Go to Top

Fusie met RKC/Wiillem II dichterbij

Fusie met RKC/Wiillem II dichterbij

De al eerder besproken fusie tussen de jeugdopleiding van NAC en die van Willem II/RKC is weer een stukje dichterbij gekomen. Al met ingang van komend seizoen zou de fusie er door gedrukt moeten zijn en zou de combinatie mee moeten gaan doen in de competitie.

Gisteren werd de intentie door de 3 clubs uitgesproken om zo spoedig mogelijk de zaken af te ronden. Binnen twee weken hoopt men met concrete plannen naar buiten te kunnen komen.

De KNVB begint in 2012 met een competitie tussen de verschillende ‘fusieclubs’. Door de krachtenbundeling zou voor clubs een betere concurrentiepositie ontstaan ten opzichte van andere jeugdopleidingen. Voor NAC is het bovendien financieel gunstiger dan de huidige situatie. De Bredase club hoeft in dat geval niet zo fors te investeren in verbetering van de trainingsfaciliteiten. Momenteel wordt er getraind in Zundert (op ‘Bredanello’), maar de jeugdtrainers zijn absoluut niet tevreden en de faciliteiten voldoen niet. Daarnaast verleent de KNVB subsidie (65.000 euro) aan clubs die hun opleidingen samen laten smelten.

Als de fusie door gaat is nog niet duidelijk waar de fusieclub zal gaan trainen en spelen. Earnest Stewart laat sowieso niets los, zelfs niet over het feit dat er gesprekken gaande zijn. Directeur opleidingen Jan van Loon van Willem II bevestigde gisteren echter wel dat er gesprekken gaande zijn.

, , , , , ,

84 Reacties op "Fusie met RKC/Wiillem II dichterbij"

 • Willem
  26 maart, 2010 - 09:17

  Lijkt me geen verstandige zet! NAC moet de eigen Jeugdopleiding reorganiseren.

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 09:18

  Tijd voor actie! Langzaam maar zeker wordt de indentiteit onze (mijn) club kapotgemaakt door de huidige beleidsbepalers.

  0

  0
 • Blubke
  26 maart, 2010 - 09:18

  Fusie club? Ik zie het persoonlijk niet zitten, al snap ik ook dat er wel iets moet veranderen. Maar samen met rivaal de Stillempies straks naar een wedstijd van de jeugd kijken????

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 09:20

  Als we samen moeten gsaan werken dan met RBC en Dordtrecht.
  NOOIT met Tilburg!

  0

  0
 • NBFC
  26 maart, 2010 - 09:24

  De NOAD Advendo Willem Twee Rooms Katholieke Combinatie Breda/Tilburg/Waalijk nou als dat niet het langste voetbal naam ter wereld is weet ik het ook niet meer.

  … dus niet. Beter samen werken met RBC.

  0

  0
 • Bremmeke
  26 maart, 2010 - 09:26

  NOOIT fuseren. vanavond tijd dat we onze mening laten horen!

  0

  0
 • @dirk
  26 maart, 2010 - 09:27

  Met RBC of Dordrecht samen gaan heeft weinig zin naar mijn mening. Met die clubs boek je zeker geen vooruitgang. Willem II staat al jaren bekend als een van de betere jeugdopleidingen van Nederland. Ik ben er ook niet blij mee, maar als je dan toch fuseert, boek dan ook vooruitgang.

  0

  0
 • kwek
  26 maart, 2010 - 09:28

  NEVER RED, WHITE OR BLUE!

  Vanavond zullen er al wel enkele spandoekjes te zien zijn…

  0

  0
 • BATI
  26 maart, 2010 - 09:32

  Ik denk dat NAC geen andere keuze heeft. De eigen jeugdopleiding heeft de laatste 15 jaar natuurlijk nauwelijks iets opgeleverd. Het kost alleen maar geld. En zeker in deze tijd moet je dan naar alternatieven kijken. Dat die club uit Tilburg daar in voor komt is natuurlijk niet leuk maar wat moet je anders?? Clubs als RBC en Dordrecht zijn ook ten dode opgeschreven dus daar heb je niks aan. Dan kom je automatisch uit bij de rest van de regio…

  0

  0
 • BK
  26 maart, 2010 - 09:34

  Hopelijk is dit een vroege 1 April grap. Kom op zeg samenwerken met de kruiken… Je moet ook je principes hebben. Waarom geen samenwerking met RBC of Baronie?

