Go to Top

Fiyaso Adarabioyo tekent voor twee jaar bij NAC

Fiyaso Adarabioyo tekent voor twee jaar bij NAC

NAC heeft een tweede spits binnengehaald en heeft de voorhoede nu compleet. Fisayo Adarabioyo tekent in Breda een contract voor twee jaar.

Adarabioyo, de oudere broer van de bij Manchester City spelende Tosin (ook een gewenste speler bij NAC, maar die is door Guardiola naar het eerste van City gehaald), heeft na een proeftijd van zo’n vijf weken een aanbieding gehad. Hij zal als tweede spits gaan fungeren achter Cyriel Dessers. de 21-jarige Engelse Nigeriaan was in het verleden ook verbonden aan de jeugsopleiding van Manchester City. Hier mocht hij in 2012 echter vertrekken.

Hij verkastte naar de westkant van de stad, waar United speelde. Nadat dit geen succes bleek, ging hij in een paar jaar tijd van club naar club. Na United volgde Birmingham, daarna het Schotse St. Johnstone, in 2014 ging hij weer terug naar Engeland om vervolgens te spelen bij het tweede van Crystal Palace.  Daarna voetbalde hij bij Macclesfield Town, AFC Fylde en het Italiaanse Padova.

Hans Smulders laat op NAC.nl weten erg tevreden te zijn: “Fisayo traint al een aantal weken mee met ons en heeft zich in die periode sterk verbeterd onder de intensieve begeleiding van onze trainers. Daarmee heeft hij ons laten zien dat hij de potentie heeft om een spits van waarde te zijn voor ons. We willen hem de kans geven te groeien en zich de komende twee jaar te laten zien.”

Fiyaso, welcome (again), good luck and have fun in Breda!

Bron: B-Side Rats, NAC

44 Reacties op "Fiyaso Adarabioyo tekent voor twee jaar bij NAC"

 • Bart
  17 augustus, 2016 - 08:03

  T mooie van geen idee hebben hoe al die nieuwe spelers zijn is dat het alleen maar mee kan vallen. 100% van alle aankopen is me tot zover goed bevallen. Geen paniekaankopen bevallen me prima, Hulde Smulders!

  0

  0
 • iKKe
  17 augustus, 2016 - 08:09

  Er zal ongetwijfelt een speler aangetrokken zijn, die door de mand zal gaan vallen. Maar als ik kijk naar de visie die Hans heeft, kan ik maar 1 conclusie trekken. DIT IS DE BESTE TECHNISCH DIRECTEUR OOIT !

  0

  0
 • BoerFM-ELEP
  17 augustus, 2016 - 08:11

  Succes Fiyaso bij NAC en dat je veel mag gaan scoren bij de mooiste club.

  Misschien ben ik de enigste die zo over denkt. Zijn er direct niet te veel Engelsen in de selectie dat er op een gegeven moment twee kampen gaan ontstaan in het verloop van het jaar. De Nederlands sprekende en de Engelse.

  COME ON NAC

  0

  0
 • Dongencity
  17 augustus, 2016 - 08:17

  Precies ik vind hans smulders ook een geweldige technische directeur! Hopen dat nac hem lang aan zich kan binden want andere clubs zien dit ook.

  0

  0
 • Maarten
  17 augustus, 2016 - 08:19

  Tegen Baronie had hij nog de lachers op zijn hand. We gaan het beleven hoeveel rek erin zit. Vooralsnog niet onder de indruk.

  0

  0
 • Molenschot loco
  17 augustus, 2016 - 08:25

  @boerfmElep….Daar ben ik niet bang voor die cultuur zal door Smulders bewaakt worden…we hebben ook 5 Belgen….Hup nac…..

  0

  0
 • kopspion
  17 augustus, 2016 - 08:33

  De tweede spits die is aangetrokken ???
  We hebben naast Dessers toch ook Faupala al als spits ?
  Volgens mijn telling kom je dan toch echt op 3…..

