Go to Top

Jelle

Jelle

En nog iets wat het besluit om geen uitsupporters toe te laten in Breda én Tilburg extra zuur maakt en je testikelen in een nog slappere zak komen te hangen..

Doordat er geen NACCERS in Tilburg worden toegelaten zal er dus geen Bredase aanhang aanwezig zijn bij de laatste wedstrijd van onze keeper. Enkel Tilburgers die hem waarschijnlijk niet het eerbetoon zullen geven wat hij verdient. Natuurlijk zal er nog een officieel afscheid volgen maar jammer is dit wel. Een waar sportman en NAC-icoon wordt op deze manier ook een mooi afscheid ontnomen, als het ware.

Ons kerstjong, 35 en meer dan een kwart van zijn leven bij NAC. In 2007 vanuit Oostenrijk gekomen. Na een kleine onderbreking begon hij in 2008 aan wat uiteindelijk een geslaagde recordpoging zou worden van 280 wedstrijden onafgebroken in het doel te staan. Een record dat triest ten einde kwam door het overlijden van zijn moeder.

Gelijk daarna stond Jelle er wel gelijk weer, in zijn allerlaatste competitiewedstrijd competitiewedstrijd. En het leverde hem een respectvol eerbetoon op van de aanhang van Go Ahead Eagles en NAC dat de wereld overging. Want waar hij met regelmaat voor joker werd gezet vanwege zijn rode haar; op respect kon hij ook buiten Breda rekenen.

Hij deed fameuze reddingen afwisselen met idiote blunders. Hij draaide vorig seizoen beneden maat maar bleef er voor gaan. Nooit Opgeven, Altijd Doorzetten. Het zit in zijn bloed. Daarom zit hij hier ook al zo lang. Daarom past hij zo goed bij NAC. Daarom blijft hij ook bij NAC. Niet als keeper maar vanaf volgend jaar als keeperstrainer. Onze penalty-killer blijft in Breda. Een Fries die in Brabant pas echt thuis is.

Wij hebben jarenlang van hem genoten. Hij is zo’n speler die in het rijtje Remie, Van Hooijdonk, Penders en Lurling (en veel meer natuurlijk) past. Ondanks kritiek heeft hij toch altijd op steun vanuit het supportersgilde kunnen rekenen en nu is daar de tijd om afscheid te nemen van elkaar, van het veld met de tribune.

Dat kunnen we dus niet doen vanuit het uitvak in zijn allerlaatste wedstrijd, aanstaande zondag. Daarom moeten we ons aanstaande donderdag van onze beste kant laten zien en Jelle een ouderwets Bredaas hart onder de riem steken en hem het respect tonen dat gij verdient. Van diep uit het hart luid uit de keel. Laten we hopen dat er later op de zondag nog een mogelijkheid komt omdat hij een geweldige kroon op een hele mooie carrière heeft gezet maar donderdag respect voor onze keeper. Jelle redt. Jelle.. bedankt!!

Bron: B-Side Rats

27 Reacties op "Jelle"

 • Sup
  17 mei, 2016 - 20:01

  WERKELIJK SCHANDALIG HEEL DEZE ACTIE VAN DE BURGEMEESTERS!!!!!

  0

  0
 • Judge M.
  17 mei, 2016 - 20:12

  Jelle keept zijn laatste wedstrijd in een stadion vol kutvolk wat maar wat graag in zijn huwelijk probeerde te stoken geleid door de slechtste scheids die we dit seizoen gehad hebven (MVV thuis) die hem ongetwijfeld al op geel trakteert zodra hij zijn mond half open doet..

  WE LOVE YOU JELLE, WE DO!!

  0

  0
 • biesijt
  17 mei, 2016 - 20:13

  Mooi geschreven BreDan! Wat is er een hoop gebeurd voor Jelle de laatste tijd en dan ook nog een laatste wedstrijd in het betaalde voetbal in tilburg zonder uitsupporters.. Hopelijk kan ie nog een keer laten zien waarom hij onze held is en dan geven we ‘m zondag een afscheid om nooit te vergeten als ie terugkomt in Breda ongeacht het resultaat!

  0

  0
 • Nr12
  17 mei, 2016 - 20:14

  Mooi stukje BreDaN!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@judge m
  17 mei, 2016 - 20:15

  Ik denk voor Jelle het mooiste afscheid wat hij maar kan hebben. Heel dat kut Tilburg de mond snoeren en promoveren daar wat zullen ze janken die kleine kindjes op de kingsite. Worden door iedereen in heel Nederland uitgelachen met hun vak 410 imitaties. Nee helle word de held in krijgt het mooiste afscheid wat deze clubman verdient.

