Go to Top

Goetzee: De inkomsten zakken alsmaar

Goetzee: De inkomsten zakken alsmaar

Eerder deze week hebben we het goede nieuws mogen melden; NAC blijft in categorie 2. Maar er is ook slecht nieuws; NAC gaat verlies draaien. Volgens BN DeStem zou het om een bedrag van tussen de drie en vijf ton gaan, al is dit niet officieel door NAC bevestigd.

Wel geeft NAC aan dat het om een aanzienlijk bedrag gaat, maar Justin Goetzee vertelt dat het nog te behappen is. “De afgelopen drie jaar hebben we onder aan de streep winst gemaakt. Daarmee is een buffer opgebouwd waardoor we dit seizoen niet in de problemen komen.” De oplettende lezer ziet dat er iets opvallends staat in deze zin: dit seizoen. Het zijn maar twee woorden, maar het kan je aan het denken zetten.

NAC heeft namelijk structureel hoge exploitatiekosten, waaronder ieder jaar twee miljoen aan huisvestingskosten. Kosten die in de Eredivisie nog gemiddeld genoemd mogen worden, zijn voor een Jupiler League club aan de (zeer) hoge kant. Bij NAC bedraagt dit zelfs 25% van de totale begroting van acht miljoen. De twee miljoen is echter wel meer dan alleen de stadion huur, welke drie jaar geleden van 1,2 miljoen naar negen ton is gegaan. NAC betaalt hiernaast zelf alle overige kosten zoals onderhoud, WOZ, overige zakelijke lasten, verzekeringen, en dergelijke.

Daarom is het volgens het lokale dagblad nog steeds noodzaak dat de parel van het zuiden dit seizoen promoveert. Sterker nog, die nood zou hoger zijn dan vorig seizoen. De TV-gelden zijn immers van ruim 2 miljoen gedaald naar een kleine negen ton. Ondanks dat NAC afgelopen seizoen commercieel beter presteerde dan verwacht zijn er dit seizoen een stuk minder inkomsten. Toch is Justin Goetzee redelijk positief over de toekomst van NAC. “Druk is er altijd. Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat wij het zouden redden bij het mislopen van promotie. Toch is het ons gelukt. In vergelijking met vorig seizoen hebben wij nu meer kapitaal op het veld staan. Vanuit de sportieve ambitie van Hans is het een speerpunt om ieder seizoen een speler te verkopen. Zoals met Tighadouini gebeurd is.”

Door onderander de inkomsten van Tighadouni en een storting van acht ton van de drie grootste aandeelhouders heeft NAC wel genoeg geld in kas om een klein verlies te kunnen lijden. Goetzee is blij met de hulp die hij kreeg, maar geeft wel toe dat NAC terug moet naar de Eredivisie. “Ik heb al vaker gezegd dat het voor ons onmogelijk is om in de eerste divisie een sluitende begroting te krijgen. Dat is niet nieuw. Daarvoor zijn de vaste lasten gewoonweg te hoog. De inkomsten zakken alsmaar, terwijl we weinig meer kunnen snijden in de uitgaven.”

Bron: B-Side Rats, BN deStem

58 Reacties op "Goetzee: De inkomsten zakken alsmaar"

 • nacman
  10 augustus, 2016 - 16:12

  Dus spelers en sponsors op naar de eredivisie als het nodig is een financiële injectie in de winterstop maar voor nu forza nac op de weg naar de grote markt

  0

  0
 • Nacdictive
  10 augustus, 2016 - 16:17

  Mijn (twee termijn) afschrijving waren reeds in juni en juli gedaan… 😱 dit feit zette me al behoorlijk aan het denken.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  10 augustus, 2016 - 16:17

  Deze situatie is onhoudbaar. NAC komt voor een keuze te staan. Zo doorploeteren en elk seizoen weer een lagere begroting en waarschijnlijk eeuwig eerste divisie spelen of de club verkopen aan een investeerder of rijke arabier of iets dergelijks, die veel wil investeren en de club weer op te laat stomen.
  Zegt u het maar.

  0

  0
 • F4
  10 augustus, 2016 - 16:20

  Het probleem is dus buitenproportionele stadionkosten en de dalende tv-gelden. TV-gelden worden opgelost door promotie. Stadionhuur door middel van hulp van de gemeente. Verder staat NAC er dus stevig voor.

