Go to Top

Henk Vos weg bij NAC

Henk Vos weg bij NAC

Na jarenlang in relatieve rust zijn dingetje bij se jeugd van NAC te hebben gedaan, kwam ex-voetballer Henk Vos vorige week erg vervelend in het nieuws. En dat is nu nog vervelender voor hem geworden.

Want in plaats van een aanstelling als trainer van de D1 kreeg Henk zijn congé. Manager jeugdzaken Tim Gilisssen legt uit: “Ongeacht de uitkomst van het onderzoek heeft de berichtgeving over deze zaak een vervelend effect, zowel voor Henk als voor NAC. In het midden gelaten of de verdachtmaking stand houdt zullen omstanders er iets van vinden. Na een gesprek met Henk kwamen we tot de conclusie dat beide partijen, gezien de functie die hij bekleedt, hier geen goed gevoel bij hebben. Hierdoor zijn we tot deze uitkomst gekomen.”

Bijzonder jammer uiteraard. We hopen voor Henk dat hij snel weer terug de relatieve rust in kan. En mocht ie toch schuldig zijn, dan is hij nu alvast flink gepakt.

Bron: B-side Rats, NAC

73 Reacties op "Henk Vos weg bij NAC"

 • Hans
  2 juli, 2016 - 23:59

  Beetje overdreven cq erg voorbarig. De naam NAC werd nergens genoemd in deze zaak en hij is ook nog niet veroordeeld.

  0

  0
 • BredaBeatrix
  3 juli, 2016 - 00:05

  Al is Tim een uiterst correcte kerel; ik zou het toch anders communiceren. Wordt op deze manier lastig voor Henk om nog een soortgelijke functie te bekleden.

  Ik wil maar zeggen: hoe worden jongelingen nog voorgedaan dat ze mogen leren van hun fouten? Hun ‘meester’ gaat de fout in en mag niet meer terugkomen.
  Al ken ik de ins en outs niet, ik vind het een verkeerde gedachtegang. Verder…

  Hup NAC!

  0

  0
 • Henri
  3 juli, 2016 - 00:17

  Voorbeeld van Roomser dan de Paus willen zijn. Feijenoord doet niets met Edwin de Graaf die met alcohol achter jet stuur heeft gezeten en Ajax doet niets met Marokkaantjes die een verkeersdeelnemer mishandelen. Ach, ze hebben bij NAC al zoveel jeugdtrainers die op niveau gespeeld hebben.

  0

  0
 • enkhuizer rat
  3 juli, 2016 - 00:21

  @Henri: Ik dacht dat die Marokkaantjes geroyeerd waren door Ajax. Maar toch niet?

  0

  0
 • johan o
  3 juli, 2016 - 00:55

  Eh ze zijn toch SAMEN tot deze conclusie gekomen!,? Waar praten we over?! Houdoe en bedankt henk…

  0

  0
 • TpT
  3 juli, 2016 - 00:56

  Gewoon terecht hoor wat mij betreft.

  En ik geloof echt wel dat intern bekend is wat zich heeft afgespeeld voordat ontslag volgt, anders gaat zo’n Vos nooit akkoord.

  0

  0
 • ome cor
  3 juli, 2016 - 01:42

  Als NACer voor kiest de ogen te sluiten is het niet goed.
  Nu wordt er opgetreden en is het ook niet goed.

  NAC heeft gekozen om niet het onderzoek af te wachten en maakt een statement.
  Gedurfd en goed gedaan, ongeacht of je het eens bent met dit vertrek of niet.

  0

  0
 • Zak hooi
  3 juli, 2016 - 01:54

  Sorry henk. Het gaat nu alleen maar om NAC en om niemand anders

  0

  0
 • badeend
  3 juli, 2016 - 09:52

  @ Henri

  Sorry hoor maar wat hebben feyenoord en ajax in godsnaam te maken met hoe NAC dit oplost? Een jeugdtrainer moet gewoon betrouwbaar zijn en een goed voorbeeld geven. Blijkbaar is men er niet van overtuigd dat Henk Vos die persoon is.