  0

  0
 • Ki Utsuri
  17 mei, 2016 - 20:18

  Jelle verdiend een gepast afscheid: op de Grote Markt.

  0

  0
 • nachoreca
  17 mei, 2016 - 20:20

  mooi verwoord en jelle krijgt sowieso een mooi afscheid… promotie namelijk!

  0

  0
 • Jupiler
  17 mei, 2016 - 20:24

  Ik denk dat Jelle zomaar eens een rode kaart kan krijgen zondag, flink opgenaaid door het publiek. Tikje labiele scheidsrechter….

  0

  0
 • buurman
  17 mei, 2016 - 20:34

  Jelle gaat zijn kooi schoon houden in Tilburg. Hij is diep geraakt door dat volk daar. Prima doelman, past bij NAC met die woeste rooie kop.

  Ik heb maak me wel zorgen om een aantal opvallende zaken:

  – Waarom wordt dat tijdstip plots verzet van 19.45 naar 18.30 ? Mensen moeten nu echt moeite te doen om te komen en zeker op tijd zijn zal voor veel heel moeilijk worden. En dat op een door de weeksedag. TV is geen argument , dit is een wedstrijd voor de regio. Een FINALE op DONDERDAGAVOND om 18.30. Kan het gekker? Kan iemand 1 finale noemen die doordeweeks om 18.30 begon?
  – Het verkorten van de beroepstermijn bij Unal ?
  – Heb geen fijn gevoel bij de scheidsen die zijn aangewezen. Ik druk het netjes uit.
  – Geen uit supporters is vooral in het nadeel van NAC al is dat geen knvb item. (waarschijnlijk geen knvb item want er lopen allerlei lijntjes naar de lokale overheden.)

  Ik denk dat men alles uit de kast gaat toveren tilburg in de ere te houden.

  Maar…………. wij kunnen al 1 ding doen. Gewoon heel tegendraads allemaal om 18.00 bij het stadion zijn. En zorgen voor een topsfeer. We laten ons niet pakken.

  Verder gaat deze keer waarschijnlijk niet de beste ploeg winnen maar de ploeg die het hardste knokt en er het hardste in beukt. We maken een goeie kans, het woord is aan de spelers en………… aan ons !!

  0

  0
 • Ed
  17 mei, 2016 - 20:56

  Zal Jelle een zorg zijn als we promoveren. Gun ik hem, supporters, Breda en mezelf uiteraard. Eigenlijk horen w2 en Nac beide in de ere. Mijn hemel naar jong- psv, utrecht, ajax. Pffffffff aanfluiting.

  0

  0
 • Dirk
  17 mei, 2016 - 21:16

  Jelle stopt de laatste, beslissende strafschop van ….Falkenburg

  0

  0
 • Naamloos
  17 mei, 2016 - 21:19

  Het zou beide clubs sieren om beide wedstrijden niet door te laten gaan. Samen met die kruiken een keihard statement maken. Football is nothing without fans

  0

  0
 • Ed
  17 mei, 2016 - 21:21

  Met jelle naar de ere lijkt me top

  0

  0
 • Henri
  17 mei, 2016 - 21:34

  Ik kan met net als Buurman niet echt vinden in de keuze van scheidsrechters. Vooral Makkelie in de beslissende laatste wedstrijd. Deze man maakt op beslissende momenten abominabele blunders. Zie vorig seizoen de finalewedstrijd NAC-RJC, en dit seizoen bijv. NAC-MVV, Helmond Sport-Sparta en Ajax-Utrecht. En het is na afloop altijd het excuus: Ik heb het helaas verkeerd gezien. Daar mag je het dan weer mee doen een seizoen lang. Higler heeft bij velen ook een slechte naam, maar deze man heeft na een slechte start zich goed herpakt en vind ik een scheidsrechter die zeker niet slechter is dan het gemiddelde niveau en iemand die de laatste tijd zelden beslissend is in de uitslagen.

  0

  0
 • Bobi E
  17 mei, 2016 - 21:47

  Wellicht Jelle op amateurbasis 1e thuiswedstrijd van volgend seizoen laten keepen. Of een topafscheidswedstrijd thuis tegen Manchester City.

  0

  0
 • Tuttifrutti
  17 mei, 2016 - 21:50

  Nu ook nog eens max. 7000 man op de Markt in geval van winst lees ik. Man man man.

