Go to Top

Kleine contracten voor 4 spelers

Kleine contracten voor 4 spelers

Hans Smulders meldt  via Twitter dat een aantal aanstormende talenten begint met een prestatie contract. Dat zijn geen zwaar betaalde contracten die wel wederzijdse  verplichtingen scheppen.

Vincent Vermeer is 1 van de jongens die past in dat zogenaamde plan talentontwikkeling / waarde-opbouw. Het gaat om Starterscontracten met prestatiebonus. Naast Vermeer hebben ook Sven v.d. Maaten, Grad Damen (die blijkbaar getekend heeft) en Olivier Rommens een dergelijke constructie ondertekend.

Dit beeld past duidelijk in het nieuwe salarisstelsel van NAC. Goed bezig dus.

Bron: B-side Rats, @Smullie64

48 Reacties op "Kleine contracten voor 4 spelers"

 • HenriJ84
  26 juni, 2016 - 11:26

  Vd Maaten heeft dan ook blijkbaar getekend, BSR.

  0

  0
 • J
  26 juni, 2016 - 11:26

  Iemand enig idee wanneer het nieuwe shirt gepresenteerd zal worden?

  0

  0
 • Rubenac
  26 juni, 2016 - 11:27

  Klinkt goed allemaal.
  Er is iig een plan en deze lijkt ook uitgevoerd te worden.
  Positief zijn is lastig, eerst
  Zien dan geloven.
  Maar het lijkt er iig wel op dat de basis aardig gelegd is,dan wel word

  0

  0
 • S.HB.NAC
  26 juni, 2016 - 11:29

  Dit geeft de burger moed. Ben ook blij dat die Rommens zo’n contract getekend heeft. Ben benieuwd wat zo’n contract dan echt inhoud maar dit geeft wel aan dat er verstand is en vooral voetbaltechnisch verstand. Geeft ook aan dat niet alle spelers voor de basis gehaald worden en dat er dus nog een hoop (goede) spelers bij gaan komen.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  26 juni, 2016 - 11:37

  Leuke truc om 11 spelers morgen op de training te krijgen om deze 4 een kindercontractje te geven. Maar dit zijn natuurlijk geen basisspelers , maar spelers voor Jong NAC.

  0

  0
 • maarten
  26 juni, 2016 - 12:03

  Tja, wat moet je er van vinden? Smulders verpakt het leuker dan het is ben ik bang, maar ik laat me graag verassen. Vinnie Vermeer bijvoorbeeld, is dat nu de speler die een meerwaarde gaat worden voor NAC? Op papier lijkt dat NAC uitstekend bezig is, maar ik twijfel ernstig of het inderdaad goed uitpakt.

  0

  0
 • bundy geeren noord
  26 juni, 2016 - 12:05

  Ik zie weer licht aan het einde van de tunnel.
  Hup NAC.

  0

  0
 • Vaque Geej
  26 juni, 2016 - 12:06

  Gewoon top! Wat een heerlijk nieuws om te lezen met een bak koffie en een goed ontbijt. Smulders krijgt alle lof van mij… ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

  0

  0
 • Oosterhout3
  26 juni, 2016 - 12:08

  Ouwe spionkop, ooit gehoord van verjonging?
  Ajax heeft al jaren dit soort contracten lopen….

  worden ze basisspelers? Contract aanpassen,
  Worden ze een van de beste eruit, weer verbeterd contract etc!

  Dit hoort allemaal bij de stappen om nac naar een hoger plan te krijgen!

  We zeiken al jaren hierzo op de site dat er een beloningsstructuur moet komen… nu komt die er… zijn er sommige bij die weer zeiken!

  Ik denk zelf dat dat er moet komen voor alle spelers!

  Scoren de spitsen? Meer betalen
  Houden keeper en verdedigers de 0? Meer betalen etc!!

  0

  0
 • Gman
  26 juni, 2016 - 12:16

  Erg top om te zien dat er écht beleid gevoerd wordt met zicht op de toekomst en de lange termijn. Geen schrikbeleid en snel weer te dure spelers halen die na een half jaar of jaar weer de deur uit wandelen.