  0

  0
 • JimGoose
  17 augustus, 2016 - 08:33

  Nog een spits? Er zijn nu 7 spelers vorm 3 plaatsen voorin. Dat zijn allemaal jonge spelers die moeten spelen om beter te worden. City zal ook bepaalde verwachtingen hebben over speeltijd.
  Maar ik laat me verrassen, want tot op heden lijkt er wel een duidelijk aankoopbeleid te zijn.

  0

  0
 • Dun Diëe
  17 augustus, 2016 - 08:39

  Dat dacht ik ook kopspion. Daarnaast vind ik het ook wel erg toevallig dat we in Breda nu een City-blauw uitshirt hebben en ze in Manchester ineens in een geelzwart tenue rondlopen als ze uit moeten spelen. Is er achter te komen of dit toeval is of dat dit met opzet is gedaan? Vind het wel gaaf overigens. Ook slim van Nac om alleen het derde uitshirt blauw te maken zodat er niet teveel heisa ontstaat.

  0

  0
 • Oosterhout3
  17 augustus, 2016 - 08:45

  Aradabioyo speelt alleen bij achterstand of gelijkspel.
  Raakt prompt dessers geblesseerd heb je voor de basis faupala, en adarabioyo voor de invalbeurten…

  Niets mis mee, vandaar dat ze ook zeggen, breekijzer!!

  0

  0
 • Jiwan
  17 augustus, 2016 - 08:49

  We gaan het meemaken

  0

  0
 • Boxer
  17 augustus, 2016 - 08:58

  Ach hij zal wel voor een heel klein salarisje rondlopen dus als het niets is dan loopt hij einde seizoen of in ieder geval volgend jaar weer weg.
  We hebben hier wel eens duurdere jongens gehad waar we veel te lang aan vast zaten.

  0

  0
 • Jiwan
  17 augustus, 2016 - 08:59

  Hoeveel nieuwe spelers hebben we deze zomer nou gehaald?

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  17 augustus, 2016 - 09:00

  Ik heb die jongen zien spelen in de oefenwedstrijden en het was echt 3x niks. Maar goed net wat Smulders zegt misschien kan hij hem beter maken.
  Ik zie meer uit naar het 1e optreden van Brandon Barker, daar verwacht ik dus wel veel van.

  0

  0
 • AMF
  17 augustus, 2016 - 09:08

  Paar x gezien nu en vind het een klungel eerste klas. Hoop dat ik er naast zit. NOAD

  0

  0
 • buurman
  17 augustus, 2016 - 09:21

  Het is afwachten met deze jongen. Maar Smulders zegt dat hij in enkele weken sterk is verbeterd. BIJ NAC krijgt hij een berg aandacht , bij MC is het toch een harder leven. Daarnaast hebben Nigerianen een fysiek waar wij gemiddeld niet tegen op kunnen. En hij is derde spits, dus…….

  Wat ik wel grappig vind is dat we (terecht overigens) de samenwerking met MC nu geweldig vinden. Zelfs wordt het gaaf gevonden dat we uit in de clubkleuren van MC spelen (wel iets donkerder of lichter?)

  Als een andere club zo’n samenwerking zou hebben als NAC nu heeft zouden wij het langs alle kanten bespotten als ” Och , wat een stakkers, ze zijn MC filiaal geworden ……… hahaha, zouden wij nooit willen…”

  Maar Smulders heeft een hele goeie zet gedaan. Bijna alle voetbalgeld zit bij enkele clubs. Dus kunnen wij groot voordeel doen als we de kruimels mogen hebben van een heel rijke club. Dat is gewoon de realiteit. Wij overleven op die manier.

  Verder heeft het geen fuck met identiteit en cultuur te maken. De identiteit en cultuur van NAC is de NAC historie en……………. zijn wij ( in geel/zwart) op de tribunes. Het stadion is een berg stenen met (hier en daar slecht) cement. ( En over een paar maanden zonnecellen erop)

  0

  0
 • Mike
  17 augustus, 2016 - 09:21

  Dessers, adarabioyo, Faupala, Barker, Verbeek, Korte, Agyepong en borharasar (nog niet weg) voor de voorhoede… zelfs als Borharasar weg gaat heb je de posities nog dubbel bezet. heb ik bij NAC de afgelopen 10 jaar niet gezien. We hadden enkel multifunctionele vedetten, die overal wel konden spelen maar nergens echt goed in waren.

