Go to Top

Financial fair play pas vanaf 2015

Financial fair play pas vanaf 2015

De UEFA heeft besloten ‘financial fair play’ uit te stellen tot 2015. Oorspronkelijk zou de regeling, waarbij clubs de zaken financieel op orde moeten hebben om deel te nemen aan Europees voetbal, in 2012 ingaan. Op verzoek van de clubs is nu echter besloten de regeling uit te stellen.

De financial fair play-regels moeten ervoor zorgen dat er op Europees niveau een eerlijke(re) concurrentie mogelijk is. UEFA-baas Platini is het beu dat clubs met mega-schulden (zoals Real Madrid) ieder jaar de prijzen pakken.

6 Reacties op "Financial fair play pas vanaf 2015"

 • Helsie
  3 maart, 2010 - 10:17

  Ik heb zo'n vermoeden dat tegen 2015 de clubs weer om uitstel gaan vragen…

  0

  0
 • WallieNAC
  3 maart, 2010 - 10:56

  Ik denk dat er nu maar weinig clubs zijn die echt financieel gezond zijn. Kijk naar een ManU 700 miljoen schuld, volgens mij
  heeft de traditonele top 4 in Engeland een schuld van 1 miljard, en daar is de rest nog niet eens mee meegeteld.
  Anders zou het zo maar eens kunnen dat NAC volgend jaar CL speelt. Want wij hebben toch een financieel gezond plaatje!

  0

  0
 • Oetker
  3 maart, 2010 - 11:11

  @ Wallie,

  Ik denk dat FC Twente, Heerenveen, Ajax en PSV ons toch voor zijn met de CL. Die hebben allemaal zwarte op de bank staan. Ik denk dat de Nederlandse Clubs wel hier baat bij hebben, omdat onze topclubs financieel gezond zijn, waardoor we wel degelijk kans hebben op goed resultaat.

  0

  0
 • Oetker
  3 maart, 2010 - 11:11

  Herstel.

  Zwarte cijfers op de bank staan ;)

  0

  0
 • NM
  3 maart, 2010 - 12:02

  Ik snap niet dat iedereen roept dat NAC gezond is want dat is een groot misverstand. Om teleurstelling te voorkomen moet je je wel realiseren dan NAC haar zwarte cijfers zijn gebaseerd op intenties etc. Zeker in deze tijden heb je je geld pas als het daadwerkelijk op je rekening staat.

  Ofdat NAC dat geld uiteindelijk gaat krijgen is geen zekerheid gezien de problemen in de bouwsector (JUmbo heeft bv het contract nog steeds niet getekend). Daarnaast verwacht ik tegenvallende resultaten aan het eind van het seizoen 2009/2010 (te hoge salaris kosten 2009/2010) tenzij dat NAC een speler weet te verkopen voor het eind van het huidige seizoen.

  Kortom NAC is niet uit de schulden en zal dat voorlopig ook niet zijn. De toekomst ziet er niet slecht uit maar is geen feit. Vergeet niet dat boekhouders bijzonder creatief kunnen zijn en NAC daar baat bij heeft tov de KNVB en andere schuld eisers.

  Begin me net Harry BD te voelen maar dit zijn helaas de feiten :)

  0

  0
 • 7Hills
  3 maart, 2010 - 13:06

  EHm…lees net een niet zo rooskleurig verhaal in de Stem en begin met nu toch af te vragen of de verbouwing nog wel doorgaat van de zomer!:

  "BREDA – De bouw van een nieuw gemeentelijk sportcentrum, het doortrekken van De Nieuwe Mark, de aanleg van snelbuslijnen en diverse andere grote projecten komen ernstig in het geding nu de gemeente Breda oploopt tegen een mega-tekort.

  Dat zijn de consequenties die voortvloeien uit het zogenaamde 'overdrachtsdocument' dat burgemeester en wethouders morgen presenteren. In het stuk, dat bedoeld is voor de nieuwe gemeenteraad, wordt zelfs een worst case-scenario geschetst dat een tekort van zestig miljoen euro laat zien."

  Andere grote projecten? Verbouwing NAC stadion????

  0

  0