  Ik vind het vervelend voor Vos maar klasse van NAC dat ze niet zomaar doen alsof er niets aan de hand is, zoals blijkbaar ajax en feyenoord doen. Dat zij dat soort zaken zo ‘oplossen’, moeten ze zelf weten. Dat NAC het heel anders doet, moet NAC vooral ook zelf weten.

  Prima gedaan. Als Vos schuldig blijkt te zijn, is dit terecht. Als hij onschuldig is, heel vervelend, maar dan vindt hij echt wel weer ergens zijn plek.

  0

  0
 • wanny
  3 juli, 2016 - 10:05

  Jeugdtrainers moeten van onbesproken gedrag zijn. Zou zuur zijn als Henk onschuldig blijkt, maar NAC kan daar niet op wachten. Dit gaat nog wel ff aanslepen.

  0

  0
 • Jonka
  3 juli, 2016 - 10:14

  Het heeft er alle schijn van dat ze al van Henk af wilde en het voorval nu aangrijpen om de daad bij het woord te voegen.
  Ben benieuwd als met een vaste basisspeler in de nabije toekomst zich een soortgelijk voorval zal voordoen, mijnheer Gillissen zich ook zo vastberaden opstelt?

  0

  0
 • Marti
  3 juli, 2016 - 10:21

  Laat lurling maar komen !

  0

  0
 • Fred
  3 juli, 2016 - 10:26

  Een beetje overdreven reactie , je bent pas schuldig tot het is bewezen , hij heeft ook geen moord gepleegd of gestolen laten we het alsjeblieft niet overdrijven .
  Iedereen beland weleens in een situatie waar hij niet om heeft gevraagd en zelfs geen schuld aan heeft , moet je werkgever je daarom op straat zetten.
  Dan kan ik nog wel een paar personen opnoemen die je buiten kunt gooien .
  Zwaar overtrokken en een beetje schijnheilig , dit zegt ook helemaal niks over zijn kwaliteiten als trainer en zijn omgang met de spelers .

  0

  0
 • nachoreca
  3 juli, 2016 - 10:38

  Man man man…wat een gezeik allemaal. Onze Tim is de ideale schoonzoon. Is al van slag als hij iemand op de stoep ziet fietsen….! Pfff henk heeft zich niet van zijn beste kant laten zien…is niet slim…maar om hem nou als een badr hari de laan uit te sturen gaat veel te ver.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  3 juli, 2016 - 10:48

  Wie stuurt ze allemaal in het bos ??????

  0

  0
 • nacenzo
  3 juli, 2016 - 11:03

  Akkefietje van niks en ideale schoonzoon Tim ontslaat hem. Hij moet gewoon achter hem staan, zeker zolang er niks bewezen is. Maar Tim houdt niet van trainers die een weerwoord hebben of niet aan zijn standaard voldoen. Tim, succes met je nieuwe trainers die allemaal waarschijnlijk goed kunnen leren en gestudeerd hebben maar een bal over 5 meter in de voeten kunnen plaatsen niet lukt. NAC wordt de club van de lieve jongetjes zo, bah

  0

  0
 • badeend
  3 juli, 2016 - 11:27

  “Tim houdt niet van trainers die een weerwoord hebben”

  Zelden zo’n onzin gelezen.

  0

  0
 • Fred
  3 juli, 2016 - 11:33

  Er is er blijkbaar eentje die zo’n gruwelijke hekel aan Henk Vos heeft of helemaal vol zit van Tim Gillissen dat hij er een dagtaak van heeft gemaakt om duimpjes te zetten , fijne zondag kerel , maak er wat van vandaag .

  0

  0
 • Hansleur
  3 juli, 2016 - 11:37

  Had niet verwacht dat hier zo op gereageerd zou worden door nac supporters

  Iedereen maakt welleens een fout toch? En Henk Vos zou eigk gewoon aaann NAC verbonden moeten blijven.

