Go to Top

Idabdelhay mag weg

Idabdelhay mag weg

Wanneer er een club interesse toont in Foud Idabdelhay is NAC bereid mee te werken aan een transfer. De aanvaller speelt op dit moment op huurbasis bij RKC, maar heeft daar tot nu toe geen denderende indruk achter gelaten. Hij heeft nog een contract tot 2011 in Breda.

Fouad begon regelmatig in de basis bij RKC en deed het niet onaardig, maar moest het gedurende het seizoen toch afleggen tegen RKC’s eigen aanvallers, Benschop en Boerrigter. Dat is natuurlijk een keuze die niet alleen door voetbaltechnisch en tactische redenen genomen is. RKC zit in de financiele problemen en dan ga je natuurlijk niet de marktwaarde van je eigen talentvolle aanvallers verpesten door een huurling op te stellen.

Achteraf gezien was het een slechte keuze om hem te verhuren, zowel NAC als hij zelf zijn er niet beter van geworden. Dat is natuurlijk een koe in de kont kijken, maar als Fouad bij RKC als invaller fungeert had hij dat bij NAC ook kunnen doen. Het is zo enorm sonde dat een speler met zoveel kwaliteiten niet weet te slagen bij NAC. Je hoeft geen Cruyff te zijn om te zien dat Fouad meer balgevoel heeft in zijn linkerteennagel dan bijvoorbeeld Ellery Cairo in zijn hele lichaam.

, , , ,

33 Reacties op "Idabdelhay mag weg"

 • N. Aukesss
  9 april, 2010 - 09:38

  Ach, waarom niet, we zitten toch al zo ruim in onze spitsen :-S

  0

  0
 • d'n opletter
  9 april, 2010 - 09:57

  Zucht… straks hebben we geen spits, mocht Amoah nog weggaan…

  0

  0
 • smullie
  9 april, 2010 - 10:00

  Ik kan het deels begrijpen hij heeft ook niet echt zijn stempel gedrukt op het spel van RKC, dit heeft natuurlijk ook met het spel van RKC te maken dat meer loert op de counter, terwijl ik Fouad erg sterk vind in de 16.

  Echter we hebben met zijn alle mogen aanschouwen wat voor een experimenten de heer Maaskant er tegen aan gooit als Amoah niet aanwezig is. Het in de spits zetten van onze vrienden Cairo en Reuser waren ronduit belachelijke opties. En Leo en Lurling blijven natuurlijk flankspelers.

  Mij lijkt het dus logisch dat je een spits hebt achter Amoah of dit nu Fouad is of een jeudgspeler of een aangetrokken spits maakt me niet uit als er maar voor gezorgd wordt dat er iemand achter de hand is.

  0

  0
 • bpb
  9 april, 2010 - 10:03

  jammer dat hij zo'n waardeloze instelling heeft, anders was hij heel bruikbaar geweest

  0

  0
 • Tony
  9 april, 2010 - 10:05

  Houden die gast man!

  0

  0
 • Mandus de Vos
  9 april, 2010 - 10:18

  Van insiders weet ik dat Maaskant het niet in hem ziet zitten. Dan vraag ik me toch af hoe het kan dat Fouad het onder Ernie Brandts het enorm goed deed als spits. Ik vind het in ieder geval een domme zet, want deze jongen kan echt wel voetballen!

  0

  0
 • Roberto
  9 april, 2010 - 10:21

  Werkelijk waar ongelofelijk! Ik wist het al lang, zolang Maaskant aan het roer is heeft Idabdelhay geen schijn van kans.

  Geweldige voetballer die met de juiste werkwijze ook wel te handhaven zal zijn. De beste voetballers zijn de meest eigenzinnige persoonlijkheden.

  Dit was echt een groeibriljantje. Helaas… Als die jongen ergens goed op zijn plek terecht komt gaat ie er zeker 15 per seizoen inleggen bij een goed draaiende subtopper.