  0

  0
 • Twan
  10 augustus, 2016 - 16:21

  Waarom nu weer druk leggen op de spelers en staf?
  Waarom weer onrust zaaien bij de supporters?

  Waarom laten ze die blanco nog toe bij Nac?
  De stem brengt echt niks positiefs bij!

  0

  0
 • RV
  10 augustus, 2016 - 16:28

  Volgens mij zijn deze details al lang bekend.
  Neemt niet weg dat Goetzee graag zijn positieve pet op zet naar de buitenwereld.
  De marionettentrol die hij toebedeeld heeft gekregen van de aandeelhouders.
  Met die marionettenrol van Goetzee is overigens niets mis want er is relatief veel rust binnen de club en Goetzee doet dat goed (houdt alle geledingen binnen de club bij elkaar).

  Reken maar dat er achter de schermen paniek is en keihard gezocht wordt naar een partij voor overname.
  En dan moet je heel hard hopen dat dit een juiste partij of persoon gaat zijn, want de investeerders zijn happig op ieder bod volgens mij en zijn de club liever gisteren kwijt dan vandaag. Het zou mij echt niet verbazen als er een Chinees, Turk of Rus binnenkort ineens de kop op steekt.

  Anders hadden de huidige investeerders al veel eerder doorgepakt.
  Ik heb ook zomaar het gevoel dat NAC lang niet het spelersbudget van 1.6 miljoen benut maar daar ver onder gaat zitten om toekomstige gaten en onverwachte kosten te dichten, maar nogmaals dat is een gevoel en niet gebaseerd op feiten. De huidige selectie kan nooit goed zijn voor bijna 1.6 miljoen.

  0

  0
 • Eddy W
  10 augustus, 2016 - 16:39

  Niks nieuws inderdaad, Blanco is na aanleiding van de begroting en indeling in cat 2 naar Goetzee gestapt. Verhaal vanuit NAC is duidelijk, dit seizoen niks aan de hand. Per seizoen kijken naar wat er mogelijk is, maar wel zo snel mogelijk terugkeren naar de Ere.

  0

  0
 • Maarten
  10 augustus, 2016 - 16:39

  en zo walg ik van de gemeente Breda. waarom heet het in hemelsnaam NACBreda terwijl de gemeente gewoonweg een dikke poot uitdraait. Stadion is aardig aan het verpauperen en zelfs NAC mag voor de kosten op gaan draaien. Gatverdamme allemaal.

  0

  0
 • Nacdictive
  10 augustus, 2016 - 16:45

  Ik vraag me serieus af of
  1. De kosten die NAC kwijt is voor huisvesting, zijn die (in vergelijking met andere clubs) wel zo hoog? Maw hebben wij een structureel veel slechtere deal dan vergelijkbare clubs?
  2. Staat het kapitaal wel op het veld? 1,6 milj tov 8(?) miljoen? Ong 20% vd begroting op het veld?

  0

  0
 • JK
  10 augustus, 2016 - 16:48

  Lekker dramatisch dat “nu of nooit” denken: die dalende inkomsten gelden ook voor VVV, Cambuur, De Graafschap, Eindhoven: allemaal clubs met substantieel kleinere supportersschare dan NAC, een kleiner achterland en van VVV is het bekend dat ze geen cent te makken hebben. Allemaal concurrenten voor positie 1.

  Wat ik zo verfrissend vond afgelopen vrijdag was de minder overspannen sfeer dan vorig jaar. Toen stond vanaf minuut 1 iedereen stijf onder spanning van het heilige moeten met als resultaat draken van wedstrijden tegen MVV, Helmond Sport, Go Ahead en VVV. Tuurlijk lekker als we dit seizoen promoveren maar laten we niet in paniek raken want angst is een slechte raadgever, bleek vorig seizoen eens te meer.

  Daarnaast staan er spelers op het veld die jong zijn en alleen maar geld kunnen gaan opleveren als we ze verkopen. In tegenstelling tot Stam, Jelle, Seuntjens, Dingsdag, Matic, Naah, Gorter. Moet ik nog doorgaan?

  Goed, wel lekker als we promoveren natuurlijk. We hebben namelijk een gepeperde rekening te vereffenen met Stilburg en Roda JC!

