Go to Top

FC Oss uit: verplichte buscombi

FC Oss uit: verplichte buscombi

De wedstrijd tegen Volendam was op het veld geen succes, maar daarbuiten des te meer. Honderden NAC-supporters lieten zien wat normalisatie in het voetbal is, met hulp van de gemeente Volendam en de plaatselijke bevolking. Geen wanklank viel, het was 1 groot feest. Het was een boodschap aan andere gemeentes dat het met NAC-supporters goed feesten is.

In Velsen heeft dat gewerkt en daar is een lichtje gaan branden. De wedstrijd tegen Telstar is te bezoeken op eigen vervoer.
In Oss werkt dat anders. Daar heeft men nog geen lampen (logisch, die zitten meestal in Eindhoven) en werkt men nog met kaarsen. En kaarsen geven absoluut minder licht. Hierdoor heeft het de hoge heren van de plaatselijke lokale driehoek behaagd om een verplichte combi op te leggen aan de NAC-aanhang voor de wedstrijd in Oss van 28 oktober. NAC meldt dat er ‘diverse redenen door Oss worden aangedragen’, maar welke dat zijn is ons niet duidelijk. Mogelijk zijn ze bang dat we massaal op zoek gaan naar die ene gast die in Breda dat stuk vuurwerk over het hek heen wist te werken of zo.

Het veiligheidsbeoordelingssysteem in Oss hangt sowieso aan elkaar van aannames, zo bleek al eerder uit het onderzoek naar verplichte combi’s dat De Rat recentelijk uitvoerde. Zo kregen we een buscombi opgelegd omdat een jaar eerder NAC mogelijk voor de beker tegen Oss had kunnen spelen (wat niet gebeurde) en tijdens die wedstrijd -die dus niet door ging- hadden de harde kernen elkaar mogelijk wel eens op kunnen willen zoeken. Niet dat er een aanleiding voor was om dat te denken, maar het zou zomaar eens gebeurd kunnen zijn. Dus vorig jaar gaf men voor de zekerheid maar een verplichte  buscombi.

We gaan nog kijken of we de (drog-)redenen van de lokale driehoek van Oss kunnen achterhalen. In de tussentijd reageert NAC-directeur Justin Goetzee teleurgesteld. “Wij zijn teleurgesteld in de regeling die is opgelegd en met name de bereidheid vanuit de lokale driehoek in Oss om mee te denken in het normalisatietraject. Er worden in onze ogen niet genoeg goede argumenten aangehaald, er is weinig creativiteit en er wordt te weinig in oplossingen gedacht. We hebben in samenwerking met de gemeente Breda, KNVB, onze supportersgeledingen en de politie tot nu toe juist mooie stappen kunnen zetten. Op deze manier wordt het goede gedrag van onze supporters niet beloond, met name dat vind ik zonde. De voortekenen laten zien dat dit helaas niet de laatste keer zal zijn dit seizoen.”

Goetzee laat gelijk weten dat NAC zich niet uit het veld laat slaan door een irreëel beleid. “We laten ons hierdoor niet uit het veld slaan en zullen juist blijven strijden voor goede regelingen bij uitwedstrijden voor onze supporters. We zullen blijven proberen de kar te trekken in het normalisatietraject binnen het voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat de aanhouder uiteindelijk wint. Zolang onze supporters zich van hun goede kant laten zien weet ik zeker dat we uiteindelijk naar normalisatie toewerken. Helaas is dit blijkbaar een langer proces dan we hadden gehoopt.”

Het is ongehoord. Misschien dat een kort geding overwogen kan worden, waarbij de lokale driehoek van Oss gedwongen wordt haar argumenten door een rechter te laten toetsen. NAC roept op om alsnog NAC wel te komen steunen bij deze wedstijd. Er zijn 450 kaarten beschikbaar. 200 kaarten worden verkocht via NAC, 200 via de Supportersvereniging en 50 via de Breda Loco’s. Vrijdag 14 oktober start de verkoop voor Uitkaart+ houders. Meer info vind je hier.

