Oguzhan Kazanci (=weg)
  Vlatko Lazic (contract tot en met 1 juli 2017)
  Donny Gorter (contract tot en met 1 juli 2017 – met transfervrij optie)
  Kevin van Diermen (=geen contract meer, nieuw contract nog niet getekend)
  MIDDENVELDER
  Joey Suk (contract tot en met 1 juli 2017)
  Uros Matic (=weg)
  Divine Naah (huurling MC)
  Kevin Brands (contract tot en met 1 juli 2017 – met transfervrij optie)
  Grad Damen (=geen contract, contract nog niet getekend)
  Ronnie Stam (contract tot en met 1 juli 2018 – met transfervrij optie)
  Lerin Duarte (=weg)
  AANVALLER
  Mats Seuntjens (=weg)
  Brandon Robinson (amateurbasis)
  Hakim Borahsasar (contract tot en met 1 juli 2017)
  Danny Verbeek (contract tot en met 1 juli 2017 – met transfervrij optie)
  Sjoerd Ars (contract tot en met 1 juli 2017 – met transfervrij optie)
  Enes Ünal (huurling MC)

  0

  0
 • NFE
  6 juni, 2016 - 21:53

  @Semsi

  Dank ! Helder, er komen twee of drie door naar jong NAC. Voor de rest afwachten.
  Snap btw niet waarom als voorbeeld Oguzhan Kazanci niet genoeg is als 1e of 2e back.
  blijf erbij backs koop je niet, moeten uit eigen jeugd komen.

  0

  0
 • Fred
  6 juni, 2016 - 21:57

  Is het eindelijk een beetje rustig aan het NAC front , niks onheilspellends in de krant opent mijn grote vriend BreDan dit bericht met dat Naah weleens zou kunnen blijven . Zit gelijk in een depressie .
  Pffffff heb het even op me in moeten laten werken dat komt even aan zeg !!
  Niet meer zulke grapjes maken hé BreDan ? 😳😳 😉

  0

  0
 • Toontje
  6 juni, 2016 - 22:03

  Wij hebben geen geld dus zoals maanden geleden al voorspeld ( al vonden velen dat pessimistisch, maar ik realistisch) dat we in die neerwaartse spiraal zitten.
  Wij zullen het moeten hebben van de minste spelers die in de laatste week van augustus overblijven.
  Zelfs bij het begin van de competitie zullen we nog lang niet compleet zijn. Erger dan vorig jaar let maar op!!!

  0

  0
 • nachoreca
  6 juni, 2016 - 22:05

  we kunnen beter opgeslokt worden door man city, want ik zie de toekomst maar somber tegemoet. 21 financiers die liever vandaag als morgen de aandelen verkopen, geen liquiditeit, matig niveau jeugdteams enz. een hels karwei om zelfstandig de broek op te houden en binnen afzienbare tijd te promoveren. keiharde conclusie maar we zakken verder en verder weg. ik zit nog bij te komen dat de topspeler kip van het grote almere city ons in de wachtkamer zet….! man man man….desalniettemin; come on nac!

  0

  0
 • Wouter
  6 juni, 2016 - 22:18

  Dus net als de laatste jaren lopen we dan achter de feiten aan hebben een klote voorbereiding en laten in het begin onnodig punten liggen omdat we niet compleet zijn .
  Kortom het Gudelj syndroom werkt nog jaren door .

  0

  0
 • Nacman
  6 juni, 2016 - 22:22

  Ik denk dat we van 18 aandeelhouders straks naar 4 aandeelhouders gaan de kleine aandeelhouders worden uiitgekocht.
  Verders zit er een grootte verassing aan te komen eind augustus begin september ik denk dat vele hier van verbaasd zullen zijn
  Ik denk als er geld nodig is dat er dat beschikbaar is voor nac om te halen wat nodig is

  0

  0
 • Talent
  6 juni, 2016 - 22:49

  @nacman, misschien moet je iets minder denken je zit tegen een burn-out aan…

  0

  0
 • Tjonge das schrikken
  6 juni, 2016 - 22:49

  Kan iemand mij nog eens uitleggen wat toen de plannen ook al weer waren van die geel zwarte olifant. Hadden destijds veel aanhangers (vrienden) maar nu ze op het pluche zitten ben ik benieuwd of we nog op de geplande koers zitten? MC was toen nog niet bekend en geld hebben we ook nog steeds niet. Enige wapenfeit is degradatie.

  0

  0
 • Tjonge das schrikken
  6 juni, 2016 - 22:52

  @nacman

  Ik denk dat daar veel kleine aandeelhouders van dromen. Helaas zijn die vaak bedrog.
  Lijkt me sterk dat die zgn 4e van jou de rest uitkoopt en vervolgens een minderheidsbelang heeft ……

  0

  0
 • Oldskool
  6 juni, 2016 - 23:33

  Ik sprak zijn zaakwaarnemer die in het stadion was bij w2-NAC. Voor de wedstrijd.
  Hij gaf aan dat Unal zeker zou blijven indien NAC promoveerde. Ik vroeg wat er gebeurde als dat niet zo was:
  “Daar moeten we niet van uitgaan” en verder wilde hij niets zeggen…. Toen was ik al een beetje bang dat Unal perse op het hoogste niveau wilde spelen.

