Go to Top

Gemeente Breda ziekt Hollandsch Koffiehuis

Gemeente Breda ziekt Hollandsch Koffiehuis

Enige tijd geleden berichtten wij, dat de gemeente Breda (burgemeester Paul Depla) café “Het Hollandsch Koffiehuis” voor een maand gesloten. De reden: zou rond thuiswedstrijden massaal bezoek zijn van NAC-supporters.

Die NAC-supporters zorgen voor overlast, zo was de redenatie. En dus werd de kroeg een maand dicht gegooid. We zijn nu amper een maand verder en nu heeft de politie besloten om de kroegbaas op te pakken. Daar ging het één en ander aan vooraf. Zo wordt er al een tijdje bijzonder vaak controle uitgevoerd op de administratie van de kroeg. Een medewerkster: “Ze komen wanneer ze willen en controleren dan de papieren. Gisteren stonden er weer binnen ‘no time’ veel agenten. De papieren waren in orde, maar John werd meegenomen. Ja, omdat hij ruzie kreeg met de agenten. Het is gewoon pesten.”. Er is de gemeente blijkbaar veel aan gelegen om de kroeg dicht te krijgen en dan zouden dit soort pesterijtjes kunnen helpen, zolijkt de gedachte.

De harde kern van NAC, die graag een pilsje pakt in deze kroeg, is er nu wel een beetje klaar mee. “Ze zijn aan het zoeken. Ze moeten hem met rust laten en niet elke keer zeuren om niets. Hij doet niets verkeerd, waar moeten wij dan heen om voetbal te kijken? Er zijn inderdaad klachten, maar ze verzinnen ze ook. Zo zouden veertig man tegen de friettent hebben staan pissen, maar dat is niet waar.”

En dus wordt er vanavond geen voetbal gekeken in het café, maar actie gevoerd voor het café. De harde kern denkt namelijk dat zij de oorzaak zijn van de ellende van de kroegeigenaar. “Ons idee is dat ze de boel gewoon willen sluiten omdat wij, de harde kern, er komen. Als we naar de binnenstad gaan, is het toch hetzelfde? Wij zijn soms met honderd tot honderdvijftig man en het café is klein. Sommigen gaan dan buiten staan om een sigaretje te roken. En ja, het stoepje is klein. Maar wij doen verder niks verkeerd.”

“Bovendien hebben wij zelf al maatregelen genomen om de overlast tegen te gaan. Zo staan er twee jongens van ons aan de deur die bierflessen overgieten in plastic bekers.”

Bron: B-side Rats, Omroep Brabant

20 Reacties op "Gemeente Breda ziekt Hollandsch Koffiehuis"

 • Mari
  26 februari, 2016 - 16:23

  Wanneer hoor je bij de harde kern?

  0

  0
 • Breda
  26 februari, 2016 - 16:30

  1312

  0

  0
 • Peer11
  26 februari, 2016 - 16:31

  Als je in Volendam ruiten in gaat gooien.

  0

  0
 • Breda*076
  26 februari, 2016 - 17:04

  Als ze het maar op een goede manier doen vanavond. Dit lijkt een trucje van de gemeente om dit café de vergunning in te kunnen nemen. De vaste klanten een beetje opfokken zodat zij in actie komen, vanavond met een flinke politiemacht aanwezig zijn om het “in de gaten te houden”. Wanneer er dan iets verkeerd gaat is dit aanleiding om vergunningen in te nemen of weer een tijd op slot te gooien.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  26 februari, 2016 - 17:49

  Waardeloze reacties hierboven zonder harde kern is NAC niet zoveel. Het idee van alleen knokken en snuiven slaat nergens op als je ziet wat de meeste van die groep altijd voor NAC doen. Zonder deze harde kern word je overal ook uitgelachen maar dat zullen de meeste niet snappen. Tegen Sparta is er vuurwerk afgestoken nounou en zware incidenten zijn er nooit geweest. Iemand die z’n nek uit steek en supporters een onderdak geeft en iedereen centraal houd is nu de dupe van werkelijk niks.

  0

  0
 • Breda For Ever
  26 februari, 2016 - 18:00

  en de zoveelste waardeloze burgemeester die breda rijk is,deze zal ook wel problemen met de harley dag geven

  0

  0
 • Mari
  26 februari, 2016 - 18:02

  Mijn reactie is niet waardeloos bedoeld. Ik ben er serieus benieuwd naar hoe het er bij onze club aan toe gaat

  0

  0
 • Barry
  26 februari, 2016 - 18:16

  @Mafkees,

  Ik begrijp niet waarom dit bericht op de site geplaatst wordt. Of het nu goede gasten zijn of niet, of dat die uitbater terecht of onterecht de politie bedreigd heeft in zijn eigen kroeg.

  Die gasten zullen daar ook vaak een kaartje leggen. Maak er dan van; kaartclub t Koffiehuis protesteert tegen oppakken cafe eigenaar.

  Al mijn vrienden zijn ook NAC supporters en wij maken ook van alles mee. Niet alleen op vak G maar ook tijdens ons normale niet NACse leven. Dit is gewoon iets uit de privé sfeer van een groep gasten die ook naar NAC gaan. Dat iemand zichzelf dan “de woordvoerder van de harde kern” noemt betekent niet dat je zoiets moet plaatsen.