Bron: B-side Rats, NAC

25 Reacties op "FC Oss uit: verplichte buscombi"

 • Halve liter
  14 oktober, 2016 - 09:39

  Ik denk dat Oss het doet uit bescherming van ons omdat ze weten dat ze bij Oss van die imbecielen hebben zitten die zich niet kunnen gedragen tegen andere supporters. Wel jammer overigens

  0

  0
 • sjaak
  14 oktober, 2016 - 09:52

  Eigenlijk zou dit uitvak gewoon binnen no-time uitverkocht moet raken. zodat die mensen zich op voorhand al ongerust gaan maken of ze dit wel aankunnen.

  0

  0
 • Chefke
  14 oktober, 2016 - 10:00

  Precies wat Halve Liter zegt, maar toch is dit wel weer verschrikkelijk jammer

  0

  0
 • Pallie
  14 oktober, 2016 - 10:22

  Laffe honden! Teren nog op een incident van 2006.

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  14 oktober, 2016 - 11:15

  Zonde, uit principe stap ik niet meer in de bus voor dit soort wedstrijden, dus dan sla ik deze wedstrijd maar over.

  Vanmiddag richting Haarlem voor een paar pre match pilskes!

  0

  0
 • Jurgen
  14 oktober, 2016 - 11:29

  Hun gooien vuurwerk wij krijgen de straf…..ook onlogisch

  0

  0
 • Sjef de gevuldekoek
  14 oktober, 2016 - 11:40

  Dit is niet heel verrassend toch. Lekker op de hoofdtribune net als vorig jaar prima hoor.

  0

  0
 • ojee
  14 oktober, 2016 - 11:55

  Reden voor Oss om dit te doen:
  – incident uit 2006 (!!!)
  – Altijd NAC supporters op thuisvakken (dat krijg je dus met buscombi’s)
  – slechte relatie tussen Oss en NAC (daar is in Breda niks van bekend)
  – Angst voor wraak na dat vuurwerkincident (boze fotografen op bommengooier jacht?)
  Kortom, een hoop bullshit redenen.

  0

  0
 • Rattata
  14 oktober, 2016 - 12:32

  We weten wat ons te doen staat. Masaal de thuisvakken in. Schijt aan dat uitvak.

  0

  0
 • scheppioni
  14 oktober, 2016 - 13:02

  Ik kan dit helaas bijna kruupen, heb niks met oss, alleen gun ik ‘ le Francois’ bijna alles, alleen niet tegen ons NAC, maaarrrrrrrrrrrr eerst vanavond, de witte leeuwen temmen ! COME ON NAC !!

  0

  0
 • De burgemeester
  14 oktober, 2016 - 13:34

  Graag inhoudelijke sterke mails sturen.. Maar dit is het mailadres vd burgemeester van Oss w.buijs@oss.nl

  0

  0
 • Jemo
  14 oktober, 2016 - 13:36

  Mensen voor normalisatie heb je twee partijen nodig. Wij kunnen ons gaan gedragen, maar als die gezellige supporters uit Oss niet mee willen werken wordt het al kansloos en kent het waarschijnlijk alleen maar verliezers. Als je al geen moeite hebt om vuurwerk in vak met mensen (die gewoon hun werk doen) te gooien, dan hebben ze al helemaal geen moeite om op mensen in te gaan slaan die alleen voor een biertje komen. Uiteindelijk heeft NAC het dan gedaan en kan je weer op nieuw beginnen. Ik persoonlijk zou voor de uitwedstrijden focussen op de wedstrijden die leuk zijn voor beide kampen en je kunt mixen met elkaar. (Volendam, Telstar, RKC, etc.)

  0

  0
 • GAVP
  14 oktober, 2016 - 14:00

  @ De Burgemeester

  Moet het niet a.buijs zijn?