  Alle supporters die nu gelijk verwachten dat we dit jaar extreem gaan knallen in de jupiler league, denken nog steeds teveel aan de tijd dat we spelers als Diba, zwaanswijk, penders, petö en scheuder hadden. Dat is verleden tijd, en voor een groot deel heeft ook die tijd er voor gezorgd dat we nu in de JL spelen!
  Vergeleken met vorig seizoen komen er nu spelers die supergemotiveerd zijn en NAC zien om zichzelf te ontwikkelen. Díe spelers moet je hebben, niet de gearriveerde mannen die er al denken te zijn geweest en eigenlijk niks extra’s blijken te brengen.

  Het belangrijkste is dat NAC gezond is, blijft en uiteraard het liefste op het hoogste niveau gaat presteren. Maar als dat dit seizoen nog niet lukt, dan hebben we wel een spelersgroep met contracten die nog even doorlopen, hoeven we niet ieder jaar weer +10 nieuwe spelers te halen en is er nog sprake van een marktwaarde van spelers!

  Gewoon hulde voor het huidige beleid!!

  0

  0
 • H.V.M.
  26 juni, 2016 - 12:17

  Klinkt allemaal aardig en leuk hoor en het is tevens verstandig dat men goed op de weinige centjes let, maar feit is wel dat we dit seizoen toch heel serieus voor promotie mee moeten doen.
  Sterker, we móeten komend seizoen toch echt promoveren.
  Lukt dat niet, dan worden de (financiële) problemen groter en groter en dreigt er een heus rampscenario!
  NAC heeft helaas géén tijd om de komende járen met leuke, jonge talentjes rond te huppelen in de Juup divisie.
  Vooralsnog blijf ik in Smulders het nodige vertrouwen houden dat er spelers bij gaan komen die wel voor de broodnodige promotie gaan zorgen.
  Richting de winterstop weten we al heel wat meer!!!

  0

  0
 • Jf
  26 juni, 2016 - 12:30

  Echt he wat is er gebeurd met het supportersgilde van NAC. Onder iedere topic staat negatief gezwam een ander woord heb ik er niet voor. NAC toont eindelijk visie. Iets waar ik als oudere garde supporter weer moed door krijg.
  Jaren roepen we om eigen jeugd en verjonging maar liet het technisch kader zich van hun minst creatieve kant zien door tweede rangs eredivisie spelers te contracteren zonder smaak. Ik denk dan aan het rijtje Swerts, Verbeek enz.
  We hebben ook een periode gehad met allemaal buitenlandse spelers, zoals Boateng,Sewankambo enz.
  Eindelijk een td die snapt dat er in Nederland en België voldoende loopt met potentie. Dit is voor het teambelang ook alleen maar beter.

  Deze spelers zijn allemaal voor de breedte en als er 1 parel tussen zit is het mooi meegenomen. We allemaal kuitenbijters.

  En toch zijn er dan van die huilende zeurende supporters die alles belachelijk maken. Er waren tijden in de eerste divisie die ik geweldig vond ondanks de eerste divisie maar bijna ieder weekend strijd en passie. Daarom ben ik NAC supporter geworden in de tijd van de eerste divisie. Dat maalt NAC en als je dat niet snapt ben je een succes supporter en daar kan je niet op bouwen.

  0

  0
 • Jf
  26 juni, 2016 - 12:31

  Maalt NAC is maakt NAC

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  26 juni, 2016 - 12:35

  Niet alleen kleine contracten maar ook allemaal kleine spelers. We krijgen een smurfenelftal zonder body. We gaan Kenny zwaar missen.

  0

  0
 • Brutes
  26 juni, 2016 - 12:38

  Waar we jaren lang spelers overal vandaan haalde en wurgen contracten lieten tekenen staan we er nu tegenovergesteld over
  We wilden en moesten afgelopen seizoen promoveren en dat is niet gelukt
  We haalde spelers met naam en dat koste veel geld met als gevolg contracten dat iedereen gratis de deur uit kon

  We weten nu wat de gevolgen zijn

  Nu heb ik sterk de indruk dat we eindelijk eens gaan bouwen aan een winst gevende bv met jonge spelers die geld kunnen gaan opleveren
  Daar zit wel 1 grote MAAR aan we zullen niet voor het kampioenschap spelen dit jaar wat ze in 010 dan zouden zeggen (al jaren ) een overbruggings jaar
  Dus aankomende jaren (wat ik niet hoop) word het voor ons de juup comp

  0

  0
 • Rudimental
  26 juni, 2016 - 12:42

  @ H.V.M.: kun je je reactie eens feitelijk onderbouwen? Ik ben benieuwd naar de groter wordende financiële problemen en tevens het rampscenario.

