Go to Top

Jong NAC naar de winnaarspoule

Jong NAC naar de winnaarspoule

Jong NAC heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt. Bij Roda JC in Kerkrade ging ons tweede met 2-3 het veld weer af waar ze 105 minuten eerder ongeveer hadden afgetrapt.

Door deze overwinning komt NAC terecht in de zogenaamde overwinnaarspoule. NAC is door deze overwinning de Limburgers voorbij gegaan in poule B en NAC heeft daarmee de tweede plaats ingenomen die dus recht geeft op plaatsing in de hoogste poule. En dat is een felicitatie waard aan de mannen van Ole Tobiassen, voor wie Kevin Brands 2 keer scoorde.

Bron: B-side Rats, NAC op Twitter

11 Reacties op "Jong NAC naar de winnaarspoule"

 • Ouwe Spionkop
  22 februari, 2016 - 21:22

  Zo hebben we in ieder geval nog wel iets aan Brands.

  0

  0
 • De Lange
  22 februari, 2016 - 22:19

  Dan laat m de vrijdag ook maar weer uit in Limburg scoren

  0

  0
 • RwE
  22 februari, 2016 - 22:23

  Goed bezig mannen!
  Het is wel een beetje valsspelen met de meest productieve NAC’er van dit seizoen in de basis😏

  0

  0
 • JK
  22 februari, 2016 - 22:39

  Nog steeds krijg ik een nare smaak in mijn mond van de naam Roda JC Kerkrade. Nog geen honderd 3-2 overwinningen nemen die weg…

  0

  0
 • zwampie
  23 februari, 2016 - 11:23

  en ik kan nog steeds niet begrijpen waarom Brands er niet in het eerste erin staat.

  Qua speeltijd zeker de meeste doelpunten gemaakt en dan sta je er nog ernaast, denk dat marinus ook zijn trots is op zij moet gaan zetten, en is gewoon gaan kijken wat brands in NAC 1 presteert. Alles in het belang van NAC en niet in deze van Brands of Marinus.

  Ook al voldoet hij niet exact aan het mooie plaatje wat je wilt hebben wellicht van Brandts,maar denk dat meerdere spelers vaak niet voldoen. Maar als hij wel (bijna) elke week scoort is dit toch een puntje meer dan bv een verbeek of lazic die als aanvaller dan weer te weinig brengen.

  0

  0
 • Eddy W
  23 februari, 2016 - 11:46

  @zwampie en RwE
  Brands scoort veel, dat klopt. Maar de statistieken zijn toch echt in zijn nadeel. NAC heeft vaker zonder Brands gewonnen als met Brands. Brands moet een speler naast/achter zich hebben die alle gaten dichtloopt (een de Kamps) en die hebben wij niet meer. Daarnaast zal Kevin op de vleugel niet veel toevoegen omdat hij nog meer naar binnen zal trekken een Verbeek.

  Als je Brands wilt opstellen moet je het hele elftal om hem heen bouwen, die spelers heeft NAC niet en Brands schijnt (want hij speelt niet) niet te kunnen leren dat hij ook mee moet verdedigen. Dan zijn de extra doelpunten leuk, maar je bent achterin ook een stuk kwetsbaarder.

  0

  0
 • scheppioni
  23 februari, 2016 - 12:45

  Idd vriend De Lange, laat dit het prima voorbeeld zijn !
  Laten de wijze woorden van zwampie, al is gebleken dat Lazic linksbuiten allemaal ovetuigende winstpotten hebben opgeleverd voor ons NAC, maar met Brands moet je met Suk voetballen en zeker niet met Naah !
  HUP NAC, lekker voor de volle winst in venlo en niet met mooie loze woorden graag !

  0

  0
 • scheppioni
  23 februari, 2016 - 12:47

  Ook zeker voor grote deel waarheid Eddy W !

  0

  0
 • zwampie
  23 februari, 2016 - 14:06

  eddy w
  idd moet je dan meer in de richting van Brands gaan spelen,maar Brands samen met Ars was toch een aardig duo. Nu brands er niet in staat is ook Ars minder aan scoren gekomen,of dit de verdienste van Brandts was is weer iets anders,maar er werdt toch gemakkelijker gescoord.
  En idd moet je er een werkpaard erom heen zetten om zijn gebreken op te vangen,en dat is nu net de kunst van een trainer om de juiste spelers als team te laten fungeren.

  Snap niet dat dit meestal wel bij andere clubs lukt en bij NAC niet,dit komt grotendeels dat we ego`s erbij hebben lopen die vinden dat er voor hen gewerkt dient te worden en niet andersom.

  Maar waarom niet de gok maken met 4-4-2 ,wat naar mijn inziens sowieso beter is als je kijkt naar de mogelijkheden van je spelers. We hebben meer middenvelders dan om op 2 posities buitenspelers te zetten,want daar komen we nog ineens aan 2 spelers.

  En waarom heeft NAC niet de spelers om een elftal te bouwen waarbij Brandts kan fungeren, als je stam opoffert om het loop/vuile werk te doen is dit al getackeld en heb je nog 2 spelers die de gaten op het middenveld op kunnen vangen.
  Iedereen is zo lyrisch over Ralf,maar die zie je buiten de spits positie ook niet veel doen,maar hij kopt/schiet ze er wel erin,hier hebben ze wel werkers erom heen gezet, oftewel in het belang van het team moeten er een aantal spelers zich schikken,so be it.

  0

  0
 • Eddy W
  23 februari, 2016 - 14:41

  zwampie,

  Er lopen inderdaad teveel “mentaal zwakke” jongens rond bij NAC die zich niet kunnen/willen schikken in een andere rol dan die in hun hoofd zit. Dat is een erfenis van een paar vorige TD’s. Brands, Ars en Mats(vergeet hem hier niet bij te noemen) leek een goede trio, maar alleen Ars deed in het begin meer dan aanvallen. Nu doet Mats ook steeds vaker verdedigend zijn taken, maar als een Brands dit nog niet doet of wil doen dan snap ik dat hij er naast staat, want we waren ook heel kwetsbaar.

  Nadat Brands niet meer op het middenveld stond verloren we nog wel eens, maar met minder grote cijfers. Oké we wonnen ook wel met minder grote cijfers maar het grote gat ertussen was weg.
  Als je goed naar Dijkhuizen luistert lijkt hij aan meer voetbalverstand te hebben dan de vorige drie trainers(Karelse, Gudelj en Maaskant) bij elkaar. Hij doet dingen vanuit een plan, stelt niet de beste spelers op maar het beste team(in zijn ogen dan). Dat heb ik de laatste jaren gemist, maar daardoor heb je in de nacompetitie wel meer kans zometeen.
  Wat nou als een Brands 1x scoort maar wel zijn man zo vaak laat lopen, waardoor NAC 2-3 verliest in de finale van de play offs? Dan schreeuwt drie kwart hier nog om hem. Terwijl hij dan degene is die ervoor zorgt dat we niet promoveren. De meeste hier zien alleen zijn pluspunten, zoals ze bij Mats alleen zijn minpunten willen zien.

  Het beste team moet spelen, dan maken we nog een kans. Niet met de beste spelers als FC los zand. Is dat met Brands dan is dat geweldig, is dat zonder Brands dan moet Kevin zich maar eens achter zijn oren krabben waarom hij met zijn kwaliteiten er niet in staat…

  0

  0