Go to Top

Facey naar Heerenveen

Facey naar Heerenveen

Shay Facey komt definitief niet naar NAC. De centrale verdediger wordt vandaag bij SC Heerenveen gepresenteerd. De Friezen huren Facey voor één jaar van Manchester City.

NAC zag in de 21-jarige de zo gewenste versterking voor de verdediging. Facey trainde een paar dagen mee en woonde de wedstrijd tegen Den Bosch bij, maar besloot desondanks af te zien van een huurperiode in Breda. De verdediger zag niets in een jaar Jupiler League en daar valt iets voor te zeggen. Waarom op het tweede niveau in Nederland spelen, als je ook naar de Eredivisie of Championship kan?

Heerenveen gaat nu met Facey aan de haal en heeft daarmee, als we de verhalen van het trainingsveld bij NAC mogen geloven, een meer dan uitstekende verdediger binnengehaald. NAC heeft nog tot en met morgenavond 23:59u om een alternatief te vinden.

Bron: B-Side Rats

28 Reacties op "Facey naar Heerenveen"

 • AMF
  30 augustus, 2016 - 09:53

  Graag of niet!!! Opgeruimd staat netjes met zulke!!

  0

  0
 • Grizzlyman
  30 augustus, 2016 - 09:53

  Begin een beetje moe te worden van een samenwerking waarbij de betere spelers naar andere teams gaan…lijkt zo op meer voordeel voor city dan voor NAC te lijken…

  0

  0
 • Teddels
  30 augustus, 2016 - 10:00

  Nogmaals Grizzlyman…. NAC krijgt de spelers gratis. Heerenveen betaalt hier gewoon voor. Daarnaast speelt Heerenveen een treetje hoger. En als de speler zelf niet naar NAC wil dan houdt het helemaal op lijkt me zo.

  Beetje moe word ik er ondertussen wel van…al die mensen die zeggen dat de deal niets goeds brengt. Tis een deal van 5 jaar en zelfs nu zie je de vruchten er al van. Staan namelijk elke wedstrijd 2/3 spelers in de basis van MC. Das niet omdat het moet, maar omdat ze gewoon beter zijn.

  0

  0
 • Arie
  30 augustus, 2016 - 10:11

  Agyepong is niet beter dan Korte, SmithBrown is uit pure armoede op linksback.
  Barker kunnen we nog niet goed genoeg beoordelen.
  Al die grote clubs hebben zo ongeveer 50-100 spelers u21, die stallen ze overal en nergens, een doorbraak zit er voor de meesten al niet meer in, maar een transfersom kunnen ze zo altijd nog opbrengen als ze enigszins presteren.
  Azijnzeiker zegt u? Realistisch noem ik het.

  0

  0
 • Jurgen
  30 augustus, 2016 - 10:14

  Er gaat veel aan onze neus voorbij naar dat hoerenveen opk spelers van onze zusje uit Tilburg die onder contract stonden of ze graag wilde hebben

  0

  0
 • Jean Claude
  30 augustus, 2016 - 10:34

  Shit facey

  0

  0
 • Youssef
  30 augustus, 2016 - 10:39

  @Teddels

  Prima verwoord!

  Bovendien zou de huidige rechtsback van NAC ook gewoon de eerste keuze zijn geweest als Facey wel voor NAC had gekozen.
  Als je 1,79m bent, val je mijnsinziens af als centrum verdediger…… En dat waren de twee positie waar Facey heeft gespeeld in het verleden.

  0

  0
 • F4 NAC
  30 augustus, 2016 - 10:39

  Begrijpelijke keuze van zo’n jongen. Na afgelopen vrijdag kan ik me voorstellen dat je definitief afhaakt; zo’n pot trekt twijfelaars over een SCC ook niet bepaald over de streep.
  We moeten gewoon blij zijn dat we (momenteel) 4 GRATIS spelers vanuit City hebben die de selectie op zijn minst verbreden.
  Smith-Brown: speelde afgelopen vrijdag ongelukkig, maar hij heeft mij al ruimschoots overtuigd. Drie klassen beter dan Gorter.
  Barker: goede techniek, moet nog wat meer durf in zijn spel leggen.
  Faupala: nog te weinig van gezien om te kunnen beoordelen, wel een goede drive tijdens zijn invalbeurt tegen MVV.
  Agyepong: niet beter dan Korte, maar gezien de blessuregevoeligheid van Giovanni goed om een back-up achter de hand te hebben.

  Het zijn allemaal nog jonge gasten die nog moeten groeien, geef ze die tijd.

