Go to Top

Grad is er klaar voor

Grad is er klaar voor

Eergisteren was het dan zover, de grote dag voor Grad Damen. De middenvelder tekende zijn eerste contract bij NAC en dat was aanleiding bij BN deStem om de 18 jarige speler eens op te zoeken.

 

Damen is blij met zijn contract en met de plannen van de club. “Met de club heb ik een gezamenlijk doel opgesteld: zoveel mogelijk speelminuten maken en uitgroeien tot een basisspeler. Ik zal moeten concurreren met jongens met meer ervaring. En ik moet achteraan in de rij aansluiten. Daar heb ik geen moeite mee.”

Met de vele concurrentie op het middenveld weet Grad dat het moeilijk gaat worden. Linksachter is de spoeling nog dun, dus een omscholing van een van de vele middenvelders lijkt een logische stap. Toch wil hij zich niet zo laten gebruiken als Donny Gorter, die van het middenveld naar linksbacks ging.  „Ik wil doorbreken als linkshalf. Eventueel kan ik ook centraal achterin uit de voeten. In de jeugd bij NAC heb ik altijd in de as gespeeld: in de spits, op het middenveld en in de verdediging. Ten opzichte van vorig seizoen merk ik dat ik fysiek en conditioneel beter ben geworden. Het is aan mij om de concurrentieslag op het middenveld aan te gaan en plekje in de basiself af te dwingen.”

Aan ambitie ontbreekt het in ieder geval niet bij het jeugdproduct. Wij wensen Grad dan ook al het geluk van de wereld, dat hij maar veel speelminuten mag maken en dat hij binnenkort uit kan groeien tot een dragende kracht van het nieuwe NAC.

Bron: B-Side Rats, BN deStem

 

One Response to "Grad is er klaar voor"

  • XaviBreda
    21 juli, 2016 - 11:46

    Klinkt goed op deze manier :) Hopen dat Grad zich goed ontwikkeld voor zowel zichzelf als voor NAC :)

    0

    0