  Aan de andere kant. Bij Galatasaray zal ie geen basisspeler zijn en City zal toch echt willen dat ie speelt ergens. Op de bank kunnen ze hem in de UK ook zetten.

  0

  0
 • Oldskool
  6 juni, 2016 - 23:35

  @ Ouwe spionkop

  ” Als City van Galatasaray een flinke huursom krijgt vertrekt tie” Dat interesseert City echt geen reet. Als ie daar veel minuten kan gaan maken is ie wel weg, maar geld is echt geen issue bij City.

  0

  0
 • Oldskool
  6 juni, 2016 - 23:38

  @ RV

  Zonnesteek? Vanaf de grond opbouwen met zo’n 4 miljoen vaste lasten…. Verhuizen naar Baronie ofzo??

  0

  0
 • 7
  7 juni, 2016 - 06:39

  Op technisch vlak is NAC de laatste jaren volledig afgebroken. Geen lange termijn visie maar korte termijn, daardoor heeft NAC gegokt en flink verloren. Het is treurig om te zien dat de laatste jeugdspeler die Jong oranje haalde destijds, niet goed genoeg was voor NAC maar komend seizoen samen met Kenny wel Europa in gaat..
  Het zal de komende jaren erg lastig worden, NAC heeft weinig meer te bieden aan spelers. De druk is te hoog voor een aantal, die kunnen ook vrij uit voetballen bij een andere Juup club voor zelfde geld. Een flink aantal mensen op de tribune is het enige wat NAC kan bieden… Ga er maar aan staan

  0

  0
 • BreDaN
  7 juni, 2016 - 07:04

  @Fred
  Don’t shoot the messenger… (bring him lots of beer instead)

  Zou ook goed kunnen dat Naah idd in Manchester mag blijven, maar als Ünal naar Turkije kan/wil/moet weet ik niet in hoeverre City zou kunnen zeggen “jammer NAC. Ontwikkeling of geen ontwikkeling; Divine speelt gewoon bij jullie het komende seizoen, waarvan 75% in de basis”..

  0

  0
 • Lamington
  7 juni, 2016 - 07:12

  @NAChoreca

  Tja..je hebt helemaal gelijk hoor, maar Cas Peeters vorig seizoen was een gelijksoortig geval.
  Het is karig gesteld…

  0

  0
 • RNL
  7 juni, 2016 - 07:40

  @Lamington Prima toch, als ze niet willen dan niet. Peeters ook een geweldig seizoen gehad met De Graafschap. (cynisme inderdaad, voor de twijfelaars). Gewoon verder kijken naar de volgende; die wel graag dat shirt aantrekt.

  0

  0
 • Lamington
  7 juni, 2016 - 07:45

  @RNL
  Ja. Ik ben het eens met de ‘graag of niet’- insteek

  0

  0
 • Fred
  7 juni, 2016 - 08:28

  Inderdaad de voorbereiding is jaar in jaar uit niet voldoende om klaar te staan voor de competitie , het is enorm frustrerend waardoor je eigenlijk de laatste seizoenen zonder gedegen voorbereiding aan de competitie begint .
  Jaar in jaar uit zien we dat er dan ook aan het begin kostbare punten verloren gaan , onnodig maar wel een feit waar ik me ook zorgen over maak.

  0

  0
 • Oldskool
  7 juni, 2016 - 08:39

  Ik geloof nooit dat City een ook daar aangekondigde en meer dan een jaar voorbereidde samenwerking voor 5 jaar aangaat en vervolgens alleen maar 3e garnituur jeugd hier stalt. City zal willen dat NAC zsm promoveert. In hun belang.

  0

  0
 • nacman
  7 juni, 2016 - 08:48

  deze partij die wil meer dan alleen de kleine aandeel houders let maar op

  0

  0
 • maarten
  7 juni, 2016 - 08:58

  @ oldschool,
  Ja en nu zeker dat Cambuur ook is gedegradeerd wilt men zeker zsm dat een van beide clubs op t hoogste niveau gaat voetballen. Cambuur heeft ook een samenwerkingsverband.

  Vooralsnog vind ik het angstvallig stil. Je wilt toch een goede voorbereiding hebben voir het aankomend seizien. Deze situatie bevalt me helemaal niks.

  0

  0
 • Mike
  7 juni, 2016 - 09:14

  Even een heel simpel rekensommetje (indicatie) voor degene die tegen de deal met MC zijn.

  Budget NAC 2016/2017 : €1.500.000
  Gewenste selectie: +/- 20 spelers.
  Gemiddeld budget per speler: €75.000 per speler

  Geloof me dan mag je echt in je handen klappen met die deal met MC. Want met dat budget en een compleet nieuw te vormen selectie, Verdienen Smulders en Dijkhuizen een standbeeld als je met dat budget kampioen word.

