Go to Top

Interesse van Celtic in Schalk wordt concreet

Interesse van Celtic in Schalk wordt concreet

Een tijd geleden >> hebben we al eens gemeld << dat het Schotse Celtic interesse zou hebben in het 17-jarige NAC-talent Alex Schalk.  Hoezo “we leiden alleen maar op voor de eerste divisie”?

In ieder geval: die interesse wordt nu concreter. Celtic heeft zich inmiddels officieel gemeld bij NAC. Schalk mag een week op proef komen in Glasgow. Als hij bevalt, krijgt hij een contract. Geweldig voor hem natuurlijk. Voor NAC is het wat minder geweldig. Niet alleen vertrekt er dus mogelijk een groot talent (tweede op de topscorerslijst in de eredivisie voor de A-jeugd afgelopen jaar), maar NAC hoeft ook niet te rekenen op een transfersom. Schalk heeft namelijk nooit een contract gekregen van NAC. Hierdoor hoeft Celtic enkel de jaarlijkse opleidingskosten voor de speler te betalen. Dat is een bedrag van zo’n € 11.000,- (keer zeven jaar dus)

Bron: B-side Rats, Stem

38 Reacties op "Interesse van Celtic in Schalk wordt concreet"

 • Helsie
  26 juli, 2010 - 09:33

  Logisch, waarom zou je ook proberen 'grote talenten' enigszins aan je te binden om er nog iets aan over te houden? Ik mag hopen dat het puur door de financiële situatie komt. Maar je mag je wel afvragen wat je met een jeugdopleiding moet als je al het moois dat er uit voortkomt toch gratis weg moet laten wandelen…

  0

  0
 • Koelkast
  26 juli, 2010 - 09:37

  Die is dus vertrokken! Goed gehandeld van Celtic! Hier kun je weinig mee verliezen. Als het niks wordt, dan heeft het ze nog vrijwel niks gekost.

  Ff goed je best doen tijdens de week stage en dan verkassen naar Glasgow. Succes!

  P.s. helaas laat het management bij NAC weer eens zien totaal geen inzicht te hebben, maar ja, ik had het ook niet anders verwacht.

  0

  0
 • Wanny
  26 juli, 2010 - 09:53

  De vraag is of dit voor Schalk een verstandige keuze is. Bij Celtic breek je ook niet zomaar door.

  0

  0
 • 076-NAC
  26 juli, 2010 - 09:56

  jammer was een groot talent voor NAC, als van as nouw een conctrac aan die jongen had gegeven dan hadden we over een paar jaar alweer een nieuwe spits gehad!! weer een groot talent weg naar een club die hem gewoon voor niks op kan komen halen!!!

  0

  0
 • 0165-NAC
  26 juli, 2010 - 10:07

  @B-siderats even goed regelementen nakijken opleidingsvergoeding 12-15 jaar ong 10.000 euro p/j 15-18 jaar ong 90.000 p/j

  0

  0
 • wim
  26 juli, 2010 - 10:31

  WAT STOM VAN NAC!!!!!!!!

  0

  0
 • Hanz
  26 juli, 2010 - 10:42

  lekker hoog 'ik had het je toch gezegd' gehalte reacties weer allemaal jongens

  0

  0
 • Koelkast
  26 juli, 2010 - 10:43

  @ Wimke

  Zijn toch ook logische reacties of niet?

  Ik zie er geen probleem in.

  0

  0
 • Tim
  26 juli, 2010 - 10:44

  @ Hanz

  Vinde da gek?
  Die interesse was er maanden geleden al, geef die jongen dan gewoon een contract!
  Dit is echt waardeloos, wanneer komt er eens een keer een bestuur dat er wel iets van begrijpt?
  Nee haal Boukhari en Caluwe maar, daar gaan we de oorlog mee winnen en kan Donny weer een heel seizoen wegrotten met invalbeurten!
  HOUDOE!