  0

  0
 • Oldskool
  10 augustus, 2016 - 16:57

  De oplossing ligt in zeist. 1 directe promotieplek en een zeer nadelige uitgangspositie in de playoffs zorgen er voor dat je geen beleid kunt ontwikkelen (risicos nemen) tav promotie. Dat gaat 100% zeker nog een paar clubs, die in de kern gezond zijn, de kop kosten. NAC moet blijven vechten voor een eerlijkere promotie/degradatie regeling waardoor je er misschien wel eerder uitvliegt, maar waardoor het voor clubs met een grotere achterban wel mogelijk is op tijd terug te keren. Maar ja, de knvb komt alleen in actie als twente zou degraderen. De rest maakt ze niet uit.

  0

  0
 • Castle
  10 augustus, 2016 - 16:59

  De enige redding is verkopen…is dat erg nee want we blijven altijd een speelbal van sponsers of nu city ..naar de eredivisie onderin bengelen spelers voor niets weg..dus ik zeg laat maar komen de man die de club wil kopen

  0

  0
 • die ne gast
  10 augustus, 2016 - 17:03

  @RV
  Inderdaad oud nieuws. Wat dat betreft wordt er goed gecommuniceerd door NAC.
  Belangrijker is inderdaad wat er met de aandelen gaat gebeuren en of wij dadelijk ook plots een Chinees, Arabier of Turk als eigenaar hebben.

  De aandeelhouders hebben zo’n 8 à 9 miljoen schuld omgezet in aandelen en daarna is er nog wat bijgestort, een groot deel van dat geld zullen ze wel terug willen zien.
  Zolang NAC Jupiler League speelt, zullen ze er waarschijnlijk meer voor vragen dan de gek ervoor wil geven.
  Maar zodra NAC promoveert komen vraagprijs en reële waarde weer dichter bij elkaar te liggen.
  Mochten ze toch een gek vinden die NAC nu wil kopen voor een paar miljoen, dan zal dat, gezien de link met Manchester City, wel een Arabier zijn.

  Ik ben absoluut niet goed ingevoerd bij de NAC-burelen, maar het zou mij niet verbazen als er bij de deal met Manchester City ook afspraken zijn gemaakt over het overnemen van aandelen…

  0

  0
 • Eddy W
  10 augustus, 2016 - 17:03

  @Nacdictive
  Vergelijkbare clubs zijn er niet. Er is namelijk geen club in de Juup met zo’n stadion en geen club in de Ere die zo’n stadion combineert met onze begroting.
  Daarnaast is inderdaad 20% van het budget besteed aan de spelers.

  0

  0
 • zagge
  10 augustus, 2016 - 17:05

  Ik lees:

  “Vanuit de sportieve ambitie van Hans is het een speerpunt om ieder seizoen een speler te verkopen. Zoals met Tighadouini gebeurd is.” Door onderander de inkomsten van Tighadouni en een storting van acht ton van de drie grootste aandeelhouders heeft NAC wel genoeg geld in kas om een klein verlies te kunnen lijden.”

  Dat is speculatief beleid!
  – Hans heeft de ambitie tot verkoop (hoe groot is de kans ieder seizoen een niveau Tighadouni transfer te maken?) en Justin heeft de verkoop nodig om rond te komen. Tighadouni leverde ± 8 ton op.
  – Die extra storting van 8 ton blijft volgend jaar ook komen?

  Ik lees voor volgend seizoen hiermee zomaar een probleem van 1,6 miljoen en dat is best wel veel.

  Als ik het mis heb en te kort door de bocht ga lees ik het graag!

  0

  0
 • Oldskool
  10 augustus, 2016 - 17:08

  @ die ne gast

  Dat is verboden. City mag geen aandelen bezitten van NAC. Ook niet via de holding. Dan raak je je licentie kwijt. Dat zou alleen kunnen als onafhankelijk vriendje van de sjeik NAC koopt zonder directe zeggenschap van City. (Daarom moest Vitesse ook opeens een andere eigenaar hebben). Maar dat speelt niet bij NAC nu iig.

  0

  0
 • Eddy W
  10 augustus, 2016 - 17:09

  @ Zagge,
  -Ik lees dat Hans de club laten wilt groeien door transfers. Het is maar net hoe je er naar kijkt.
  -Die extra storting was vorig jaar, het staat nergens dat het structureel is.
  -Ik zie dus nergens staan dat er een probleem is van 1,6 miljoen.

