Go to Top

Goaltjesdief Dessers moet mentaal stappen zetten

Goaltjesdief Dessers moet mentaal stappen zetten

Aangezien NAC er alles aan doet om te promoveren, is het natuurlijk niet heel raar dat Marinus Dijkhuizen zijn spits Cyriel Dessers een toekomst in de Eredivisie voorspelt. De oefenmeester is er echter van overtuigd dat Dessers ook als NAC niet promoveert naar het hoogste niveau in Nederland kan. Dijkhuizen heeft vertrouwen in zijn aanvalsleider, zo laat hij in gesprek met VI weten.

Dijkhuizen: “Hij is het nog niet, maar hij wordt beter dan ik was. Hij heeft meer snelheid, maar ik gebruikte mijn lichaam beter. Hij moet dus nog stappen zetten. Ik voorspel dat hij binnen één à twee jaar in de Eredivisie speelt.”

NAC nam Dessers afgelopen zomer transfervrij over van Lokeren, terwijl hij daar nog een doorlopend contract had. Toch gek dat zijn oude club hem zo makkelijk liet gaan als hij zoveel potentie heeft. De Belgische journalist en Lokeren-volger Michaël Vergauwen legt uit hoe dat zit: “Enerzijds kun je stellen dat Dessers beperkte kansen heeft gehad. Als hij inviel, kreeg hij slechts een handjevol minuten. Hij heeft misschien 34 competitiewedstrijden gespeeld, maar van die competitiewedstrijden startte hij er zeven in de basis en heeft hij er eentje helemaal uitgespeeld.”

Een gebrek aan kansen is niet de enige reden dat Dessers het niet redde, zo vervolgt Vergauwen: “Anderzijds is Dessers een superintelligente kerel, hij heeft rechten gestudeerd. Hierdoor leek hij iets te veel na te denken. Als hij een kans miste, zag je dat hij zich hier niet snel overheen kon zetten. Dan liet hij zijn koppie hangen of ging hij zich juist geforceerd proberen te bewijzen. Dan ging hij slechter spelen en kreeg hij nóg minder speelminuten. Op die manier kwam hij in een vicieuze cirkel terecht.”

Vergauwen ziet potentie in de Belgische spits, maar dat hij definitief doorbreekt is voor de journalist nog geen zekerheidje:  “Hij is een goaltjesdief. Ook al scoort hij niet, hij krijgt altijd een kans, omdat hij altijd op de juiste plek lijkt te staan. Hij is ook geen luie spits die negentig minuten lang op die ene kans wacht. Hij zet druk, doet wat de trainer van hem verwacht. Bij NAC bewijst hij dat hij een trapje lager zijn goals weer meepikt. Anderhalf jaar geleden had ik volmondig ja geantwoord op de vraag of hij dit ook in de hoogste divisies van Nederland en België zou kunnen. Nu zeg ik dat hij mentaal stappen moet zetten. Direct de knop omzetten na een gemiste kans.”

Bij NAC krijgt hij de kans zich verder te ontwikkelen. Met Dijkhuizen heeft hij een oud-spits als coach: “Natuurlijk geef je als oud-spits extra aandacht aan een spits. Een spits is bijzonder.”

Als het meezit, heeft Dessers vrijdag weer de gelegenheid zijn kunsten te laten zien. Zeker is dat NAC zijn goals kan gebruiken.

Bron: B-Side Rats, VI

35 Reacties op "Goaltjesdief Dessers moet mentaal stappen zetten"

 • D'n Karel
  21 september, 2016 - 15:37

  Hopelijk met NAC. Hup Cyriel, Hup NAC!

  0

  0
 • NACBredaHB
  21 september, 2016 - 15:50

  Maakte tegen RKC wel een goede indruk achter, hij moet vertrouwen krijgen dan komen zijn goals vanzelf. Al moet hij hem er natuurlijk wel zelf erin prikken.