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 09:36

  @@Dirk Die naam hebben ze inderdaad uit het verleden maar noem mij 1 talent dat de afgelopen jaren is doorgebroken…. Bovendien maak ik uit het bovenstaande stuk op dat men bij NAC er naar kijkt omdat de huidige faciliteiten niet goed zijn en omdat er subsidie mee gemoeid is.. Dat is dus ook bij RBC en Dordt. Het voordeel daarbij is dat het duidelijk is wie bij RBC/Dordt en NAC de kar gaat trekken / het meeste in te brengen heeft –> NAC. Samenwerken met Tilburg gaat geheid discussies opleveren.

  Misschien is een grensoverschrijdende samenwerking ook een mogelijkheid RFCA??

  Maar nogmaals open je ogen onze club wordt beetje bij beetje kapot gemaakt door passanten! (meer zijn het niet de beleidsbepalers als ze hoger kunnen zijn ze weg en zitten wij met deze fusie)

  0

  0
 • 7Hills
  26 maart, 2010 - 09:38

  Zie het probleem niet zo, NAC als eredivisieclub met 2 partners die volgend jaar in de Juup league spelen…. ;) Kunnen zij mooi de talenten in de eerste divisie aan het echte werk laten ruiken en dan doorstroom naar NAC.

  En idd, het is k.u.t. dat het samen met de stillems moet, maar in deze tijd moet je wat. En anders moet NAC gaan investeren in faciliteiten voor de jeugd, en op deze manier besparen ze natuurlijk veel geld waardoor er weer meer ruimte is voor spelers in het eerste.

  0

  0
 • bredamaster
  26 maart, 2010 - 09:38

  Drama dit.

  Als dit gebeurt is het helemaal zeker dat er nog minder jeugd doorstroomt naar de hoofdmacht van NAC.

  Slecht nieuws om de vrijdag mee te beginnen!

  0

  0
 • Willemf5
  26 maart, 2010 - 09:38

  Dat iedere BVO een eigen jeugdopleiding heeft met bijbehorende organisatie is niet meer deze tijd. Dat is onderhand wel duidelijk. De vraag is echter of het handig is om dezelfde stuctuur te houden (jeugdopleiding onder een BVO), alleen dan minder (door bv fusies). Misschien zijn regionale opleidingscentra, wellicht bestuurd door de KNVB, wel een betere oplossing….

  0

  0
 • Hoi
  26 maart, 2010 - 09:41

  @Dirk: niet willen samenwerken met Tilburg, maar wel met RFCA? Het moet niet gekker worden.

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 09:44

  RAFC! En wat is er mis met Antwerpen?

  0

  0
 • BK
  26 maart, 2010 - 09:46

  @Dirk,

  Know your history!

  0

  0
 • NBFC
  26 maart, 2010 - 09:49

  @ BK

  RAFC valt wel mee toch? Je bedoelt GBA. Overigens RAFC is een rivaal van GBA niks aan de hand dus. Maar waarom Antwerpen? Mechelen, Brugge, Lokeren is toch ook een optie desnoods KV Hoogstraten :-P.

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 09:50

  @BK Je hebt er toch geen problemen mee omdat er meer dan 20 jaar geleden relletjes (stoeltjes gooien op de Grote Markt) zijn geweest tussen NAC en Antwerp? With all due respect maar dat zit bij toch een stuk minder diep als de buurman uit het Oosten. Maar het is maar een gedachtenspinsel het gaat hier nu over een fusie met Willem 2 en wat we daar van vinden.

  0

  0
 • Hoi
  26 maart, 2010 - 09:50

  Inderdaad RAFC (sorry) en verder wat BK zegt.

  0

  0
 • Karel
  26 maart, 2010 - 09:56

  Kom op zeg, niet zo zielig doen met z'n allen. Het is de trend dat BVO's samenwerken met de jeugd. Kijk bv naar de fusieclub bij de jeugd Emmen/Heerenveen. Daar heb ik ook nog nooit iemand over horen klagen. Het werk nou eenmaal kostenbesparend en dat willen we toch allemaal?

  0

  0
 • Bril
  26 maart, 2010 - 09:56

  Hou toch op zeg! Samenwerkingsverband is best prima als het tengoede komt! Maar never met een club als w2! Dit kan en mag nooit gebeuren! Idd een begische club of RBC, maar verder moet je toch niet willen??

