Go to Top

Je had maar één taak…

Je had maar één taak…

Hoewel het organisatorisch voor de wind gaat bij NAC en we een positieve vibe te pakken hebben om maar even met de woorden van onze AD Justin Goetzee te spreken, lijkt er toch ook soms niet helemaal goed te gaan.

Neem nu de open dag. Waar NAC vriend en vijand verrast door deze te verplaatsen van de gebruikelijke zondag naar een zaterdag. Ook nog eens de eerste zaterdag van de zomervakantie, waar een ieder naar snakt want hij valt nogal laat dit jaar. Dit zal vermoedelijk zijn uitwerking hebben op de opkomst van de normaal zeer goed bezochte middag.

De organisatie moest het dit jaar met een zo goed als lege portemonnee doen. Begrijpelijk na het uitblijven van promotie afgelopen jaar. De geldkraan moest op verschillende plaatsen binnen de organistie dicht om zoveel mogelijk schade te beperken op kantoor en op het veld. Zeer logisch allemaal.

Dus met een uitgeklede open dag die plaatsvindt op een dag die op zijn minst wat ongelukkig gekozen is, zou je toch veel publiek naar het stadion kunnen lokken. Publiek dat de oefencampagne niet kon volgen om wat voor reden dan ook. 10000 trouwe supporters krijgen op korte termijn hun ticket naar een seizoen vol bier drinken en kut roepen weer op de mat. En velen van hen zijn benieuwd hoe het NAC met het nieuwe elan voor de dag gaat komen, liefst tegen een aansprekende tegenstander. Maar niets van dit alles.

Zeer waarschijnijk speelt NAC tegen…NAC maar dan die andere 11. Logisch volgens de TD. Het kost geld, en de veiligheid is in het gedrang. Want hordes boze supporters lopen schuimbekkend door het stadion, ofzo.

Dat een tegenstander moeilijk te vinden is, is niet geheel onbegrijpelijk, de oefencampagne en voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en NAC moet de hand op de knip houden. En er moet ook voldoende tegenstand zijn omdat NAC in een opbouw fase zit.

Maar de binding met de achterban is ook zeer belangrijk vinden wij. Anders kun je zomaar taferelen gaan zien als bijvoorbeeld 130km  naar het zuiden in Sittard, waar iedere wedstrijd 1000 man op de tribunes zitten, als het druk is. En probeer je begroting dan maar eens rond te krijgen.

Wat een super publiekstrekker zou zijn is de afscheidswedstrijd voor Lurling, of misschien zijn er best 11 supporters die een leuk bedragje neer zouden willen tellen om zich te meten met de nieuwe lichting van het eerste. Gewoon een veiling of iets in die trant. Kunnen ze met dat geld meteen de open dag wat meer opleuken. Dan maar wat minder tegenstand. Toch?

Tot zaterdag!

Bron: B-Side Rats

62 Reacties op "Je had maar één taak…"

 • Kinderkaartje
  21 juli, 2016 - 13:58

  Had VV Dongen uitgenodigd.

  Kampioen geworden in de Hoofdklasse, onlangs een leuke pot gespeeld tegen PSV, (3-1 verloren, terwijl 2-2 lang in de lucht hing)

  Had best een leuk potje kunnen worden, Dongen zal echt niet de hoofdprijs kosten.

  0

  0
 • Willemf5
  21 juli, 2016 - 13:59

  Wedden dat NAC niet wint?

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  21 juli, 2016 - 14:02

  De Open Dag was al maanden lang ingepland. Dus hebben ze maanden de tijd gehad een tegenstander te vinden. Dit komt erg amateuristisch over. Voor alle vrijwilligers op deze dag is dit een grote teleurstelling omdat er zeker mensen nu weg blijven. Gemiste kans!

  0

  0
 • NAC4EVER!
  21 juli, 2016 - 14:09

  Dan kun je ze net zo goed een keer extra laten trainen…..
  Volgend jaar jaar gewoon snel een leuke tegenstander regelen.
  Barcelona hoeft echt niet perse hoor.

  0

  0
 • TH
  21 juli, 2016 - 14:12

  Dit heeft inderdaad niets met de door het NACse in de media geroepen redenen te maken maar gewoon met zeer zwakke planning.