  Volgens mij kreeg NAC 2 jaar terug het met een salarisplafond van tot €250.000(of was dat al lager?) per speler het nog niet voor elkaar om er in te blijven. laat staan wat je met €75.000 per spelert kan doen. Dan moet je scouting echt van heel goede huize komen.

  Echter weet Smulders perfect hoe hij dat moet doen(zie Eindhoven) dus heb alle vertrouwen!

  Hopen dat KIP komt!

  0

  0
 • maarten
  7 juni, 2016 - 09:28

  Alle hoop op Smulders, maar ik vind het een gevaarlijk verhaal. Uiteindelijk vissen wij in dezelfde vijver als een Graafschap, VVV, Cambuur en Eindhoven.
  Normaliter is bij NAC geen nieuws goed nieuws, maar ik lees tot nu toe meer nrgatievr berichtrn dan positieve betichten. Een Dingsdag die blijft met zijn torenhoge salaris zo ook ern Suk. Borhasasar zie ik wel vertrekken. Brands kennelijk geen akkoord kunnen sluiten met GAE??

  Daarbij mag Verbeek(???????), blijven en Ars mag weg??. Hebben we interesse in N’Toko en Unal hogerop kan. Nou wat een begin van deze week.

  0

  0
 • maarten
  7 juni, 2016 - 09:29

  Hmm, sorry voor de slecht getypte woorden.

  0

  0
 • oosterhout3
  7 juni, 2016 - 10:36

  uuhm ze volgen unal al sinds hij in Turkije speelde…

  ik denk dat de trainers van city het wel zien zitten in unal, gewoonweg omdat hij altijd en overal gevaarlijk is!
  en daarom denk ik dat hij gewoon of bij city eds gaat spelen…. of bij nac!

  geld is voor city niks wat die turken gaan geven!
  tvdeal in engeland….. 100mil per club, dan kijk je niet op 5ton uit turkije!!

  0

  0
 • Wanny
  7 juni, 2016 - 10:53

  Gewoon ff afwachten wat er over een weekje of 3 aan selectie staat. We zullen heus wel met 11 man aan de aftrap verschijnen.

  0

  0
 • oosterhout3
  7 juni, 2016 - 10:59

  pas na 1 juli doet nac wat!!

  dan zijn de aandelen vrij handelbaar, een nieuwe eigenaar(jammer genoeg) met weer wat € over, die nac meteen aan de spelers wil uitgeven i.p.v. echt in de club steken!

  0

  0
 • Wanny
  7 juni, 2016 - 11:42

  @ oosterhout3

  Jij denkt echt dat er meteen een nieuwe eigenaar komt? Wie is er zo vermogend om even 12 miljoen op tafel te leggen voor een Jupiler league club?

  0

  0
 • Oosterhout3
  7 juni, 2016 - 12:55

  Wanny, iemand die met een goed plan voor nac komt, hoeft niet eens 12 mil te betalen…., plus…. als je van ieder 3%overneemt en de kleinere 18 uitkoopt, je al maar dan 51%hebt

  Ik denk dat je met 1/5e van dat bedrag en een goed plan voor nac, al heel ver bent!

  0

  0
 • Bredafun
  7 juni, 2016 - 14:41

  En ook al zou ie blijven, we hebben nog steeds geen echte spits!

  0

  0
 • henk
  7 juni, 2016 - 16:30

  @Oosterhout3
  Jij denkt dat grootste 3 aandeelhouders simpel zijn?
  Waarom zouden die hun meerheidsbelang opgeven voor wat kleingeld? Daar hebben zij totaal geen belang bij.

  Van de kleintjes gaat/kan sowieso niet iedereen z’n verlies nemen. Dus reken er meerderheidsbelang slechts 2,5M kost.

  0

  0
 • Oosterhout3
  7 juni, 2016 - 17:44

  Henk, simpel zal het.nooit zijn, maar ik weet zeker… kom je met een goed onderbouwd plan, zullen ze zeker eerder luisteren!

  Ze hebben er geen belang bij….. het belang wat ze nu hebben is nu toch ook zeer gering

  Ben benieuwd…. denk over ruim 2 weken maar 8 spelers te beginnen….
  Wellicht beter met 8 beginnen…. om te winnen moet je dan wel noad tonen!

  0

  0
 • badeend
  8 juni, 2016 - 08:10

  Wanneer is de voorbereiding voor het laatst een échte voorbereiding (met een volledige selectie) geweest? Ik kan het me bijna niet herinneren maar dat moet onder Van As geweest zijn. En zelfs toen…

  Enne, nacman – de Rocky Tuanakotta van NAC Breda? :D

  0

  0
 • ab
  8 juni, 2016 - 16:13

  @Semsi
  Dank ! Helder, er komen twee of drie door naar jong NAC. Voor de rest afwachten.
  Snap btw niet waarom als voorbeeld Oguzhan Kazanci niet genoeg is als 1e of 2e back.
  blijf erbij backs koop je niet, moeten uit eigen jeugd komen.

  idd @Semsi gelijk!!
  ik hoorde dat kazanci GRATIS weg mag…tjonge tjonge wat voor transferbeleid hebben wij!!!!!!!!!!!

  0

  0