  0

  0
 • Dubbel D
  21 september, 2016 - 15:58

  Een goeie spits, maar z’n rendement moet echt omhoog. Hij heeft dan al wel vijf keer gescoord, maar dat hadden er misschien wel 7/8 kunnen/moeten zijn

  0

  0
 • krimpson
  21 september, 2016 - 16:39

  Helaas, Dessers komt echt tekort voor top 1e divisie en zeker eredivisie.
  Geen echte spits die op gevoel een doelpunt maakt, als hij een kans krijgt laat zijn techniek en handelingssnelheid hem in de steek.
  Dit weten ze bij Lokeren ook echt wel.
  Mijnheer Vergauwen hangt een lul-verhaaltje (niet voor de 1e keer) op en dat weet hij zelf ook wel.
  Ik vind dit ook heel jammer want ons NAC heeft zo hard een “doelpunten-machine” nodig.

  0

  0
 • krimpson
  21 september, 2016 - 16:45

  Ik voorspel dat hij binnen één à twee jaar in de Eredivisie speelt. aldus Marinus.
  Wat een domme uitspraak.
  Je hebt denk ik ook voorspeld dat NAC dit seizoen alweer eredivisie speelt.
  De technische staf heeft verkeerde keuze’s gemaakt met spelers.
  Dit zijn echt blunders maar ga dan je fouten niet goed proberen te praten door dit soort uitspraken tre doen.
  Ook jij weet heel goed, Marinus, dat jij over 1 á 2 jaar niet meer bij NAC bent, dus zal niemand dan jou nog ter verantwoording roepen over deze uitspraak.

  0

  0
 • G00ser
  21 september, 2016 - 16:47

  Dessers moet nog werken aan de afronding, maar daar zie ik wel vooruitgang in. Dessers is vooral voetballend erg sterk, wint vaak zijn duels, is balvast en houdt vaak overzicht om een goede steekbal te geven.

  Buiten dat denk ik dat hij goed in het team ligt en zich thuis voelt in Breda, althans ik vind hem erg positief en hij straalt het uit dat hij zich vermaakt.

  Het is achteraf mooi wonen, maar in een wedstrijd als gisteren tegen Venlo zie je het gemis van een speler als Dessers.

  0

  0
 • RV
  21 september, 2016 - 16:49

  Hij verrast me (in tegenstelling tot veel anderen hier) positief.
  Zijn niveau is Jupiler League waardig ook al is het in de basis een mindere garantie voor goals dan Ars, Seuntjens of Parzyszek.

  Maar het verschil werd gisteren ook duidelijk toen die Faupala er in stond, deze overschatte meneer heeft werkelijk niets laten zien.

  Scoren is 1 maar het zelf afdwingen van kansen en spelers om je heen beter laten spelen is ook een kwaliteit die nodig is als spits. Vind Dessers altijd aanspeelbaar, actief en doelgericht.

  Bovendien kan de doelpunten productie niet alleen worden afgerekend op Dessers.
  Barker, Korte, Verbeek, El Allouchi (op zijn mooie goal na)… hebben tot op heden vooral kunnen blaffen maar nooit kunnen bijten. Actie maken… naar binnen trekken… slap en geforceerd schot op goal…

  Die jongens zullen echt naar een hoger niveau moeten.

  0

  0
 • D'n opletter
  21 september, 2016 - 16:57

  Hij moet eerst eens leren dat we 4-3-3 spelen hij in de PUNT van de aanval moet blijven en niet de ballen moet gaan halen op het middenveld. Je bent spits en geen middenvelder. Begin daar eens mee.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  21 september, 2016 - 16:59

  Mist nog te veel kansen, als hij deze kansen verguld dan is het ineens een veel en veel betere spits.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  21 september, 2016 - 17:06

  Voor NAC prima spits. Beter dan die van gister wat een ellende was dat

  0

  0
 • G00ser
  21 september, 2016 - 17:13

  @RV,

  Ik ben het niet helemaal met je eens betreft Barker en Korte. Gisteren zag je heel goed dat een speler als Barker wel voor dreiging kan zorgen, in tegenstelling tot bijv. Verbeek. Verder ben ik persoonlijk erg te spreken over Korte; werkt hard, is snel en zorgt voor dreiging.

  0

  0
 • Enjoy
  21 september, 2016 - 17:19

  Wat je ook van de man vindt , zet er in de winterstop eens Ralph Seuntjes naast in een twee spitsen systemen . Gegarandeerd succes

  0

  0
 • Tvb
  21 september, 2016 - 17:37

  @ enjoy:
  Daar zullen ze bij NAC zeker voor openstaan!
  Als jij dan ff een hele grote zak met geld meeneemt om de transfersom +salaris te betalen is iedereen blij!