  Er zijn rond eind mei meer dan voldoende ere- en eerstedivisieploegen te vinden die tegen NAC willen spelen.

  Het is gewoon amateurisme. Dat kan gebeuren maar kom er dan gewoon voor uit.

  Overigens bewijst dit alles mij weer eens dat Goetzee alles veel te positief benadert. De hand op tafel en mensen die ergens verantwoordelijk voor zijn daar op aanspreken. Kijk zn twittertijdlijn eens. Zum kotsen die geveinsde vrolijkheid en positiviteit. Ben gewoon eerlijk en oprecht maar vooral kritisch naar je stakeholders (supporters, KNVB, etc). Kom je een stuk verder mee in de maatschappij.

  0

  0
 • nacman
  21 juli, 2016 - 14:16

  wat is dat nauw NAC als er geen wedstrijd is tegen een tegenstander is dit waardeloos en de verantwoordelijke daar voor moet maar wegbezuinigd worden
  ik zeg schrap de hele handel maar voor dit jaar.
  ik roep nu al kut en er is nog geen bal gespeeld misschien een idee sparta hier wij op de familiedag daar met gesloten beurzen

  0

  0
 • Mul
  21 juli, 2016 - 14:20

  Jammer ja, extra training dan maar lijkt me beter

  0

  0
 • G00ser
  21 juli, 2016 - 14:20

  Vraag Sparta gewoon. NAC is ook de tegenstander van Sparta, op hun opendag.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  21 juli, 2016 - 14:29

  Treu-rig dit
  Dit is toch erg slechte reclame.
  Ook om de laatste mensen over de streep te trekken

  0

  0
 • Judge M.
  21 juli, 2016 - 14:32

  Aangezien FC Eindhoven de afgelopen seizoenen altijd tegen fatsoenlijke tegenstanders oefende, had ik eigenlijk wel de stille hoop dat NAC eindelijk eens van dat gebrek aan tegenstand in de voorbereiding verlost zou zijn met Smulders aan boord… Kom op Hans!

  0

  0
 • RV
  21 juli, 2016 - 14:36

  Dat er geen geld wordt neergelegd voor een tropische tegenstander is logisch maar er moet toch wel een fatsoenlijke tegenstander te vinden zijn.

  Geen tegenstander op de open dag en geen volwaardige selectie op cruciale posities.
  De visie lijkt me prima, de uitvoering en planning redelijk maar eerder matig.

  Over 2 weken moeten we er staan en achterin hebben we helemaal geen waardige spelers (op van Diermen na), erg zorgelijk naar mijn mening. Natuurlijk moet je niet alle troeven gelijk op tafel gooien en het budget verspelen (veel interessante spelers komen toch later als afvallers vrij) maar ik vind dat het centrum centraal achterin gewoon vanaf het begin moet staan zoals het hoort te staan.

  We hebben 1 geluk, de start van de competitie is niet direct loodzwaar.
  Ik heb er verder verrekte veel zin in maar eigenlijk zie ik het (in tegenstelling tot velen) nog niet echt positief in, hoop dat ik aangenaam verrast ga worden.

  0

  0
 • Zand in je ogen
  21 juli, 2016 - 14:40

  Ik had wel zin om het nieuwe NAC aan het werk te zien, echter sla ik nu maar over. Ik kan mn zaterdag wel beter benutten dan naar NAC tegen NAC te kijken. Snap dat zo’n open dag met springkussens voor de kids leuk is, maar zonder fatsoenlijke wedstrijd is er voor mij weinig lol aan. Dat er weinig cash is begrijp ik, maar een tegenstander regelen lijkt me toch niet zo heel lastig. Een fatsoenlijke pot brengt ook weer meer bieromzet en eventueel merchandise verkoop met zich mee. Helaas! Dan maar tot 5 augustus wachten.

  0

  0
 • Karel
  21 juli, 2016 - 14:41

  Waardeloos! Wat weer een amateurisme!

  0

  0
 • F4
  21 juli, 2016 - 14:44

  TH

  Snap de teleurstelling, maar om nu Goetzee weer kapot te maken is wat makkelijk. Heeft financieel gigantisch knap schoon schip gemaakt. Mede dankzij zijn personeel. Je zou een domme zakenman zijn als je bij elke misstap via sociale media dan iedereen als een steen laat vallen. Balen, kop omhoog en op naar Jong Utrecht.