  Overigens sluit ik me verder volledig aan bij Jf.

  0

  0
 • Gek
  26 juni, 2016 - 12:50

  BSR, kunnen jullie aan een optie werken waarbij ik al die negativiteit weg kan filteren? Ben altijd benieuwd naar meningen van anderen en las de reacties altijd graag. Maar die niet onderbouwde, ondoordachte random negativiteit begint me echt aardig te frustreren hier.

  De mensen die nu klagen dat deze jongens kleine contracten krijgen zijn zeer waarschijnlijk ook degene die ten tijde van het gratis vertrek van Bayram van de daken riepen dat er nooit iets aan spelers verdient werd. Wees blij dat er eindelijk echt een beleid gevoerd wordt. Afgelopen jaar is het perfecte voorbeeld dat ‘grote’ namen niet een reden voor succes hoeven te zijn. Het voetbal was ongeïnspireerd. Wat is er dan beter dan jonge spelers te halen die willen knokken voor een plaats in de basis. Deze jongens weten dat ze niet hoeven te rekenen op een basisplaats en zullen de sfeer niet op een verkeerde manier beïnvloeden.

  Ik ben ontzettend blij met het beleid dat nu gevoerd wordt. Ga zo door NAC.

  0

  0
 • ome cor
  26 juni, 2016 - 12:52

  Ouwe Spionkop = Hans Deelen = Scouting Nederland = Harry BD = van Rumschoten = von Flieger etc. etc.

  0

  0
 • Karel
  26 juni, 2016 - 13:04

  De manier van werken van Smulders is niet meer dan logisch. Onbegrijpelijk dat dat nu pas gebeurt. Dat mag de clubleiding zichzelf aanrekenen.

  De kracht van de selectie wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van technische staf!!! Wat is het vermogen om van de selectie een sterk NOAD-team te maken?

  Ik ben benieuwd. Ik laat me graag verrassen. Mijn inschatting: Het kan dooien of vriezen.

  0

  0
 • Breda
  26 juni, 2016 - 13:31

  Er zitten gewoon een paar gasten bij die alles afzeiken tot hun vriendje JWvD de macht kan overnemen.

  Ain’t gonna happen!

  0

  0
 • HenriJ84
  26 juni, 2016 - 13:54

  De kritiek op lengte is wel tamelijk lachwekkend. Gemiddelde lengte middenveld is nu 176,5cm. Niet supergroot maar net of we in de Jupiler League of überhaupt Nederland zulke enorme sterke middenvelders hebben rondlopen? Matic en Suk waren 1,84 en 1,85 maar daarmee werden ook geen kampioen. Of wonnen we de nacompetitie. In Nederland is voetbal meer tactisch en technisch dan fysiek, in de Jupiler League net zo goed want 70% van de ploegen wil daar zelf ook voetballen. Clasie werd bij Feyenoord de beste verdedigende middenvelder van de eredivisie. Klein? Ja. Fel? Ja. Inzicht en techniek? Ja. Er leiden meerdere wegen naar Rome. Zullen we anders kijken naar Xavi, Iniesta en Messi? Allen niet boven de 1,72cm! Modric en Isco? Komen niet boven ons gemiddelde uit. Zullen we ze eerst beoordelen op voetbalkwaliteiten voordat we naar lengte gaan kijken? Het is hier geen fysieke Championship of Premier League.

  0

  0
 • Brutes
  26 juni, 2016 - 14:11

  Juist Jf,gek,karel

  0

  0
 • badeend
  26 juni, 2016 - 14:36

  Goed nieuws. Er wordt serieus nagedacht bij NAC, wat een verademing!

