Go to Top

Gelijkspel Jong NAC bij Jong Excelsior

Gelijkspel Jong NAC bij Jong Excelsior

In de eerste seizoenshelft, toen nog in  Poule B van de beloften competitie, werd Jong Excelsior overtuigend winterkampioen en NAC tweede. Na de winterstop zijn beide teams weer in dezelfde winnaarspoule ingedeeld. Gisteren speelden ze tegen elkaar.

En dat deed NAC goed. Het begin van de wedstrijd domineerden de onzen tegen de Kralingers, maar verslapte daarna. Daardoor mocht Excelsior  tekenen voor de eerste kans van de wedstrijd. Michiel Hemmen raakte de lat na een voorzet van Kevin Vermeulen. Niet veel later moest een schot van Nigel Hassselbaink op de doellijn gekeerd worden en stiftte weer Vermeulen de bal over Van der Maaten heen op het dak van de goal.

Zoals zo vaak gebeurt viel de goal dus aan de ander (goede) kant. Aanvoerder Grad Damen kreeg een lage voorzet van Borahsasar bij de tweede paal en kon die min of meer binnen lopen/ 0-1 Voor de goeien dus en daarmee werd even later ook de theepauze begonnen.

In de 69e minuut kwam Excelsior terug. Daarvoor was de paal al een leer geraakt door de oud papier club, maar deze voorzet van Hemmen viel goed voor Nigel Hasselbaink, die hem binnen schoot. Hierna kwamen wat kansjes over en weer, maar die werden dus niet benut. Excelsior leidt de poule nu op doelsaldo, NAC staat tweede.

NAC trad aan in een redelijk sterke bezetting, met onder meer Damen, Mulder, Pedro, Duarte, Suk en Verbeek. De volgende tegenstander heet Cambuur. Die wedstrijd wordt op 4 april in Leeuwarden afgewerkt.

Bron: B-side Rats, Excelsior, NAC

5 Reacties op "Gelijkspel Jong NAC bij Jong Excelsior"

 • heksenketel
  15 maart, 2016 - 11:35

  Nou mooi dan! Weet iemand hoe Duarte oogde en speelde?

  0

  0
 • scheppioni
  15 maart, 2016 - 12:42

  @ heksenketel
  Je bent me net voor !
  Ik mag aannemen dat hij onderhand toch wel een keer volledig wedstrijdfit mag zijn, kan een hele belangrijke voetballende schakel worden voor ons NAC in de nacompetitie, tenminste als ons NAC niet weer gaat hangen/leunen en maar hopen op !!

  0

  0
 • scheppioni
  15 maart, 2016 - 12:46

  Ik mag toch echt aannemen dat de heren NAC spelers op de hoogte zijn dat vrijdag ook ein-vvv wordt gespeeld dus ons NAC is alleen gebaat bij een volle winst, als dit kwartje onderhand nog niet valt dan schiet mij maar lek als mede NAC supporter zijnde !!

  0

  0
 • heksenketel
  15 maart, 2016 - 13:11

  @scheppioni
  Ik had juist begrepen dat hij veel achterstand heeft en dat we hem er zo ongeveer bij hebben gekregen. Hoop samen met jou dat hij in de nacompetitie fit is.

  0

  0
 • Dennis
  15 maart, 2016 - 14:48

  Duarte, maakte een prima indruk gisteren avond . Blijft de vraag of het in zijn hoofd goed zit.

  0

  0