  0

  0
 • NACBredaHB
  21 juli, 2016 - 14:47

  Ze hebben dag en nacht gewerkt om het elftal bij elkaar te krijgen. Ben blij dat ze hier een steekje laat vallen dan bij een speler die volledig niet in de groep past en de rest van het seizoen verpest.

  Zonder wedstrijden was het de afgelopen seizoenen ook gezellig op de open dag! Ik ben volgende week trouwens ook gewoon aanwezig op de open dag van Sparta. Mooie tegenstander voor de supporters en voor NAC!

  0

  0
 • Wanny
  21 juli, 2016 - 14:57

  Geen ramp, maar had dan niet vooraf gecommuniceerd dat er een oefenwedstrijd zou zijn.

  0

  0
 • Breda
  21 juli, 2016 - 15:20

  Als het bier maar koud is!

  0

  0
 • nm
  21 juli, 2016 - 15:22

  Slapstick en ongelofelijk. Wat een teken van zwakte om je achter een beperkt budget te verschuilen. Wanbeleid 2.0. Ook staat er nog geen jupiler waardige selectie.

  0

  0
 • HupNac!
  21 juli, 2016 - 15:23

  Kan altijd nog erger:

  “De Open Dag van Fortuna Sittard is afgelast. Deze stond gepland voor 29 juli aanstaande, maar kan om organisatorische redenen geen doorgang vinden. Tijdens de Open Dag zou de selectie een oefenduel spelen. Maar het lukte de club niet om een interessante tegenstander te vinden.

  Fortuna zou tijdens de Open Dag oefenen tegen een sterke tegenstander. Deze ploeg liet echter dit weekeinde weten door omstandigheden af te zien van de wedstrijd. Het blijkt te kort dag om alsnog een voor het publiek interessante opponent te strikken. Momenteel ontbreekt bij Fortuna bovendien de mankracht om een gevarieerde Open Dag te organiseren.”

  0

  0
 • magnesiumslikker
  21 juli, 2016 - 15:26

  Dit is echt het dieptepunt van de afgelopen 100 jaar. Dat meen ik oprecht. Om je te schamen. Überhaupt een wonder dat we 2×11 kunnen opstellen, dat dan weer wel…

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  21 juli, 2016 - 15:27

  Maar blijkbaar lukt het volgende dan wel:’NAC zal voor dinsdag of woensdag een extra oefenwedstrijd proberen in te plannen.’
  Snapt u het nog?

  0

  0
 • cataNACcio
  21 juli, 2016 - 15:28

  Lees ik het nu goed, dat men voorzichtig probeert duidelijk te maken dat er geen wedstrijd gaat komen???? Kids hadden zich daar het meest op verheugd. Waren zat amateurs/2e divisie clubs geweest die hadden willen komen of Lokeren.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  21 juli, 2016 - 15:35

  @HupNac!

  Is Fortuna uitnodigen dan geen optie?

  0

  0
 • Rattata
  21 juli, 2016 - 15:36

  @HupNac!

  Nou, vraag hun dan gewoon. Is dat zo moeilijk mijnheer Goetzee??

  0

  0
 • jaap
  21 juli, 2016 - 16:03

  Het gepruts blijft maar doorgaan, er veranderd helemaal nix

  0

  0
 • die ne gast
  21 juli, 2016 - 16:03

  Er zijn jaren geweest dat er überhaupt geen oefenwedstrijd op de Open Dag was…

  Als er echt geen tegenstander geregeld kan worden, geef Marinus dan een headset en laat hem een training van een uurtje in het stadion presenteren en alle spelers telkens bij naam noemen.
  Er zijn zoveel nieuwe spelers dat een cursus spelers herkennen ook geen kwaad kan… Dan kunnen de kids en wanna-be voetbalvrouwen na die demonstratie-training op jacht gaan naar handtekening van de desbetreffende spelers.

  Nu kan elke randdebiel met een niet te grote bierbuik een NAC-outfit aantrekken en met een arrogante smoel op het voorplein gaan rondlopen en doen alsof hij een selectiespeler is. Ik denk dat op dit moment bijna niemand alle spelers direct herkend en dus niemand direct kan zeggen of iemand wel of niet een selectiespeler is.