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 09:59

  @Karel Inderdaad je zegt het goed bij Heerenveen. En NAC = geen Heerenveen! (het is misschien welk een wens van Tejo, Heerenveenachtig NAC, maar we waren het niet, we zijn het niet en we zullen het ook NOOIT worden)

  0

  0
 • Nil
  26 maart, 2010 - 10:00

  Eensch met Bril. NOOIT met W2!

  0

  0
 • Da Pope
  26 maart, 2010 - 10:00

  Prima zet. Ik heb liever een gecombineerde jeugdopleiding met rendement dan een eigen opleiding die in de afgelopen vijftien jaar geen speler van naam heeft voortgebracht.

  Overigens apart dat supporters van een club die zijn historie dankt aan een fusie zo in paniek raken van fusieplannen.

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 10:05

  @Da Pope Je laatste zin slaat natuurlijk nergens op! Niemand raakt in paniek over fusieplannen maar wel over de beoogde fusiepartner.0
  En ja zoals je ziet aan het aantal reacties mijnerzijds zit er hier één op z'n werk met een zware kutochtend door zulke berichten.

  0

  0
 • wessel
  26 maart, 2010 - 10:08

  Zou je niet eens kunnen denken aan het opdoeken van je hele jeugdopleiding.En alleen verder gaan met je eerste (en tweede) elftal.
  Als je ziet hoe weinig spelers er doorstromen vanuit eigen jeugd naar het eerste.En daarmee dus ook ziet dat het 'eerste' altijd 'bij elkaar gekocht' wordt.Dan kun je dat dus ook als er geen (veel pecunia's kostende) jeugdopleiding is

  0

  0
 • Da Pope
  26 maart, 2010 - 10:09

  @Dirk

  Vooruit, vooruit :)

  Toch vind ik het een prima zet. Met een jeugdopleiding NAC/Willem II/RKC zijn er in Brabant nog maar twee serieuze opties voor jeugdspelers (de andere is PSV). Je bindt dus vrijwel automatisch de beste jeugdspelers uit de regio. Hoe kan dat slecht voor NAC zijn?

  De identiteit van de club hangt wat mij betreft meer af van het eerste elftal dan van de jeugdopleiding, die nu bijzonder weinig voorstelt. NAC heeft op dit moment alleen voor de vorm een jeugdopleiding.

  Daarnaast mis je, wanneer je niet samenwerkt, straks de boot, omdat de KNVB in 2012 een competitie met regionale jeugdopleidingscentra begint. Als je nu niet samenwerkt, breekt er naar alle waarschijnlijkheid nooit meer een speler door. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn?

  0

  0
 • Roberto
  26 maart, 2010 - 10:14

  Wat een kortzichtigheid van velen. De identiteit van de jeugdopleiding gaat misschien verloren. Ben ik het mee eens. Maar als het zowel kosten bespaard als de kwaliteit van de jeugdopleiding bevorderd… prima. Het jammere is dan dat jeugdspelers niet worden opgeleid met de clubcultuur van NAC.

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 10:30

  @Da Pope Dan zijn er nog twee serieuze opties waarbij PSV mijns inziens nog altijd aantrekkelijker zal blijven voor een jeugdspeler. Daarnaast zal je tweede optie de spelers met zjn drieën moeten delen. En Willem 2 zal, wanneer ze eventueel degraderen, echt niet lang in de eerste divisie blijven. De spelers die doorbreken worden dus netjes gedeeld of er ontstaan discussies en een hoop gezeik.

  Voor mij is de indenteit van je club iets wat binnen alle gelederen van je club aanwezig moet zijn. Van terreinman tot koffiejuffrouw… Om dan met een deel samen te gaan met je aartsrivaal gaat er bij mij niet in.

  Samenwerken om de boot niet te missen OK maar niet met Willem 2.

  0

  0
 • BK
  26 maart, 2010 - 10:35

  @Dirk. Helemaal mee eens!

  0

  0
 • RJM
  26 maart, 2010 - 11:00

  Samenwerken met Willem 2 NOOIT!!!

  Dan maar geen jeugdopleiding.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  26 maart, 2010 - 11:05

  Nee als het bestuur van NAC dit gaat doen, dan ga ik echt aan deze mannen twijfelen.En dan snappen en begrijpen ze er echt niks van.
  Fusie voor de jeugd, oke maar met Stillem 2 NOOOOIT
  Alleen de gedachten al ….. sjonge jonge

  0

  0
 • graham arnold
  26 maart, 2010 - 11:14

  Op zich is samenwerken geen slechte zaak, maar waarom met W2.