  0

  0
 • Ruben
  9 april, 2010 - 10:25

  Ik kan NAC serieus niet meer volgen. Ben bang dat we weer de kant van een paar jaar geleden opgaan. Foud Idabdelhay is een top voetballer voor NAC, die net als elke jonge gast met een terugslag te maken heeft gehad. Het is typerend dat RM hem niet bij de selectie wil hebben, hij kan gewoon niet met jonge gasten omgaan(zie veenstra)Anaway geef die jongen een kans en vertrouwen en dan komen de goals van zelf!

  0

  0
 • Becherovka
  9 april, 2010 - 10:30

  Goede keuze van NAC, Fouad heeft niet gebracht wat er verwacht werd. Dat hij onder Brandts er een paar lucky ballen in schiet, betekent niet dat hij zo goed is als mensen nu doen voorkomen. Anders zou hij dat wel hebben laten zien. Goede keuze dus.

  0

  0
 • SietseNAC
  9 april, 2010 - 10:35

  Goede keuze van NAC: Amoah tekent niet bij, Fouad gaat weg, Cairo(ook als speelt hij slecht) gaat weg! Wie gaat ze der in leggen volgend seizoen…??
  Gewoon Fouad houden, vertrouwen geven en gewoon wedstrijden achter elkaar in de spits zetten met leonardo en lurling/kolkka daaromheen!

  0

  0
 • john f.
  9 april, 2010 - 10:54

  Jammer, maar terecht. Fouad kan voetballen, maar mentaal is het helemaal niks met die jongen. Hij heeft de focus niet. NAC scout nu ook spitsen, niet alleen voor het geval dat Amoah ('s zaakwaarnemer) niet tot salarisovereenstemming met NAC komt, maar ook voor een extra spits. De Leeuw (Veendam) lijkt me een goede, net als Plet van Telstar.

  0

  0
 • KC
  9 april, 2010 - 10:56

  Begrijpelijke keuze van Nac, ja. Het is nu wel duidelijk dat hij zijn kansen niet heeft kunnen pakken. Hij zou bij Nac kunnen blijven maar echt niet als eerste spits, we hebben tenslotte nog wel een beetje ambities. Buitenom enkele doelpunten(wel erg lekkere AZ uit en Groningen voor de beker) heeft hij in 2 jaar daarna niet veel meer laten zien, geen progressie en mentaliteit. Ik denk dat hij het als eerste spits maar moet proberen in de Juup league. Ik wens hem succes

  0

  0
 • graham arnold
  9 april, 2010 - 11:02

  Vreemde zet.

  Lijkt er bijna op dat Amoah toch blijft.
  Los daarvan vind ik dat we nog een spits achter de hand moeten hebben. Amoah ( of als hij weg gaat, zijn vervanger ) is nooit 34 wedstrijden inzetbaar.

  Jammer, vond Fouad toch een leuke veelbelovende spits. Heeft helaas 2 jaar stil gestaan.
  Toch zou ik hem niet zomaar afschrijven, maar blijkbaar denkt de technische staf daar anders over.

  0

  0
 • Villan
  9 april, 2010 - 11:20

  Geweldige zet van NAC, of moet ik Maaskant zeggen? NOT!

  Dit geeft maar weer eens te meer aan dat Maaskant niet om kan gaan met jeugdige spelers, die anders benadert moeten worden, dan de gemiddelde ja-knikker.

  Gaan ze/we spijt van krijgen, let maar op!

  0

  0
 • Nil
  9 april, 2010 - 11:33

  Snap er niks van. We hebben allemaal kunnen zien dat die gast best goed kan voetballen. Maaaaaaaaaaaaaaaaar: Wie wordt volgend seizoen de stand-in van Amoah (als hij blijft)?????

  0

  0
 • Dave
  9 april, 2010 - 11:41

  Veenstra en Fouad waren 2 spitsen die prima als 2e keus hadden kunnen fungeren achter Amoah. Het is eindeloos zonde dat deze 2 moe(s)ten vertrekken. Waarom geld investeren in het halen van een nieuwe spits als je Fouad gratis kan houden?

  0

  0
 • Rattack
  9 april, 2010 - 11:55

  Terechte keuze Fouad heeft het bij zowel RKC als NAC niet gemaakt. Hij heeft een aantal keer gescoord, maar dat maakt hem geen wereld spits. De jongen heeft daarnaast een zeer groot houdingsprobleem. Sorry hoor maar als hij zo goed is dan speelt hij bij RKC alles.