  0

  0
 • maarten
  21 juli, 2016 - 16:04

  Vrienden van Lokeren, Sparta en Sankt Pauli. Of Graafschap had ook gekunnen.

  0

  0
 • Toontje
  21 juli, 2016 - 16:04

  Tegenstanders komen nooit voor niks …en we hebben niets te makken…zelfs niet voor een huurprijs van een linksback. We gaan wel naar Sparta want dan ontvangen wij een “vergoeding” Weer duidelijk waarom het steeds moeilijker wordt

  0

  0
 • Nicky
  21 juli, 2016 - 16:07

  Iedere opendag zijn de Kids druk met alles om het stadion en vooral de spelers ontmoeten en aanraken. Zelf een bal schieten als ze maar vermaakt worden.. Pa drinkt een biertje en misschien lopen zelfs mama en opa een rondje.. eind van de middag friet of Chinees en dat is dat.. niemand boeit die wedstrijd dus doe er allemaal niet zo pietleuterig over.. wedstrijdjes zijn er nog genoeg dit is de opendag en dat is reden genoeg om naar het stadion te gaan..

  0

  0
 • TpT
  21 juli, 2016 - 16:22

  Had lekker wat gasten van City laten komen dan, dit is wel heel karig.

  Maargoed, ik zie de open dag vooral als een leuke manier voor kinderen om kennis te maken met NAC en hun helden te ontmoeten. Zolang dit nog mogelijk is, heeft het nog een functie.

  0

  0
 • Quinn
  21 juli, 2016 - 16:24

  Nac VS Oud NAC?

  Of…

  NAC VS RTL Sterrenteam (met o.a. John Williams, Jody Bernal & Glen Helder haha)

  0

  0
 • die ne gast
  21 juli, 2016 - 16:27

  @Nicky
  Precies! Het wordt lekker weer, dus spelers aanraken, biertje drinken, biechten bij BSR, Plee rol gooien bij De Rat, biertje drinken, NAC Museum bekijken, kids op het luchtkussen zetten, biertje drinken, frietje eten en naar huis en een topdag gehad!

  Dit is natuurlijk ook een gevolg van de bezuinigingen op kantoor. Als je prioriteiten moet stellen tussen spelers aantrekken of een tegenstander regelen voor de Open Dag, dan weet ik wel wat het belangrijkst is…

  Voor de mensen die dit belachelijk / amateuristisch vinden: jullie gaan volgend jaar de Open Dag met nul budget organiseren?

  0

  0
 • Fred
  21 juli, 2016 - 16:32

  Gewoon NAC 1 tegen NAC 2 , basta , dan hoef je ook niet met een vervelend gevoel , net als vorig jaar tegen RKC naar huis na de open dag .
  Ik vind zaterdag wel een geschikte dag, lekker nog een zondag er achteraan om de kater te verdringen .

  0

  0
 • zevenleur
  21 juli, 2016 - 16:56

  Ik zal es kijken of DSE Zondag 4 tijd heeft om een wedstrijdje te spelen. D’n Brass in de spits!

  0

  0
 • Breda-loyal
  21 juli, 2016 - 17:02

  Ik zie het eigenlijk wel zitten met NAC 1 tegen NAC 2 als er geen tegenstander kan worden gestrikt voor een oefenwedstrijd.

  Team sportief indelen zodat er ingespeeld kan worden !

  Lekker weer , wat bier en mijn eigen club , mijn dag kan niet meer stuk hoor.

  0

  0
 • Paul
  21 juli, 2016 - 17:30

  Dit is echt een grove schande. Wat een teleurstelling voor het hondstrouwe publiek. Dat een geldkwestie roet in het eten heeft gegooid in gewoon onzin. Er zijn creatieve oplossingen te vinden. Ik vindt het echt een grote schande, om je hondstrouwe aanhang af te schepen met een wedstrijd NAC-Jong NAC. Schaam je NAC!