  0

  0
 • G00ser
  30 augustus, 2016 - 10:46

  @BSR,

  Kunnen jullie niet een pop-up venster regelen waarin de City-deal staat uitlegd en dat mensen dit eerst moeten lezen voordat ze mogen reageren?

  0

  0
 • Barry
  30 augustus, 2016 - 10:48

  Volgens Smulders was er nog een potje om wat te doen tegen het eind van de transferperiode. Ik maak me dan ook geen zorgen, er komen nog zeker 2 spelers bij. Een achterin en een op het middenveld waar we echt meer body nodig hebben.

  0

  0
 • zwampie
  30 augustus, 2016 - 10:53

  grizzlyman
  wat zou jij met je spelers doen,of wellicht ook beter gezegd wat zou je zelf doen, als je kan kiezen tussen 2 clubs.
  Logisch dat de betere spelers naar een hogere club gaan en zeker als deze ,een divisie hoger staan.
  Het samenwerkingsverband is grotendeels gebaseerd op gratis spelers,dus kun je ook verwachten dat mc speler waar ze (huur)geld voor kunnen vangen eerst naar die clubs stuurt. Als we goed nadenken kunnen we er in zoverre mee winnen dat je spelers erbij krijgt waardoor de selectie breder is,zitten er voor NAC zijnde pareltjes erbij is dit meegenomen, maar men moet zich er niet op blind staren op de naam MC en denken dat je allemaal volleerde profs krijgt,degene die wij krijgen zijn spelers die net komen kijken,waar wellicht potentie inzit voor MC,die ze nu voor niks of weinig geld binnen halen zodat ze later als ze wel doorbreken niet buitennormaal duur zijn. Elk jaar kopen ze al veel nieuwe spelers voor het 1e elftal ,dus is dit meer bijzaak en zoals ik zei om net dat pareltje voor mc zo goedkoop mogelijk ertussen uit te vissen.

  0

  0
 • Sander P
  30 augustus, 2016 - 11:04

  @Arie

  De korte is een type speler die we graag zien bij Nac, maar een Agyepong is vele malen technischer aan de bal en heeft zelf nog iets meer snelheid, fysiek wel iets minder body. Maar normaal geen haalbare troef voor nac.

  Smith-Brown vond ik in de voorbereiding een aanfluiting, maar heeft me in de competitie positief verrast en is tot nu toe een stuk beter dan Gorter afgelopen seizoen.

  Ik ben blij met de city deal. Als deze deal er niet was, hadden we denk ik met moeite 18 man in de selectie gehad en dan hadden Stans, De Korte, Dessers hier waarschijnlijk niet gespeeld, omdat we weinig tot niks aan salaris te bieden hadden.

  Daarnaast voorziet City Nac nog in diverse randvoorwaarden zoals materialen en zeer waarschijnlijk een nog aan te leggen kunstgrasveld op het trainingscomplex. Daarbij kunnen we nog van de spelers die gratis aan NAC verhuurd worden nog geld verdienen doordat NAC een bedrag krijgt als deze spelers in de toekomst worden verkocht of in het 1e van City debuteren.

  Ik vind dat Nac een prima team heeft, waarmee promotie zeker mogelijk is. Sterker nog ik ben van mening dat er geen speler meer bij hoeft, mits El Allouchi blijft. In de aanval loopt nog een faupala die ik hoog in schat en fysiek erg sterk is. Miďenvelders genoeg die ev ook op de flanken voor en in de verdediging kunnen ballen. En in de verdediging met een Bezooijen, Demon, Glim en Meijers genoeg alternatieven achter de hand, mits je ze durft te brengen. Het is aan de Technische staf om de automatismes er in te slijpen en er een geoliede machine ervan te maken:)

  0

  0
 • buurman
  30 augustus, 2016 - 11:25

  Zoals gesteld wacht ik nog een wedstrijd of 5 af alvorens ik mijn conclusies trek over het elftal. Mijn conclusies inderdaad, daar hoeft niemand het dan mee eens te zijn.
  Betreffende de deal met MC en het voltallig maken van de selectie want ik nog even tot de transferperiode voorbij is. Misschien zit en nog een verrassing aan te komen.

  0

  0
 • Maarten
  30 augustus, 2016 - 11:29

  Jordy de Wijs, Een goede.

  0

  0
 • Semsi
  30 augustus, 2016 - 11:37

  Ook de Eagles huren van Manchester City.
  Sinan Bytyqi gaat voor 1 seizoen die kant op.

