Go to Top

Hooi kan diverse kanten op

Hooi kan diverse kanten op

Elson Hooi hoeft niet te blijven bij NAC. Hij komt niet voor in de plannen van Marinus Dijkhuizen en hoeft dus niet te rekenen op speeltijd. Coventry City toonde belangstelling, maar dat lijkt vooralsnog niet erg concreet te worden.

In de tussentijd is Hooi weer naar Engeland gegaan voor een andere club uit een universiteitstad die uitkomt op het 3e niveau in Engeland. Hij wil die club niet bij naam noemen. “Ik ga hier niet blijven. Ik sliep onrustig. Er spookte van alles door mijn hoofd, maar ik heb een beslissing genomen. Deze club wordt het niet. Ik ben hier nu twee dagen en ik heb de manager noch de trainer gesproken. Dat is raar toch? En de man die me op luchthaven Heathrow kwam ophalen wist niet wie ik was… Het lijkt me logisch dat het gevoel dan niet goed is.”

Over Coventry City is hij lovender. “Daar ging het er heel anders aan toe. Iedereen kwam met me praten en zowel de manager als de trainer toonde zich erg geïnteresseerd. Dat leek dus helemaal goed te komen. Een dag voordat ik terug zou vliegen om te tekenen kreeg ik het bericht dat ze een speler van Liverpool konden huren en dat vonden ze nét even interessanter. Dat snap ik wel. Jammer, maar zo gaat het. Dus toen die andere club zich meldde, was ik in eerste instantie ook enthousiast. Tot ik daar aankwam.” Welke club dat is zegt hij niet. “Heeft geen zin meer. Bovendien strijk ik dan mensen tegen de haren in en dat is ook nergens goed voor.”

Gelukkig voor Elson is er meer interesse, waaronder ook een club uit Nederland. “Waarschijnlijk ga ik daar deze week nog mee om de tafel. Het zou dan gaan om een contract tot einde dit seizoen, eventueel met een optie, dat weet ik niet. Dat is nu mijn beste optie, denk ik. Belangrijk is dat ik weer ga spelen en deze club meldde zich al voordat ik door die Engelse clubs werd gevraagd om eens langs te komen.” Ook de naam van deze club noemt Hooi liever nog niet. “Ik denk niet dat ze dat op prijs stellen, dus het zou niet handig zijn.”

Het zou gaan om een concurrent van NAC, die meedoet in de strijd om promotie naar de eredivisie. Ondanks dat zal NAC Hooi niet tegenhouden als hij tot zaken met die club kan komen.

Niet alleen “tweede garnituur clubs” hebben zich gemeld. Er is ook interesse van 26-voudig Bulgaars kampioen en bekerwinnaar Levski Sofia. Sterker: die hebben al een salaris aangeboden. Hooi zal zich er niet geheel eenzaam voelen, want ook Jeremy de Nooijer speelt bij de Bulgaren. Hooi: “Ik twijfel. Ik weet niet veel van Bulgarije of Levski, behalve dan dat Jeremy er speelt. Nee, ik heb nog geen contact met hem gehad. Misschien is een tussentijdse overstap naar zo’n grote club niet slim. Je moet er dan wel meteen staan, terwijl je niemand kent en je door een enorm gewenningsproces zult moeten. Als je zo’n stap neemt doe je dat liever in de zomer, lijkt me. Dan heb je de tijd om te wennen, zowel aan de nieuwe omgeving als aan je medespelers en de technische staf. Maar goed, ik wijs op voorhand niks af. Ik heb maar één wens en dat is dat ik elke week weer lekker kan voetballen. Als ik die kans krijg, dan raak ik vanzelf lekker in vorm en ligt de wereld deze zomer voor me open.”

Bron: B-side Rats, Baldwin works

14 Reacties op "Hooi kan diverse kanten op"

 • scheppioni
  22 januari, 2016 - 12:47

  Toch bij een steeds meer beter draaiend NAC zou het zo over een maand nog eens anders kunnen zijn betreft Hooi en ons NAC, met zijn snelheid in een steeds meer overtuigend NAC, we gaan het zien ! HUP NAC SUCCES ELSON !

  0

  0
 • Arie
  22 januari, 2016 - 12:54

  Hooi kan helemaal niet diverse kanten op.
  Snoeihard richting de achterlijn en dan houdt het op.

  0

  0
 • Dun Diëe
  22 januari, 2016 - 12:59

  Toch jammer dat het er bij hem niet uit is gekomen. Als ik in de schoenen van onze tapdanser zou staan zou ik in Bulagarije aan de slag gaan.

  0

  0
 • Sam
  22 januari, 2016 - 15:50

  Een rennende hert zonder overzicht ,voorzet en positiespel..

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  22 januari, 2016 - 17:55

  Het is gewoon heel erg simpel. Vanaf het eerste seizoen dat ie in het eerste kwam zag je dat ie te kort kwam en dat dat zo ging blijven. Voetbalvernuft kan je leren, maar als je op die leeftijd nog ZO veel moet leren, dan ga je het echt niet redden. Met alleen hard hollen red je het nergens.

  0

  0
 • Toontje
  22 januari, 2016 - 18:42

  Ook hij blaast hoog van de toren de clubs staan echt niet voor hem in de rij. Hij mag heel blij zijn als hij iets vindt

  0

  0
 • leonardo
  22 januari, 2016 - 19:33

  Te klein.. geen kracht.. geen power in zijn schoten en voorzetten. Het enige wat hij heeft is snelheid. Snel wegdoen en nooit mee4 naar omkijken

  0

  0
 • chris
  22 januari, 2016 - 19:43

  NIET laten gaan, echt een fout!!!!!!!!!!!!!

  Met zo’n snelheid, perfecte wissel voor de counter!

  Een kwaliteit die we echt gaan missen.

  DOODZONDE!!!

  0

  0
 • chris
  22 januari, 2016 - 20:05

  Zul je zien dat ie straks nog naar een concurrent verkast ook…

  Zullen velen niet erg vinden, denk er dus anders over.

  0

  0
 • prof dr. Nakkermans
  22 januari, 2016 - 20:36

  Misschien eens bij PCP op proef trainen Elson??

  0

  0
 • Ulvenhouter
  23 januari, 2016 - 08:24

  Vreemd dat AV Sprint zich nog niet gemeld heeft

  0

  0
 • iKKe
  23 januari, 2016 - 19:38

  Zou Elson bij 26-voudig Bulgaars kampioen en bekerwinnaar Levski Sofia wel speelminuten krijgen ?

  0

  0
 • Jordy
  24 januari, 2016 - 02:30

  Levski Sofia… Daar heeft Sjoerd Ars ook gezeten. Heeft Elson bij hem al om advies gevraagd? Lijkt me namelijk een topclub voor iemand met zijn (beperkte) capaciteiten!

  0

  0
 • scheppioni
  24 januari, 2016 - 21:07

  Jordy staat zeker voor josty !

  0

  0