Go to Top

Jupiler Clubs zijn collectief tegen degradatie FC Twente

Jupiler Clubs zijn collectief tegen degradatie FC Twente

Vandaag stond de algemene ledenvergadering ingepland voor de clubs van de Jupiler League. Tijdens deze vergadering hebben de clubs onder andere gesproken over de degradatie van FC Twente en zoals verwacht zijn de clubs hier collectief tegen. Hieronder het volledige persbericht 1-op-1 over genomen.

“Als Jupiler League blijft onze focus liggen op het vasthouden van de ingeslagen weg omhoog binnen het Nederlandse voetbal. De recente berichtgeving omtrent het voorgenomen besluit van de licentiecommissie inzake FC Twente verandert niets aan deze focus.

We zijn als Jupiler League wel verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de Jupiler Play-Offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt.

Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen. Het collectief van Jupiler League clubs zal de Algemene Vergadering Betaald Voetbal volgende week om toelichting en opheldering vragen in deze kwestie. Hierbij zullen we ons ongenoegen uiten over de onmogelijke situatie van grote onzekerheid die is ontstaan voor clubs.

Daarnaast zien we hier aanleiding om tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal de besluitvorming binnen het Betaald Voetbal ter discussie te stellen. Voorts zullen we ook de voorgestelde regelwijziging omtrent sanctionering door de licentiecommissie niet ondersteunen.

Namens de Coöperatie Eerste Divisie  en alle aangesloten clubs uit de Jupiler League.”

Bron:B-Side Rats, VVV-Venlo

21 Reacties op "Jupiler Clubs zijn collectief tegen degradatie FC Twente"

 • Nacir
  19 mei, 2016 - 15:23

  Het hele betaalde voetbal op de schop, omdat er 1 club is die heeft gefraudeerd. Ten eerste dankjewel Twente(bestuurders) en ten tweede dankjewel KNVB voor deze fabuleuze “oplossing”. Je straft clubs in de Jupiler League hier meer mee dan FC Twente, dat kan niet de bedoeling zijn.

  0

  0
 • Willemf5
  19 mei, 2016 - 15:40

  Hup, nu voetballen…

  0

  0
 • Vaque Geej
  19 mei, 2016 - 15:40

  Ik had niet anders verwacht. De KNVB kan er niet zomaar mee wegkomen om dit besluit en vooral op dit moment naar buiten toe te brengen. Dit verhaal gaat nog een lang staartje krijgen. Vrijwel iedereen, wat volkomen terecht is, is erop tegen wat de KNVB hier probeert te doen.

  0

  0
 • mmm
  19 mei, 2016 - 15:41

  Gewoon winnen en nie zieken. Het is toch altijd wat met de KNVB. Winnen en feesten dit weekend op de grote markt!!!!

  0

  0
 • Ki Utsuri
  19 mei, 2016 - 15:45

  Het innemen van de licentie van Twente is natuurlijk volkomen gerechtvaardigd als je zo vaak de boel bedonderd. Hiermee zijn direct en indirect vrijwel alle eerste en eredivisieploegen benadeeld. Met de uitspraak van Fortuna vers in het geheugen dan is Twente gematst met de proflicentie voor de eerste divisie.

  Dat de clubs in de eerste divisie moeite hebben met de komst van Twente is logisch. De angst is in mijn ogen niet echt nodig. Twente zal na de zomer onherkenbaar zijn.
  De garanties die men kreeg van de gemeente en het bedrijfsleven zijn niks meer waard nu de begroting fors naar beneden moet. Sterker nog, meer dan 30 miljoen schuldenlast weg werken met eerste divisie begroting vergt nog wat rekenwerk in de zomermaanden. Het zou me niks verbazen dat de boel alsnog klapt in Enschede en dan heb ik het nog niet eens over de uitslag van het lopende FIOD-onderzoek.

  0

  0
 • jimmynonose
  19 mei, 2016 - 15:54

  Je zou maar supporter geweest, of zijn, van bijvoorbeeld RBC. Je leest dat een andere club het nog veel bonter heeft gemaakt qua schuld en verdacht wordt van fraude en dan “gered” wordt door zo’n belachelijke constructie en je eigen favoriete club werd zonder pardon de nek wordt omgedraaid. Ik zou als ik hun was toch maar eens serieus gaan kijken of je er een zaak van kan maken. Ik zou me toch flink besodemieterd voelen.

  ps: nog 2.5 uur :-)

  0

  0
 • TpT
  19 mei, 2016 - 16:01

  Gewoon een terechte straf, alleen jammer dat de knvb het zo weet te organiseren dat werkelijk iedere club (terecht) wat te klagen heeft.

  Overigens belachelijk hoe 2 partijen, twente en de knvb, een voetballand zo op zijn kop kunnen zetten. Reden genoeg om Twente helemaal onderaan de ladder opnieuw te laten beginnen en het knvb bestuur te vervangen. Allebei bewezen niets goeds te kunnen doen.

