Go to Top

‘KNVB treedt streng op tegen overschrijden licentieregels’

‘KNVB treedt streng op tegen overschrijden licentieregels’

De KNVB zal deze zomer streng optreden tegen clubs die de licentieregels overtreden, zo weet VI. De voetbalbond is het al een tijdje beu dat clubs de regels aan hun laars lappen en liet daarom recent oud-minister Willem Vermeend de bedrijfstak doorlichten. Er komen nieuwe licentieregels, die ondermeer inhouden dat clubs een meerjarenbegroting op moeten gaan stellen.

Deze zomer zullen clubs mogelijk al geconfronteerd worden met de hardere aanpak van de KNVB. De voetbalbond zal mogelijk punten in mindering gaan brengen, waardoor clubs met een negatief puntensaldo aan de competitie beginnen. Ook voor NAC kan deze harde lijn vervelend uitpakken, wanneer de club de financiële problemen niet op tijd onder controle heeft.

Bron: B-Side Rats, VI

31 Reacties op "‘KNVB treedt streng op tegen overschrijden licentieregels’"

 • Fransje
  20 mei, 2010 - 10:11

  Straks een eredivisie zonder Willem 2, NAC en Feyenoord.

  0

  0
 • Da Pope
  20 mei, 2010 - 10:12

  Als NAC alles op tijd op orde heeft, hoeven we in ieder geval niet te vrezen voor degradatie komend seizoen.

  Zonder Willem II, Vitesse, NEC en Feyenoord is een plekje in de play-offs al bijna zeker. Europe here we come :-)

  0

  0
 • Willemf5
  20 mei, 2010 - 10:18

  En terecht. De enige manier om clubs en achterban wakker te schudden…

  0

  0
 • Mafkees
  20 mei, 2010 - 10:29

  Ik sta hier wel achter ja. Alleen komen er dan best wat clubs in de problemen, vermoed ik. En dan kan je je afvragen of je je doel niet voorbij schiet.

  Ik zeg: allemaal back to basic, net als MVV

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  20 mei, 2010 - 10:41

  In het voetbal wat de KNVB mag organiseren heb je te maken met bedrijfsactiviteiten en sportactiviteiten.

  Terrecht dat er wordt opgetreden tegen bedrijfsmatig falen door bestuurders, maar ga clubs (ongeacht welke) niet op sportief vlak pakken.
  Een elftal mag nooit degraderen of net naast een prijs pakken op basis van bestuurlijk falen.

  Daar moeten de 'wijze heren' maar een andere straf voor verzinnen.
  Zo worden nl. niet alleen de goedwillende voetballers gepakt, maar ook het publiek.

  Misschien is de bond uit op een competitie van 10 clubs of zo, om in al hun onkunde alles een beetje beheersbaar te maken.

  0

  0
 • Le Payalo
  20 mei, 2010 - 10:58

  @ Dun Nakkenist

  Wat voor straffen had jij dan in gedachte? De enige manier om voetbalclubs die falen in de bedrijfsvoering aan te pakken is een sportieve straf. Geldboetes lijken me sowieso niet aan de orde want dit vergroot de malaise alleen maar..

  0

  0
 • Galdernees
  20 mei, 2010 - 11:08

  Dit lijkt me voor NAC geen probleem. Zoals nu naar buiten gebracht wordt gaat het om tegenvallende kosten in het afgelopen jaar. De begroting van volgend jaar is dicht, er wordt enkel gesneden om het negatieve vermogen dat dit jaar opnieuw is opgebouwd weg te werken. Volgend jaar zal NAC dus ruim in de zwarte cijfers komen.

  Toch NAC?

  0

  0
 • scouting nederland
  20 mei, 2010 - 11:46

  Beetje laat, KNVB had ook bij NAC veel kritischer moeten zijn. Het saneringsrapport, de basis van de licentie in 2004, had hard moeten worden nagevolgd. Dat is niet gebeurd omdat mensen als Mommers, van Bavel en vdHoeven alles beter denken te weten. Helaas.

  0

  0
 • Hoi
  20 mei, 2010 - 12:05

  @ scouting nederland

  Wauw… ik ben het bijna (met nadruk) met je eens. Praise the lord!

  0

  0
 • Vakkie-G(ek)
  20 mei, 2010 - 12:10

  HOE IS HET MOGELIJK ???????????

  een op een van Omroepbrabant.nl

  Willem II haalt talent Vossebelt
  TILBURG – Niek Vossebelt voetbalt de komende drie seizoenen in Tilburg bij Willem II.
  De middenvelder van 18 is afkomstig van FC Zwolle. Vossebelt maakte het afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Zwolle. Daarin groeide hij direct uit tot een basisspeler. FC Zwolle had Vossebelt graag behouden. De club had hem een aanbieding gedaan om zijn aflopende contract te verlengen. Maar daar ging Vossebelt niet op in.