  0

  0
 • Bredaasyellowarmee
  17 mei, 2016 - 21:56

  geen huldiging op grote markt valt voor mij in de catogorie geen uitsupporters welkom….

  bizar… mocht t zover zijn hoop ik dat iedereen gewoon naar de stad trekt en we daar een onofficiele hulding houden….

  0

  0
 • Monkeyrocker
  17 mei, 2016 - 22:00

  Geen huldiging op de grote markt bij promotie !! Zucht! Die rubbertegelmaatschappij begint me zo te irriteren, allemaal ondermom van veiligheid, 1 of andere lul achter een bureau heeft weer een draaiboek gemaakt en berekeningetje en we draaien weer een traditie de nek om.

  0

  0
 • @bredabside
  17 mei, 2016 - 22:24

  Zondag voor dat de bus vertrekt naar Tilburg (13:00) mooie actie voor jelle houden fakkels, rookbommen, spandoekje alles om jelle en de selectie nog een keer al onze steun te geven

  COME ON NAC

  0

  0
 • Willemf5
  17 mei, 2016 - 22:36

  Met 20000 man de stad in zou ik zeggen

  0

  0
 • Gerrit-Pieter van Roofvogel
  17 mei, 2016 - 22:56

  Zelfs ik als Willem II’er kan deze man waarderen. Voelde het derbygevoel altijd perfect aan en dat kun je lang niet van alle spelers zeggen. Nu nog een paar ballen doorlaten, Jelle ;)

  0

  0
 • prof dr nakkermans
  17 mei, 2016 - 23:05

  Leuk om te lezen tot aan de regel:

  “Hij deed fameuze reddingen afwisselen met idiote blunders.”

  NAC mag in zijn handen knijpen met zo’n superprof, op en top sportman. Laat die 4 laatste woorden weg, slaat helemaal nergens op!

  0

  0
 • Dutchbird
  18 mei, 2016 - 00:58

  Donderdag met 4-0 laten zien dat die eerste twintig minuten tegen EVV geen toeval waren, daarna zondag de spelersbus voor de goal parkeren zodat het 0-0 blijft en afloop van de wedstrijd alle NAC spelers een diepe buiging laten maken met de rug naar het kruiken publiek met de broek op de enkels. Eerst met dikke stift telkens twee letters op 16 paar NAC billen noteren:
  VE EL SU CC ES DE KO ME ND EJ AR EN IN DE JU UP

  0

  0
 • Oosterhout3
  18 mei, 2016 - 07:41

  @dutchbird. Oops jij maakt het wel heel spannend voor me!
  Bij 5-0 fiets ik naar groningen heb ik gezegd

  Bij de 4-0 scoorden er 2 die nu ook meespelen….. verbeek(scoorde toen ook) en seuntjes….

  Unal 1 wedstrijd schorsing, en we.zijn tevreden, anders gewoon doorgaan tot je niet meer in beroep kan, dat duurt 2 weken, en dus mag die alle 2 meedoen…..

  0

  0
 • Van "taajlaand
  18 mei, 2016 - 09:20

  Mooi geschreven BreDaN, en ja ook van die blunders, want die waren er helaas toch echt iets te veel vorig seizoen.
  Maar daar zullen weinigen deze clubman aan blijven herinneren.
  Ikzelf hield van zijn fanatisme, uitstraling in het veld én van zijn ‘binnenkomst’ in Tilburg de laatste keer.
  Die discussie met de w2-ers geweldig….niet heel slim, wel laten blijken dat hij een NAC-cer is en het belang van de derby inzag.
  Oo, wat hoop ik voor alles en iedereen die NAC een warm hart toedraagt op de promotie, maar speciaal ook voor Jelle.
  Zou een slecht maar onvergetelijk seizoen zijn en prachtig afscheid voor onze keeper!

  Hoi Buurman,

  Alle spijkers op z’n kop met je betoog.
  Mam,man, sinds gisteren al stik zenuwachtig, maar wordt met de minuut erger…..

  0

  0
 • scheppioni
  18 mei, 2016 - 12:57

  Het kan zo maar het allermooiste scenario worden, maar ook de beroerdste !!
  Goh ik ben al vier keer wezen schijten vanmorgen (normaal ene keer), wat kan een mens zich toch nerveus voelen, ik hoop dat het allemaal zo mooi gaat worden voor ons NAC, maar ik vrees gezien ons NAC in uitwedstrijden voor d’n zondag ! HUP NAC, HUP JELLE !!

  0

  0