Go to Top

Gorter gaat weg vanwege leegloop

Gorter gaat weg vanwege leegloop

Ook Donny Gorter vertrekt dus bij NAC. Niet zozeer omdat NAC niet gepromoveerd is. Wel vanwege de leegloop die er plaats vindt. Dat laat hij optekenen in BN DeStem.

ALs het aan Gorter had gelegen had hij sowieso nooit in de Jupiler League gespeeld. “Ik heb altijd gezegd dat ik niet in de eerste divisie wilde spelen, maar voor NAC maakte ik een uitzondering.”

Om nog een jaar in de Jupiler League te moeten verblijven lijkt Gorter  te gortig, ook al zijn er meerdere oorzaken om te besluiten te vertrekken. “Het ligt dus niet alleen aan mij. Vorig jaar heb ik puur op mijn gevoel voor NAC gekozen. Mijn contract stelde weinig voor en ik was niet bepaald een grootverdiener. Voor het geld heb ik het niet gedaan. Ik ben teruggekomen omdat ik vind dat NAC in de eredivisie hoort. Ik wilde meehelpen aan de promotie. Dat is helaas niet gelukt. Een andere reden om te vertrekken is dat er veel spelers weggaan. Ik ben nummer veertien. Als het zo doorgaat moet je niet alleen een heel elftal vervangen, maar een hele nieuwe selectie samenstellen. Ik heb hier echt goed over nagedacht, omdat ik vind dat NAC een mooie club is die mij aan het hart gaat. Maar het is tijd voor iets anders.”

Er zijn momenteel nog geen andere aanbiedingen, dus clubs kunnen zich melden bij de middenvelder, die gedwongen linksback werd. “Ik sta overal voor open.” Behalve voor de Jupiler League dus.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

45 Reacties op "Gorter gaat weg vanwege leegloop"

 • Wanny
  16 juni, 2016 - 10:56

  Je zou ook de handschoen op kunnen pakken en een voortrekkersrol pakken in een nieuw NAC.

  0

  0
 • statler
  16 juni, 2016 - 10:59

  Nou Dingsdag…volg het goede voorbeeld van Gorter. Het gras is zoveel groener bij de buren…echt waar.

  0

  0
 • San076
  16 juni, 2016 - 11:04

  Dingsdag verdient een ton per jaar bij NAC. Er zullen weinig clubs zijn die hem dat zullen beiden.

  BnDeStemmingmakerij weet trouwens te melden dat ook Verbeek, Pedro, Kazanci en waarschijnlijk ook Stam zullen vertrekken.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  16 juni, 2016 - 11:06

  Stam en pedro alsjeblieft houden

  0

  0
 • Oldskool
  16 juni, 2016 - 11:08

  Hij heeft zich dus “vriijgemaakt” omdat hij niet meer in de plannen past en zelf hoopt op een andere club op hoger niveau. zonder zekerheden. Respect.

  Mag Dingsdag een voorbeeld aan nemen al snap ik wel dat hij blijft zolang er niks anders komt. (En dat komt er niet ben ik bang). Alleen moet ie niet lopen ouwehoeren dat ie niet op wil geven etc. Dan is Gorter zeker een wegloper volgens Dingsdag…..

  0

  0
 • heksenketel
  16 juni, 2016 - 11:24

  Voorop staat bij mij dat dit vertrek niet erg is. Maar ik kan de opstelling van Gorter wel waarderen en ik geloof hem ook. Uitgaan van je eigen kracht en je eigen plan trekken! Moeten wij ook allemaal doen.

  0

  0
 • Wanny
  16 juni, 2016 - 11:25

  Het is Dingsdag zijn goed recht om te blijven, heeft gewoon een contract. Misschien dat ie met wat betere verdedigers om zich heen nog wel een goede, coachende rol voor de jongere gasten kan spelen ook. Eens zien of Dijkhuizen hem kan laten functioneren.

  Overigens wel storend dat Gorter hier aangeeft dat ie een mager contractje had, terwijl menig NAC supporter andere dingen moet laten om zijn seizoenkaartje te kopen.

  0

  0
 • Badeend
  16 juni, 2016 - 11:25

  Dus je gaat weg OMDAT er zoveel spelers weggaan? Wat een gelul.

  0

  0
 • f4ratje
  16 juni, 2016 - 11:25

  hahahahahahhaa

  al die oefenwedstrijden, competitiewedstrijden op het programma. ik ben waarschijnlijk de 985.374 die het zegt maar aub zeg ER IS BEKANT NIKS MEER OVER om een wedstrijd te spelen.

  0

  0
 • Enjoy
  16 juni, 2016 - 11:27

  Ik weet haast wel zeker dat HM zijn mond houdt
  tegen de vertekende en nog te moven spelers.
  Dit om beslissingen te voorkomen dat ze zullen blijven . Als dat zo is chapeau .