  RBC zou logischer en meer gewenst zijn.
  NAC/ W2 combinatie : wie verzint dat nou ?

  Ondanks dat het een heleboel voordelen oplevert, ben ik geen voorstander.
  Dan maar anders inkrimpen of bezuinigen.

  Mocht de fusie er toch komen, ben ik benieuwd hoe we de doorstroming naar het eerste ( mocht dat eens gebeuren ) zal uipakken . Kunnen die gasten kiezen of gaan we stokjes trekken ?
  Zal wel weer een vage uitleg komen van onze ( lees NAC )Pr afdeling.

  0

  0
 • Redcat
  26 maart, 2010 - 11:27

  NO Way !!

  0

  0
 • Hoi
  26 maart, 2010 - 11:29

  Doorstroming: degene die de speler inbrengt kan hem laten doorstromen naar zijn eerste elftal. Simpel. Willem II en RKC werken inmiddels al zo. Zijn ook geen vrienden van elkaar.

  Ik ben het met Da Pope eens dat je dit strikt zakelijk moet bekijken. Sentimenten kan je kwijt bij het eerste en wedstrijden van het eerste. De club moet op een zakelijke manier geleid worden, ook al moeten daar wel eens impopulaire maatregelen voor worden genomen.

  0

  0
 • Fred K
  26 maart, 2010 - 11:45

  Nac wil geen kosten steken in faciliteiten…
  Dus de 'Nac' jeugd verhuisd dan gewoon naar Tilburg…

  Enige wat er overblijft is dat je gewoon mee gaat betalen aan de w2 jeugd in Tilburg en geen jeugdvoetbal meer in Breda hebt.

  En als er dan iemand doorbreekt is het ruzie wie hem wil hebben en hebben de andere 2 recht op een percentage…

  0

  0
 • I Kiss Football
  26 maart, 2010 - 11:46

  Against Modern Football!!!

  0

  0
 • Rick
  26 maart, 2010 - 11:52

  Nooit samen met de Kruiken!
  Wakker worden NAC !!!

  0

  0
 • Mo
  26 maart, 2010 - 12:00

  Welke samenwerking dan ook met Stillem2 kan niet!!! Heb zo'n hekel aan dat clubje daar wil je het woord Nac toch niet in verweven hebben, rot op zeg!!.
  Wat mij betreft gaan ze nu toch iets ver, de beleidsbepalers bij nac. Ze moeten even wakker geschud worden, dat sentimenten ook meetellen in het voetbal.

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 12:01

  @Hoi Misschien is het strikt zakelijk nog veel interessanter om satellietclub te worden van Feyenoord? Maw voetbal is, gelukkig, niet strikt zakelijk.

  0

  0
 • Twanneke
  26 maart, 2010 - 12:02

  Egggg nie, da ken nie en da willen we nie!!!!
  NU niet morgen NIET overmorgen NIEt NOOIT NIET!!!

  0

  0
 • TUUR
  26 maart, 2010 - 12:04

  Ik woon al 17 jaar een klote end rijden van Breda, maar ga iedere wedstrijd. Waarom? Omdat ik NAC supporter ben. Zo ben ik geboren en opgevoed. Dat gaat niet weg als je verhuisd.
  Dat is de kern van supporter zijn. Je bent voor een club en die moedig je. En je hebt rivalen. Clubs waar je net ff een grotere hekel aan hebt dan anderen. Als echte NAC supporter zijn dat feyenoord en willem2, welliswaar in die volgorde, maar toch.

  Fuseren op welk niveau dan ook met deze clubs ondermijnt het hele gevoel van supporter zijn. Natuurlijk voor de toeschouwers die alleen voor het voetbal komen en toevallig naar NAC gaan omdat ze daar in de buurt wonen, maakt het niet veel uit. Voor supporters, die echt voor hun club staan, is het onbespreekbaar.

  0

  0
 • Willem
  26 maart, 2010 - 12:08

  Kan wel zien dat het NAC-management geen feeling heeft met de NAC-cultuur! Er dreigt een behoorlijke kloof tussen supporters en management!