  0

  0
 • ruud
  9 april, 2010 - 12:03

  NAC kennende zal er heus een waardige opvolger gevonden gaan worden. Mocht Amoah blijven zal er een goede stand in komen ik heb daar wel vertrouwen in.

  0

  0
 • scheppioni
  9 april, 2010 - 12:14

  Ik denk ook dat er meer achter zit, tenslotte heeft E.S. me toch nog vaak positief verrast, enne Fouad vind ik een idelale super sub, maar een vaste waarde in het team, daar komt ie (nog) wel wat tekort !

  0

  0
 • Jasper
  9 april, 2010 - 12:54

  WAT!!?

  0

  0
 • Martijn
  9 april, 2010 - 13:27

  Op voetbalzone word gemeld dat Nac deze week een afrondend gesprek heeft met een nieuwe spits. Ben benieuwd wie dat kan zijn.

  0

  0
 • Johan
  9 april, 2010 - 13:54

  Ik ben bang dat een club als Groningen of Heerenveen in Fouad een prachtspits zien. En let op: hij gaat het daar nog goed doen ook.
  Jammer, maar helaas…

  0

  0
 • johan8479
  9 april, 2010 - 14:30

  Dit zag je bij Fouad al in de jeugd al aankomen. Hoopte dat het geen effect op hem zou hebben maar hij is te veel opgehemeld door iedereen om hem heen en daardoor zichzelf gaan overschatten. Jammer dat zo'n talent verloren gaat!

  0

  0
 • Benji
  9 april, 2010 - 14:34

  Hoe kan fouad werken in een selectie die er toch niks van bakt? (daar bedoel ik RKC mee, niet NAC!)

  0

  0
 • guuske
  9 april, 2010 - 15:20

  zo'n gast heeft voor nac begrippen een laag salaris, nac heeft nog geen alternatief, amoah gaat weg. houden zon menneke!

  0

  0
 • Ik
  9 april, 2010 - 16:31

  Vanavond half 8. te Gilze

  Oud willem 2 – Oud NAC Breda.

  0

  0
 • Le Payalo
  9 april, 2010 - 17:50

  Geen nieuws, Maaskant en Fouad gaat niet samen..

  0

  0
 • Bas
  9 april, 2010 - 19:41

  Ook ik begin te twijfelen aan Maaskant. Vindt de gang van zaken rondom Fouad heel triest. Robbert lijkt niet coach genoeg om een wat lastiger karakter te managen.

  Fouad heeft onder Brands hele belangrijke en mooie goals gemaakt en er o.a. voor gezorgd dat we vorig jaar als winnaar uit de play-offs kwamen (fantastisch doelpunt diep in blessuretijd tegen Groningen). Is een echte spits met techniek en handelingssnelheid. Begrijp niet dat iedereen zo gelaten op een mogelijk vertrek reageert.

  Gelukkig hebben we heel veel alternatieven achter de hand… NOT. Heel triest om te zien dat er zo met eigen talent wordt omgegaan. Bah!

  0

  0
 • Dun Hertog
  9 april, 2010 - 20:50

  Niet degraderen lijkt me waardevoller dan de marktwaarde van genoemde spelers waarvan er 1 zelfs al verkocht is. Lijkt me nogal ver gezocht dat de marktwaarde van Boerighter de reden moet zijn, volgens mij heeft Fouad het gewoon afgelegd. Daarmee kan hij het niveau van NAC dus gewoon niet aan.

  0

  0
 • Joepel
  9 april, 2010 - 21:50

  Lijkt me niet meer dan terecht. We kunnen niet dik in de spitsen zitten maar Fouad heeft duidelijk laten zien absoluut niet als vaste spits bij NAC te kunnen fungeren. Als invaller soms leuk, maar daar houdt het dan ook echt mee op! Zelfs bij rkc geen basisplaats kunnen veroveren zegt natuurlijk genoeg. Verstandige beslissing dus!

  0

  0
 • zus
  9 april, 2010 - 23:09

  zal wel naar een promovendus gaan denk ik

  0

  0
 • Smikkelhut
  10 april, 2010 - 13:02

  sonde…?

  0

  0