  0

  0
 • Baske
  21 juli, 2016 - 17:34

  Tip: spelen tegen een goeie Bredase selectie? Voorwaarde is wel dat je op tijd begint met het regelen van dat soort draagvlak. Ik vind Justin echt zwaar OK communicatief en commercieel maar hij had wel kunnen aanvoelen dat een mooie pot op de open dag supporters blij maakt en dan op twitter reageren met “we zijn er elke dag mee bezig” suggereert in mijn boekje dat ze er geen reet aan hebben gedaan. Jammer, maar tot dan!

  0

  0
 • Ad Lips
  21 juli, 2016 - 17:35

  Wat een schandalen zeg, niet eens een fatsoenlijke tegenstander kunnen vinden. Pfffff de Open Dag is juist bedoeld om kinderen enthousiast te maken met NAC. Dat gaat niet lukken met een trainingspartijtje. waardeloos geregeld van NAC

  0

  0
 • Kinderkaartje
  21 juli, 2016 - 17:47

  Is waar ook!
  Ik kreeg zojuist een mailtje dat het Monopoly Breda spel morgen ook is af te halen zaterdag.
  Ik was alweer vergeten dat ik hem had besteld, om eerlijk te zijn.

  @Ad Lips

  Mijn kinderen zijn al enthousiast over NAC en ik zelf ook. Moet ik dan maar wegblijven? Want anders zou mijn enthousiasme wel eens om kunnen slaan in een negatief gevoel voor de club.

  En dan moet ik hier op de site gaan zeiken over alles. Dan ga ik lijken op …..[vul maar een naam in]

  0

  0
 • JK
  21 juli, 2016 - 17:54

  De Open Dag van Willem II is afgelast. Alle drie de supporters zijn dan met vakantie.

  0

  0
 • Buddha
  21 juli, 2016 - 17:57

  Jammer dat ze niemand hebben kunnen strikken. Het alternatief vind ik zo slecht nog niet. Zie je alle spelers aan het werk. Hoef je straks tegen jong fc Utrecht niet te vragen wie bijv. Bart Meijers is als hij invalt.

  0

  0
 • wanny
  21 juli, 2016 - 18:19

  Schandaal. Wanbeleid. Grove schande. Je kunt het ook overdrijven zeg.

  0

  0
 • Ritchey
  21 juli, 2016 - 18:23

  Als je het hele verhaal leest van Smulders (de derat.nl wordt t wel van die kant toegelicht) dan is het gewoon een plausibel verhaal. Lokale driehoek die moeilijk loopt te doen, buitenlandse teams die teveel vragen en je geld wel op een andere manier kunnen besteden en teams die afhaken (o.a. Liverpool U23). Dan blijft er ook weinig over. Ofw e dan zo blij zouden worden van en NAC tegen Dongen op de open dag vraag ik me af. Dan is het voor alle NAC spelers incl. A jeugd ook een veel mooiere ervaring om allemaal op de open dag te spelen. Misschien dat Annie dan live commentaar kan geven zodat je ook meteen als supporter en omroepster alle namen van de spelers eigen maakt, dan snijdt het mes ook meteen van 2 kanten!

  0

  0
 • Barry
  21 juli, 2016 - 18:28

  Ik begrijp goed dat die toelichting hier ontbreekt Ritchey. Deze datum staat al 2 maanden vast. Als je dan 2 dagen van te voren aangeeft dat het niet gaat lukken, dat is jammerlijk. Het staat knullig en het kost je een hoop bezoekers zaterdag. Voor veel volwassenen zonder kinderen kan die open dag gestolen worden zonder fatsoenlijke oefenwedstrijd.

  0

  0
 • Balletje
  21 juli, 2016 - 18:38

  Ik ga zaterdag om de spelers in het eggie te zien. Meer niet.

  0

  0
 • Ritchey
  21 juli, 2016 - 18:38

  Dat wil niet zeggen dat er achter de scherm niks gedaan is. Soms ben je met partijen bezig die zich dan terug blijken te trekken en zal je met een alternatief moeten komen, dat er dan niet altijd meer is (ook budgettair gezien). Voor de goede orde had ik ook liever weer tegen Chelsea gespeeld bv zoals een paar jaar terug, maar dat zijn andere tijden. Voor volwassenen is er geen r*k aan misschien zonder fatsoenlijke oefenpot, maar het handtekeningen jagen voor de jeugd incl. alle NAC spelers zien is voor de jonkies onder de supporters toch altijd leuk. Wel eens dat ze naast het stadion qua activiteiten misschien wat boeiender kunnen maken ter compensatie

  0

  0
 • Barry
  21 juli, 2016 - 18:44

  Voor de jeugd blijft het een mooie belevenis.

