Go to Top

Henk ten Cate wederom trainer

Henk ten Cate wederom trainer

Ja. Die zat een dag of vier geleden verveeld te steengrillen ergens in Amsterdam-West en dacht: “Weet je wat.. ik ga weer een club trainen!” En niet even naast de deur bij een eersteklasser of een top-team in Europa, nee, in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten: Abu Dhabi.

De 61-jarige ex-trainer van NAC die ons in 2003 Europees voetbal bezorgde (en daarna gelijk het stokje overdroeg aan Ton Lokhoff) heeft na een sabbatical van 2,5 jaar genoeg stilgezeten en gaat aan de slag bij Al Jazira. En dat is niet de nieuwszender (da’s mee dubbel ee), maar een voetbalclub. Voor Ten Cate is dit niet geheel een nieuwe of vreemde omgeving. Van 2009 tot en met 2011 was hij in ‘de zandbak’ respectievelijk trainer van Al-Ahli in Dubai en Umm Salal in Qatar.

Ten Cate was officieel voor het laatst in 2013 trainer, toen hij het seizoen afmaakte bij Sparta als interim. Na bij Sparta vertrokken te zijn en zijn trainingspak aan de kapstok te hebben gehangen kwam hij regelmatig voorbij als analist bij verschillende voetbalwedstrijden. In oktober van dit jaar ging hij aan de slag voor de knvb in een werkgroep die zich met het Nederlandse jeugdvoetbal bezig houdt. Én in oktober van dit jaar maakte hij deel uit van een klankbordgroep, samen met Ton Lokhoff, om NAC te adviseren in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Eentje die bij Marinus Dijkhuizen eindigde.

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en ‘they made him an offer he couldn’t refuse’. In hoeverre de werkzaamheden van Ten Cate in Nederland door blijven gaan is vooralsnog niet duidelijk. Neverthless: Henk, succes met jouw nieuwe avontuur!

Bron: B-Side Rats, AD

21 Reacties op "Henk ten Cate wederom trainer"

 • nacman
  29 december, 2015 - 09:49

  succes daar henk

  0

  0
 • ikke
  29 december, 2015 - 10:20

  Succes daar ben benieuwd of er tijdens de winterstop nog dingen gaan gebeuren.spelers waar het contract van afloop kan je misschien nu verkopen denk aan Hooi en Seuntjes bv want promoveer je niet dan lopen ze gratis de deur uit.

  0

  0
 • zwampie
  29 december, 2015 - 11:00

  Ikke
  Dat zal de enige optie zijn,want een nieuw normal contract tekenen zal Men niet doen.
  En onder voorwaarden schiet je niks mee op,of je moet zeker zijn als je promoveer dat ze een toegevoegde waarde hebben voor je team,en dat er nu in opgenomen wordt als Men niet promoveer ze nog weg kunnen.
  Wil Men dat Men nu een contract tekent moet het meestal een verbeterd zijn en denk niet dat ze daar geld voor hebben.

  0

  0
 • nacdictive
  29 december, 2015 - 12:26

  HtC was topclass voor Nac. Had lef en persoonlijkheid, spelers hadden veel respect voor hem.
  Oh HtC you make me happy 👍

  0

  0
 • F4
  29 december, 2015 - 12:51

  @ikke

  Ja, vooral Seuntjens van de hand doen. Als je niet wilt promoveren dan… Ondanks zijn wisselende vorm gewoon een zeer bepalende speler voor ons. Daarnaast mijn inziens een van de weinige die in de play-offs tegen een Eredivisieclub het verschil zou kunnen maken. Altijd bij de club houden, mits er enige ambitie is. Hooi daarentegen is gewogen en te licht bevonden. Zal een nog redelijk stevig contract hebben en kan prima vertrekken zonder dat je er wat van merkt. Komt wellicht wel plaats vrij voor een nieuwe versterking.