  Gevoelsmatig is Adarabioyo er zelf een teveel maar denk dat Smulders wel weet waar ie mee bezig is!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  17 augustus, 2016 - 09:32

  Respect wat Hans Smulders aan het doen is maar die aanbidding van hem van velen hier gaat wel heel ver. Grenzeloos vertrouwen is nooit goed. Altijd kritisch blijven en ruimte voor verbetering laten.
  Gevaar is ook als je alles aan hem over laat en hij vertrekt dat de boel compleet in elkaar dondert. Allert blijven en zorgen voor backup.

  0

  0
 • Bredafun
  17 augustus, 2016 - 09:37

  Spelers krijgen complimenten als ze het goed doen. Onze TD smulders verdiend ook n vet compliment met hetgene nu in het geel/zwarte shirt van NAC speelt. Chapeau en geef maar de duimpjes omhoog mensen!

  0

  0
 • iKKe
  17 augustus, 2016 - 09:38

  @ouwe spionkop
  Bedankt voor de tip !

  0

  0
 • Oosterhout3
  17 augustus, 2016 - 09:41

  Ouwe spionkop, kritisch blijven oke….

  Maar altijd kritiek en nooit een toegeven dat ze wel goed bezig zijn(zoals jij vaak doet), das niet oke!

  Ik denk dat smulders laatste jaar iemand wordt ingewerkt, en zo de opvolger van smulders alweer ingewerkt is als hij vertrekt!

  0

  0
 • Breda
  17 augustus, 2016 - 09:44

  @ ouwe spionkop

  Maanden lopen zeiken en nu de moraalridder uithangen? Schreeuwen van de zijlijn is makkelijk maar wanneer heb jij vooraan gestaan in het echte leven?

  0

  0
 • Uit je Naaht
  17 augustus, 2016 - 09:54

  Chill ook voor Fisayo als hij de reacties hier even door Google translate haalt, dat zal hem echt goed doen. Vooral omdat een aantal hem hier zoveel kansen geven (een hele oefenwedstrijd is tenslotte ook niet niks), hem het voordeel van de twijfel gunnen en van harte welkom heten.

  Serieus joh… misschien moeten sommigen even opzoeken wat ‘supporter’ betekent. Tip: het komt van het Engelse werkwoord ‘to support’. Wees nou eens eerlijk: als iemand nog niets heeft misdaan en er voor kiest om óns geel-zwart aan te trekken, dan verdient hij toch onze steun? Het gezeik mag je dan uitstellen tot iemand bewijst de steun niet waard te zijn. Alsof hij hier leest ‘klungel eersteklas’ en dan denkt ‘oja, ik moet het even anders doen’ en vervolgens de nieuwe Messi wordt.

  En als je richting je medesupporters je zorgen wilt uiten: prima. Maar hou het dan een beetje chill. “Tegen Baronie vond ik hem niet goed spelen, maargoed dat is slechts één oefenwedstrijd. Hopen dat hij inderdaad die goede indruk heeft gemaakt op de training! Van harte welkom Fisayo!” Zoiets, AMF. Jíj bent hier de klungel eersteklas. En een aantal van je klasgenoten mag ook wel wat meer tact tonen. Fisayo is er nu een van ons, remember?

  (Dit stukje tekst is ook gebaseerd op ervaring uit het verleden. Kenny werd wekelijks gekielhaald hier, tot een interview inzicht gaf hoe bijzonder hard hij werkte om bij NAC aan te haken. Toen heeft een deel van ons zich goed achter de oren moeten krabben, zeker toen hij loyaal en vriendelijk bleek en een vaste kracht werd. Ook toen lulden mensen eerst maar wat, zonder zich degelijk te verdiepen in een speler van ons NAC. Blijkbaar gaat een ongefundeerde mening bij sommigen vóór support.

  – einde rant –

  Welkom Fisayo!

