Go to Top

Hoe de 4-4-2 door Dijkhuizen bedoeld wordt

Hoe de 4-4-2 door Dijkhuizen bedoeld wordt

In dezelfde opstelling als vorige week zal NAC vanavond aftrappen tegen FC Oss. En dat betekent dus 4-4-2 met een ruit op het midden. Een systeem waar al heel lang door de supporters om gevraagd werd en dat direct na de eerste keer door heel veel supporters weer werd afgebrand.

Dijkhuizen gaat er in ieder geval mee verder de rest van het seizoen. Sterker, hij is zelf de beloftes gaan trainen. “Een bewuste keuze, omdat ik alle spelers wil laten wennen aan het systeem”, vertelt hij in BN deStem.
Dat de omzetting vorige week niet direct tot een walk over heeft geleid tegen Achilles ’29 vindt Magic Marinus niet gek. “4-4-2 met een ruit is geen makkelijk systeem. Van de backs wordt verwacht dat ze hoog spelen en veel doen. In aanvallend opzicht spelen we een soort 3-5-2. Met Dingsdag tussen Van Diermen en Van der Weg in die in dat geval breder en richting de zijkanten komen te spelen”

Voila, zo werkt dat dus. Vanavond gebeurt dat voor het eerst sinds hij e ris zonder Luis Pedro.  “Laat ik voorop stellen dat Pedro zich goed ontwikkelt. In de opbouw moet hij alleen beter worden. Zeker in thuiswedstrijden als wij veel de bal hebben, kan dat een lastige factor zijn voor Pedro.”

Bron: B-side Rats, BN deStem

16 Reacties op "Hoe de 4-4-2 door Dijkhuizen bedoeld wordt"

 • Dutchbird
  11 maart, 2016 - 14:24

  volgens de Stem wederom met Naah en zonder Seuntjens in de basis??????

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  11 maart, 2016 - 14:28

  4-4-2 is prima, maar zonder Dingsdag (Stam op zijn plek), Naah (Brands of Seuntjens) Dan zijn we al weer wat verder.

  0

  0
 • RV
  11 maart, 2016 - 14:37

  Heldere analyse van Dijkhuizen, dat moet ik wel zeggen.
  Pedro opbouwend te zwak en dat is in dit soort thuiswedstrijden funest.
  Maar eigenlijk kon je dat altijd redelijk opvangen als Stam op de centrale middenveld positie stond, die kan dat beter dan Dingsdag nu.

  Hij heeft natuurlijk gelijk betreffende dat er een soort 3-5-2 gespeeld wordt in balbezit maar juist dan vind ik de keuze voor Stam op de back en Lazic op het middenveld een hele vreemde. Lazic zou perfect die opkomende back functie kunnen invullen.

  Stam is overigens maar 1 keer richting de achterlijn gegaan vorige week en daar kwam een voorzet uit die de keeper ietwat verkeerd inschatte. Je kunt het ook nog beoordelen als een 5-3-2 systeem in dat geval.

  Achja, fuck die systemen, gas er op vanavond!

  0

  0
 • Janf3
  11 maart, 2016 - 14:39

  Weer geen seuntjens, begin zomaar te twijfelen aan dijkhuizen. Dat er iemand hoort te spelen dan is het mats wel. Altijd dreigend, en iemand die wel fatsoenlijk een voorzet kan geven. Pedro heeft nog veel te leren, vooral opbouwend. Dingsdag op het middenveld is voor mij.totaal onduidelijk. Opbouwend niet beter dan stam. Matic en lazic op inzet na onnodig. Seuntjens en brands erin.

  0

  0
 • Mafkees
  11 maart, 2016 - 14:53

  Seuntjens EN Brands erin? en hoe wil je dat inpassen? Toch niet met Mats op de flanken? Of Naah eruit, Mats erin en Brands na 70 minuten voor Ünal?

  0

  0
 • RV
  11 maart, 2016 - 15:05

  Dat lijkt me al een prima wijziging Mafkees voor iets meer creativiteit.

  Mats voor Naah of Lazic óf je wisselt Stam en Lazic om waardoor Stam iets dieper op het middenveld kan spelen (dat kan hij absoluut) en Lazic de rechterkant invult vanuit de backpositie en rechtshalf bij balbezit.

  0

  0
 • Toontje
  11 maart, 2016 - 15:17

  Stam maakt niets klaar op het middenveld dus dat zo laten

  0

  0
 • de kamps fan
  11 maart, 2016 - 15:27

  Wij bedoelen 4-4-2 met spelers die op hun eigen plek voetballen meneer de trainer onze nr10 zit op de bank en zet daar een speler weg die tot onze Turkse vriend in zicht was niet goed genoeg was.
  Marinus is het helemaal kwijt.