  0

  0
 • rinie
  19 mei, 2016 - 16:02

  de oplossing is simpel, cambuur rechtstreeks laten degraderen, terecht, die was laatst en twente sowieso opdoeken, dan kunnen Willem II en de Graafschap in de eredivisie blijven en Go Ahead en Nac als de bereikers van de finale ook promoveren.

  Maar ja, de KNVB heeft alleen maar belang bij de eredivsie en lak aan de rest.

  0

  0
 • Henktank
  19 mei, 2016 - 16:07

  De grote vraag blijft is er perspectief om een offensief te beginnen…

  0

  0
 • De Rechter
  19 mei, 2016 - 16:11

  Heel simpel: Twente zou volgens de regels gewoon amateurclub worden, maar de KNVB verdient meer geld als Twente gewoon BVO mag blijven. Dus nemen ze hun licentie niet af. Kan hun het wat schelen als de “kleintjes” in de Juup er op benadeeld worden, zij gaan met de centen naar huis.

  0

  0
 • De Rechter
  19 mei, 2016 - 16:12

  Maar lekker boeiend, wij zijn NAC en WIJ GAAN NIET OPZIJ! Zeker niet tegen de stillems.

  Sorry voor de dubbele post.

  0

  0
 • nacman
  19 mei, 2016 - 16:20

  en wat voor waarde heeft dat oordeel van de jup clubs bij de KNVB helemaal niks.
  die doen toch haar eigen zin
  bertje oostveen onze dictator heeft het nederlans voetbal inclusief het nederlands kapot gemaakt.
  forza NAC 3 -0 vanavond

  0

  0
 • Bredafun
  19 mei, 2016 - 16:26

  Gewoon winnen deze 2 wedstrijden, dan hoeven we ons geen zorgen meer te maken wat er het nieuwe seizoen in die Juup gebeurd.
  HUP NAC!!!!

  0

  0
 • Ennapjseejer
  19 mei, 2016 - 16:29

  En nu niks meer hierover. Voetballen, strijden, schreeuwen en vechten. Als Marinus maar niet behoudend start. Gewoon eropkllappen zoals maandag vanfa de aftrap, op het veld en tribune

  0

  0
 • chrisje
  19 mei, 2016 - 16:34

  Ter compensatie 3 ploegen degraderen uit de eredivisie volgend seizoen en 3 ploegen promoveren naar de eredivisie volgend seizoen, eerlijk is eerlijk

  0

  0
 • Uit je Naaht
  19 mei, 2016 - 16:41

  In het verlengde van Willemf5, mmm, De Rechter, Bredafun en Ennapjseejer: nu de focus op voetbal. Ik hoor natuurlijk niet bij de BSR-redactie maar ik zou zeggen: maak een nieuwsbericht aan waar het alleen maar over voetbal gaat en we elkaar kunnen opjutten om er vanavond een crazy gekkenhuis van te maken.

  Voor de jarenlange held Ten Rouwelaar, voor de enige goede spits in jaren Ars, voor de beul met de no-nonsense NOAD-mentaliteit van der Weg, voor het kind uit de jeugd #MetMatsSeuntjens. Voor onszelf. Voor NAC.

  Cultfiguur, grapjas of weirdo… Big Brother Ruud zei al: “laat je niet gek maken!” Laten we ons nu toch gek maken door die kut-KNVB? Nee, want we willen helemaal niet opzij. Focus op ónze wedstrijd. Hup NAC!

  0

  0
 • Voske
  19 mei, 2016 - 16:45

  Zo. Op naar het stadion. We hebben die kut KNVB niet nodig. Twee keer de kruiken pakken en we hebben het eerlijk verdiend.

  0

  0
 • NAC!!
  19 mei, 2016 - 16:50

  Begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind dit erg voor Twente, enkel zullen clubs als RBC en dergelijke wel achter hun oren krabben. Mijn mening is iedereen over de zelfde kam scheren. Terugzetten naar de amateurs en laat hun maar opnieuw beginnen. Dat moeten andere clubs dan ook. het kan niet zijn dat de( topclubs) beschermd worden van de kleinere clubs..

  Spijtig maar het is nu zo…

  En nu vlammen tegen de kruikenzeikers.

  0

  0
 • Nacir@UitjeNaaht
  19 mei, 2016 - 17:10

  Je bedoelt die Ruud die eerst een nummer maakt met Guido weijers dat we Europa in gaan en die twee jaar later in een klassiek tricolores shirt bij Willem II loopt te juichen. Net iets te weird voor mij haha ;)

  Maar ben het helemaal met je eens. Vol gas op zo!

  0

  0
 • Dutchbird
  19 mei, 2016 - 17:11

  Verschrikkelijk voor zo’n volksclub en die hondstrouwe supporters. Maar die hesen Munsterman op het schild toen Twente kampioen werd terwijl dat qua inkomsten onmogelijk was. Nu vooral boos zijn op Munsterman en van der Laan en iedereen die erbij stond en er naar keek.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  19 mei, 2016 - 17:16

  @Nacir: serieus? Helemaal gemist. Maar fuck it, ik volg die gast nooit maar zijn citaatje kwam me nogal goed uit. Whatever. NAC!

  0

  0