  0

  0
 • heksenketel
  21 juli, 2016 - 18:51

  Elk nadeel heb zijn voordeel….We pakken zaterdag minimaal een punt! :-)

  0

  0
 • henk
  21 juli, 2016 - 18:54

  @heksenketel
  Minimaal 2 ;)

  0

  0
 • heksenketel
  21 juli, 2016 - 19:05

  @ henk
  Dat is echt scherp! :-)

  0

  0
 • Waddinxveen
  21 juli, 2016 - 19:06

  Jammer, maar veel clubs hebben tegenwoordig helaas enorme moeite om oefenwedstrijden ingepland krijgen.

  Ik stel voor om Dijkhuizen inderdaad een headset te geven en een leuke training te geven met een oefenpartijtje als afsluiting. Biertje erbij op de tribune en ik vind het prima. Ik ga volgende week wel naar het kasteel voor een echte oefenwedstrijd.

  0

  0
 • Oosterhout3
  21 juli, 2016 - 19:18

  Aha, daar is mijn oude nac weer terug!
  Amateurs!!

  Gemeente breda, ZEIKERS!!

  Open dag nac, houden we wel samen met sparta!!

  0

  0
 • ome cor
  21 juli, 2016 - 19:21

  We spelen elk jaar tegen de Zundertse selectie, dus waarom op de open dag niet tegen de Bredase amateur selectie ? Als je zelfs dat niet kunt regelen……

  Natuurlijk was een aansprekende club leuker geweest, maar dan weet je dat NAC op z’n snufferd zal gaan.
  Tegen de Bredase amateurselectie heb je nog kansen ;-)

  Ik denk dat ik de open dag maar boycot.
  Meer dan een dagje voor kinderen die helemaal gek van NAC zijn, (maar niemand kennen deze keer, gelukkig zijn er leuke attracties) is het niet meer.
  Ik beperk me tot het serieuzere werk: de competitie.
  Maar voor iedereen die wel gaat zaterdag: veel plezier.

  0

  0
 • Leur1912
  21 juli, 2016 - 19:28

  Dit is toch wel een teleurstelling. Vooral voor de kinderen..

  0

  0
 • NAC4EVER!
  21 juli, 2016 - 19:45

  Op nac.nl staat dat Haemhouts de nieuwe eerste aanvoeder word.
  Stans word de tweede.
  Dessers de derde. Volgens Dijkhuizen om de jongere te vertegenwoordigen.

  0

  0
 • nm
  21 juli, 2016 - 20:06

  Ondertussen hengelt een club uit het oosten wel spelers van city binnen. Lachwekkende overeenkomst tussen NAC en city.

  Moet het allemaal nog zien. Tot nu toe weinig vertrouwen in de selectie

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  21 juli, 2016 - 20:06

  Hier kun je van alles van zeggen maar is gewoon waardeloos. Bel anders RKC maar weer op who gives a fuck als er maar een tegenstander staat.

  0

  0
 • Reflektor
  21 juli, 2016 - 20:24

  Ik heb niks met open dagen

  0

  0
 • Babosje
  21 juli, 2016 - 20:46

  Tegenstander of niet ik ga toch wel! Mijn zoon heeft zijn handen vol aan het handtekeningen jagen! De rest is bijzaak. Fuck it je moet het zelf maar gezellig maken. Om dit nou aan te grijpen om niet te gaan. Mijn club, spelers, er is bier. Genoeg om te gaan!

  0

  0
 • Dun Diëe
  21 juli, 2016 - 21:02

  Als er nu budget vrijkomt om een speler als bijvoorbeeld Robbert Schilder binnen te halen dan heb ik er verder geen problemen mee.

  0

  0
 • Luusje
  21 juli, 2016 - 21:30

  Twente haalt speler City maar niet Unal maken we dan toch nog kans?

  0

  0
 • Jason
  21 juli, 2016 - 22:26

  Toch nog Halsteren weten te strikken.

  0

  0