Go to Top

Interview met Kolkka

Interview met Kolkka

ADOFans.nl hield een interviewtje met Joonas Kolkka; morgen basisspeler aan NAC-kant, een aantal jaar geleden één seizoen lang speler van ADO. Hieronder komt ie:

Joonas, in het seizoen 2005/2006 speelde je bij ADO Den Haag en was je één van de dragende spelers en een publieks-lieveling.

Dat was voor mij een hele mooie periode. Ik kwam terug uit Engeland en had daar een moeilijk jaar achter de rug. Bij ADO Den Haag  werd ik direct heel erg goed ontvangen, door zowel de technischestaf, de spelers als door de supporters. We hadden ook gewoon een gezellig team. We hadden alleen meer punten moeten pakken. Dat seizoen hebben we hele goede maar ook soms hele slechte wedstrijden gespeeld.

ADO Den Haag ontliep toen de nacompetitie, NAC niet. Nu staat NAC in de middenmoot en ADO Den Haag vecht weer tegen degradatie.

Dat vind ik voor ADO Den Haag wel erg jammer. Maar bij ADO Den Haag zijn veel spelerswisselingen geweest en ze zijn nog een keer gedegradeerd. Het zou voor ADO Den Haag beter zijn geweest als ADO Den Haag de middelen had gehad om dat elftal bij elkaar te houden en daarna uit te bouwen, maar dat was bij ADO Den Haag toen helaas niet mogelijk. Nu moesten ze telkens bijna opnieuw beginnen en dat is gewoon jammer voor die club.

Wat zou er moeten gebeuren om ADO Den Haag beter te laten voetballen?

Als je naar de lijst met spelersnamen kijkt dan had ADO Den Haag veel hoger moeten staan. Maar ook dat is voetbal: je moet soms geluk hebben en dat hebben ze dit jaar helaas niet veel gehad. Dus ze moeten misschien alleen wat meer geluk hebben.

Vorig seizoen stond ADO Den Haag in de uitwedstrijd in Breda na 9 minuten al voor en won uiteindelijk met 0-4. Heeft jullie trainer daar deze week nog aandacht aan besteed?

Ja, helemaal na de wedstrijd van vorige week (red. NAC verloor met 3-0 uit bij Heracles). Vorig jaar kregen wij een lelijke tik op onze neus van ADO Den Haag. Wij waren bijna zeker van de Playoffs om Europees voetbal en ik denk dat we toen te makkelijk over die wedstrijd gedacht hebben. Dus deze keer zullen wij extra scherp zijn om dat geen tweede keer te laten gebeuren. Maar beide teams hebben de punten nodig dus dit kan een leuke wedstrijd worden.

Je speelt nu samen met je oud ADO Den Haag collega’s v.d. Leegte en De Graaf, hebben jullie het nog wel eens over ADO Den Haag ?

Daar hebben we het nog wel eens over. Ook deze week en als we dan naar de ranglijst kijken dan hebben we het daar wel over. Ook zij begrijpen niet dat ADO Den Haag zo laag staat.

Tommy Van der leegte stopt volgend jaar met voetballen en wat doe jij volgend jaar?

Ik ben nu 35 jaar, maar ik ga na dit seizoen nog één jaartje door met voetballen, daarna stop ik pas. Momenteel voel ik me nog goed en fit genoeg dus, dat jaartje moet nog wel lukken.

Je bent zelf uitgenodigd voor het nationale elftal van Finland, dus je moet eigenlijk wel.

Dat is ook een reden en ik vind het natuurlijk heel mooi, dat ik op die manier ook nog iets voor mijn land kan doen.

Wat ga je na je actieve voetbalcarriere doen?

Misschien word ik wel trainer. Ik wil zeker mijn trainersdiploma halen en dan ergens op een laag niveau beginnen. Dat zal dan wel hier in Nederland zijn, mijn vrouw is Nederlandse en we willen hier blijven wonen. Voor vakanties en familiebezoek gaan we natuurlijk nog wel naar Finland.

Als je toch nog een keer zou mogen kiezen: zou je dan voor NAC of ADO kiezen?

Zo!  Dat is een hele gemene vraag. Ik heb het erg naar mijn zin bij NAC ik speel hier nu drie jaar, maar aan dat ene jaartje in Den Haag bewaar ik hele goede herinneringen. Dat was echt een heel mooi jaar voor mij. Maar een echte keuze maken dat is een beetje moeilijk.

Denk je dat ADO Den Haag er dit jaar in blijft?

Ik denkt het wel en ik hoop het ook. De club en de supporters verdienen dat. En ik denk ook dat ze nog wel genoeg punten gaan pakken. Alleen vrijdag even niet…

8 Reacties op "Interview met Kolkka"

 • MLbredaa
  25 maart, 2010 - 10:15

  haha

  "Zo! Dat is een hele gemene vraag. Ik heb het erg naar mijn zin bij NAC ik speel hier nu drie jaar, maar aan dat ene jaartje in Den Haag bewaar ik hele goede herinneringen. Dat was echt een heel mooi jaar voor mij. Maar een echte keuze maken dat is een beetje moeilijk."

  hij wilt gewoon NAC zeggen maar dat is niet aardig tegen over die hagenezen!

  0

  0
 • Mr KevinO
  25 maart, 2010 - 10:22

  Ook mooi dat hij in nederland wil blijven..

  0

  0
 • Le Payalo
  25 maart, 2010 - 10:51

  Heel veel respect voor Joonas, 35 jaar en nog enorm fit. Hoewel veel supporters dit niet zien is Kolkka een hele slimme speler die nagenoeg altijd van meerwaarde voor het team is.

  0

  0
 • Bonje
  25 maart, 2010 - 11:21

  "Momenteel voel ik me nog goed en fit genoeg dus, dat jaartje moet nog wel lukken". Ik had liever gelezen dat hij dat jaartje vol gas zou gaan en de pollen uit grasmat zou bikkelen. dat jaartje moet nog wel lukken klinkt zo vrijblijvend.

  0

  0
 • Jamie
  25 maart, 2010 - 12:22

  Kolkka is een hard werkende speler waarvoor ik veel respect heb. Echter vind ik wel dat hij als voorhoede speler een te laag aandeel heeft in de treffers van NAC dit seizoen..

  0

  0
 • graham arnold
  25 maart, 2010 - 14:05

  Kolkka is een modelprof met een voorbeeldige wedstrijdmentaliteit en een goede teamspeler.
  Ondanks zijn leeftijd is bij bijzonder fit en ( nog) niet blessuregevoelig.
  Op basis van inzet en taakuitvoering scoort hij altijd een 6.

  Dat is ook gelijk zijn minpunt : hij heeft weinig beslissende acties en scoort weinig.

  Jammer dat veel N.A.C.-supporters hem niet waarderen op zijn pluspunten en vaak alleen de negatieve kanten zien.
  Persoonlijk vind het een waardevolle speler voor N.A.C., al zal hij nooit een wedstrijd beslissen.

  0

  0
 • snake
  25 maart, 2010 - 14:25

  Zie in Kolkka dat een beetje goede profvoetballer zijn rol met gemak overneemt op die positie.

  0

  0
 • Nick
  25 maart, 2010 - 18:00

  In een goed draaiend elftal heb je gewoon een goede aan Kolkka. Als het elftal echter slecht draait is Kolkka altijd een van de eerste NAC-spelers die in negatief opzicht opvalt.

  Kortom, leuk voor de breedte, maar beslist niet bepalend. Is mijn inziens niet meer van meerwaarde.

  0

  0