  0

  0
 • Karel
  26 maart, 2010 - 12:10

  Het is maar goed dat dat al die mensen met die bekrompen gedachten geen manager zijn in het bedrijfsleven. Wie vooruit wil zal gedurfde stappen moeten nemen!

  0

  0
 • BK
  26 maart, 2010 - 12:28

  @Karel,

  En jij snapt niet dat een voetbalclub meer is dan een doorsnee bedrijf?

  0

  0
 • Hugo
  26 maart, 2010 - 12:30

  Liever geen vooruitgang. Het is een absolute SCHANDE dat het uberhaupt bespreekbaar is. Geloof mij, het is aan tilburgse kant ook niet in goede aarde gevallen. Zie je het al voor je. Potje de A1 van de NAC/w2/rkc Breda /tilburg/waalwijk combinatie gaan kijken met je goede vrienden uit tilburg. Schei uit. Daar zit echt helemaal niemand op te wachten. Waar is de binding met de eigen aanhang. w2 is een zinkend schip. Laat het astemblief lekker verder zinken. HUP NAC BREDA

  0

  0
 • Bitterbal
  26 maart, 2010 - 12:32

  @ Karel,

  Ik weet van welke suppermarkt jij manager bent?

  0

  0
 • KrabbeNaccer
  26 maart, 2010 - 12:43

  Stewart is een WII'er, wolf in schaapskleren die ons NAC aan het vergallen is!!!

  0

  0
 • Smikkelhut
  26 maart, 2010 - 12:46

  Wat een kutidee.

  0

  0
 • willy
  26 maart, 2010 - 12:52

  Fuseren! De opleiding van NAC zuigt, lekker profiteren van W2 en RKC en dan de grootste talenten naar NAC halen. Die willen toch wel

  0

  0
 • Baronie
  26 maart, 2010 - 12:59

  niet doen en ook niet over nadenken joh, mooi is wel om bij de stillerts reacties te lezen zijn die zeggen dat nac de groootste talenten krijgt omdathet simpelweg de grootste van de 3 is

  0

  0
 • vak g
  26 maart, 2010 - 13:21

  NOOIT met die kruiken!! Hele foute beslissing bestuur…

  0

  0
 • Swam
  26 maart, 2010 - 13:28

  In principe ben ik ook tegenstander van dit idee, maar als het de enige manier is om nog wat van die jeugdopleiding te maken, dan moet het maar, met pijn in t hart.
  Liever natuurlijk iets opzetten met RBC/Dordt/Baronie of desnoods JVOZ (of zijn die al samen met Twente?) en inderdaad misschien iets over de grens zoeken. Lokeren of Lierse of Antwerpse club al ligt dat ook niet lekker en krijg je misschien geen subsidie dan.

  0

  0
 • NBFC
  26 maart, 2010 - 13:30

  Nou ons clublied kan veranderd worden denk ik:

  He he he he Hup NAC Hup Stillem 2 Hup RKC He he he he Hup Stillem 2 zal altijd verloren gaaaaaaaan.

  0

  0
 • Hoi
  26 maart, 2010 - 13:30

  Ze worden er inderdaad in Tilburg ook niet vrolijk van.

  Zag wel een lollige opmerking van een kruik: "ik weet al een mooie naam: WRAC"

  LOL

  Ik snap de boosheid wel, amar rationeel kijkend denk ik dat je in de nabije toekomst niet veel anders kan. NAC heeft jarenlang verzuimd om de Zeeuwse vijver leeg te vissen. Bij RBC schiet je sportief en financieel niets op. Den Bosch is te ver weg, Dordrecht is hetzelfde verhaal als RBC. Misschien is het wel verstandig om er een voetbalschool van te maken met een volslagen andere naam dan die van alle 3 de clubs.
  In principe hef je dan bij alle 3 de clubs de jeugdopleiding op en laat je de kennis (en huidige spelers) overgaan naar die nieuwe voetbalschool. Uiteindelijk ga je je talenten betrekken van die nieuwe voetbalschool.

  Dat zou emotioneel in ieder geval minder gevoelig zijn, denk ik. Noem je de school gewoon VO WMB (Voetbal Opleiding West Midden Brabant) en klaar.

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 13:41

  @Karel Lekker arrogante reactie( totaal niet des NAC's)… Dan erbij hoe weet ji nou wat iedereen in het dagelijkse leven doet.