  Seuntjes ars brands heel seizoen in 442 hadden we nu al Op 80 goals gestaan

  0

  0
 • RV
  11 maart, 2016 - 15:59

  Inderdaad Toontje, Stam is de zwakste van dit elftal en heeft er niks van gebakken op het middenveld.
  Sommigen verwachten volgens mij dat Stam dat hij als verdedigende middenvelder speelt met het mes tussen de tanden maar dan ook nog eens met de kwaliteit en capaciteiten van Iniesta.

  Moet de opbouw verzorgen omdat Pedro dat niet kan, loopt met spelers om zich heen die meer weg lopen dan in de bal komen, moet al die gasten op hun plaats zetten, ondertussen ook nog de gaten voor iedereen dichtlopen en ballen veroveren. Zit er altijd kort op, altijd honderd procent, de enige die het spel kan verleggen en af en toe diepgang in het spel kan brengen door zijn passing en eigenlijk de enige die een constant niveau kan halen.

  Het enige waar je kritiek op zou kunnen hebben is zijn houding en zijn gedrag naar anderen toe (al is dat eigenlijk de tweede seizoenshelft ook al niet meer aan de orde).

  0

  0
 • Badeend
  11 maart, 2016 - 17:16

  Stam heeft niets, maar dan ook NIETS te zoeken centraal op het middenveld. Daar heeft hij de capaciteiten niet voor, en dat heeft hij ruim een half seizoen mogen laten zien. Dat Dijkhuizen het licht nu heeft gezien is wellicht wat laat, maar wel terecht.

  Ik ben totaal geen fan van Dingsdag, vind hem een mindere voetballer dan Stam, maar ben het wel eens met Dijkhuizen (die het helemaal niet “volledig kwijt” is) dat hij beter op de positie centraal voor de verdediging kan spelen dan Stam. Dat zegt héél veel over de samenstelling van deze selectie. Die is ondoordacht en onder de maat. Ik ga niet weer over Wout Brama beginnen, maar dit kon je al heel erg lang aan zien komen, daar hoef je niet elke dag met die groep voor op een veld rond te lopen.

  Maar goed, vanavond een nieuwe kans. Ik ben persoonlijk HEEL blij dat Dijkhuizen niet na een halve mindere wedstrijd het ‘experiment’ 4-4-2 weer in de kast zet, maar gewoon doorpakt. 4-3-3 werkte niet, dat is uitgebreid geprobeerd, nu dus een vechtmachine in 4-4-2. Ik heb er vertrouwen in.

  0

  0
 • scheppioni
  11 maart, 2016 - 17:54

  In principe logische woorden van Marinus, maar dan moeten de spelers wel doen wat er van hen gevraagd wordt en doen er dat dan vier of vijf niet vanwege ze het niet snappen/willen of wat dan ook dan heb je een uitstralend los zand probleem !!
  In de nacompetitie moeten er elf in het veld staan die voor de volle winst in dit systeem willen voetballen voor ons NAC, dan komt het goed !!

  0

  0
 • Lange halen gauw thuis
  11 maart, 2016 - 18:47

  Pedro mag dan volgens de trainer en vele supporters minder goed in de opbouw zijn, maar dan ga ik vanavond toch eens speciaal op Van de Weg letten. Die heeft vaak de automatische piloot, terug op Jelle, aan staan.
  Overigens vind ik dat 4-4-2 een kans moet krijgen, al kun je discussiëren over de invulling van de poppetjes. Maar dat is dan weer het mooie aan dit forum, iedereen heeft zo zijn gedachten erover.

  0

  0
 • bredafun
  11 maart, 2016 - 19:09

  Waarom lopen ze nou te kiepen over Seuntjens, heb je hem vorige week zien slenteren en totaal geen inzet toonde?
  Laat zo eentje lekker op de bank tot positieven komen dan wordt t misschien ooit nog eens n echte vent ipv dat ouwe wijven gedrag.
  Jammer want die gast heeft t dus echt in z’n poten zitten, helaas weet ie t er niet continu uit te halen.
  Ik snap alleen niet dat ze Brands als invallertje gebruiken, dat is tenminste N pitbul.
  Nou ja, we gaan t zien zometeen…..SUCCES!

  0

  0
 • scheppioni
  12 maart, 2016 - 09:20

  @ bredafun
  Deze Bredase jongen was wel weer erg belangrijk vond je nie ?

  0

  0