  Voor bsr zou het interessant/leuk zijn als je bij je eigen reactie aan kunt geven of je positief of negatief tegenover het bericht staat. Geeft ook direct een idee van het algemene gevoel. 68% rood, 32% groen bijvoorbeeld. Geen idee of dit technisch mogelijk is en of bsr het zou willen, maar als het mij al die onzinnige negatieviteit zou schelen, zou ik er erg blij mee zijn.

  0

  0
 • Mafkees
  26 juni, 2016 - 14:53

  Badeend. er is een mogelijkheid een bericht te liken helemaalbovenin. Wordt alleen nooit gebrukkt. Wezouden dat kunnen uitbreiden met de mogelijkheid een bericht te disliken. Zonder onderbouwing kan dat echter een vertekend beeld geven. Dat zien we ook hier bij de reacties.
  Soms wordt een duimpje omlaag gegeven omdat iemand een comment belachelijk vindt, soms omdat iemand de omschreven situatie niet leuk vindt, soms omdat men een persoon niet leuk vindt (dat is dan tevens de meest kinderachtige manier van gebruik), etc.

  0

  0
 • Belga
  26 juni, 2016 - 15:00

  Ik kan Hans Smulders even niet serieus nemen. Mommens en Vermeer voor het A-team???? Mommens was vorig jaar te licht voor jong-PSV ( vaak niet in de basis ) en Vermeer werd door Hans bij FCEindhoven zelf afgetest om dat hij het niveau niet aankon ( vertrok naar o.a. NAC).
  Het belofte-team krijgt door deze “aankopen “in de breedte” meer mogelijkheden. Ik ben benieuwd……

  0

  0
 • NAC de Parel
  26 juni, 2016 - 15:18

  @bsr
  Tweede alinea begint met Vincent Vermeer i.p.v. Vinnie Vermeer

  Ontopic:
  Prima mogelijkheid. Zullen niet allemaal beginnen met een basisplaats (misschien zelfs geen een), maar het zijn jongens die zich komend jaar moeten ontwikkelen en zichzelf de basis in moeten knokken. Benieuwd hoe ze zich ontwikkelen!

  0

  0
 • maarten
  26 juni, 2016 - 15:27

  Rommens heeft een lichaam van een klein jongetje. Fysiek abnormaal pover. Vinnie Vermeer idem dito. Als we dan toch een talentvolle verdediger willen halen dan Jordy de Wijs van Jong PSV. 21 jaar, 1.89 lang en bijhoorlijk potig. Doorloopt elk niveau van Oranje. Kunnen we die niet huren van PSV?

  0

  0
 • Daan
  26 juni, 2016 - 15:48

  @Maarten: Oh ja, Xavi, Iniesta, Nigel de Jong, Snijder en onze Tim Gillissen zijn/waren ook grote beulen. Haha, hou toch op man. De beste spelers van de wereld zijn tussen de 1.70 en 1.80cm. We hebben lentge nodig in de goal en voor de goal zowel aanvallend en verdedigend. De rest beoordelen op wat ze kunnen.

  0

  0
 • Breda-mike
  26 juni, 2016 - 15:52

  Ouwe spionkop post je die posts in de hoop op reacties of ben je echt zon zure appel?

  0

  0
 • maarten
  26 juni, 2016 - 15:54

  @Daan,

  Vermeer en Rommens in 1 adem met Xavi en Iniesta. Tja, hoe duidelijk.

  0

  0
 • Halve Liter
  26 juni, 2016 - 16:04

  Op de website van NAC is nu ook gemeld dat Damen en Vd Maaten beide een contract hebben getekend voor 2 jaar, waarbij Vd Maaten nog een optie voor een extra jaar heeft.

  0

  0
 • knurft
  26 juni, 2016 - 16:44

  Het nieuwe thuis shirt

  Wat zou het mooi zijn

  Wit shirt met horizontaal een zwarte -gele- en wederom zwarte streep

  Zoals vroeger…..toen echt bijna alles beter was !!