  “Samen besloten” is natuurlijk onzin en puur en alleen voor de media naar buiten gebracht

  Jullie heiligen vandaag allemaal netjes naar de kerk jongens?? Manmanman

  0

  0
 • JimGoose
  3 juli, 2016 - 11:37

  Valt er een keer niks te zeuren over het aankoopbeleid, voelen mensen zich weer geroepen om zonder enige kennis van zaken hier iets van te vinden :(

  Als er echt niks aan de hand was dan lijkt dit me een te snelle beslissing, maar voor het zelfde geld is hij wel losgegaan en dan wil je als zo iemand niet voor je jongste lichting hebben staan.
  Ik hoop dat er inderdaad onderling is geweest…

  Terug naar leuk nieuws:
  Ben ik de enige die denkt dat Gouriye het op vi.nl over NAC heeft als hij het over een “Jupiler club met een plan” heeft? Heeft volgens mij onder onze trainer gespeeld bij Excelsior

  0

  0
 • Hansleur
  3 juli, 2016 - 11:47

  Hahaha @ JimGoose

  Eerst zeg je dat mensen zonder kennis hier iets van willen vinden

  En vervolgens 1 alinea verder, ga je zelf je mening geven

  Hypocriet

  0

  0
 • Luusje
  3 juli, 2016 - 11:49

  Volgens mij was het Vos die zelf toe gaf een tikkie te hebben uitgedeeld. Kopstoot, neuh dat niet maar hij ging wel neer of iets van die strekking. Kan begrijpen dat een werkgever in dat geval toch zijn maatregelingen neemt voor iemand in een voorbeeld functie bij jongeren. Stel een leraar slaat een leerling knockout dan zouden we om het ontslag roepen, tikt hij een inbreker in de nek een held. Beetje gevalletje boter op het hoofd. Henk heeft NAC DNA maar soms net teveel.

  0

  0
 • Ki Utsuri
  3 juli, 2016 - 12:09

  Over spitsen gesproken, deze opmerking las ik van Ninos Gouriye:

  “Vanuit de Jupiler League is er wel serieuze belangstelling. Ninos staat overal voor open, ook voor een club met een goed plan uit de Jupiler League”.

  Dit past in het plaatje wat Nijholt en Stans schetste en ik neig er daarom naar dat hij NAC bedoelt.

  0

  0
 • maarten
  3 juli, 2016 - 12:24

  Henk verliest zijn haren, maar niet streken.

  0

  0
 • Jf
  3 juli, 2016 - 12:41

  Volgens mij wordt hij verdacht van kopschoppen. Als dit in het nieuws staat schreeuwen we moord en brand nu gaat het om een ex speler en vinden we het overtrokken.
  Maar ja het zal wel wat over je verstandelijke vermogen zeggen.
  Goed gedaan NAC.

  0

  0
 • Piet3
  3 juli, 2016 - 12:55

  Maar waar het om gaat is: hoe ga je dat uitleggen aan jongens van 12 jaar dat hun trainer (waarschijnlijk) iemand voor zijn bek geslagen heeft, dat hij een paar nachten in de bak heeft gezeten? De voorbeeld functie die hij heeft is dan niet meer te verklaren. Helaas voor Henkie.

  0

  0
 • WW
  3 juli, 2016 - 13:03

  Ik dacht dat we in dit land onschuldig zijn tot het tegendeel bewezen(!) is.
  Had ‘m dan hangende het onderzoek tijdelijk geschorst. Als Vos dus onschuldig blijkt te zijn, hebben we alvast maar een… onschuldige gestraft.

  Ik vind dit compleet waardeloos.

  Ik zal maar met een ander verward worden en zaken in mijn schoenen geschoven krijgen en nog voor een deugdelijk onderzoek is afgerond alvast maar een stadionverbod krijgen…

  Zorgvuldigheid is in dit soort zaken van het grootste belang. Van groter belang dan snelheid in elk geval. NAC zit hier gewoon fout, klaar.

  0

  0
 • Dreman
  3 juli, 2016 - 13:03

  Domme actie van Henk.
  Je hoort de naam van je club niet zo in diskrediet te brengen.