  0

  0
 • knurft
  16 juni, 2016 - 11:37

  nog effe , en we hebben geen spelers meer over

  kunnen we beter met zn allen gaan vissen…oid

  0

  0
 • Donadoni
  16 juni, 2016 - 11:43

  Kom aan Dingsdag, volgend jaar echt fit aan de start, ga paar weken op boksles en verbaas vriend en vijand! Je kunt het, daar ben ik van overtuigd!!!!

  Hup Nac, Hup Dingsdag!

  0

  0
 • Navdictive
  16 juni, 2016 - 11:44

  Al dat gepaniek… Ook in tijden van storm moet je kalm blijven! Ik heb vertrouwen in HM, wellicht staat er niet direct een team op 5/8.. Maar dat is nu eenmaal ons lot: Gegokt en verloren. Beter nu vanaf 0 bouwen dan weer zo’n tussenoplossing..

  0

  0
 • Toontje
  16 juni, 2016 - 11:46

  Er wil dan ook niemand van een beetje allure meer komen. Spelers die overgehaald moeten worden willen wel zekerheid hebben van een beetje waardige selectie. En die is er (nog) niet. Dan stapt er ook niemand in…en lopen de overblijvers nog harder weg. Het is dweilen met de kraan open.
  Dat is de spiraal/draaik0olk naar beneden waar ik het al dikwijls over gehad heb.
  Waar eindigt dit trieste verhaal?

  0

  0
 • zwampie
  16 juni, 2016 - 11:50

  Wat een onzin, welke vedette denkt hij te wezen.
  Ik kwam naar NAC om ze naar de ere te helpen,nu heb ik mede gefaald en is het niet gelukt om dit te bewerk stellen en ga ik nu maar op de loop, omdat NAC mij aan het hart ligt.

  Tevens omdat andere spelers weggaan ga ik ook maar, want ben bang nog verder door de mand te vallen, en tja er staan genoeg eredivisie clubs op mij te wachten.
  Meneer voelt zijn eigen te goed om in de juup te spelen, terwijl hij bijna alle wedstrijden achter de aanvallers van de tegenstander aan kon rennen en meer van hun rug gezien heeft dan ze tegen heeft gehouden.

  Dadelijk verwacht hij nog dat de NAC supporters hem gaan bedanken omdat hij 1 jaar terug bij NAC kwam (ook gefaald heeft) en er alles voor heeft laten vallen zoals hij aan geeft. Welke opties had je vorig jaar meer dan??

  0

  0
 • Oosterhout
  16 juni, 2016 - 11:51

  Volgens mij is 16 juni de einddatum om éénzijdig te verlengen of te vertrekken.

  0

  0
 • zwampie
  16 juni, 2016 - 11:55

  betreffende Dingsdag,elke speler staat en valt met goede of slechte spelers om zich heen,de backs voldeden al niet,dus extra werk waardoor eigen taken verslappen,ook het middenveld was qua verdedigend niet voldoende waardoor ook vanuit deze zijde extra druk op de verdediging stond, en de tactiek was ook niet echt aanvallend om het maar rustig uit te spreken.

  Wil niet zeggen dat Dingsdag ook beter moet en kan ,maar ja ook Ronaldo kan het niet alleen. Zie zijn moyenne bij het nationale elftal tov Real.(ook bij Real heeft hij betere spelers om zich heen)

  0

  0
 • Koenie
  16 juni, 2016 - 11:56

  Ik denk dat je Dingsdag prima kan gebruiken als leider in een jonge selectie.

  0

  0
 • Ritchey
  16 juni, 2016 - 11:59

  Dit tekent nou het slappe karakter van sommige spelers als Gorter. En daarom ben ik er niet rouwig om dat dit soort spelers weggaan.

  0

  0
 • leeuw
  16 juni, 2016 - 12:00

  Misschien wel bij jou Toontje…….

  0

  0
 • heksenketel
  16 juni, 2016 - 12:07

  Kom op jongens, waarom allemaal zo negatief, een beetje meer zelfvertrouwen is op zijn plaats. Ja, natuurlijk hebben we een leegloop en ja natuurlijk geeft dit risico’s richting zeker het begin van het seizoen.

  Maar ik zie het ook positief: Smulders is eindelijk iemand, die vanuit een visie en plan, een nieuw elftal op gaat zetten en die gestructureerd aan het werk is (althans zo komt het op mij over). Dat is de enige manier op de weg omhoog weer te vinden.