  0

  0
 • Cruijf
  26 februari, 2016 - 18:20

  @Sjef,

  Kun je mij aangeven wat de Harde Kern dan precies inhoud en wat deze gasten dan doen voor onze club wat iets positiefs bijdraagt? En dat zeg ik niet op te stangen, ik ben gewoon heel erg benieuwd. Ik ga al 25 jaar naar NAC, regelmatig pak ik ook uitwedstrijden mee. Ik drink mijn biertje op de tribune, roep een paar keer KUT. Maar ik weet echt niet wat je bedoelt…

  0

  0
 • Geeltje
  26 februari, 2016 - 18:21

  Vak G(HB) hihi

  0

  0
 • Kipiani
  26 februari, 2016 - 18:39

  En Mitchel Paulissen ziekt NAC vanavond weer en niet in het Hollandsch Koffiehuis in Breda.

  0

  0
 • Rattatar
  26 februari, 2016 - 19:02

  @Cruijf
  Niet negatief bedoeld, maar als je niet snapt wat de harde kern doet dan heb je je ogen afgelopen 25 jaar dicht gehad.

  Zon beetje alles wat Breda Loco’s organiseert, elke spandoek die ze maken, zijn gemaakt en ontworpen door de harde kern.
  Samen Voor NAC, die mensen zijn gerust echte supporters te noemen. Evenals die ene die €1912,- had gedoneerd (wie dat ook mocht zijn).
  En dan hadden we nog Red NAC.

  Dat zijn effe een paar recente producten van de harde kern. Als je het mij vraagt.

  0

  0
 • Mafkees
  26 februari, 2016 - 19:20

  Barry, goede opmerking en vraag.

  Het is een NAC gerelateerd issue. Ik heb persoonlijk inderdaad helemaal niets tegen de harde kern, ik zie en weet hoe zij NAC beleven. Ik zie wat die mensen voor elkaar betekenen en ik weet hoe vreselijk diep NAC zit.

  Dit soort berichten wordt wel in overleg met de crew gedaan. Daarin zitten sommige mensen die wel een probleem hebben met “niet voetbal gerelateerde” NAC zaken. We hebben besloten dat deze wel geplaatst moest worden.

  De harde kern hoort bij NAC. Of je het nou leuk vindt of niet. Betekent dus ook dat op het moment dat ze gaan lopen te klootzakken we dat ook aan de kaak zullen stellen. Er is voor mij geen reden om dat niet te doen. Ik vind dat ook beter dan negeren. Dat helpt geen ruk

  0

  0
 • Cruijf
  26 februari, 2016 - 19:23

  Ik vat het ook niet negatief op. Die acties die jij nu opnoemt, worden en zijn ondersteund door heel veel verschillende NAC supporters. Ik begrijp uit jou verhaal dat ik en nog een man of weet-ik-veel-hoeveel zich dus harde kern mag noemen. Bedankt voor je uitleg.

  0

  0
 • Koenie74
  26 februari, 2016 - 19:24

  De harde kern is zeker goed voor de club, maar niet alle activiteiten waarmee de harde kern in het nieuws komt zijn goed voor de club…

  Zo snap ik dit artikel ook niet op de site…is alleen maar vragen om ellende.

  Hup NAC!

  0

  0
 • nm
  26 februari, 2016 - 21:25

  Gratis af te halen in Breda, algemeen directeur zonder visie en slagkracht.

  0

  0
 • Badeend
  26 februari, 2016 - 22:00

  “Zonder deze harde kern word je overal ook uitgelachen”

  Hou toch op. Net als die meneer in het stukje die vertelt dat er geen 40 man tegen een friettent aan gingen staan pissen. Het gaat er niet om hoeveel het er waren, al was het er 1.

  Verder totaal niet NAC-gerelateerd nieuws dit. Next.

  0

  0
 • Mafkees
  26 februari, 2016 - 22:42

  Gelul badeend. De burgemeester heeft een café een maand gesloten omdat er NAC-supporters zouden komen. Niet omdat er hooligans staan, nee, er zijn NAC-supporters. Daar ben jij er 1 van.

  Na die straf volgt er een treiterij sessie vanuit de overheid. Waarom? Omdat er NAC-supporters naar dat café gaan. Het is een beetje een Paul Depla ding. Hij wil blijkbaar even laten zien dat hij niets tolereert van voetbalsupporters. Dat dit een algemeen negatief signaal aan zijn collega’s geeft boeit hem blijkbasr niet of hij beseft het gewoon niet. Levert wel extra veiligheidsmaatregelen aan jou en mij op.
  Was het het korps van studentencereniging Unitas geweest, dan hadden we dit niet geplaatst.

  0

  0
 • ibio
  27 februari, 2016 - 15:50

  ik woon vlak bij het hollands koffiehuis,
  en des te eerder dit gesloten wordt des te beter.
  het is een broeinest voor criminele activiteiten.

  loop er maar eens voor de grap naar binnen.

  heel jammer dat bsr hier aandacht aan besteed

  0

  0
 • HenkTank
  28 februari, 2016 - 10:36

  Ik.vermoed dat burgemeester Depla hele andere zaken wilt voorkomen dan er daadwerkelijk word geschetst.

  Het afgeven op NAC supporters lijkt me ter eigenbelang om het voor zichzelf niet lastiger te maken dan nodig.

  Heel jammer natuurlijk, maar voor mij makkelijk praten want ik hoef dergelijke besluiten niet te nemen.

  Elke NAC supporter heeft buiten NAC nog een eigen leven, maar een horeca ondernemer ongeacht uit welke schijf uit de maatschappij kan je na mijn mening niet bestraffen voor het publieke wat er komt.

  Als ze voortaan allemaal in de macdonald gaan zitten, dan ga je toch ook niet heel de Mac sluiten?

  En volledige sluiting is het verplaatsen van het probleem. Er zou dus een andere oplossing moeten komen.

  Word er überhaupt wel goed gecommuniceerd tussen de partijen? Lijkt mij de snelste weg naar een oplossing ipv rassia invallen.

  0

  0