Wij gaan niet opzij

Inkrimping selectie NAC

Zoals al een paar keer is aangegeven zal NAC de selectie gaan inkrimpen. Dat zal van 30 naar 24 of 25 man zijn. Binnen die groep is plek voor talent uit de eigen jeugd (jawel!). En niet 1 persoontje, maar 3, te weten Ömer Bayram, Nemanja Gudelj en Pim Bouwman. Hallekidee, wie zei daar dat de jeugdopleiding niet rendeerty? *kuchje* Voor Idabdelhay is er dus geen plaats (zie dit bericht), maar daar staat dus 3 man doorstroming tegenover, waarvan we eigenlijk wel de verwachting durven uit te spreken dat ze het ook kunnen gaan redden.

Vorig bericht
Maaskant over Jens Janse 16 reacties
Volgend bericht
Gesprek Amoah uitgesteld 17 reacties
10 Reacties
0   0  
Tim

Hoe vaak hebben we die verwachting de afgelopen jaren al niet gehad bij een speler?
En hoe vaak is die verwachting werkelijkheid geworden?

0   0  
WallieNAC

Misschien word Gudelj wel de vervanger van Penders???

0   0  
Rattack

Gewoon goed. Selectie bij IEDERE club moet terug. Dus ook bij NAC. Wel goed dat er drie jeugdige bij gaan komen. Heb er wel vetrouwen in. Selectie wordt steeds jonger. De toekomstvisie krijgt langzaam kleur. Goed bezig!

0   0  
harrie

vergeet tim coremans niet he 4e keeper, volgend jaar derde keeper ook uit de jeugd

0   0  
scheppioni

Snap ik volkomen, het moet allemaal verantwoord blijven, als de selectie dan hopelijk niet te blessuregevoelig blijkt en dat de jeugdige meer ingepast worden !

0   0  
smullie

Nou ja de gebruikte selectie van NAC is ook niet heel breed, spelers als Jansen, Coremans, Gudelj, Hofstede, Van Wanrooy, Benomar, Bouwman, Valles, Bayram, Pattinama en Veenstra, zijn natuurlijk als opvulling niemand had verwacht dat 1 van deze spelers meer dan 10 wedstrijden zou spelen. Ik geef hier dus 11 spelers van de 30 aan die eigenlijk Breedte spelers zijn, dit houdt in dat je nog maar 19 volwaardige selectie spelers hebt (waarvan 2 keepers) dit zou dus betekenen dat NAC er nog wat volwaardige selectie spelers bij zou moeten halen.

Overigens wie kan mij uitleggen dat NAC met een begroting van 14 miljoen hiervan 61% aan spelers salarissen kwijt is. Dat is zeg maar 8,5 miljoen euro per jaar aan SPELERSsalarissen. Grof genomen 8,5 mil / 30 selectiespelers = 280.000 Euro per speler. En dat met een salarisplafond van 250.000, een potje creatief boekhouden lijkt mij.

0   0  
die ne gast

@ Smullie

NAC geeft 61% uit aan salarissen, dat is inclusief de salarissen voor bijv. Stewart, Van Den Dungen en de dames van de Service en Informatie Desk.
En ook Maaskant en Karelse schijnen salaris te krijgen.
Maar goed, creatief boekhouden kan altijd. FC Groningen heeft allerlei aparte BV's opgericht voor bijv. de beveiliging en horeca.
De uitgaven daar aan salarissen, komen niet op de post salarissen van de BVO terecht en met dat soort trucs kun je je salarispost onder de 60% krijgen, zonder dat het écht waar hoeft te zijn.
Maar NAC gaat daar natuurlijk overheen: winst die in de toekomst nog behaald moet worden is nu al deels ingeboekt!
Zie de reactie van Willem Reijn een paar maanden geleden over de bouwplannen in het NAC-forum.

0   0  
smullie

@ne gast

Ik dacht dat er in de VI stond dat die alleen spelerssalarissen waren

0   0  
Hans

Gebaseerd op invalbeurten is het vreemd dat een Hofstede en Valles Prat moeten vertrekken, en een Bouwman en Gudelj (die nog niet hebben ingevallen) niet.
Ik zie Hofstede als een goede vervanger op de rechtsback positie, zeker als Loran twijfelachtig wordt; en over Valles Prat hoor ik goede verhalen. Dier verhalen hoor ik (ook hier niet) over Bouwman en Gudelj. Waar is de logica? Ik vind dat de technische staf dat wel eens mag uitleggen.

0   0  
Aspo

@Hans

De technische staf beoordeelt een jonge speler op dit moment en ook wat zijn toekomst perspectief is. In de 3 genoemde spelers zien ze dus waarschijnlijk meer iets voor de toekomst. Ook de veldpositie van de speler telt mee. Voor elke positie zal een dubbele bezetting moeten zijn. En wat Bouwman betreft: dat kan een hele grote worden als het geluk een beetje meezit...

Laad alle berichten na dit bericht in