  Trouwens.

  Ünal zien we aankomende seizoen terug bij een andere geel/zwarte club in de eredivisie.

  0

  0
 • Mark 44
  3 juli, 2016 - 13:16

  Hoe speelde giovanni korte eigenlijk tegen de kogelvangers ? Heb veel vertrouwen in hem dit seizoen

  0

  0
 • Sander P
  3 juli, 2016 - 13:57

  @Dreman

  Roda?

  Ik verwacht dat Nac tot een vd Juup clubs is die geïnteresseerd zijn in Ninos gouriyr

  0

  0
 • ome cor
  3 juli, 2016 - 14:04

  Beetje raar dat mensen hier Tim Gilissen afzeiken. Tim is niet negatief in het nieuws gekomen, maar Henk Vos.
  Tim is de verantwoordelijke man en maakt daarom een keuze.
  Dat vind ik veel belangrijker dan een stelletje supporters met een mening. Ik heb Tim hoger zitten.

  Nu wordt ie al neergezet als “ideale schoonzoon” pffff… hebben we een keer een goede manager, krijg je dit soort reacties. Wat een rare supporters heeft ons cluppie.

  0

  0
 • Europa league
  3 juli, 2016 - 14:14

  Korte. Dessers . Gouriye Lijkt me een prima aanval Stans Haemhouts nijholt erachter

  0

  0
 • nachoreca
  3 juli, 2016 - 14:31

  Wat jij ervan vindt interesseert me geen reet ome cor!

  0

  0
 • NFE
  3 juli, 2016 - 14:46

  @nachoreca, gewoon ome cor met u aanspreken, zou je sieren blaaskaak.

  0

  0
 • Vaque Geej
  3 juli, 2016 - 14:48

  Verstandige keuze.

  Gouriye is wat mij betreft welkom. Zou niet misstaan in de selectie.

  0

  0
 • Madeseboys - NAC Breda
  3 juli, 2016 - 15:00

  Na 24 minuten nog 0-0. Weinig kansen, Haemhouts erg slordig.

  0

  0
 • KNVB
  3 juli, 2016 - 15:03

  0-1

  0

  0
 • Madeseboys - NAC Breda
  3 juli, 2016 - 15:03

  El Allouchi 0-1, goed geplaatst schot.

  0

  0
 • JohnFe
  3 juli, 2016 - 15:11

  Henkie weg en ieder zijn mening..

  Ik denk ook niet dat Tim dit zomaar doet.

  0

  0
 • Madeseboys - NAC Breda
  3 juli, 2016 - 15:16

  0-2 Borhasasar

  0

  0
 • Madeseboys - NAC Breda
  3 juli, 2016 - 15:19

  0-3 Borhasasar

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  3 juli, 2016 - 15:27

  Scout piet de visser is hier met een nieuwe speler. Jonge grote gast denk van city traint vanaf morgen mee

  0

  0
 • wolfmanjack
  3 juli, 2016 - 15:32

  Sjef, de Visser is scout van Chelsea, flauwe grap

  0

  0
 • KNVB
  3 juli, 2016 - 15:32

  Waar staat die ergens dan ?

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  3 juli, 2016 - 15:37

  Zit op de hoofdtribune linker kant

  0

  0
 • Madeseboys - NAC Breda
  3 juli, 2016 - 15:40

  0-4 Nijholt.

  0

  0
 • maarten
  3 juli, 2016 - 15:46

  Ah, fijn een live verslag. Ga eens naar Piet de Visser en vraag wie hij is.

  0

  0
 • Halve Liter
  3 juli, 2016 - 16:26

  0-5 geworden; was een mooie pot. Niet heel overtuigdend NAC, El Allouchi is toch echt wel de beste speler in de 1e 2 wedstrijden geweest tot nu toe wat mij betreft. Hoop dat hij als linksbuiten waar hij nu speelt veel speelminuten krijgt aankomend seizoen want die jongen heeft echt talent

  0

  0
 • Naccer in Mokum
  3 juli, 2016 - 16:30

  Maakt niet uit of je schuldig bent of niet; je bent publiek figuur en dus zorgen dat je niet in dit soort zaken verwikkeld raakt. We mogen hem idd niet veroordelen; wel stelt hij met dit nieuws zijn werkgever in een slecht daglicht, en dus een terechte beslissing , die overigens door beiden (lees maar terug) genomen is.