  0

  0
 • nac6
  26 maart, 2010 - 13:46

  das typisch voor een mangament zonder verstand.
  vanavond spandoeken en spreekoor richting de veroozakers van dit schrijnde leed nac en stillem 2 nooit.
  ga liever kijken naar een bedrijf of persoon die geld wil steken in de jeugd.
  dat levert op termijn geld op dit gaat geld kostten net als dat na baskett bal idee.
  TILBURG BREDA NOOIT SAMEN over de lijken van veel naccers.
  luistert naar de supporter mommer en ander sukkels je hebt best veel goed gedaan bij nac maar nu maak je ineens alles kapot.

  0

  0
 • TilburgseKRUIK
  26 maart, 2010 - 13:47

  Wat een k*tplan! NOOIT en te nimmer zullen wij willen samenwerken. Die jeugdopleiding van nac heeft nog nooit een goede speler afgeleverd terwijl er veel Tilburgse talenten doorstromen. Daarnaast is het gewoon niet wenselijk aangezien beide supportersgroepen zich er fel tegen zullen verzetten.

  Mocht het om wat voor reden dan ook echt noodzakelijk zijn voor beide clubs, maak er dan maar een midden Brabant voetbal academie van ofzo.. waarbij de 3 jeugdopleidingen worden opgeheven, een interessant project dat financiële voordelen op kan leveren (en hopelijk ook goede talenten voort zal brengen).

  0

  0
 • Hoi
  26 maart, 2010 - 13:53

  Dazzeggikhe kruik.
  Trouwens: zo veel talent is er ook weer niet doorgedrongen vanuit de opleiding bij jullie de laatste jaren.

  0

  0
 • Simon
  26 maart, 2010 - 13:56

  NEVER een fusie met de kruiken!

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 14:13

  @Kruik Ik ben het helemaal met je eens op 1 puntje na en dat is al bijzonder.
  Dat puntje is die zgn. talenten die doorstromen. Noem er mij eens 2 die de afgelopen jaren zijn doorgestroomd en het waar hebben gemaakt?

  0

  0
 • teteringen
  26 maart, 2010 - 14:19

  tijd dat nac uit de winter slaapt komt maaskant weg doen en dat ding met w2 en rkc moet ook weg

  0

  0
 • Roberto
  26 maart, 2010 - 15:22

  @ TUUR.

  Ik heb geen hekel aan Tilburg en ook niet aan Rotterdam. Ik vind deze fusie een prima optie.

  Oke ik vind WillemII een saaie club. En het niveau van de supporters op de tribunes in Rotterdam is niet al te hoog en er zijn in het verleden dingen gebeurd die ook niet al te best waren. Bovendien ben ik meer met NAC bezig dan met anderen.

  Besef maar eens heel goed dat we tien jaar geleden op de rand van de afgrond stonden en dat we ook nu met een financiele crisis erbij moeten roeien met de riemen die we hebben. Helaas is dat met een fusering van de jeugd, maar prima toch.

  0

  0
 • F3 United
  26 maart, 2010 - 15:23

  Pfff, wat een reacties allemaal zeg. Er zijn niet veel mensen met een beetje zakelijk inzicht. Iedereen ziet zoals het nu gaat, geen zin heeft. Veel te veel geld, weinig rendement. Fusie is de beste oplossing.

  0

  0
 • bsidefr
  26 maart, 2010 - 15:39

  waarom doen we niet met den bosch die hebben af en toe wel s een leuk talent daar zie ruud van nistelrooy en dan miss rbc er bij lijkt mij een veel beter oplossing aangezien die dan ook als ze nog niet helemaal rijp zijn naar den bosch of rbc kunnen gaan vervolgens kunnen ze door stromen naar het eersgte van NAC of zeg ik nu iets heel stoms

  0

  0
 • Dirk
  26 maart, 2010 - 16:22

  @F3 united Je bent zeker een topper die het goed doet in de Qoute.