  0

  0
 • raraNAC
  10 augustus, 2016 - 17:12

  Toch zijn er veel mensen in Breda die nog steeds denken dat de Gemeente heel veel geld in NAC heeft gestopt, dat het een subsidie club is etc, etc…

  Nu blijkt toch wel dat de gemeente een verschrikkelijk goede deal heeft gemaakt. Wat zou ik het toch eens graag doorberekend willen zien. Ook als het voor NAC niet goed uitpakt..

  0

  0
 • Oldskool
  10 augustus, 2016 - 17:31

  @ zagge

  NAC werkte met een veel grotere spelersbegroting vorig jaar en met nogal wat afkoop oude contracten van personeel etc. Zowel vorig jaar als komend seizoen wordt binnen begroting gewerkt.

  0

  0
 • Merma84
  10 augustus, 2016 - 18:36

  Waarom kan NAC geen huurherziening uit laten voeren zoals dat geldt voor elk bedrijfspand in NL aan het einde van een huurperiode??? Als de referentie stadions structureel lager liggen met de huur moet hier toch iets te halen vallen.

  0

  0
 • Bredanaar uit 071
  10 augustus, 2016 - 18:51

  En wat nu als we promoveren? Dan hebben we helemaal een probleem!? Of zijn we dan juist gered?

  Wel mooi om te zien dat iedereen zijn best doet binnen NAC om ons weer gezond te houden!! Chapeau voor Justin!

  Jongens, wat als we nou eens niet gaan indrinken in de stad of thuis… Maar gewoon paar pilskes meer pakken in het stadion?!

  15.000 man x 3 bier per wedstrijd meer x 18… Of zoiets? Dan komde toch in de buurt?

  0

  0
 • Karel
  10 augustus, 2016 - 19:02

  Dat de inkomsten behoorlijk achteruit gaan is natuurlijk niet vreemd. Dat is het gevolg van jarenlang wanbeleid!

  0

  0
 • Sneer
  10 augustus, 2016 - 19:03

  Nog meer drinken dus. Zullen ze thuis blij mee zijn..

  0

  0
 • zagge
  10 augustus, 2016 - 19:05

  @oldskool

  De 8 ton transfer en 8 ton storting is door een verlaagde begroting dus niet structureel nodig.
  gelukkig maar! THANKS voor de toelichting! thumbs up

  0

  0
 • Sjorsnac
  10 augustus, 2016 - 19:07

  Het is ook jammer dat ons stadion niet geschikt is gemaakt voor concerten en dat soort evenementen, misschien niet best voor het gras maar het zou wel weer een extra bron van inkomsten zijn. Moet meer uit het stadion te halen zijn dan nu. Verhuur de parking, horeca zaken in de lege kantoren weet ik t, grijp alles aan om geld te verdienen.

  0

  0
 • adh2005
  10 augustus, 2016 - 19:07

  @ Bredanaar uit 071

  Helpt niet de horeca activiteiten zijn verpacht voor een vat bedrag. Van elk extra biertje gaat er geen cent naar NAC.

  0

  0
 • adh2005
  10 augustus, 2016 - 19:10

  vat=vast

  0

  0
 • Oldskool
  10 augustus, 2016 - 19:26

  @ adh2005

  Dat is niet helemaal zo. NAC krijgt wel meer bij een hoger omzet. Maar wel minder helaas dan wanneer het in eigen beheer was, dat is zeker zo.

  0

  0
 • Reflektor
  10 augustus, 2016 - 19:27

  Gemeente Breda steek dat stadion in je reet

  0

  0
 • Oosterhout3
  10 augustus, 2016 - 19:35

  Oplossing ook hiervoor is NIET de verkoop!

  Denk terug aan rednac, hoe snel(5maanden) je 4 ton binnenhaalt

  Ik denk dat je moet afspreken dat als supporters voor een bepaald bedrag 1aandeel kan kopen van nac.
  Dit kun je uitbreiden door met investeerders te overleggen , tot een oplossing zien te komen… wat is nou 5mil (meer ist stadion niet waard zonder nac)
  Dan spreek je met de investeerders een x% van de transferrechten af….