  0

  0
 • Rubenac
  26 juni, 2016 - 16:48

  En het uitshirt eens een trendy model
  Net iets als
  Umbro toen oid

  0

  0
 • Balletje
  26 juni, 2016 - 16:50

  Een team wat klein en wendbaar is, snel en flexibel. Een team met een drive om SAMEN te spelen. Geen “Sterren” alleen maar jongens die een doel voor ogen hebben.

  Eindelijk heeft NAC visie, en met het huidige budget…….ben er blij mee.

  En voor de azijnfanaten……..see you at the end of the year!

  0

  0
 • jvt
  26 juni, 2016 - 16:55

  Het klopt dat er een paar spelers niet voor de hoogte (zijn 1,72m of kleiner) maar voor de breedte zijn gehaald. Het is zoals Gijp zegt, je moet stoere grote kerels hebben op een enkeling na. Maar wij halen kleinduimpjes. Daar krijg je als tegenstander bij het opkomen op het veld geen angst van. Het is zoals altijd; zwakke leiders stellen zwakke mensen aan.

  Dijkhuizen kan nog wel iets overbrengen aan A-junioren en beloften maar niets aan doorgewinterde spelers bijbrengen. We hebben een ronduit zwakke coach, een ontzettend zwakke AD, een onzichtbaar bestuur, een beginnende keeperstrainer. En dat beste mensen, is verdomde jammer. Onnodig ook maar we selecteren niet. We vullen gaten! Wanneer levert het management nu eindelijk eens een keertje salaris in na hun wanprestatie? Het geld staat bij Nac allang niet meer op het veld en daar betaal je uiteindelijk toch je seizoenkaart voor.

  0

  0
 • Semsi
  26 juni, 2016 - 17:04

  Er staan morgen 19 selectiespelers op het veld. Smulders wil een selectie van 24 spelers. Dat houdt in dat er nog 5 spelers bijkomen (inclusief 4 spelers van City).

  0

  0
 • Tram
  26 juni, 2016 - 17:06

  16.000 man op de tribune en dan niet in staat om een fatsoenlijk elftal neer te zetten dat om promotie mee gaat doen. Dit zijn geen spelers die NAC kampioen gaan maken. Helaas..

  0

  0
 • Halve Liter
  26 juni, 2016 - 17:09

  jvt

  Gefeliciteerd, je wint de prijs voor domste reactie van de dag. Ongelooflijk wat een onzin jij uit kraamt, heel je team moet uit grote stoere kerels bestaan? Zeggen Spanje en FC Barcelona je misschien iets? Uiteraard is dat niet te vergelijken maar op ons eigen niveau in de Jupiler League zie ik liever wat kleinere jongens op het veld die goed kunnen voetballen, dan 11 Joey Suks die nog geen bal over 10 meter kan passen.

  En hoe weet jij dat Dijkhuizen niks over kan brengen aan volwassen spelers, hebben ze jou gebeld om te zeggen dat ze Dijkhuizen niks vinden? Zo zwak is onze coach niet, heeft zich in het verleden bewezen bij Excelsior dat hij capabel is.

  0

  0
 • henk
  26 juni, 2016 - 17:11

  @knurft
  Vroeger waren ze volledig wit. Zwarte broek. Geel zwart gestreepte kousen.

  0

  0
 • Zagge
  26 juni, 2016 - 17:17

  Als ik lees NAC in combinatie met prestatie contracten dan ben ik allang blij!

  0

  0
 • henk
  26 juni, 2016 - 17:17

  @jvt
  Er wordt tegenwoordig juist te vaak op lengte geselecteerd. Dat is makkelijk, objectief en er is geen voetbalkennis nodig om hierop te selecteren. Het moet a priori om voetbaltalent, duelkrachten drive gaan.