  0

  0
 • Gilze
  26 juli, 2010 - 10:55

  Knap staaltje onlogisch handelen weer. Nu mag iemand mij wel eens uitleggen met wat voor oogkleppen er bij NAC gekeken wordt. Kijk naar de lange termijn, Amoah speelt waarschijnlijk nog 2 seizoenen bij NAC, laat die Schalk een aantal keren meetrainen dit seizoen,volgend seizoen wat in laten vallen en bij de selectie halen dan heb je meteen een "gratis"opvolger voor Amoah(laat m maar strijden met een 2e spits). Die jongen is 2e op de topscorerslijst dus zal vast wel een doelpuntje kunnen maken. Geef hem desnoods een klein contract zodat je er altijd geld voor kan vangen. Waarom zou je over 2 jaar een nieuwe spits kopen terwijl je er 1 in huis hebt uit eigen jeugd nog wel. Maargoed mijn visie zal wel scheef zijn want bij NAC denkt men er anders over.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  26 juli, 2010 - 11:11

  Dus NAC moet eigenlijk iedereen vanaf de D-jeugd al een contract geven, want stel dat er een echt groot talent tussen zit…….

  Wie gaat dat betalen dan ?

  Kan er ook iemand bevestigen dat NAC recentelijk GEEN gesprek met Schalk heeft gevoerd ?

  Eerst even alle feiten boven tafel halen. Boe en kut roepen kan altijd nog, hè ?

  0

  0
 • Viking
  26 juli, 2010 - 11:16

  De kans is groter op Speelminuten bij Celtic, dan bij Nac onder Maaskant !

  0

  0
 • hedu
  26 juli, 2010 - 11:21

  Van As wakker worden, ge moet nu echt werken.

  0

  0
 • Gilze
  26 juli, 2010 - 11:25

  @ Dun Naccenist.
  Wat je nu zegt slaat natuurlijk nergens op. Natuurlijk hoeft NAC niet iedereen een contract vanaf de D jeugd aan te bieden. Het gaat erom dat je naar de toekomst kijkt, die jongen schiet er ik weet niet hoeveel in en is 2e geworden op de topscorerslijst. Tevens moet hij over een jaar de overstap maken vanaf de jeugd naar beloften of 1e elftal. Mij lijkt het dan niet meer dan logisch dat je zo iemand een klein contract aanbied. Maar je kan natuurlijk ook afwachten,laten gaan en over 2 jaar een spits kopen , het is maar net waar je geld aan uit wilt geven.

  0

  0
 • Koelkast
  26 juli, 2010 - 11:30

  Als de test niks wordt in Glasgows, dan gaat NAC wel met hem praten. Hopenlijk komen ze er dan samen uit. Het is natuurlijk altijd nog maar te bezien wat zo'n jong manneke in de toekomst gaat doen.

  0

  0
 • jeroen
  26 juli, 2010 - 11:31

  hier heb je het alweer wel een caluwe willen halen die in mijn ogen bij utrecht ook niet veel heeft laten zien en dan laten ze zo talent gewoon 'gratis' de deur uitlopen, het moet niet gekker worden.

  0

  0
 • since1912
  26 juli, 2010 - 11:46

  Jammer, we moeten zulke jongens gewoon houden. Maar helaas gaat dat niet met dit wanbeleid!

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  26 juli, 2010 - 12:11

  @Gilze
  Een A-jeugdspeler met een contract had ook geen miljoenen opgebracht hoor.

  Vast wel meer dan nu, maar ja wat wil je dan ?
  Alle 22 spelers uit de A-selectie een contractje geven ?
  Want stel je voor dat ze een goed seizoen gaan draaien en dat er weer eens een scout komt kijken ? Dat geld heeft NAC gewoon niet.

  Laten we eerst maar eens zien hoe Schalk z'n testweek doorkomt bij Celtic.

  Een beetje jammer dat het hier de tendens is om tegen NAC aan te schoppen bij elke gelegenheid. Feiten zijn niet eens belangrijk.