  0

  0
 • Maarten
  21 september, 2016 - 17:52

  Ik weet het niet. Ik vind hem een aardige voetballer, maar het is ook tevens geen klootzakje en geen onberispelijke afmaker. Ik denk dat ieder moederke hem wel als schoonzoon zal willen hebben en dat is niet comlimenteus bedoeld.

  0

  0
 • Oldskool
  21 september, 2016 - 18:06

  Hij werd iig als aanspeelpunt enorm gemist tegen vvv.

  0

  0
 • Jf
  21 september, 2016 - 18:16

  Ik ben eerlijk gezegd fan van Dessers. Iedereen zeurt over het aantal kansen die hij mist maar zien niet dat hij door zijn loopacties en manier van positie kiezen de kansen zelf creëert. Ik heb liever een spits die zes kansen krijgt en er een maakt dan een spits die niks creëert ( zie Faupala).
  Hij heeft body, snelheid en lengte.
  Ars heeft veel doelpunten gemaakt maar ook verschrikkelijk veel gemist of hij stond buitenspel. Maar dat zijn we vergeten.
  Dit is een goede spits voor NAC en we gaan er denk ik nog veel van genieten.

  0

  0
 • Bart
  21 september, 2016 - 18:41

  dessers samen met fapaula erin ik zie in die citizen ook potentie maar moet wel de ballen krijgen. Ben sowieso fan van 4-4-2

  0

  0
 • Rattata
  21 september, 2016 - 18:58

  Ik ben ook fan van 4-4-2, maar niet bij deze selectie. De buitenspelers zijn juist het lichtpuntje van de selectie, die moet je zo houden. En daarvoor is 4-3-3 het beste systeem. Korte en Barker horen niet op de bank.

  0

  0
 • Swiffer
  21 september, 2016 - 19:24

  @ Jf

  Ben het helemaal met je eens! Ars was een erg matige spits die enkel voorzetten kon afmaken.

  Dessers creeert soms uit het niets een kans met zijn gerommel. Hij doet me daarbij aan een type Suarez/Jansen denken. Verder is hij ontzettend sterk voor zijn leeftijd.

  Als hij in een goed speelritme komt en zijn kansen beter gaat afronden kan hij nog ver komen.

  0

  0
 • wolfmanjack
  21 september, 2016 - 19:40

  Korte en Barker prima spelers voor NAC. Dessers is een zeer matige speler. Kan eigenlijk niets goed. Niet koppen, geen man passeren, geen duel winnen en geen bal vast houden. Verbeek . Daar kunnen we maar beter over zwijgen. Verschrikkelijk.

  0

  0
 • Nr. 20
  21 september, 2016 - 20:04

  Heeft geen zin ars en Dessers vergelijken. Ars vorig seizoen prima maar is weg gegaan. Ik ben ook fam van Dessers. Positieve gast en werkt hard. Met onvoorwaardelijke steun van publiek kan hij alleen nog maar groeien. Verder zie ik graag voorhoede ayepong Dessers Barker.
  Korte werkt hard maar niet echt efficiënt. Verder snap ik hype rondom rommens niet. Vond ik gisteren echt tegen vallen. Al viel heel elftal tegen. Verder genoeg geschreven over dijkhuizen. Nooit een fan van hem geweest, maar nu wisselen heeft geen zin. Ms beter trainer ernaast, penders naar jeugd en dijkhuizen assistent. Hopelijk vrijdag winst maar dan moet er wel met lef en durf gespeeld worden. We moeten als
  Publiek en Spelers weer samen uitstralen dat er niets te halen is in Breda!!! Liever met lef en durf en passie op je bek gaan dan met dat eindeloos tikkie breed en terug zonder kans ook verliezen. Come on gasten!!!!