  0

  0
 • Zagge
  26 juni, 2016 - 17:19

  @henk en ow ow ow wat zou het mooi zijn als dat weer het tenue zou zijn, tenminste dat is mijn mening

  0

  0
 • buurman
  26 juni, 2016 - 17:26

  Zoals dikwijls ligt de waarheid in het midden. Natuurlijk zijn prestatie contracten voor jeugdige spelers met potentie prima.
  Van de andere kant maken deze spelers ons inderdaad (nog) geen kampioen.
  Ik vind het wel redelijk vermoeiend dat op deze site uiteindelijk altijd een discussie ontstaat tussen zgn. azijnzeikers en positivo’s. Alsof daar niets tussen in zit. Beetje kinderachtig nogal. Ik lees graag een onderbouwde positieve reactie maar ik vind een onderbouwde kritiek net zo belangrijk. Oneliners is voor mij kretologie, het hoort erbij, je hebt er niks aan. Wel af en toe grappige oneliners, kun je in ieder geval mee lachen en dat is weer wel erg belangrijk.

  Ik persoonlijk verwacht geen kampioenschap komend seizoen , maar levert Smulders een prima prestatie als we in de subtop meedoen en de nacompetitie halen. Je zult wel in uiterlijk 2 seizoenen moeten promoveren anders is de financiële averij te groot.

  Of dat gaat lukken ? Ik trek conclusie’s als we de eerste vijf wedstrijden in de competitie achter de rug hebben. Ik ben nog niet overtuigd, alleen al keeper Noppert gaat ons punten kosten vrees ik.
  Geloof er wel heilig in dat wij als supporters een stevige steen bij kunnen dragen om NAC terug in de subtop van de ere te krijgen. Want daar horen we thuis.

  0

  0
 • HenriJ84
  26 juni, 2016 - 17:36

  Een selectie van 24 man moet je niet te serieus nemen. Ik denk dat Meijers, Demon en Glim daar sowieso niet toebehoren. Daarnaast kan je dezelfde vraag stellen bij Vermeer en misschien Rommens. Borahsasar mag nog steeds weg, Pedro en Verbeek kunnen ook nog weg. Er komen sowieso nog een keeper, Rechtsback, 2 Linksbacks, Linksbuiten en en 2 spitsen bij als je de huidige selectie bekijkt, de 4-3-3 en het aantal spelers wat op posities uit de voeten kan. En dat is voor vertrek van een van de eerder genoemde spelers. Dit zullen niet allemaal direct basisspelers zijn maar er gaat nog wel het een en ander gebeuren.

  0

  0
 • RV
  26 juni, 2016 - 18:53

  Het is ook echt heel kort door de bocht om nu te stellen dat Smulders en NAC ineens visie hebben omdat er zogenaamde prestatiecontracten zijn afgesloten. Het is maar net hoe je het beestje een naam geeft. We hebben al jaren dit soort contracten gehad met spelers.

  Voor mijn gevoel redelijke aanwinsten tot nu toe maar zeker nog geen kampioensmakers.

  Ik ga er vanuit dat er in die categorie nog spelers worden aangetrokken. Dat is ook niet zo heel gek, de beste aankopen met ervaring komen voor NAC ook vaak pas als ze afvallen bij andere clubs uit de middenmoot / onderste regionen van de Eredivisie.

  0

  0
 • Hans
  26 juni, 2016 - 18:55

  Leuk voor jong nac lijkt me

  0

  0
 • maikel
  26 juni, 2016 - 20:27

  Het wordt nu wel tijd dat er een echte versterking komt!
  Het is leuk allemaal leuk die hele jonge spelers, maar je moet je ook realiseren dat je dit aankomende seizoen moet promoveren.
  Zo niet dan ga je nog verder terug in begroting en speel je nog jaren in de Jupiler League en als gevolg geen sluitende begroting waardoor je elke jaar steeds weer verlies maakt.
  Ik hoop dat er nog basis spelers komen zoals bijvoorbeeld Stans, of een andere grote naam.
  Ik ben heel benieuwd wat er nog bij komt, laat ons verrassen Hans
  Hup NAC

  0

  0
 • Fraanske
  26 juni, 2016 - 23:04

  Je beperkt met zo’n prestatiecontract natuurlijk heel wat ( financiële ) risico’s…

  Maar zo’n contract is alleen maar ‘ gunstig’ als een speler niet blijkt te functioneren.
  Maar wat als 1 van die spelers wel uitstekend presteert? Dan kunnen grotere clubs zo’n jongen voor een appel en een ei overnemen. Op deze manier ga je nooit profiteren van een jong talent dat zich goed ontwikkeld!

  0

  0