Go to Top

KNVB hekelt geheime boekhoudingen voetbalclubs

KNVB hekelt geheime boekhoudingen voetbalclubs

Naast het eerdere bericht van vandaag dat de KNVB mogelijk punten gaat aftrekken bij financieel chaotische clubs, heeft de KNVB nog meer gal gespuwd.

De KNVB hekelt de verplichte geheimhouding van de financiële situatie waarin een profvoetbalvereniging verkeert. Zo ook bij NAC. “Als club lieg je tegen de supporters, sponsors en de media.” Hatsjee, eindelijk eens een KNVB die het wel begrijpt.

Maandag wordt tijdens de algemene ledenvergadering het rapport van oud-staatssecretaris Willem Vermeend over de financiële misstanden in het Nederlandse betaalde voetbal besproken. In het verslag wordt onder meer aanbevolen meer openheid te geven over de begroting. Ook spreekt Vermeend over een zwarte lijst van bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het wanbeleid van een club. “Tijdens de vergadering zal er een aantal aanbevelingen worden gedaan. Het ligt er maar helemaal aan welke daarvan worden aangenomen. Of de geheimhoudingsplicht wordt opgeheven valt te bezien. Wij willen het licentiereglement in ieder geval aanscherpen”, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Wanneer NAC echt met een miljoenentekort zit, wat de club volgende week bekend maakt, dan ziet het er niet rooskleurig uit, laat de KNVB weten. “In dat geval moet de club een plan van aanpak maken dat de komende drie jaar moet worden uitgevoerd. Een profvoetbalvereniging moet dan uitleg geven aan de licentiecommissie over hoe ze denken de financiële situatie te verbeteren”, zegt een woordvoerder.

Meer openheid over het huishoudboekje is volgens de KNVB een verplichting aan de supporters, de sponsors en de media. “Iedereen heeft recht op de waarheid. Anders lieg je. Daarom zijn er ook aanscherpingen nodig, want we willen de clubs harder straffen”, meent de KNVB-woordvoerder.

Er is eveneens kritiek op het aankoopbeleid van een aantal voetbalverenigingen. In het geval van NAC is er commentaar op het aantrekken van een speler als Leonardo en het verlengen van het contract van Amoah. Te duur volgens sommigen. De KNVB: “Het aantrekken van te dure spelers valt onder het gevoerde wanbeleid van een club en dat moet aan de kaak worden gesteld. Een club die in financieel noodweer zit, moet niet de mogelijkheid hebben te dure spelers te kopen.”

Bron: Bredavandaag.nl

16 Reacties op "KNVB hekelt geheime boekhoudingen voetbalclubs"

 • Stenne
  28 mei, 2010 - 17:24

  Kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal mee eens ben!

  0

  0
 • Ritchie
  28 mei, 2010 - 17:47

  Guttegut, de knvb moet zich ook even laten horen hoor.

  0

  0
 • Mafkees
  28 mei, 2010 - 17:56

  Ik ben eigenlijk stom verbaasd dat ik het met ze eens ben… dat ga ik even heel stiekempjes alleen in een hoekje zitten verwerken.

  0

  0
 • Stp076
  28 mei, 2010 - 17:58

  Tja, je kunt het er mee eens zijn of niet, maar de knvb wil ook alleen maar een gezonde competitie, kan er wel begrip voor opbrengen. En de financiele situatie bij nac, hebben ze mooi aan zichzelf te danken, eerst iedereen wijsmaken dat het er goed uitziet en dat we omhoog gaan in de begroting en uit de schulden komen, blijken we er achteraf nog dieper in te zitten als ervoor… Goed beleid!
  Vind het wel terecht dat de knvb eens een mes in het blok zet en zegt waar het op staat, of dat nu in dit geval ook nac betreft is pech. We zullen er gewoon voor moeten gaan en het nemen zoals het komt! NOAD!!!
  Weg met dat wanbeleid, mocht dit (zoals ik hier ergens had gelezen) aan TM liggen, dan mag tie van mij oprotten!