  Het hoeft niet allemaal zo moeilijk niet…

  Met de c.r., svn, derat, stichting vakg, supportersvereniging en bsr heb je denk ik 75%van de supporters om te kunnen informeren over dergelijke plannen!
  Zeg dat ze per jaar minimaal €60 kunnen storten om eigenaar te kunnen worden van nac, wat inhoudt, stemrechten voor belangrijke dingen in en rondom de club

  Ik pak even nu expres €60,- omdat het dan goedkoop is en mensen als ze willen meer gaan storten(zo zijn de ervaringen bij andere clubs etc).

  Ik denk dat dit de ENIGSTE FATSOENLIJKE oplossing is!!!

  Investeerders 49% supporters 51%, stadion in bezit nac met eventuele jaarlijkse transfersommen voor degene die het stadion kocht van de gemeente en teruggaven aan nac!

  Nogmaals…
  bluebirds die int rood gaan spelen(of anders failliet door de eigenaar)
  Eigenaren die ruzie met gemeente breda krijgen en zo hup, naar roosendaal vertrekken…..

  Zeg niet dat het niet kan, want als het geld op is, moet de club wat!!

  Benieuwd hoeveel het hiet mee eens zijn!!

  Hupnac!!

  0

  0
 • Wijnkunst
  10 augustus, 2016 - 19:39

  Volgend seizoen Etyhad hoofdsponsor wellicht?

  0

  0
 • nm
  10 augustus, 2016 - 19:43

  Nu kan Goetzee laten zien wat hij waard is. Nu al zichzelf indekken in de media is geen goede start. Om in voetbaltermen te spreken onze AD staat al met 1-0 achter.

  0

  0
 • die ne gast
  10 augustus, 2016 - 19:49

  @Oosterhout3
  Inderdaad zonde dat we met RedNAC geen aandelen hebben gevraagd.
  Ik ben ervoor om met de supporters een spaarpot te gaan maken om elk jaar meer aandelen te kopen en hopelijk op termijn minstens 51% van de club te bezitten.

  0

  0
 • Karel
  10 augustus, 2016 - 19:59

  Ik ben er ook voor dat supporters aandelen kunnen kopen!!!

  0

  0
 • johan o
  10 augustus, 2016 - 20:06

  Kijk dit verhaal komt na het goede nieuws van de indeling in de veilige categorie 2.
  Er is niks mis mee om aan te geven waar de knelpunten zitten mbt de financiën.
  Ik vind het een goede zaak dat dit gecommuniceerd wordt op een vroeg tijdstip in het seizoen… er ligt nog een heel seizoen voor ons en om nog sponsoren en geldschieters nog over de streep te trekken is deze tijd nog een mooie gelegenheid. Tevens weten wij met zijn allen ook gelijk hoe het ervoor staat en we halverwege het seizoen met ‘ verassingen’ worden geconfronteerd.
  Zaak is om met zijn allen rustig te blijven de rug te rechten en zorgen dat we de club op alle mogelijke manieren blijven steunen.
  Mijn gevoel zegt dat in dit seizoen de kiem gelegd wordt voor een gezonde toekomst in sportief en in gelijk opgaande lijn financiële toekomst…
  al gaat dit niet vanzelf.
  heb er vertrouwen in.

  Hup NAC

  0

  0
 • Oldskool
  10 augustus, 2016 - 21:08

  Als je aandelen koopt geef je geld aan de huidige aandeelhouders. Op zich niets mis mee, maar het levert NAC niets extras op.

  Wat wel zou kunnen is dat je je eigen stoel kunt kopen. Je taxeert het stadion nu. Stel 5 miljoen / 18.000 = 275 euro

  NAC hoeft voor dat teruggekochte deel geen huur meer te betalen een geeft dat terug in korting op je ssc. Zolang je eigenaar bent van die stoel. Bovendien hou je het recht om jouw stoel te verkopen als je niet meer wilt gaan ofzo. NAC betaalt geen rente meer en is ook geholpen.

  Ik zou het direct doen. Waarom zou de gemeente eigenaar van mijn stoel moeten zijn?? Zal het eens verder uitwerken. :-)

  0

  0
 • Oosterhout3
  10 augustus, 2016 - 21:20

  Oldskool,

  dat zou idd een oplossing kunnen zijn!