  0

  0
 • Baske
  29 december, 2015 - 14:45

  Iemand die tegen de bitterbal cultuur inging en met een topsport instelling zowaar de slapende reus enigszins wakker kreeg. Dat was ook een tijd dat zulke namen te porren waren om bij NAC te gaan werken…hopelijk komt die tijd weer terug. Fijne jaarwisseling allen!

  0

  0
 • nacman
  29 december, 2015 - 15:56

  het wordt wel tijd dat onze td wat van zich laat horen een versterking zou wel op zijn plaats zijn dus effe werken en laat het vuurwerk maar knallen de beste wensen iedereen

  0

  0
 • Mafkees
  29 december, 2015 - 18:40

  Nou Baske, dat was ook de tijd dat NAC dacht rustig vreselijk veel geld voor spelers over de balk heen te smijten, want dat zouden we met de verkoop van diezelfde spelers makkelijk wel even terugverdienen.

  De rest is inmiddels godzijdank geschiedenis. NAC werd “gered door de gemeente” *kuchkuch* en in de NACht van NAC die daarop volgde bulderde MC Dozer hartsgrondelijk “FUCK, FUCK, HENK TEN CATE” door de ether. Maar vanwege het sportieve succes zijn we dat voor het gemak allemaal maar even vergeten.

  0

  0
 • Oldskool
  29 december, 2015 - 18:50

  @ Mafkees

  HtC was een toptrainer die werkte met het aan hem gegeven budget en daar spelers voor haalde die inderdaad NAC veel geld hadden kunnen opleveren. Dat dat niet gebeurde door oa Oltmans is totaal niet de schuld van HtC.

  0

  0
 • Mafkees
  29 december, 2015 - 19:26

  Ik geef niemand de schuld, Oldskool. Ik vertel wat er toen gebeurde. HtC stond echter wel bekend om het uitgeven van geld dat er niet was. Daar hebben we nog een persiflage op de radio van gemaakt waar veel niets vermoedende supportes het kwaad van werden. Het geld dat de gemeente beschikbaar stelde zou HtC aan een zwembad in zijn tuin willen besteden. Vast nog wel terug te vinden op De Rat of ergens anders op internet.

  0

  0
 • Dun Diëe
  29 december, 2015 - 20:17

  Al Jazira heb ik ooit nog eens zien ballen tegen Al Wasl in Dubai. Dat is de “klassieker” van de emiraten. Het niveau was nog beroerder dan wij toen we vorig jaar degradeerden, het was echt niet om aan te zien. Met selecties die allebei uit multimiljonairs bestonden, zoveel geld als daar rondgepompt wordt. Ik neem dus aan dat Henk er voor de befaamde zak met bankbiljetten heen gaat. En wie zijn wij om te zeggen dat dat niet kan: heeft hij mooi nog een appeltje voor de dorst zo vlak voor z’n pensioen. Heeft ie goed voor elkaar. Ik wens hem veel succes, en als z’n zakken eenmaal gevuld zijn mag hij wel weer bij NAC aan de slag :)

  0

  0
 • Henri
  29 december, 2015 - 23:12

  Ach ja wie kent het verhaal niet dat destijds Feijenoord akkoord was om 10 miljoen voor Babos te betalen en onze AD Oltmans het toen in zin hoofd te halen om alsnog 11 miljoen te vragen. Een jaar later ging Babos voor niets naar Rotterdam. Als Oltmans toen niet zo stom was geweest was HtC de trainer geweest wiens aankopen het meest hadden opgeleverd. Van zulke details hangt het gewoon af. Bij NAC hebben ze nu eenmaal nooit bekwame “handelaren” gehad of het nu Oltmans was met Babos, JvA met Bayram, door hem veel te laat een verbeterd contract aan te bieden of een JG die voor jeugdspeler Gudelj niet dat aan Ajax vraagt waar NAC gewoon recht op heeft. Ik hoop dat Hans Smulders dat onderdeel van het spel wel in de vingers heeft anders blijft het er slecht uitzien voor NAC. Er moet nu eenmaal geld met/aan de corebusiness worden verdiend,

  0

  0
 • Oldskool
  30 december, 2015 - 00:40

  @ henri

  Eens, al zal in geval Dragi wel gespeeld hebben dat die volgens mij dezelfde zaakwaarnemer had als Damcevski waar NAC vanaf wilde. Wisseltruc zeg maar.