  0

  0
 • Het kind van de club
  30 augustus, 2016 - 12:03

  Jongens wat is de laatste jaren het probleem geweest? Dat spelers niet bij NAC willen voetballen maar geen ander club hebben. Maar dat is dus nou juist fijn want die spelers willen niet. Dus krijg je dat probleem niet.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  30 augustus, 2016 - 12:04

  iedereen zal nu toch wel inzien dat die deal met City bij lange na niet is wat ons in mei werd voorgeschoteld. We zouden de 1e keus krijgen uit het belofteteam van 18-21 van City. Zo is het letterlijk gezegd door Smulders, NAC zou bij City aangeven van welke positie we de spelers wilde en zo zou het gaan.
  Helaas zijn we afgescheept met 3e keus.
  Ik vraag me serieus af of die jongens die nu hier rondlopen beter zijn dan onze eigen spelers.

  0

  0
 • Kaarel
  30 augustus, 2016 - 12:07

  Stoppen met die achterlijke “deal” met city. Club gaat naar de klotte met al die vreemdelingen.

  0

  0
 • Dun Diëe
  30 augustus, 2016 - 12:10

  @G00ser of wellicht de hele deal met City uitgelegd op de Nac website zelf. Tot in detail.

  @Ouwe Spionkop dat is weer een hele hoop roepen maar niet lezen wat de deal met City nog meer behelst zoals door andere mensen hierboven wordt beschreven. Als je je enkel blindstaart op spelers die niet komen en niet je ogen opent dat er op deze manier toch in de club wordt geïnvesteerd terwijl we daar anders geen geld voor zouden hebben dan heb je gewoon een plaat voor je kop.

  0

  0
 • 7Hills
  30 augustus, 2016 - 12:27

  @ Kaarel

  Zucht…Club gaat naar de knoppen omdat we 4 van de 23 spelers huren/gratis krijgen van City?

  Dit is zo misplaatst negatief dat ik je aanraad lekker aan de antidepressiva te gaan!

  Doordat we 4 of 5 gratis spelers hebben van City, hebben we meer geld over voor ‘eigen’ spelers. Dus uiteindelijk is het alleen maar goed dat ze er zijn!

  0

  0
 • Naccer076
  30 augustus, 2016 - 12:53

  El Allouchi een van de beste spelers van nac zit niet bij de selectie hoe kan je verwachten dat je gaat promoveren als je niet eens de beste spelers opstelt

  0

  0
 • scheppioni
  30 augustus, 2016 - 12:55

  En nu kowet ook al ene van city, pff !!
  Niks m.c., alleen maar ons goeie ouwe N.A.C. !!

  0

  0
 • Otjes
  30 augustus, 2016 - 13:05

  Wat een jankwijven hier soms. We willen geen gratis spelers van MC, woehaa….snik…

  Met de alternatieven die Nac op het moment heeft incl El Akkiuchi spelen we binnen 2 jaar 3de divisie. Dit is de realiteit.

  Het is gewoon hemelschreeuwend dat Nac met een budget van ~10 miljoen (schatting) 15% aan spelerssalarissen kan uitbetalen. Het de gemeente de huur al aan eerste divisie nivo aangepast?

  0

  0
 • Otjes
  30 augustus, 2016 - 13:05

  Het = heeft

  0

  0
 • Toontje
  30 augustus, 2016 - 13:58

  Al meerdere malen gezegd…wij krijgen het afval…Speler zelf beslist…en logisch dat je na vrijdagavond hier niet wil spelen….er moet wel toekomstperspectief zijn…en dat is er absoluut nog niet.
  Als we geen kampioen worden promoveren we weer niet en hebben we volgend jaar weer enkele maanden later weer allemaal nieuwelingen (afval) die overblijven
  Dat is het gevolg van geen cent te makken hebben, helaas.
  En als je wel promoveert moet er heel veel geinvesteerd worden anders ben je het jaar daarop weer terug in de JL

  0

  0
 • Oldskool
  30 augustus, 2016 - 14:08

  Het schijnt een probleem te zijn dat als een speler bij NAC aankomt er direct een stuk of 5 clubs uit de ere die gasten proberen in te lijven… En City kan ze niet dwingen. (zaakwaarnemers zijn te machtig ook).
  NAC moet dus ook om deze reden zsm promoveren. Beetje kip/ei. Maar ja, er zal nog wel wat bijkomen en dan gewoon gvd vol er op. Zeker thuis, niet schaken, maar laten voelen dat er niks te halen is.

  0

  0
 • Dirk
  30 augustus, 2016 - 14:42

  Jan Wuytens (ex AZ) zit werkeloos thuis, 31 jaar maar een bak aan ervaring als centrale verdediger bij heracles, utreg en de kazen. Volgens mij wel een belletje waard of niet ???

  0

  0
 • scheppioni
  30 augustus, 2016 - 19:23

  Juist Oldskool gij snapt het !!
  Pas op voor de lusteloze hier onder ons !

  0

  0