  0

  0
 • nac fan
  17 augustus, 2016 - 10:05

  iedereen moet een kans krijgen blank of zwart bij nac lukt dat wel. want wij zijn nac. hup nac zet hem op en terug naar de eredivisie en op naar de grotemarkt

  0

  0
 • Semsi
  17 augustus, 2016 - 10:18

  Hoeveel kansen in een oefenwedstrijd heeft deze jongen eigenlijk gehad? 15 minuten, maximaal een halve wedstrijd. Ik neem aan dat onze technische staf hem in de 5 weken die hij op proef is geweest goed heeft weten te beoordelen en dat hij de potentie en wil heeft om beter te worden.

  Succes Fisayo en probeer dat broertje van je nog maar eens over te halen!!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  17 augustus, 2016 - 10:28

  Ondanks dat ik het een aparte transfer vind, heel veel succes Fisayo.

  0

  0
 • de muzikant
  17 augustus, 2016 - 10:32

  Dus bij Mancester City en Birminham hebben ze hem niet beter kunnen maken, met alle professionele begeleiding die daar aanwezig is, en bij NAC heeft ie zich in een paar weken “sterk verbeterd” ……..
  Ik laat me verrassen.

  0

  0
 • Balletje
  17 augustus, 2016 - 10:35

  Wanneer ik een euro zou krijgen voor alle zwartzeikerds hier……….dan kon ik in luxe leven!

  Wat een ongelofelijk gezeur zeg. We hebben in verhouding tot de afgelopen 10 jaar, visie, talent, conditie, vechtmentaliteit en vooral een jong team zonder sterallures. We hebben verkoopbaar talent op de langere termijn, we hebben een Smulders met eelt op zijn ziel en oordoppen voor de deskundige aan de zijlijn. We hebben een Dijkhuizen die gewoon doet waar hij voor betaald wordt, een team maken.

  Goh zeg, we lijken wel een echte voetbalclub met meer als gebakken lucht, lijken in de kast en ronddravende ego’s!

  0

  0
 • Arie
  17 augustus, 2016 - 11:02

  @ buurman
  Wat verkondig jij het zwart/wit. Als we ooit promoveren en gezond zijn hoef ik geen 5 City afdankertjes meer hier te hebben, gratis of niet. Het is gewoon 3/4e garnituur, wat ons nu kan helpen, in de toekomst liever niet.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  17 augustus, 2016 - 11:05

  Arie hahaha, de spelers die NAC nu krijgt zijn 20 keer beter dan wat er met hetzelfde budget had moeten worden ingepast. Zo’n Smith-Brown, Barker etc. qua kwaliteit is niet te krijgen voor menig jupiler- en zelfs eredivisieclub

  0

  0
 • ennoajseejer
  17 augustus, 2016 - 11:09

  Laten we nu eerst maar eens kijken hoe het team over een paar wedstrijden speelt en waar ze dan staan ipv hier hosanna te roepen of azijn te gaan tappen. Beentjes op de grond na vorig jaar graag aub :-)

  0

  0
 • Johan o
  17 augustus, 2016 - 11:20

  @Arie afdankertjes, 3e 4e garnituur!? Ha jij praat over een aantal weken wel anders…. Jij gaat vast nooit eens naar de training kijken zeker?! Zo’n Barker alleen al houdt twee verdedigers bezig en gaat de club veel plezier bezorgen….
  Verders is het gewoon het beste wat NAC op dit moment kan doen…. Profiteren van het grote geldsmijterij van Manchester city. Waardoor hun eigen jeugd geen kansen krijgt. Zulke spelers halen het niveau hier op de training omhoog waardoor NAC haar eigen spelers kunnen groeien…
  Het is idd nog veel te vroeg om te juichen en euforisch te zijn…. Maar er gebeuren mooie/goede dingen bij NAC.

  Hup NAC

  0

  0
 • Balletje
  17 augustus, 2016 - 11:28

  Barker is een kruising tussen Rooney en Beale, kijk maar op youtube! Heel erg jong maar met beetje koestering, begeleiding en training in een ploeg….. onbetaalbaar!