  0

  0
 • Rattack
  26 juli, 2010 - 12:19

  Voor iedereen die NAC hier afscheept als dom en dergelijke. De beste jongen kon tekenen maar wijst dit zelf af wegens interesse van oa celtic.

  0

  0
 • scheppioni
  26 juli, 2010 - 12:33

  Weer geen goeie zaak voor ons goeie ouwe NAC !

  0

  0
 • A. ZIJN
  26 juli, 2010 - 13:07

  Jammer dat niet iedereen de gehele waarheid kent en gelijk N.A.C. begint af te zeiken.
  Overigens niet helemaal onlogisch : N.A.C. laat nog wel eens wat steken vallen.

  In dit geval zit het ongeveer zo ( ben niet volledig ingelicht, maar in ieder geval meer dan de meeste boeroepers ) :

  Eind vorig seizoen zijn er regelmatig scouts van Celtic naar Schalk wezen kijken. Niks aan de hand, het staat vol met scouts bij de landelijk A-jeugd -wedstrijden.
  N.A.C. heeft aan gegeven dat Schalk wellicht in aanmerking komt voor een jeugdcontract. Die heeft ( via Pa of waarnemer ) aangegeven dat hij benaderd was door buitenlandse clubs om daar stage te lopen, met uitzicht op contract ). Hij had dus ( nog ) niet de behoefte om zich al te binden.
  Kortom, N.A.C valt niet veel te verwijten, hoogstens dat ze Schalk niet al op zijn 16e een contract hadden voorgeschoteld.

  Stel dat Schalk wel een contract had dan had hij misschien hoogstens 1 of 2 ton opgeleverd hebben.
  Het is gewoon zo dat de buitenlands clubs veel jeugdspelers weghalen bij de minder bedeelde clubs, ook Ajax, Feijenooit en PSV hebben last van ( vooral engelse ) clubs die spelers al op 16, 17 jarige leeftijd weghalen. Valt voorlopig niks tegen te doen.

  Nederlandse clubs halen ook veel jeugdspelers uit andere landen ( Zuid-amerka, Oostblok, Scandinavie e.d )

  Hier ligt een mooie taak voor de FIFA/ UEFA ( of welke instantie dan ook ).

  Ze moeten gewoon strenge regels instellen voor het kopen van jeugdspelers, maar ja : het geld zal altijd de doorslag geven.

  0

  0
 • Vakkie G
  26 juli, 2010 - 13:36

  @dun Nakkenist

  NAC hoeft helemaal niet iedere jeugdspeler een contract aan te bieden. Maar als je weet dat je een groot talent heb en er kapers op de kust zijn mag je wel in ieder geval een klein contract aanbieden.

  0

  0
 • kees4
  26 juli, 2010 - 14:13

  die nakkenist heeft nog nooit verstand van voetbal gehad die pannekoek

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  26 juli, 2010 - 14:23

  @Vakkie G
  Dat ben ik met je eens, maar wanneer is het moment dat een jeugdspeler dat predikaatje "Groot talent" krijgt omgehangen ?
  Na 1 wedstrijd ? Na 10 wedstrijden ?

  Zoals A.ZIJN hierboven de situatie schetst zou Schalk zich zo hebben gemanifesteerd dat NAC hem een contract wil geven, maar is inmiddels Celtic ook in het spel.

  Dat is gewoon pech voor NAC en kun je alleen maar voorkomen door iemand in kortere beoordelingstijd al tot talent te bombarderen en dan (te vroeg ?) met een contractje aan komen die NAC ook verplichten hem te betalen.

  0

  0
 • Gilze
  26 juli, 2010 - 14:44

  @ dun Naccenist
  wederom zeg ik dat je niet iedere speler een contract aan moet bieden, er zijn contracten die een club als NAC bijna niks kosten. Wanneer je een speler in de A selectie hebt zitten (waaruit ik opmaak dat je die al een aantal jaren hebt bekeken) vindt ik dat je die een klein contract aan moet bieden op basis van wat hij afgelopen seizoen heeft bereikt in samenhang met zijn leeftijd. Hij zal toch binnenkort een stapje omhoog moeten maken. Contracten moet je aan spelers aanbieden die of er echt bovenuit steken/veel doepunten maken of veel ballen tegenhouden. Het gros komt dus niet in aanmerking voor een contract,zulke spelers in mijn ogen wel.Je zal het toch van de jeugd moeten hebben wanneer er weinig geld is niet?