  €275,-p.p om voor altijd de eigenaar te zijn van het stadion…

  Nac meteen van energiekosten af, zonnepanelen op dak, wko aansluiten en klaar!!

  Alleen betaald nac niet ons, maar de aandeelhouders, die stuk voor stuk ook hun aandelen daarvoor inleveren!

  0

  0
 • Braze
  10 augustus, 2016 - 21:40

  Een stadion dat 18x per jaar gebruikt wordt(inkomsten genereert) is natuurlijk erg duur.
  Je zou kunnen beginnen met een aanpak om de overige 34 weken het stadion ook te laten renderen.
  Als je zo weinig uitgeeft aan de core business(spelers) krijg je het product wat daarbij hoort, Jupiler voetbal.
  Het spijt me, maar ik loop nog steeds niet warm voor wedstrijden tegen Jong Ajax, Jong PSV, Jong Utrecht,Achilles en nog meer van dat spul.Ik kom omdat ik al een mensenleven supporter ben maar het kost me steeds meer moeite dat te blijven.
  De grootste uitdaging voor NAC is om z.s.m. weer serieus betaald voetbal te gaan spelen in de Ere.
  Dat levert geld op van tv en sponsoren en seizoenskaarten.
  Spelers voor niks de deur uit laten gaan en soms met geld toe is natuurlijk helemaal belachelijk.
  Gelukkig waait er nu een andere wind, maar het restaureren van wat eens een gezonde club was duurt nog wel even.

  0

  0
 • johan o
  10 augustus, 2016 - 22:05

  @braze

  En wij als supporters moeten t bestuur de kans blijven geven die andere wind te blijven laten waaien.

  0

  0
 • TpT
  10 augustus, 2016 - 22:33

  We zijn niet anders gewend bij NAC en zoals we ook gewend zijn, komt het altijd goed! Ik heb vertrouwen in Goetzee en consorten.

  Verder valt me 1 ding op en heb ik 1 ding om op te zeiken.
  Opvaller: Transfers nodig om rond te komen? Structurele transferinkomstem hebben we nog nooit gehad. Meestal moeten we geld toegeven om ze te slijten op een paar uitzonderingen na (Gudelj, Tighadouini).

  Zeiken: Dat Twente compenseert alle 18 HUIDIGE eredivisieclubs voor gestolen tv gelden. WIJ speelden samen met die etterbakken. Onze tv geld compensatie kunnen we naar fluiten. Ze zijn nog wel tegen ons kampioen geworden als ik t goed heb. Inmiddels oud nieuws, maar bij dit soort berichten ga ik me weer oonieuw irriteren.

  0

  0
 • RaraNAC
  10 augustus, 2016 - 22:41

  @tpt

  NAC moet er ook een zaak van maken, wij hebben tenslotte al die jaren in dezelfde competitie gespeeld.
  Het blijft alleen erg stil

  0

  0
 • Wouter van den Berg
  10 augustus, 2016 - 22:59

  Jammer dat Hans Smulders, in plaats van een acceptabele speler, ene jefta bressers heeft binnengereden voor een fulltime salaris. Kapitaal hoort op het veld, en niet in nieuw gecreëerde leerstoelen binnen de zoganaamde staf. Bressers voegt niets wezenlijks toe en zo wel, dan is dijkhuizen niet capabel genoeg.

  Of mag dat niet gezegd?

  0

  0
 • Reflektor
  11 augustus, 2016 - 05:13

  Dj tiesto een keer of vier in een vol stadion zij ding laten doen, is dat nu al te veel gevraagd, kom op nou !!

  0

  0
 • Kees
  11 augustus, 2016 - 06:59

  De gemeente een keus geven: Of een huur verlaging krijgen, of zelf een nieuw stadion bouwen?

  Of zit NAC vast aan het huren van dit stadion? Zoveel eigen geld is er niet nodig om een stadion te bouwen toch?

  0

  0
 • Oosterhout3
  11 augustus, 2016 - 07:07

  Wouter van den berg….

  Wat snap je niet aan dat jonge spelers meer begeleiding nodig hebben op elk gebied!