  Dit past prima in het beeld wat ik van NAC heb op dit moment. Rustig, weloverwogen en verstandig op weg naar daar waar we horen.

  0

  0
 • HenkTank ©
  3 juli, 2016 - 16:41

  Elk persoon die ik ken, en Vos als achternaam heeft, is of berucht raakt in opspraak of is echt een sluwe vos! ;).

  Zal wel aan mij liggen..

  0

  0
 • Semsi
  3 juli, 2016 - 16:54

  Net Piet de Visser gesproken. Blijkt ene Paul Pogba te zijn. Volgens Piet wel een talentje.

  0

  0
 • Enjoy
  3 juli, 2016 - 17:04

  @Semsi
  Natuurlijk is het een talent ,Piet kennende
  zal dat nooit ontkennen als er iemand aan zijn
  broek hangt

  0

  0
 • maarten
  3 juli, 2016 - 17:05

  Madese boys is ook 3e klasse?

  0

  0
 • maarten
  3 juli, 2016 - 17:09

  2e dus.

  0

  0
 • Frankie
  3 juli, 2016 - 17:44

  Aardige pot voetbal vandaag. Lekker weertje en met name 1e helft een paar aardige spelers gezien. Scoren is nog

  0

  0
 • Frankie
  3 juli, 2016 - 17:45

  Scoren is nog een probleempje maar dat zal de komende weken wel goed komen.

  0

  0
 • Braze
  3 juli, 2016 - 17:46

  NAC kan prima zonder Henk Vos. Er zijn echt wel betere jeugdtrainers. Jeugdtrainer moet voorbeeldgedrag tonen en zijn handen thuis houden.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  3 juli, 2016 - 17:52

  Heel matig duel gezien. Andere ploegen rollen dit soort tegenstanders met dubbele cijfers op. Noem me niet negatief want dit is de realiteit op dit moment. Er is nog een hele lange weg te gaan.

  0

  0
 • ikke
  3 juli, 2016 - 17:59

  Tijd dat er een keeper en een spits spoedig gaan bij komen.benieuwd waar ze nog mee bezig zijn.

  0

  0
 • Vaque Geej
  3 juli, 2016 - 18:13

  Dit soort potjes zijn voor wedstrijdritme en elkaar aanvoelen als team. Goed voor iedereen, zowel de technische staf als de spelers én supporters. Dit gaat niet per se om winnen met dubbele cijfers. Wist je nog? Vrijwel alles met dubbele cijfers winnen in de voorbereiding en vervolgens de eerste wedstrijden in de competitie verliezen en gelijk spelen? Wil dus helemaal niets zeggen, kortzichtige mensen soms.

  0

  0
 • Oosterhout3
  3 juli, 2016 - 18:38

  Hoe moet hij de d1 leren zich te beheersen op het veld… als hij naast het veld het zelf niet helemaal kan.
  Misschien kwam dit initiatief wel bij vos zelf vandaan, want in de d1’komen beginnende pubers, die allemaal na 1 dag weten…. oooh vos is me trainer…. ik kan alles flukken bij hem!

  D1 moet je een goede trainer opzetten, omdat de spelertjes pas net op een heel veld voetballen!

  Er zitten dus 2 kanten aant verhaal…

  De ontslag(al dan niet in overleg)kant

  En

  De non active kant….

  Gillissen zal samen met trainingsdier hellemonds in overleg met vos hebben besloten om het eerste te doen…

  @fred, vertel, wie moetem er volgens jouw.nog meer weg?? Broer van lokhof? Helaas dies al weg

  0

  0
 • Fred
  3 juli, 2016 - 19:04

  @ Oosterhout 3 heb ik gezegd dag er iemand weg moet ?
  Volgens mij zeg ik juist dag je Vos niet zomaar weg moet sturen voor het recht zijn uitspraak heeft gedaan en dan nog ,
  Weet niet wat jij gelezen , gedronken of ingenomen hebt maar ik weet niet waar je op uit bent ?