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  26 juli, 2010 - 15:09

  @Gilze
  Misschien heeft ie in seizoen 2008/2009 gewoon nog niet overtuigend genoeg gespeeld.

  In seizoen 2009/2010 wel, maar omdat er interesse is vanuit Schotland wacht Schalk gewoon nog ff met tekenen.

  0

  0
 • Elmo
  26 juli, 2010 - 17:04

  @ Wanny… liep vorige week in Edinburgh de Celtic Store voorbij, prijkt daar groot op de voorruit een foto van Glenn Loovens, toch ook iemand die het wel gemaakt heeft bij Celtic en niet een van Feyenoords grootste talenten was…

  0

  0
 • Kip
  26 juli, 2010 - 17:40

  Powel is weg bij ADO… dat is een gast die er 15 per jaar maakt en niet te duur is lijkt me…

  0

  0
 • Max
  26 juli, 2010 - 17:55

  Jezus NAC, zorg nou eens dat je wat verdiend aan spelers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • Mnac
  26 juli, 2010 - 18:50

  Goed werk NAC Steward / Van As! Wanneer wordt er nou eens goed geld verdiend aan een speler. Overigens is het risico van het vastleggen van een blessuregevoelige Braziliaan (die bij 2 topclubs in NL al geflopt is) voor veel te veel salaris om er vanuit te gaan dat hij wel binnen 1 jaar wordt verkocht vele male hoger!!

  0

  0
 • ratkopf
  26 juli, 2010 - 19:34

  @ elmo

  Die speler die het naar jou zeggens heeft "gemaakt" bij celtic mag inmiddels al weer vertrekken hoor… Jammer als deze spits zou vertrekken, ik las dat hij 2e was op de topscorerlijst in de a1 eredivisie, wat mij betreft mag zo'n jongen dan al een kans krijgen in het eerste ondanks zijn leeftijd! Je ziet het vaak genoeg bij andere clubs…

  0

  0
 • Leur Noord
  26 juli, 2010 - 20:55

  gaaaaaaaaaaap die konden ze zien aankomen !

  0

  0
 • Elmo
  26 juli, 2010 - 21:04

  Loovens heeft in 2 jaar zo'n 50 wedstrijden gespeeld… da's meer dan alle jonkies bij NAC bijelkaar onder Maaskant ooit in 10 jaar zullen spelen.

  0

  0
 • Elmo
  26 juli, 2010 - 21:04

  Was dus een @ Ratkopf reactie..

  0

  0
 • ratkopf
  26 juli, 2010 - 21:23

  @ Elmo

  Toch mag hij vertrekken en heeft zijn oude club Cardiff interesse getoond, Celtic is overigens een club waar Schalk het erg lastig gaat hebben aangezien ze daar jonge talenten in die fysieke competitie niet al te vroeg laten komen, heeft hij bij NAC toch meer uitzicht op speeltijd ondanks bejaardenlover Maaskant!

  0

  0
 • dibio
  26 juli, 2010 - 21:40

  van as ga weg!
  of wor wakker
  pannekoek

  0

  0
 • Elmo
  26 juli, 2010 - 22:49

  Onder Maaskant heeft helaas geen enkel jonkie uitzicht op speeltijd, dat is gewoon een feit kijkend naar de afgelopen seizoenen, dus ik zou de jongen geen ongelijk geven voor dit avontuur te kiezen.

  0

  0
 • papaedje
  26 juli, 2010 - 22:55

  wat een amateuristisch gedoe wéér bij NAC ze zullen het ook nooit leren ook.

  0

  0