  En ook nu is NAC een club met aantrekkingskracht op spelers! Dus @ toontje dat er niemand in wil stappen….ik geloof er geen snars van. Spelers komen graag als ze perspectief zien en dat weet Smulders echt wel over te brengen. En die spelers, die dat niet zien, hebben wij ook niet nodig!

  0

  0
 • Braze
  16 juni, 2016 - 12:10

  Er staan 5 augustus echt wel 11 spelers op het veld en er zitten reserves op de bank .Vorige competitie heb ik echt niet genoten van de vedetten die nu vertrekken. Ik laat me graag verrassen door onze schoonschip makende TD.
  Twijfels blijf ik houden bij de kwaliteiten van onze hoofdtrainer.

  0

  0
 • Jurist
  16 juni, 2016 - 12:22

  Wonderbaarlijk hoe de NAC-fan al jaren roept om schoon schip, alle grootverdieners die niet denderend voetballen moeten weg. Nu wordt schoon schip gemaakt, we beginnen op 0 (oke, 0.5), is het weer niet goed. Door de positie van NAC moet eerst de kamer leeg voordat er nieuwe spulletjes in kunnen, we kunnen geen 2 volle kamers hebben en dan de bevuilde kamer leeg laten stromen… en dan is het nu weer niet goed.

  Ook wordt al jaren geroepen dat het bij NAC zo lek is als een mandje en dat er 15 spelers genoemd worden, waarvan er 3 komen. Nu wordt alles netjes binnenskamers gehouden zodat mensen niet blij worden gemaakt met een dooie mus en er geen slapende honden wakker worden gemaakt, is het weer niet goed.

  Maar ook wonderbaarlijk is dat de NAC fan zoveel stront kan storten, maar we er tegen jong Utrecht weer staan en desnoods de postbode van Hans Smulders toezingen als hij het veld op komt.

  Hup NAC, hup Hansje

  0

  0
 • TRuste
  16 juni, 2016 - 12:23

  @Braze
  Basisdenkfout bij een hoop. Smulders maakt geen schoonschip. Ze lopen zelf allemaal weg omdat ze geen vertrouwen hebben. Dit zou bij elk weldenkend mens zorgen moeten baren. Bijzonder hoeveel er blind positief blijven.

  We zullen vanaf het begin af aan opnieuw moeten bouwen aan een elftal. Dit gaat jaren duren. Prima echter hopelijk houden ze het financieel overeind. We zitten pas op 7000 seizoenskaarten tov van vorig jaar al een 13500 op dit moment. Ben ook benieuwd of de sponsors massaal blijven en bereid zijn hetzelfde te betalen. Vorig jaar verwachte iedereen vuurwerk. Kan niet anders constateren dan dat we afgelopen een hoop zaadpotten voorgeschoteld hebben gekregen. Leuk om met klanten naar toe te gaan.

  0

  0
 • 3 hoefijzers
  16 juni, 2016 - 12:26

  In het artikel van Omroep Brabant over Dingsdag staat:

  De verdediger zegt verder vanuit de Bredase club geen signaal te hebben gehad dat ze hem liever zien vertrekken uit om sportieve of financiële redenen. Andere spelers, zoals bijvoorbeeld de inmiddels vertrokken Kevin Brands en Sjoerd Ars, kregen die boodschap namelijk wel.

  Dat verduidelijkt een en ander over het vertrek van die twee.

  0

  0
 • kees4
  16 juni, 2016 - 12:27

  Een speler zonder ruggegraat

  0

  0
 • Bea
  16 juni, 2016 - 12:28

  Wat een puinhoop!

  0

  0
 • Semsi
  16 juni, 2016 - 12:30

  1 juli is de datum dat Pedro uiterlijk moet laten weten of hij transfervrij wil vertrekken.
  Sommige spelers 15 juni, andere weer 1 juli. Lekker handig om met verschillende data te werken…

  Ook Verbeek mag transfervrij vertrekken ondanks dat het al 15 juni is geweest. Die kan dus ook op zijn gemak rondkijken. Sparta (selectie rond) en Excelsior (betalen minder dan wat hij nu verdiend) lijken ook afgehaakt.
  Ben benieuwd of hij vertrekt.

  0

  0
 • La pelota
  16 juni, 2016 - 12:33

  Ben ook geen fan van Dingsdag, maar ook niet van Breuer. Toch had die dit seizoen een belangrijke rol bij Sparta. Misschien toch goed om de meeste ervaring achterin te positioneren. Laat het maar zien Michael!!!

  0

  0
 • THE Don
  16 juni, 2016 - 12:34

  Zowel voetballend als persoonlijk een grote lafaard dus.

  0

  0
 • Wanny
  16 juni, 2016 - 12:37

  @ TRuste

  Vorig jaar hebben we er in totaal 12.000 verkocht (incl halve in de winter), dus op dit moment zaten we zeker nog niet op 13.500….