  Gezonde voeding, genoeg rustmomenten pakken en vooral hoe beter te worden op het veld!
  Hoe om te gaan met druk, hoe om te gaan met lichte pijntjes

  Het zijn geen penders, die perfect wistvwst hij wel kon en niet kon
  Jonge spelers worden beter, meer specialisten erbij is dus niets mis mee!!

  Even de clubs waar jefta bresser werkzaam was als trainer

  Heracles, vv rhenen, de graafschap, psv, fullham,fk zenit, en nec…..

  Jefts is een techniek trainer, en zo te zien een aardige staat van dienst!!

  0

  0
 • Dr. Z
  11 augustus, 2016 - 07:11

  Ik lees hier als maar gemeente breda dit gemeente breda zo. Niet te kort door de bocht, in veel andere gemeente had ons clubke niet meer bestaan! Gemeente heeft meerder malen haar nek uitgestoken voor nac, en tsjah daar hangt een prijskaart aan.

  Justin en Hans doet het naar behoren, er gaat geen euro te veel uit. En op voetbaltechnisch gebied en professionalisering maken we zelfs stappen!

  Ik heb vertrouwen in een nacompetitie plaats waar uit we promoveren!

  HUP NAC!!!

  0

  0
 • Oosterhout3
  11 augustus, 2016 - 07:45

  Dr.z

  2x verkoop rechten stadionkwartier
  Grondverkoop aan nac, grondverkoop van de beatrixstraat, dubbele verhuurderskosten op kosten van nac(de huurder)
  Ik geloof dat derat toen een stukje hebben gemaakt op derat&omroep brabant

  Heel hoge huur voor het stadion blijkt!
  In engeland, voor een stadion van 50.000 stoeltjes betaald west ham aan de gemeente 2mil! Per jaar!

  (Tweet van van nijnatten eerder deze week)

  Huur West Ham voor stadion 2 mio euro per jaar. ‘Verlaagde’ jaarhuur NAC voor stadion aan gemeente Breda: 9 ton. Pff

  0

  0
 • wanny
  11 augustus, 2016 - 08:27

  Met de huidige rentestand zou het interessant zijn te kijken of je middels een hypotheek dat stadion terug kunt kopen. Is misschien nog wel goedkoper dan de huidige situatie.

  0

  0
 • Badeend
  11 augustus, 2016 - 09:14

  Wouter van de Berg, hoe komt het dat jij zo goed kunt beoordelen wat Bressers wel of niet toevoegt én wat er precies nodig is binnen een BVO waar een topsportklimaat gecreëerd wordt?

  0

  0
 • NACpb
  11 augustus, 2016 - 09:19

  Makkelijkste oplossing is de naam van het stadion verkopen! Het cultuurhandvest is leuk voor de supporters maar je kan er geen bedrijf mee laten draaien. Dus cultuurhandvest herzien en zoeken naar extra inkomsten!

  0

  0
 • die ne gast
  11 augustus, 2016 - 09:29

  West Ham is slechts één voorbeeld. Er zijn zat voorbeelden te verzinnen waarbij clubs ook veel meer huur betalen voor een kleiner stadion… Dit is wel heel selectief shoppen.

  Wat ik een betere vergelijking vindt is wat de VI in 2014 heeft gedaan: de huurprijs omgerekend naar een huurprijs per stoel (cijfers uit 2014):

  – Heerenveen 126,43
  – FC Groningen 80,00
  – Feyenoord 78,16
  – Vitesse 70,58
  – AZ 64,61
  – Willem II 62,06
  – ADO den Haag 52,90
  – NAC Breda 47,36
  – FC Utrecht 46,30
  – Heracles 44,70
  – Cambuur 23,00
  – PEC Zwolle 20,00

  De cijfers uit de Eerste Divisie heb ik zo gauw niet gevonden, maar wellicht dat je met zo’n staatje eerder afspraken kan maken met de gemeente over een ‘Jupiler League’ huurtarief en een ‘Eredivisie-huurtarief’. In de Eerste Divisie geldt tarief x, maar zodra NAC weer promoveert geldt meteen tarief y, want dat de huurprijs niet houdbaar is zolang NAC Eerste Divisie speelt is duidelijk en daar kunnen NAC en de gemeente beter nu afspraken over maken dan wachten tot NAC (weer) bijna failliet is. Dan blijft het imago van bodemloze put aan NAC plakken, terwijl dat in dit geval niet terecht lijkt.