  0

  0
 • murdoch
  26 maart, 2010 - 16:43

  Kostenbesparingsmaatregel. Erg jammer. Als je de jeugdopleidingen laat fuseren dan moet je juist niet bezuinigen maar je budget handhaven. Dan heb je meer geld voor de jeugdopleiding en zal deze beter renderen. Nu zien alle drie de clubs een excuus om te bezuinigen waardoor er straks een regionale jeugdopleiding staat die nog steeds geen budget heeft en niks oplevert. Ik mis bestuurders met visie.
  De meeste voetballers op de Nederlandse velden zijn nog steeds opgeleid in Nederland. Voetballers die groot zijn geworden in Nederland zijn nog steeds een goed exportproduct waar goed aan verdiend kan worden. NAC zou het eigenlijk anders moeten doen. Besluit om twee selectiespelers minder te hebben en stop de 4 ton die dat oplevert aan salaris/premie/auto/verzekeringen etc. in je jeugdopleiding. Dan is er een budget waar fatsoenlijke betaalde scouting mee mogelijk is en is er geld voor goed betaalde trainers die graag hun werk doen en een zakelijk manager die niets of weinig met voetbal heeft kan dan zorgen voor een goede structuur.
  Op de manier zoals NAC het nu van plan is, is het een doodlopende straat waar je als club niet verder komt. Je krijgt een opleiding die verliesgevend blijft in plaats van een renderende jeugdopleiding te ontwikkelen.

  0

  0
 • Sjuupskeee
  26 maart, 2010 - 17:03

  Ik weet niet, maar als dit echt doorgaat dan breekt menne klomp om het maar eens HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL licht uit te drukken.

  BREDA DE PAREL VAN HET ZUIDEN en STILBURG Bah bah bah stad GAAT NIET SAMEN, NOOIT !

  0

  0
 • Jon
  26 maart, 2010 - 17:25

  Voetbal is emotie! Geen Stilburg aub!

  0

  0
 • Nukker
  26 maart, 2010 - 17:32

  Stelletje rukkers, dit is verplicht geworden.

  0

  0
 • Mo
  26 maart, 2010 - 17:50

  Welke jeugdopleiding??
  Ga lekker samen met Baronie ofzo, Maar Stilleburg kan niet ver genoeg van Breda liggen!!

  0

  0
 • Leur Noord
  26 maart, 2010 - 17:59

  ES OPROTTEN tijd voor ACTIE !!!!!

  NEVER RED WHITE OR BLUE !!!!!
  he earnest stewart zit je aan de LSD ofzo? je krijgt waanideeen laat je opnemen tering yank !!! KK BESTUUR KK BESTUUR

  0

  0
 • elena
  26 maart, 2010 - 23:12

  Breda 26 maart 2010

  Beste medewerkers, vrijwilligers, junioren en ouders,

  Vandaag werden wij geconfronteerd met een ontijdige publicatie over een samenwerking in de Voetbal Academie Brabant. Wij hadden u graag in één keer het complete verhaal over deze topopleiding willen vertellen. Omdat wij begrijpen dat bij u veel vragen zullen leven, hebben wij als clubs besloten u nu reeds zoveel mogelijk te informeren, wetende dat nogal wat zaken moeten worden uitgezocht. Wij kunnen u dus helaas nog niet op alle vragen antwoord geven. Zodra het plan klaar is en goedgekeurd door de besturen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

  Meer informatie vindt u in bijgevoegd persbericht

  0

  0
 • elena
  26 maart, 2010 - 23:13

  Clubs werken aan Voetbal Academie Brabant

  NAC Breda, RKC WAALWIJK en Willem II Tilburg hebben de intentie om te komen tot een nieuw op te richten Voetbal Academie Brabant. De Voetbal Academie Brabant moet een van de twaalf tot veertien grote regionale jeugdopleidingen in Nederland worden. Doel van deze Brabantse topopleiding is meer talenten te laten doorstromen naar het betaalde voetbal en in het bijzonder de selecties van de participerende clubs.

  De clubbesturen hebben deze week op grond van een opgesteld beleidsplan de intentie uitgesproken om deze regionale jeugdopleiding van de grond te tillen. Wel moeten in de komende weken nog tal van zaken uitgewerkt worden. De clubs willen een topopleiding tot stand brengen door het bundelen van krachten, kennis en geld om zo tot een grotere uitstroom richting het betaalde voetbal te komen, met een efficiëntere inzet van middelen.

  De teams van de Voetbal Academie Brabant krijgen dus niet alleen een eigen naam, ook zullen ze in een gezamenlijk tenue gaan spelen. Binnen de Voetbal Academie Brabant komt er een onderbouw voor de jongste spelers en een bovenbouw waarin in elk geval de A- en B-junioren worden ondergebracht.

  De onderbouw blijft (weliswaar onder de nieuwe naam) bij de eigen club voetballen. De bovenbouw gaat centraal in het gebied van de drie betrokken BVO’s voetballen. Gezien de geografische spreiding wordt dat Tilburg.