  De NAC fan komt vanzelf als er een leuk elftal staat dat wat laat zien. Of dat nou middels een seizoenkaart of een losse kaart is.

  Die spelers die weglopen, die hebben grotendeels geen zin om flink salaris in te leveren. Want dat is wat er in de contracten staat. En die hopen op een club die wat meer betaalt, anders ga je niet in Hongarije ballen.

  0

  0
 • Balletje
  16 juni, 2016 - 12:39

  Het feit dat hij uitlegt waarom zegt al een hoop, wij noemen dat hier….jezelf indekken.

  Heerlijk een man met een NC hart, of beter een Gorter portemonnee

  0

  0
 • wolfmanjack
  16 juni, 2016 - 12:39

  Een groot voordeel, bij ons kan niemand meer weggaan kort voor het begin van het seizoen i.v.m. de transferdeadline. Iedereen is al vertrokken. we kunnen straks rustig gaan bouwen aan een nieuw team met nieuwe spelers. heerlijk gevoel.

  0

  0
 • De muzikant
  16 juni, 2016 - 12:48

  Wie wilt er wel blijven bij deze trainer? Dit is het resultaat van het wegsturen van Maaskant! Nac was mijn club, is mijn club en blijft mijn club, maar op dit moment heb ik er zelfs geen vertrouwen in dat we komend seizoen in het linker rijtje komen.

  0

  0
 • heksenketel
  16 juni, 2016 - 12:56

  Aha, nu komen de zorgen over de seizoenskaarten en de sponsoren. Laten we dat scenario dan ook maar meteen schetsen. Natuurlijk gaan we minder seizoenskaarten verkopen dit jaar. En dat is heus wel ingecalculeerd. Als er resultaten komen en we spelen leuk, dan gaan we de achterstand voor een groot deel de rest van het seizoen inlopen.

  Voor wat betreft de sponsoren is de trend hetzelfde, waarbij ik verwacht dat de gevolgen minder verstrekkend zullen zijn, omdat wij vooral regiosponsors hebben en die haken minder snel af danwel zitten minder op de kosten.

  0

  0
 • scheppioni
  16 juni, 2016 - 12:59

  Die reden vind ik persoonlijk de slechtste reden, maar ja Donny als linksback is nog niet zo’n terugval voor NAC integendeel zelfs !
  Weglopen op deze manier is de weg van de minste weerstand ! Maar goed, Donny is een prima gast en een redelijk goede aanvallend ingestelde voetballer, het ga hem goed !

  0

  0
 • ome cor
  16 juni, 2016 - 13:21

  Respect voor iedereen die zich inzet en ingezet heeft voor NAC, maar Donny, Donny wat een mentaliteit zeg.

  0

  0
 • TRuste
  16 juni, 2016 - 14:19

  @Heksenketel

  “Als er resultaten komen en we spelen leuk, dan gaan we de achterstand voor een groot deel de rest van het seizoen inlopen”

  Misschien handig Munsterman en Mommers even te bellen. Die dachten en handelden namelijk op dezelfde manier. Resultaat daarvan kennen we inmiddels.

  0

  0
 • TRuste
  16 juni, 2016 - 14:21

  @wanny

  Ben het met je eens, als ‘de kosten maar niet voor de baat uitgaan’. Daar is bij de meeste clubs de ellende begonnen.

  0

  0
 • Oosterhout
  16 juni, 2016 - 15:07

  @Bea ruimt wel lekker op.

  0

  0
 • karel1
  16 juni, 2016 - 16:01

  Welke clubs zouden er in de rij staan voor Gorter??

  0

  0
 • nachoreca
  16 juni, 2016 - 16:14

  hahahaha die gorter! kan beter in het chasse gaan staan met een conference…(alhoewel)…’ik wil sowieso geen jupiler league spelen….’ wat een gek ze, over geen zelfreflectie gesproken…..

  0

  0
 • The Naccer
  16 juni, 2016 - 17:00

  Mijn collega wil graag bij NAC komen voetballen: Younes Hadouir, jawel jongere broer van. Kan ook aardig ballen.

  0

  0
 • heksenketel
  16 juni, 2016 - 17:31

  @ TRuste

  Heb jij mij iets horen zeggen over wat ik dan met die middelen wil doen? Eerst verdienen, dan pas uitgeven!

  0

  0
 • H'wiel
  16 juni, 2016 - 18:20

  Omdat zoveel spelers weggaan …. Wat een kutsmoes. Speler zonder ruggegraat!!
  Er heeft zich nog geen club gemeld voor Gorter. Vind je het gek.
  Maarehhh wie moet er straks de bank warm houden nu Gorter weg is…?

  0

  0