Go to Top

“Hij zou zich nergens anders beter kunnen ontwikkelen dan nu bij NAC”

“Hij zou zich nergens anders beter kunnen ontwikkelen dan nu bij NAC”

Bodi Brusselers, voor de één nog steeds de (klein)zoon van, voor de andere een van de talenten van het huidige NAC. Coach Marinus Dijkhuizen valt onder de laatste groep, hij liet Bodi debuteren tegen Jong FC Utrecht en Bodi beloonde het vertrouwen met een treffer. “Hij zou zich nergens anders beter kunnen ontwikkelen dan nu bij NAC,” laat zijn vader Geert Brusselers noteren in de VI. 

Bodi zelf reageert er iets enthousiaster op. “Dit is niet normaal.” Zo kijkt hij terug naar zijn debuut. Hij is 17 jaar, zeven maanden en 24 dagen oud als Marinus Dijkhuizen de jongeling bij hem roept. Een van de eerste pagina’s van het jongensboek van Bodi. Die zelf ook fanatiek NAC supporter is. “Vanaf de D2 voetbal ik al bij NAC en als acht-jarig jochie stond ik al op de fanatieke B-side. Ik heb altijd gedroomd van een debuut en wist dat de kans erin zat dat het dit seizoen ging gebeuren, omdat ik bij de eerste selectie werd gehaald. Maar die droom kwam door een incomplete selectie ineens wel erg snel uit. Donderdagnacht heb ik niet kunnen slapen, vrijdag heb ik de hele dag op de bank gezeten en tijdens mijn warming-up had ik zo’n gek gevoel in mijn buik. Maar toen ik in mocht vallen, viel dat allemaal ineens weg.”

En dat gevoel komt niet zomaar ergens vandaan. Opa Toon speelde jaren lang voor PSV en het Nederlands elftal, vader Geert onder andere zes seizoenen voor NAC. Maar juist de last van een voetbalfamilie kan soms zwaar zijn. Zo was Geert niet bij het debuut van de VWO’er omdat hij verplichtingen had bij de A1 van PSV. “Ik heb hem na afloop zeker een half uur lang aan de telefoon gesproken. Hij kon wel janken en was ongelooflijk trots, al kon hij dat niet erg goed onder woorden brengen. We hebben het vooral over mijn spel gehad, over hoe ik had gescoord en hij zei dat ik nu vooral met beide beentjes op de grond moet blijven staan. Dat is natuurlijk ook zo.”

Geert wil graag dat zijn zoon, net als hijzelf altijd deed, met beide benen op de grond blijft staan. Hij weet namelijk wat de last is van een voetbalvader. “Want ook ik ben de zoon van. En ik ben opgegroeid met de gedachte: het is nooit genoeg, door de nuchterheid en het realisme van mijn vader. Het kon altijd beter. Ik heb al vroeg besloten dat ik dat bij mijn kinderen nooit wilde doen.” Maar toch lukt dat niet altijd. “Ik denk dat ik een mix ben geworden van wat mijn pa was en hoe ik wilde zijn. Ik wil mijn trots tonen, maar tegelijk zeg ik ook dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Ik ken mezelf inmiddels goed genoeg en denk dat ik dat in mijn tijd als speler ook fijner had gevonden.”

Geert was in het verleden hoofd jeugdopleidingen bij NAC. Hierdoor was Bodi voor sommige medespelers helemaal de zoon van, Geert en Bodi merken dat er na het vertrek van Brusselers senior anders wordt gekeken naar Bodi. “Dat ik er weg ben gegaan heeft hem wel goed gedaan. Misschien is het wel de reden dat hij zich nu zo ontwikkelt. Nu Hans Smulders actief is bij NAC, zie je dat alles is gericht op de ontwikkeling van spelers. Bodi moet daarin zijn stapjes zetten, en hij zit al bij de eerste selectie. Dat is lekker voor hem.”

“Hoe snel hij zal groeien, is aan Bodi zelf. Hij zit nu nog lekker in de luwte, maar ik heb ook al tegen hem gezegd: “Binnen een week heb je voor elkaar gekregen dat mensen teleurgesteld in je zijn als je bij je eerstvolgende invalbeurt niet scoort”. Want dat zal de verwachting nu zijn. Maar hij moet de tijd krijgen om zich te ontwikkelen en ik weet zeker dat NAC hem die ook gaat geven.”

