Goed weekend voor NAC jeugd

In het afgelopen interland-weekend kwamen er maar liefst vier jeugdteams van NAC in actie. NAC O19 wist zelfs een achterstand tegen sc Heerenveen om te buigen naar een overwinning. De ploeg van trainer Jefta Bresser staat hiermee nu op een achtste plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden. In het duel tegen sc Heerenveen kwam de ploeg uit het hoge noorden al na 10 minuten op voorsprong door een doelpunt van Lewis Montsma. Niet veel later pakte een speler van hetzelfde Heerenveen een rode kaart waardoor de ploeg met tien man verder moest. In de 35ste minuut scoorde de 19-jarige Richelor Sprangers de gelijkmaker. Jochem van den Biggelaar besliste de wedstrijd vlak voor rust met zijn 2-1 voor NAC onder 19. Met nog 8 wedstrijden te gaan en 'slechts' 10 punten verschil op de koploper is ook in deze competitie nog alles mogelijk. NAC moet minstens op de zesde plaats eindigen om te promoveren naar de Eredivisie onder 19. Het verschil met de huidige nummer 6 is met een wedstrijd meer gespeeld slechts twee punten. In Stadion de Vliert werd de wedstrijd van Brabant United tegen NAC O17 gespeeld. Deze wedstrijd kende een bijzonder scoreverloop. Na 45 minuten voetballen stond de ploeg uit Breda met 0-3 voor door treffers van Kila, Neelen en Verburgt. Kort na rust scoorde Brabant United en bracht daarmee de stand op 1-3. Sydney van Hooijdonk wist een minuut later de afstand weer te vergroten naar 1-4 waarna in de 59ste minuut zowel de 2-4 als de 2-5 viel. In de 72ste minuut zette Brabant United de einduitslag op het bord met een doelpunt van Chiel van Wanrooij. Hij scoorde de 3-5. NAC O17 staat inmiddels met 14 punten uit zeven wedstrijden op een mooie tweede plaats op 6 punten verschil van AFC O17. Deze ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de Bredanaars. NAC O13 van Michael Dingsdag speelde dit weekend gelijk tegen VVV Venlo onder 13. In Stadion De Koel werd de uitslag 0-0 waarmee NAC O13 momenteel op een achtste plaats staat met 30 punten uit 20 wedstrijden. Helaas wist NAC O12 dit weekend niet te winnen. Op Sportpark Paradijs werd van Roosendaal O13 verloren met 1-3. Voor NAC scoorde met een 0-3 achterstand de nummer 14, Ezechiel Banzuzi. Wil je op de hoogte blijven van doelpunten en nieuws rondom de NAC Jeugdopleiding, volg ze op Facebook.

Bron: B-Side Rats, NAC