  Erop gokken dat we dit jaar wel zullen promoveren, is je kop in het zand steken. We lijken dit jaar een aardig team te hebben, maar we zijn zeker ook niet kampioenskandidaat nummer 1. In de NACompetitie moet je ook een beetje geluk hebben, dus daar kan je ook niet op gokken. Dus aan de slag en dit jaar proberen afspraken te maken met de gemeente!

  0

  0
 • die ne gast
  11 augustus, 2016 - 09:31

  Nabrander Roda betaalt 600.000 euro en heeft een capaciteit van (iets meer dan) 20.000 plaatsen, dus 30 euro per stoel.

  0

  0
 • de muzikant
  11 augustus, 2016 - 09:58

  @ die ne gast: die cijfers uit 2014 kloppen niet. Huur was destijd 1,2 mio voor 19.000 plaatsen, dus 63.15 per stoel, maar hier komen in het geval van NAC nog diverse kosten zoals OZB en onderhoud bij, waardoor het nog veel hoger uitvalt.
  Had NAC destijds haar hand niet overspeelt, dan hadden ze zich niet aan een dergelijk wurgcontract hoeven te binden. De gemeente heeft NAC destijds gered op basis van die voorwaarden. Langs de andere kant is er binnen de wereld van onroerende goederen wel het e.e.a. veranderd, waardoor een herziening op zijn plaats was. Daar is uiteindelijk die 900 K op gebaseerd.
  Overigens is het voor mij onbegrijpelijk dat we, vergelijkbaar met onze directe concurrenten De Graafschap, Cambuur, VVV, enorm hoge kostenposten voor onze “huishouding” hebben. Het budget is het hoogste van de Juup, maar de selectie is op zich niet beter dan de concurrenten (laten we hopen dat de selectie mijn woorden logenstraft dit seizoen!!!). Komt bij dat we ook een 4 a 5tal spelers gratis of voor een appel en een ei van City te leen krijgen, dus je zou ergens verschil moeten maken. Hopenlijk dit jaar promotie, zodat we dit vervelende hoofdstuk af kunnen sluiten en eindelijk weer eens een feestje kunnen vieren. Want laten we eerlijk wezen: de NAC supporters verdienen de eredivisie, maar de eredivisie verdient ook het Rat Verlegh!

  0

  0
 • Uit je Naaht
  11 augustus, 2016 - 11:11

  Om deze discussie wat op te helderen (thanks ‘die ne gast’ en ‘muzikant’, hier worden we wijzer van): klopt het dat het verschil tussen huur (900K) en totale huisvestingskosten (2mio) zit in WOZ en onderhoud? Of heeft dat (ook) met andere zaken te maken?

  0

  0
 • Uit je Naaht
  11 augustus, 2016 - 11:14

  Aanvulling:

  En zou dat betekenen dat je het statistiekje van ‘die ne gast’ met 1,666 (gedeeld door 1,2; vermenigvuldigd met 2) moet vermenigvuldigen om grofweg op de juiste ‘ranking’ uit te komen?

  0

  0
 • Oldskool
  11 augustus, 2016 - 11:40

  @ uit je naaht

  NAC moet ook zundert nog huren en heeft een relatief duur stadion inzake veiligheids eisen van knvb en brandweer etc. Verder zijn er volgens mij nogal wat ruimtes in het stadion niet van NAC zelf en die moeten ook weer teruggehuurd worden. Geldt dacht ik ook voor parkeerplaatsen etc. Tejo heeft toen letterlijk alles verkocht wat hij kon om zijn grootheidswaanzin te betalen. Heeft vele vele miljoenen te veel uitgegeven nog bovenop de schuld die hij achterliet… Gedekt door de verkoop van alles wat NAC in bezit had.

  NAC moet weer eigenaar worden van veel onderdelen en dat was ook het plan. Alleen kwam toen die klote degradatie…

  0

  0
 • scheppioni
  11 augustus, 2016 - 12:48

  Ene oplossing, elke wedstrijd voor de volle winst voetballen !!

  0

  0
 • Johan
  11 augustus, 2016 - 23:04

  Welk tafelzilver/assets hebben we nogmover eigenlijk? Er moeten toch ook bezittingen op de balans staan???

  0

  0