Bodi luistert in ieder geval goed naar zijn vader. “Na mijn eerste wedstrijd wilde ik zo snel mogelijk onder de mensen zijn. Dat blijft toch leuk. Ik ben nog even De Cordial ingegaan, dat hoort er dan toch een beetje bij. Maar verder ben ik realistisch. Ik moet me dit seizoen ontwikkelen, of dat nu bij het eerste is of bij het tweede of de A1. Want dat mag gezien mijn leeftijd ook nog gewoon.”

Bron: B-Side Rats, VI

11 Reacties op "“Hij zou zich nergens anders beter kunnen ontwikkelen dan nu bij NAC”"

 • Oldskool
  10 augustus, 2016 - 17:25

  In al dit soort interviews en ontwikkelingen valt de naam en visie van Smulders. Wat ben ik blij dat NAC die man heeft binnengehaald. En Bodi? Die komt er wel. Zit in zijn genen en groot geworden op onze tribunes. De vorige die dat had speelde alle wedstrijden bij ajaks vorig jaar.

  0

  0
 • Nacdictive
  10 augustus, 2016 - 17:39

  Idd Oldskool deze jongen wordt (normaal gesproken) een speler die geld op kan leveren en NAC kan helpen in de strijd voor promotie.
  Ik heb zelden (en zeker bij NAC) een 17jarige met zoveel inzicht gezien. Ik zag hem zelfs iets geniaals doen (en dat was niet die goal).
  Vwb Smulders: deze man hadden we eerder moeten hebben, wat een verademing..

  0

  0
 • A.Arveladze
  10 augustus, 2016 - 19:19

  Geert voert hier een act op als goede voetbalvader, langs de lijn bij vv Bavel waar zijn andere zoon speelt gedraagt hij zich als een onbeschofte tokkie. Schelden op de spelers van de tegenstander, schelden op de scheids, schelden op ouders van de tegenstander. Voor dit soort debielen zijn die reclamespotjes in het leven geroepen. Blij dat hij weg is bij de nacopleiding, slechte voorbeeld dat jonge spelers kunnen hebben.

  Heeft niets met de prestaties van Bodi te maken, die doet het goed en dat is knap en dat is leuk en ik hoop dat hij zo verder doet.

  0

  0
 • Nacdictive
  10 augustus, 2016 - 19:33

  @A.Arveladze: ik denk dat je wel een punt hebt… Heb meerdere malen tegen Geert gespeeld en was altijd bezig met de scheids etc.. Echt een slechte verliezer dus sta niets van jouw relaas te kijken. Maar goed het gaat hier nu om Bodi en Geert (heeft buiten zijn adviserende taak als vader) niks meer met NAC te maken.

  0

  0
 • Mul
  10 augustus, 2016 - 20:03

  Dat verhaal over Geert is waar, maar dat is precies hetzelfde bij alle andere ex voetballers die op amateur niveau gaan spelen of trainer worden.. Allemaal branie , komen uit een andere wereld joh, lekker laten gaan.

  0

  0
 • WW
  10 augustus, 2016 - 20:22

  Als je Smulders pal na de degradatie tot je beschikking had gehad, had je vorig seizoen 8 ton minder uitgegeven en een selectie die het minstens even goed had gedaan als die van vorig seizoen.

  0

  0
 • WW
  10 augustus, 2016 - 20:23

  En Brusselers komt er denk ik inderdaad. #NACJUT niet gezien (behalve de goals), Mechelen wel. Deed het prima.

  0

  0
 • Wouter van den Berg
  10 augustus, 2016 - 23:04

  Doe ik ook:

  Quote: ‘Schelden op de spelers van de tegenstander, schelden op de scheids, schelden op ouders van de tegenstander’

  Mooi man, een echte naccer die Geert!

  0

  0
 • Maarten
  10 augustus, 2016 - 23:37

  Geert was een bloedhond eerste klas. Niet als voetballer’ maar inderdaad langs de lijn schaamde je ogen uit je hoofd. Ik was ook zeer blij dat deze man die zijn emoties niet kon beheersen uiteindelijk weg was. Bodi is 17, maar lijkt daartegen wel te weten waar hij mee bezig is.

  0

  0
 • Brutes
  10 augustus, 2016 - 23:52

  Mooi dat die jongen het maakt zo
  Een geluk bij un ongeluk zullen we maar zeggen
  Maargoed dat er te weinig spelers waren anders had hij nog geen kans gehad
  Nac moet dat vaker doen in oefenwedstrijden gewoon de jeugd een kans geven daar zit ons geld en en wat kan opleveren

  0

  0
 • ger
  11 augustus, 2016 - 09:10

  Gauw vastleggen voor 4 jaar en dan de bingo prijs binnen vissen

  0

  0