  0

  0
 • Enjoy
  21 september, 2016 - 20:25

  @Tvb
  Breek me de bek niet open hetgeen je zegt
  Het zal een ieder verbazen.
  Ooit zal het in de analen komen

  0

  0
 • scheppioni
  21 september, 2016 - 21:40

  Ik ben van de ene kant al tevreden als hij tien kansen mist dan krijgen we ze tenminste, gisteren was het nauwelijks een kans te beleven van ons NAC, Dessers kan een prima spitske zijn in mijn ogen maar niet naar aanleiding van de woorden van Marinus en zijn staf !!!! Waaardeloos !

  0

  0
 • THE Don
  21 september, 2016 - 22:00

  Na gister snap ik waarom Dessers in de spits staat.

  0

  0
 • willem 4,5
  21 september, 2016 - 22:52

  @ krimpson. Snap niet dat ze jou niet vragen als trainer van NAC, wat een visie, wat een inzicht!!, goed hoor!!!

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  22 september, 2016 - 07:05

  Grappig dat juist dat denken mij al was opgevallen, dat hij bij een “aannemen-schieten” actie briljant is en bij een moment dat hij alleen op de doelman af gaat in complete paniek lijkt te raken.

  Dus Dessers: mindfullness + rugby training voor je lichaamswerk en de eresivisie lonkt (want daar kun je ons dan ff heen schieten)

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  22 september, 2016 - 07:07

  @krimpson

  Even lachen… Hij kan momenteel juist ALLEEN op gevoel / instinct scoren.

  Wat een gelul in de ruimte zeg…

  0

  0
 • Kees Kroket
  22 september, 2016 - 09:48

  Dramatische spits! Loopt nog geen 1 op 100 !! Alles verprutst hij!!

  0

  0
 • knurft
  22 september, 2016 - 10:55

  nu het niveau van onze trainer nog omhoog zien te krikken….

  0

  0
 • henk
  22 september, 2016 - 11:51

  @Kees Kroket
  Eigenlijk moet ik niet op dit soort onzinnige meninkjes ingaan, maar ik doe het toch. Dessers heeft er nu 5 gemaakt in 7 wedstrijden. Dat is een moyenne waarmee je topscoorder kan worden. Dat maakt voor jou verder niet zoveel uit, want jij hebt niks met feiten of de realiteit. Jij verblijft het liefste in je negatieve bubbel.

  0

  0
 • Kees Krokodel
  22 september, 2016 - 12:06

  @Kees Kroket
  Triest gezwam.

  Dessers is een prima spits voor NAC. Goede werklust en sterk aan de bal. Zijn afwerken moet hij nog wat verder ontwikkelen. Ik heb in ieder geval vertrouwen in deze goede gozer!

  0

  0
 • Granada CF
  22 september, 2016 - 12:23

  “Hij is het nog niet, maar hij wordt beter dan ik was.” Hahaha! Prima trainer hoor Dijkhuizen, maar ik kan me de goede man nou niet echt herinneren als een begenadigd spits. Eerder een houterige parodie op Harris Huizingh en René Eijkelkamp…

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • ome cor
  22 september, 2016 - 13:28

  Een paar zeurpieten die Desserts afzeiken zijn vooral erg blij met zichzelf en hun voetbal inzicht.
  Wat weet een ex-prof er nou van ?
  Een paar boertjes met geklets in de ruimte, die zullen het wel weten. Pffff

  0

  0
 • piet
  22 september, 2016 - 14:03

  Eigenlijk kun je Dessers nog niet goed beoordelen het begint namelijk achterin bij NAC waar weinig opbouwend
  voetbal staat wat weer een uitwerking heeft naar het middenveld waar de spelers ook weer te veel achteruitlopen of niet durven door te schuiven ivm balverlies door de slechte opbouw van achteruit dan krijg je automatisch dat Dessers ballen overal moet gaan halen 4-3-3 komt er bij NAC helemaal niet uit als je Dessers in en rond de zestien goed gebruikt kan hij er nog een hoop in gaan schieten maar dan zal de as bij NAC eerst goed moeten gaan functioneren

  Hopen op 3 punten morgen zal moeilijk worden

  Hup NAC

  0

  0
 • Jurgen
  22 september, 2016 - 18:42

  Unal kan het hoogste niveau na jaartje juup wel aan die heeft er de meeste inloggen in de eredivisie helaas bij FC kuttwente

  0

  0