  HtC was volgens mij niet tekenbevoegd dus geld uitgeven dat er niet is heeft hij iig niet alleen gedaan. Hij haalde er wel kwaliteit voor.

  0

  0
 • ome cor
  30 december, 2015 - 09:05

  Over Dragi gesproken…. staat dat “talentje” nog wel eens ergens op een voetbalveld (afgezien van de trainingen dan) ???

  0

  0
 • oosterhout3
  30 december, 2015 - 09:48

  henri, nac had helemaal nergens recht op…..

  contracten in de jeugd lopen altijd maar 1 seizoen… en tot de a kun je moeiteloos overstappen van club naar een andere club….

  waar had nac dan recht op volgens jouw in geval van een geldloze transfer??
  opleidingskosten??

  j.g. zijn fout?? uiteraard…. in de tijd dat rutjes t.d. was, baardemans controleur technische zaken… jaaaaaah dan is het uiteraard een grote fout van J.G……….

  0

  0
 • scheppioni
  30 december, 2015 - 12:56

  Henri, goed verwoord weer jongen, laten we hopen dat we met Hans Smulders nu eindelijk bij ons NAC wel iemand hebben met het juiste technische voetbalbrein !
  Ik wil het allemaal geloven, maar wil het eerst allemaal eerst zien, onze club NAC leeft in aller tijden, dat is ook het mooie aan ons NAC, maar iets meer nuchtere stabiliteit bij onze club is zeker een pre, het beste voornemen eindelijk maar eens voor het nieuwe jaar, het zal toch een keer moeten gaan lukken !
  NAC MAG NOOIT VERLOREN GAAN OOK IN 2016 NIET !!!

  0

  0
 • Dromer
  30 december, 2015 - 15:31

  Dit topic ging toch om het onderwerp dat Henk ten Cate weer een team ging trainen. En toch gaan we het weer over zaken hebben die daar maar zijdelings mee te maken hebben. De fouten uit het verre en recente verleden komen weer aan bod. We nemen ook alvast maar een voorschot op wat er fout kan gaan door “verkeerde” beslissingen van de nieuwe td.
  Ik gun het Henk van harte dat hij een mooie periode in die zandbak krijgt en wat NAC betreft laten we ons richten op het nieuwe jaar. Laten we hopen dat er geen ongelukkige beslissingen genomen worden en dat NAC in het nieuwe seizoen weer eredivisie speelt.

  0

  0
 • RV
  30 december, 2015 - 15:34

  Wist niet dat het contract van Seuntjes afloopt, hoe kan het dat die nog niet verlengd is?
  Onbegrijpelijk wat mij betreft, die kan toch gewoon met 2 jaar verlengen en als hij niet wil verlengen deze winterstop nog voor een vriendenprijsje van de hand doen?

  Zou werkelijk te kansloos voor woorden zijn als die eind van dit jaar gratis de deur uit loopt.

  0

  0
 • Wim
  31 december, 2015 - 01:07

  @RV

  Een speler die niet wil verlengen dan maar voor een vriendenprijsje van de hand doen omdat hij anders gratis de deur uitloopt? Dat klinkt wel heel rancuneus….

  Je zou hem de komende maanden nog wel eens hard nodig kunnen hebben.

  0

  0
 • Pet
  31 december, 2015 - 13:22

  Blijkbaar toch niet z’n clubjonge als menige denken onze Mats. Maar denk overigens niet dat een eredivisie club hem zal halen. Blonk vorig jaar te vaak niet uit dan wel.

  0

  0
 • scheppioni
  1 januari, 2016 - 09:49

  Pet, was de oliebol te vet ?

  0

  0