  Een van de belangrijkste vragen die bij gezamenlijke jeugdopleidingen wordt gesteld: en wat als zich bij de opleiding een geweldig talent aandient, wie mag hem dan contracteren? Dat antwoord is eenvoudig en helder: de voetballer mag zelf kiezen voor welke club hij wil spelen.

  De clubs begrijpen dat er bij medewerkers, vrijwilligers, junioren en ouders veel vragen leven. Zoals boven beschreven moeten veel van die vragen nog worden beantwoord. De participanten in de Voetbal Academie Brabant zullen hen zodra er meer zekerheid is over de afspraken zo spoedig mogelijk informeren.

  Naast de clubs is ook de KNVB betrokken bij de oprichting van de VAB. De bond moet nog instemming betuigen met het plan, dat volgens de clubs overigens in lijn is met het beleid dat de KNVB voorstaat.

  0

  0
 • Wanny
  26 maart, 2010 - 23:38

  Dit hele plan heeft natuurlijk met name een financiele achtergrond. Daarnaast zijn de toekomstplannen van de KNVB zodanig, dat het voor clubs als NAC straks gewoon niet meer mogelijk is een eigen jeugdopleiding te hebben.

  RBC is op sterven na dood, Dordrecht idem. Enige club in de regio waar iets achter zit is Willem II, hoe pijnlijk het wellicht ook is. Maar als er over 5 jaar een geweldig jong talent in NAC 1 speelt uit die voetbalschool, dan vind ik dat toch belangrijker dan aanmodderen op de huidige manier.

  Overigens is nu wel meteen duidelijk waarom Remie weg moet.

  0

  0
 • bredatothebone
  27 maart, 2010 - 00:08

  VAB? ……………NEE!

  0

  0
 • bredatothebone
  27 maart, 2010 - 00:10

  Al denk ik dat de plannen al véél verder zijn uitgewerkt dan ze ons doen willen geloven…! (zie mail Michelle eland-NAC-pr)

  0

  0
 • cocktail
  27 maart, 2010 - 00:38

  liever geen jeugd dan samen met die prutsers uit dorst-oost!

  !!!F7GEKKERDANGEK!!!

  0

  0
 • F3 United
  27 maart, 2010 - 09:25

  @Dirk— 26 Dat zeg ik niet. Maar er staan wel wat rare reacties bij. Ohja, het is trouwens Quote.

  0

  0
 • Benji
  27 maart, 2010 - 17:27

  Aan de eene kant denk ik dat ik dit niet echt tof ga vinden.

  Maar aan de andere kant heeft NAC hier erge voordeel bij want..

  Zijn er spelers die naar een jupiler leage / club willen die onderaan de eredivisie staan? RKC en Willem II zijn deze 2 clubs en NAC dus niet.

  Waar gaan de NAC spelers heen? Naar NAC, omdat NAC hoger in de stand staat! ;-) , wat wel een probleem zal zijn is dat de trainer de jeugd meer kans moet geven.

  Ik sta niet echt achter dat NAC met willemII zou gaan samenwerken, als het miljoenen opleverd inplaats van paar ton is het niet verkeerd.

  0

  0
 • jesse
  27 maart, 2010 - 17:51

  Gewoon doen denk ik, bespaard ook weer geld, en de beste spelers stromen door naar ons! rkc heeft een goede jeugd en wij wilde ons 2e elftal al opgeven dus waarom niet?
  Heb ook begrepen dat ze dan vanaf de B jeugd mogen gaan kiezen voor welke club ze willen gaan spelen. Denk dat we daar wel voordeel zullen hebben.

  0

  0
 • JAAP
  27 maart, 2010 - 23:51

  BEDANkT BESTUUR!!! IK ZEG RUGGEN NAAR HET VELD DE EEERSTE 5 MINUTEN !!! EEN HELE GOEIE MANIER !!!

  NOOIT MET DE STILLEMS SAMEN!! HOOGVERAAD!

  0

  0
 • JAAP
  27 maart, 2010 - 23:52

  BEDANkT BESTUUR!!! !!! EEN HELE GOEIE MANIER !!! RUGGEN NAAR HET VELD!! DE EERSTE 5 MINUTEN!

  NOOIT MET DE STILLEMS SAMEN!! HOOGVERAAD!

  0

  0