Go to Top

Klavan is niet te betalen

Klavan is niet te betalen

De reden dat Ragnar Klavan niet naar Breda komt is geldgebrek. Hetzelfde geldt voor Kruiswijk, die inmiddels bij Heerenveen heeft getekend. Dat vertelde Robert Maaskant gisteren. “De jongens die we al gescout hadden en waar we gesprekken mee hebben gevoerd, zijn door de financiële situatie ineens niet meer haalbaar. Arnold Kruiswijk is nu naar Heerenveen gegaan en Ragnar Klavan is ook niet meer te betalen.”

Dat zou dan dus inhouden dat er geen nieuwe spelers meer bij kunnen komen? “Er is gelukkig geen probleem aan de inkomstenkant van de club. Wat dat betreft is de club niet in gevaar.” Maar… een gokje wagen op de spelersmarkt dan dus? “Nee, juist helemaal niet. Je moet geen spelers halen met geld dat je niet hebt. Wel moeten w eproberen om spelers beter te maken, zodat hun marktwaarde groter wordt”.

Toch wordt Maaskant, als trainer, niet altijd even blij met de huidige opstelling van het bestuur. Die voeren steeds aan dat de situatie bij veel andere clubs nog erger is. “Dat weet ik. Maar als ik zie dat Vitesse ondanks de financiële problemen nog altijd spelers voor onze neus kan weg halen, die wij niet kunnen betalen, vraag ik me af over welke periode zij hun schulden kunnen uitsmeren”.

Bron: B-side Rats, Stem

11 Reacties op "Klavan is niet te betalen"

 • Fransje
  29 juni, 2010 - 12:46

  @ Robert -> In Arnhem gaat men gewoon slimmer op mbt de mazen in de voetbalwetgeving.

  0

  0
 • blubke
  29 juni, 2010 - 12:50

  Ben het met maaskant eens, waarom andere clubs wel en wij niet. Heb hard hoofd in voor dit seizoen, als je nu al ziet dat er geblesserde komen! Zou toch geld moeten zijn nu er een aantal weg zijn? Dan dit jaar maar mensen huren en volgend jaar met geld van verkoop spelers maar nieuwe halen zou ik zeggen. Succes mannen

  0

  0
 • wolfmanjack
  29 juni, 2010 - 13:03

  zonder versterking gaan we het heel erg zwaar krijgen en dat alles door wanbeleid van NAC-bestuur.

  0

  0
 • Sander P
  29 juni, 2010 - 13:03

  Denk dat er in Gelderland gewoon wat meer financieel krachtige supporters zijn, die bereid zijn uit eigenzak mee te betalen aan spelers. Zie nec en idd vitesse

  0

  0
 • BreDaN
  29 juni, 2010 - 13:28

  Ik zal eerlijk zijn: ik zal nooit eigen geld in NAC steken. Ik betaal m'n SCC, ik betaal mezelf arm aan bier elke thuiswedstrijd, daarmee doe ik mijn bijdrage al. Als er geen problemen aan de inkomstenkant zijn, kan er dan helemaal niets uitgegeven worden? Hoe zit het met de claim tegen de gemeente, de verhoogde SCC prijs, de deal met de mega Jumbo, etc? Er zou volgens mij ergens 10 a 11 miljoen bij NAC komen, dat is toch niet allemaal op? Of was dat een broodje aap verhaal? Of snap ik er gewoon geen flikker van (retoriek)?

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  29 juni, 2010 - 13:51

  Gelukkig heeft NAC geen deal gemaakt met AZ toen zij Stewart kwamen ophalen. :S

  Bij AZ is de selectie veel te groot voor 2 elftallen, dus zullen er nog spelers moeten afvallen. Dat zal natuurlijk pas zo laat mogelijk gebeuren in de hoop dat er nog iemand met een zak geld naar Alkmaar komt, maar als er daar niemand vertrekt dan is hun salarispost veel te groot.

  Kortom…. wie weet wat er eventueel in een later stadium nog mogelijk is…

  0

  0
 • Graham Arnold
  29 juni, 2010 - 14:08

  Hou mijn hart vast als N.A.C. wat spelers gaat verkopen. Ik denk dat Amoah, Leonardo, Gorter, Kwakman, Schildertoch aantrekkelijk zijn voor andere clubs. Zeker nu ze weten dat N.A.C. in financiele problemen zit.
  Ik denk namelijk dat ze voor lage bedragen verkocht gaan worden en dat hun vervangers ( als die al komen ) een stuk minder zullen zijn.

  Weet niet van wie de opmerking : " Er is gelukkig geen probleem aan de inkomstenkant van de club " , komt , maar die slaat nergens op.
  We geven meer uit dan dat we ontvangen. Dan moet je dus 2 dingen doen :
  – minder uitgaven : daar zijn ze druk mee bezig
  – meer inkomsten genereren : dat lukt minder, dus die opmerking is gelul

  Het hele verhaal van een half jaar geleden ( stadionuitbreiding, schulden omlaag, omzet omhoog, doorgroeien naar een vaste subtopper enz. ) lijkt inderdaad steeds meer op een luchtkasteel.
  Zit met smacht te wachten op goed nieuws, want tot nu toe heb ik de laatste maanden alleen maar slecht nieuws gehoord.

  0

  0
 • Johan
  29 juni, 2010 - 14:15

  En dat zal niet veel beter worden Graham. NAC kiest ervoor een minder seizoen te draaien en zo snel mogelijk weer uit de schulden te zijn. Doelstelling is in ieder geval niet in de gevarenzone te komen. De schulden af te betalen en volgend weer beginnen op het opbouwen. HUP NAC.

  0

  0
 • R.
  29 juni, 2010 - 17:06

  Dan mag Maaskant mij eens uitleggen welke spelers door Vitesse voor de neus van Nac weg worden gehaald. Op dit moment vertrekken er alleen maar dure spelers uit Arnhem waardoor er ruimte komt in het spelersbudget. De enige aanwinst tot nog toe is die Italiaan van vandaag en het lijkt me sterk dat NAC daar achteraan zat gezien het feit dat Vitesse hem via een oud-speler die niks met NAC heeft/heeft gehad aangeboden kreeg…

  0

  0
 • papaedje
  30 juni, 2010 - 07:10

  Maaskant kijk nooit naar een ander als van Gaal van een brug afspringt spring jij dan ook ?

  0

  0
 • André Kooij
  30 juni, 2010 - 13:24

  Inderdaad R., in Arnhem zijn Verhaegh, Jong a Pin, Claudemir, Greene, Hofs en Kaya vertrokken. Stefanovic zo goed als, waarschijnlijk volgen Kolk en Velthuizen. Zelfs Gravenbeek bleek financieel niet te houden, die kon Willem II wel betalen. Voor al deze spelers is Caldirola voor 1 seizoen gehuurd, via oud-speler Marco de Marchi.

  0

  0