  0

  0
 • ome cor
  3 juli, 2016 - 19:41

  @Ouwe spionkop
  Als je nog geen 7 dagen met elkaar aan t werk bent zou het eventueel mogelijk kunnen zijn dat er nog geen geoliede machine op kampioenskoers in de wei staat.

  Maar jou negatief noemen ? Nee joh, geen mens die dat durft. Net zo min als het in twijfel trekken van jouw aanwezigheid in Made.

  0

  0
 • HenkTank ©
  3 juli, 2016 - 20:16

  Ninos Gouriye

  2011 2012: Twente 3 wedstrijden 0 doelpunten

  2011 2012 Heracles 12 wedstrijden 4 doelpunten

  2012 2013 Heracles 26 wedstrijden 9 doelpunten

  2013 2014 Ado DH 15 wedstrijden 1 doelpunten

  3014 2015 Excelsior 23 wedstrijden 2 doelpunten

  Statisch gezien leek het een diamond in the dirt. Echter is er geen stijgende lijn te bekennen, al is het natuurlijk wel heel zwart wit om alleen naar het aantal doelpunten te kijken al word dit natuurlijk wel van een aanvaller verwacht.

  Ik heb hem niet gevolgd..

  Soms is een niveautje lager beter voor zelfontplooiing. Wie weet.

  0

  0
 • WW
  3 juli, 2016 - 20:18

  @NACcer in Mokum

  wel of niet schuldig doet er niet toe? Daar draait het volgens mij net om. Dus iedereen die op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats is, is vogelvrij.

  Dat heeft juist niks met rustig en weloverwogen te maken, maar alles met overhaast.

  Dat NAC het commercieel aardig doet en hopelijk sportief nu opkrabbelt wil niet zeggen dat alles wat ze doen in de haak is.

  0

  0
 • Twan
  3 juli, 2016 - 20:21

  Ouwe spionkop.

  Dongen – PSV 1-3.

  Andere ploegen rollen dit soort tegenstanders met dubbele cijfers op?? Kwatserd!!!!!

  0

  0
 • Granada CF
  3 juli, 2016 - 22:07

  Mooi man, mensen die d’n Gilis de schuld gaan geven van het gedrag van Henk Vos! Goedpraten wat fout is en foutpraten wat goed is. Best knap!

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • maikel
  3 juli, 2016 - 22:20

  Madese boys speelt in de tweede klasse

  0

  0
 • Henri
  3 juli, 2016 - 23:44

  Feit is nu dat als NAC een talentvolle speler met flinke transferwaarde heeft spelen en deze zich op de Havermarkt wellicht flink vergaloppeert en even moet brommen. Dan wordt deze jongen zijn contract zo in goed onderling overleg ontbonden. Want principes zijn principes! NAC is tenslotte een club van nette, feilloze mensen.

  0

  0
 • Dutchbird
  4 juli, 2016 - 01:22

  Ik denk dat zijn “losse handjes” de technische staf goed van pas kwamen want Henk Vos past qua persoonlijkheid niet echt in het professionele rijtje Smulders, Dijkhuizen, Gillissen, Penders, ten Rouwelaar.

  0

  0
 • Granada CF
  4 juli, 2016 - 09:02

  @Henri,

  Feit is dat je een jonge voetballer die net komt kijken in de grotemensenwereld niet kunt gaan vergelijken met een 48-jarige ex-prof die toch beter zou moeten weten.

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • Oosterhout3
  4 juli, 2016 - 18:43

  @fred…

  Volgens mij zeg je in je langere bericht echter dit

  Dan kan ik nog wel een paar personen opnoemen die je buiten kunt gooien .

  Daar reageerde ik op! Heb dus niks gedronken ofzo :-)

  0

  0