  0

  0
 • pec
  28 mei, 2010 - 19:07

  nu heeft de knvb gelijk
  ze houden suporters voor de gek
  ze moetengewoon eerlijk zijn endat zijn ze niet
  oprotten dat bestuur vuilezakkevullers

  0

  0
 • hanz
  28 mei, 2010 - 19:12

  De knvb heeft een punt, maar het is wel mosterd na de maaltijd. Vitesse, Roda, WillemII, Feyenoord, Ajax en NEC hebben al zo vaak en veel meer in de problemen gezeten dan NAC. Volgens mij is het nog altijd zo dat NAC een A-status heeft tav financiele gezondheid. Feyenoord is al jaren een C-categorie volgens mij. Het zou te gek zijn als dan op basis van 1 jaar het voor NAC nu opeens wel consequenties zou hebben, terwijl het de afgelopen jaren voor Vitesse en Feyenoord geen consequenties heeft gehad.

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  28 mei, 2010 - 19:29

  Ja, hanz,

  Wij zijn NAC en nu eenmaal geen vriendjes van de k.n.v.b.
  En daarbij komt ook nog dat 'ons bestuur' er, zo als het er nu uit ziet, ook wel een potje van gemaakt heeft.
  Kloote situatie.
  Maar het wordt nu wél eens tijd dat de voetbalwereld eens in de gaten gaat krijgen dat de grens van geld wegsmijten is bereikt!

  0

  0
 • Stijno
  28 mei, 2010 - 19:33

  ik zou het belachelijk vinden als de Knvb zou gaan bepalen welke spelers een club mag aantrekken

  Nee nee, die jongen is te duur voor jullie…zeg dat maar even tegen hem…

  Nee sorry, van papa KNVB mogen we je geen contract geven want we hebben volgens hen niet genoeg zakgeld……

  Oprottuuuuhhh kut Kessler!!!

  0

  0
 • papaedje
  28 mei, 2010 - 20:23

  eindelijk ben ik het een keer eens met de KNVB aanpakken die zooi.
  Eens komt er een eind aan jaren lang wanbeleid door een stelletje pannenkoeken.

  0

  0
 • nacbreda1912.nl
  28 mei, 2010 - 22:49

  @ NM

  Ik zat het net ook te lezen …
  De volgende passage uit het betreffende artikel zegt mij genoeg in ieder geval:

  "We hebben met Mommers afspraken gemaakt dat niet wordt uitgegeven wat er niet is. Zeven jaar heeft hij alle touwtjes aan elkaar geknoopt. Nu heeft hij op eigen houtje spelers als Ferne Snoyl en Leonardo hoge salarissen en tekengelden verstrekt. Ook de verbouwing is fout gelopen, door een slechte voorbereiding. Met Mommers is het wat mij betreft einde oefening."

  0

  0
 • freekie
  28 mei, 2010 - 22:50

  @nm nu zijn ze verplicht om TM aantepakken

  0

  0
 • John
  28 mei, 2010 - 23:06

  @ NM

  Niet alleen Mommers is verantwoordelijk voor mismanagement ook de technische staf (o.a. ES)en financiële toezichthouders binnen NAC.

  Aanpakken dat mismanagement die de toekomst van onze club op het spel hebben gezet !!

  0

  0
 • nacbreda1912.nl
  28 mei, 2010 - 23:34

  Maakt niet uit wie of wat … Of het nu die of die is, maakt niet uit … het totale bestuur (met als eindverantwoordelijke Mommers) is hier debet aan.
  Feit is in ieder geval dat er een SCHULD VAN 3,2 MILJOEN EURO is …

  0

  0
 • Stijno
  29 mei, 2010 - 00:59

  Mvv is de eerste ………..

  voetbalprimeur meldt dat zij 3 punten in mindering krijgen voor volgend seizoen omdat ze de salarissen niet op tijd betaald hebbe

  DAT IS 1……….WIE IS DE VOLGENDE VOOR BONDSFUHRER KESSLER !!!

  0

  0
 • The Cosmic gate
  29 mei, 2010 - 12:31

  En ik HEKEL de KNVB (ook dubbele boekhoudingen daar niet van)

  0

  0