  0

  0
 • Arie
  17 augustus, 2016 - 11:37

  Afdankertjes ja, want Unal en die Yeboah bij Twente zijn al 3e garnituur op het moment en waar spelen die? Juist Eredivisie. Hosanna roepen zijn we hier altijd heel goed in. Ik ben gewoon geen voorstander van de hele City deal, op de lange termijn dan. Dit seizoen kan het ons mooi helpen overbruggen, maar verwacht geen wonderen.

  0

  0
 • Molenschot loco
  17 augustus, 2016 - 11:41

  @Arie…wat lul jij uit je nek!!!!!.Dit is een pure win win situatie en het levert NAC nog geld op ook….Hier kunnen die gasten spelen waardoor ze beter worden het niveau van onze talenten zoals Brusselers Damen van bezooyen wordt door die gasten gratis omhoog gekrikt …het hoeven er uiteraard geen 20 te zijn …maar zo’n 5a6 in de selectie is een prima verdeling…….ZIN IN VRIJDAG😃😃😃

  0

  0
 • Jf
  17 augustus, 2016 - 11:48

  @Arie je weet echt niet waar je over praat. Unal en Yeboah staan niet zo hoog in aanzien als Barker. Barker is een topper van de Edc.
  Verder is een gratis aanvulling van Man city gewoon altijd winst.

  0

  0
 • Molenschot loco
  17 augustus, 2016 - 11:55

  @Arie….Sterker nog….ik sta er niet van te kijken als NAC echt voor het kampioenschap gaat…Pep hoogst persoonlijk komt kijken hoe die jongens presteren onder druk.Nee Arie niet alleen de juup clubs zijn straks jaloers ook menig ere divisie club….

  0

  0
 • Semsi
  17 augustus, 2016 - 12:06

  We hebben met MC een samenwerking gesloten voor 5 jaar. Ieder seizoen dus 1 speler van MC minder huren. Dit seizoen 5 stuks en dan elk jaar afbouwen zodat we ieder seizoen minder afhankelijk worden van MC.

  0

  0
 • scheppioni
  17 augustus, 2016 - 12:40

  Good luck Fiyaso !!!
  Hopelijk allemaal gezonde concurrentie en geen wrijvingen in de ploeg, als team doordenderen nu !!!

  0

  0
 • Schijt aan Willem ii
  17 augustus, 2016 - 13:31

  Kutkruiken!!!!

  0

  0
 • Spionkop
  17 augustus, 2016 - 16:57

  Laten we hopen dat Hans nu een paar jaar hier blijft totdat we helemaal op orde zijn.

  Maar ik verdenk hem van erg goed werk, en dat blijft niet ongezien natuurlijk.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  17 augustus, 2016 - 19:31

  Laten we eerst maar eens een paar wedstrijden verder kijken en dan kan ik pas in het positivisme meegaan. 2 overwinningen tegen de zwakste teams uit de eerste divisie zeggen me niks. Mocht er onverhoopt niet gewonnen worden vrijdag is het ineens voor veel mensen weer helemaal niks. Met beide beentjes op de grond blijven mede supporters.

  0

  0
 • die ne gast
  17 augustus, 2016 - 22:30

  Één belofte heeft Smulders in ieder geval waargemaakt: hij heeft een team samengesteld, waarmee de supporters zich kunnen identificeren. Ik vind het heerlijk om eindelijk weer een ‘wij strijden voor jullie en jullie strijden voor ons’ chemie tussen spelers en supporters te hebben.
  Verder is het nog veel te vroeg om zo juichend te zijn over Smulders en de MC-spelers. Naah begon ook veelbelovend, maar daar hadden we na de winterstop ook niets meer aan.
  We hebben alleen nog maar gewonnen van de twee zwakste broeders uit de competitie. We moeten nog 36 wedstrijden. Na De Graafschap thuis weten we pas echt meer.

  0

  0
 • Ypelaar
  18 augustus, 2016 - 11:29

  Nu alleen nog een nieuwe trainer.

  0

  0