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  14 oktober, 2016 - 14:02

  Als – en dat is zo – net als in Helmond in Oss gewoon een stelletje randdebielen wonen, dan valt er helemaal niets te normaliseren. Alleen te ab-normaliseren.

  Wat ik daarmee bedoel?

  Als partij A niet mee wil / kan werken omdat het de eigen partij niet onder controle heeft, kan het nooit partij B vrij toe laten. Want deze “vrijheid” zou alsnog resulteren in “speciaal te bezoeken cafe’s” die bewaakt moeten worden door ME & Politie. En dat, beste mensen = ab-normaliseren.

  Ik snap wel dat we keihard met de “normalisatie” bezig zijn, maar als je serieus de illusie hebt dat je naar gajes dorpen als Oss & Helmond op vrij vervoer kunt komen, dan sta je wat mij betreft toch wel erg ver van de feitelijke situatie af.

  Jammer, maar helaas.

  0

  0
 • Sp1
  14 oktober, 2016 - 14:40

  Kunnen ze nu nog steeds niet die 45 man in het gareel houden?… Tegen Den Bosch is het vriendenclubje toch al opgeladen en voorzien van een sv?

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  14 oktober, 2016 - 16:40

  @Sp1

  Het probleem van een “sv” is, dat het staat voor “Stadion Verbod” en dat het nog steeds lastig blijft om deze sv-mensjes weg te houden van die plekken dat er ff lekker ouderwetsch gemat kan worden. En dat gebeurd tegenwoordig niet meer in de Stadions maar daarbuiten…

  Overigens hoop ik ondanks mijn post hierboven echt dat er een oplossing gevonden kan worden, maar ik zou zo 1-2-3 geen creatieve oplossing weten. Uiteraard zijn het grotendeels drogredenen die nu aangedragen worden, maar de kern blijft dat ze daar banger zijn voor hun eigen volk, dan voor het bezoekende. Maar dat durven ze niet keihard te zeggen natuurlijk…

  0

  0
 • Bam
  14 oktober, 2016 - 17:06

  Ik vertrek zo naar velzen. Is er een kroeg afgespoken?

  0

  0
 • Gampel
  14 oktober, 2016 - 18:55

  @F7 gekkelijke, over Oss zal ik niets zeggen maar Helmond? Vreemd toch dat ik ik daar vorig jaar na de wedstrijd in de kantine (veel meer is het niet) nog flink aan het bier ben gegaan samen met een maat van me. Was een leuke avond en ja, ze wisten echt wel dat we NAC’ers waren al was het maar omdat we dat niet onder stoelen of banken staken. Normalisatie begint bij jezelf en dan kom je overal al een heel eind. Sterker nog, dan zijn er maar heel weinig plekken waar je niet kunt komen…

  0

  0
 • Svenio
  14 oktober, 2016 - 19:24

  Iemand stream voor vanavond?

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  14 oktober, 2016 - 21:04

  @Gampel

  Meerdere incidenten in “Hellmond” mee gemaakt, plus anderen zonder dat daar ruziezoekers bij zaten. Idd ook prima biertjes gedronken in club cafe. Maar toch loopt er te veel troep rond daar.

  0

  0
 • scheppioni
  14 oktober, 2016 - 21:42

  Toch zijn ze na vanavond na de zeperd tegen wolluk nog enigszins verheugd in oss, binnenkort komt het lamme NAC onder leiding van zure dijkhuizen !

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  14 oktober, 2016 - 22:09

  Dit zal wel stormlopen na vandaag

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  15 oktober, 2016 - 09:18

  Oss is tuig. Net als NAC. Dus combi. Niet meer dan logisch.

  0

  0
 • Dr. Z
  15 oktober, 2016 - 15:26

  Je hebt twee goedwillende supporters groepen nodig. Helaas zijn deze clubkes (lees fc den bosch, oss, helmond sport) de dupe van sensatie beluste tokkies die daar uit de plaatselijk volkswijk komen.

  Promoveren godver! Dan zijn we van deze flauwekul verlost.

  0

  0