Go to Top

Kazanci naar Turkije

Kazanci naar Turkije

Oguzhan Kazenci, de linksback uit eigen jeugd die 4 minuten in het eerste elftal van NAC speelde, kreeg afgelopen seizoen te horen dat hij weg mocht. De jonge speler gaat in Istanbul spelen voor Büyükçekmece Tepecikspor, hier zal hij minimaal twee jaar blijven.

Omdat het een speler uit eigen jeugdopleiding is zou NAC een opleidingsvergoeding van 200.000 euro kunnen incasseren. Maar omdat de club Kazenci geen aanbieding heeft gedaan en hem een carrière in het voetbal gunt is besloten hiervan te zien.

Na Kazenci is, op Dustley Mulder en Donny Gorter na, iedere speler die bij NAC vertrok afgelopen seizoen aan de slag bij een nieuwe club.

Bron: B-Side Rats, BN deStem

15 Reacties op "Kazanci naar Turkije"

 • S.HB.NAC
  6 september, 2016 - 12:36

  Zwaai maar naar die ‘kleine’ som van 200.000 euro’tjes.

  0

  0
 • Sander P
  6 september, 2016 - 12:37

  Vond hem aardig spelen in de voorbereiding van afgelopen seizoen. Hij had het denk ik niet slechter gedaan als Gorter, als hij de kans had gekregen.

  Ik hoop voor hem dat deze transfer naar Turkije net zo goed uitpakt als dat het voor Demir deed.

  0

  0
 • Nicky
  6 september, 2016 - 12:47

  Die jongen een kans gunnen is belangrijker dan die 2 ton.. Karma + voor NAC…

  Had die 200.000 betaald moeten worden had deze jongen nooit een kans gekregen.

  0

  0
 • Dutchbird
  6 september, 2016 - 12:51

  Ik gun Dustley Mulder en Donny Gorter ook een mooie nieuwe club.

  0

  0
 • Ricardesh
  6 september, 2016 - 13:21

  Wat mij opvalt is dat NAC altijd zo “lief” doet. Financieel hebben we al niks elk euro is dus meegenomen. Dus pak waar je recht op hebt!

  0

  0
 • Jurgen
  6 september, 2016 - 13:41

  Belachelijk
  Supporters maar doneren en help NAC.

  En NAC gooit 2 ton weg

  Wat een onzin……2 ton op spelers begroting hebben we niet nodig

  0

  0
 • Da Pope
  6 september, 2016 - 13:53

  @Jurgen

  Het ontbreekt je aan realiteitszin. Er is geen enkele buitenlandse club, die 2 ton had betaald voor Kazanci. Het alternatief was geweest dat hij binnen Nederland maar een club in de Topklasse of een Jupiler League-club was gegaan. Niet best voor zijn carrière en ook dan had NAC geen geld gekregen, want hij heeft geen nieuwe aanbieding gekregen van NAC.

  Als hij het nu goed doet in Turkije en vervolgens een transfer maakt, krijgt NAC wel centjes. Club blij, speler blij. Dit is gewoon de beste oplossing.

  0

  0
 • PrideoftheSouth
  6 september, 2016 - 13:57

  Volledig eens met Da Pope. Het is ofwel afzien van die 2 ton en hopen dat die jongen zich elders ontwikkelt (om dan alsnog een vergoeding op te strijken), ofwel hem beklemmen in zijn ontwikkeling (en evengoed nog niks vangen).
  Schrijnend wel hoe mensen hier denken een oordeel te moeten hebben zonder zich te bedenken wat de volledige toedracht achter een beslissing is geweest. Ieder, maar dan ook ieder bericht gebruiken om NAC in een kwaad daglicht te zetten. Dan ben je een echte azijnzeiker.

  0

  0
 • die ne gast
  6 september, 2016 - 15:00

  Klopt dat bedrag van 200.000 euro wel?

  Als NAC hem geen aanbieding heeft gedaan, dan mogen we toch niet de volle mep vragen?
  Als we hem een aanbieding hadden gedaan en Kazanci had die naast zich neergelegd, dan was 200.000 euro opleidingsvergoeding nog te begrijpen, maar als je hem geen aanbieding doet, dan mag je volgens mij ook niet de volle mep vragen en lijkt 20.000 euro mij reëler?

  Hoop wel dat Kazanci het goed gaat doen en dat de NAC-burelen hem elk jaar even googlen om te kijken of hij een transfer gemaakt heeft, waardoor we alsnog wat kunnen cashen.
  Dus Oguzhan: heel veel succes!

  0

  0
 • Jelle junior
  6 september, 2016 - 19:51

  Leuk voor die jongen, maar kut voor NAC van die 2ton

  0

  0
 • scheppioni
  6 september, 2016 - 20:54

  Ik blijf het toch jammer vinden, draaide toch meerdere voorbereidingen aardig mee wat ik begreep en we hebben wel mindere linksbacks gehad de laatste jaren in mijn ogen !!

  0

  0
 • ome cor
  6 september, 2016 - 22:13

  Aardig dat de club zo’n speler een kans elders gunt en afziet van de opleidingsvergoeding.
  Nu is het maar de vraag of dat geld überhaupt overgemaakt zou worden. Ik kan me nog een transfer van ene Amoah herinneren…..

  Maar ook de kritiek is terecht. Als NAC nou een club was waar de tonnen en miljoenen maandelijks in en uit gingen dan zou je zeggen dat ze best een keer 2 ton kunnen laten liggen.
  Maar een club die niet zo heel lang geleden mede door supportersacties gered moest worden laat zo stiekem wel heel veel centjes liggen. Alsof ze geld zat hebben.

  Niks ten nadele van Kazanci, maar NAC zou wat meer harde zakelijkheid mogen hebben ipv altijd maar door iedereen aardig gevonden willen worden (en ondertussen door iedereen uitgelachen te worden)

  0

  0
 • Barry
  7 september, 2016 - 07:17

  Dus de Stem impliceert dat je een speler die niet goed genoeg is toch maar een contract moet aanbieden zodat je er geld mee kan verdienen als er een buitenlandse club geïnteresseerd is. Wat een onzin, die 2 ton is helemaal niet aan de orde.

  0

  0
 • Wanny
  7 september, 2016 - 09:21

  Een Turkse tweedeklasser gaat ff 2 ton aftikken voor een mislukte jeugdspeler van een eerste divisionist. Dream on.

  0

  0
 • Badeend
  7 september, 2016 - 11:13

  Dus óf NAC ziet af van die 2 ton, óf NAC had Kazanci een (waarschijnlijk marktconform) aanbod moeten doen om kans te maken op die opleidingsvergoeding. In dat geval had NAC dus een aanbod gedaan aan een speler waar ze niet in geloven, in de hoop dat een andere buitenlandse club wél in hem gelooft, dat 2 ton waard vindt, die 2 ton ook daadwerkelijk gaat betalen. En als dat laatste allemaal niet gebeurt, tekent Kazanci gewoon bij NAC waardoor je vast zit aan een speler die je eigenlijk niet wil.

  Nee, PRIMA gehandeld door NAC. Als je hierover gaat zeiken, snap je er niet veel van.

  0

  0