  0

  0
 • Aspo
  20 mei, 2010 - 12:24

  @ Vakkie-G(ek)

  Wat is er raar aan?

  0

  0
 • papaedje
  20 mei, 2010 - 12:39

  zo als het er nu naar uit ziet kan NAC net zo goed al in aug in de Jupiler competitie beginnen.

  0

  0
 • Junior
  20 mei, 2010 - 13:03

  @ MLBredaa, nee slopingswerk is al begonnen. Was aangegeven dat slopingswerk alvast zou beginnen terwijl ze op de handtekeningen van de politie en brandweer wachten.. tjaa wat kan ik er van zeggen. Bout als we met punten minder zouden beginnen.. Sluit me aan bij dun nakkenist

  0

  0
 • Bredaholic
  20 mei, 2010 - 13:07

  @ junior

  en wat nou als die handtekeningen niet komen. Dan kan er weer beton gestort gaan worden zodat ik mijn tribune op kan. Weer wat extra kosten, wat maakt het uit. Geld zat bij NAC.

  0

  0
 • Rattack
  20 mei, 2010 - 13:27

  @ scouting nederland:

  Daar ik in iedere reactie van je lees dat jij alles goed weet en jezelf beter in schat dan de huidige bestuurders. Als ik je een vrijwillige plaats binnen het bestuur bezorg. Dan ga jij alles aanpakken zoals het hoort?

  Ik geef rustig mijn contactgegevens aan je en regel het voor je! Nu is het jouw beurt jouw woorden waar te maken!

  0

  0
 • Vakkie-G(ek)
  20 mei, 2010 - 13:28

  @Aspo

  Dat een club die zo diep in de shit zit gewoon spelers mag contacteren. Dat is er raar aan !!!

  0

  0
 • Eljé
  20 mei, 2010 - 13:42

  Een echte manager zit full time op meerdere sites onder meerdere namen te zeiken over de prestaties van een ander. En dan nog je uit durven spreken over de communicatie…

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  20 mei, 2010 - 14:02

  @ Eljé
  Precies en vooral dat laatste stukje "…alles beter denken te weten" typeert the schrijver zelf misschien nog veel meer dan de mensen die hij dit toedicht.

  0

  0
 • Eljé
  20 mei, 2010 - 14:19

  On topic (jammer dat in ieder topic de aandacht toch weer uitgaat naar een multinickende backstabber…),
  ben het wel eens met dit 'strenge' beleid van de KNVB. Ik ben alleen heel benieuwd hoe dit uiteindelijk weer toegepast gaat worden, doorgaans is de KNVB wat guller met het punten minderen bij kleine jupiler clubs dan bij financieel ondoorzichtige clubs uit de voormalige top 3.

  Nu is dat punten afpakken sowieso walgelijk. Financieel wanbeleid moet gestraft worden met financiële consequenties, niet met sportieve. Punten in mindering brengen doe je maar als het team zich misdraagt.

  Maar zoals het er nu naar uitziet, gaat elke club komend seizoen op -3 beginnen. Dan maakt het ook niet meer uit :-)

  0

  0
 • Willemf5
  20 mei, 2010 - 14:50

  Loskoppelen van financieel en sportief beleid is onzin. Een voetbalclub is een voetbalclus waar betaald wordt aan spelers. Hierdoor kan je het financiele plaatje niet los zien van het sportieve.

  0

  0
 • ßred@
  20 mei, 2010 - 14:51

  en al die fucking fakkels bij twente en ajax en feyenoord dan? dan kunnen ze beter in de topklasse gaan spelen. met -2569 punten

  0

  0
 • Mafkees
  20 mei, 2010 - 14:57

  @ Eljé

  Het vervelende is dat als er financieel wanbeleid gevoerd is, er zeer waarschijnlijk niks financieels meer te halen valt. Dus moet je in dit geval denk ik de consequenties in de sportieve sfeer gaan zoeken.

  Van de andere kant kan dat indirect dus ook weer leiden tot financiële consequenties. Als je je puntenaftrek niet meer goed maakt kom je op een lagere plaats terecht. Dat kost je sowieso TV inkomsten.

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  20 mei, 2010 - 15:01

  Kom maar op dan KNVB.
  Salarisplafond, net als in America, en we hebben binnen een paar jaar een eerlijkere competitie met veel minder grote namen, maar misschien net zo veel 'spectakel' als nu.
  Dan hoeft zo iemand als bijv. Sulejmani ook niet meer op de bank te gaan zitten verpieteren tegen een onnoemelijk sallaris.

  0

  0
 • Eljé
  20 mei, 2010 - 15:05

  Waarom moet een voetballer die sportief het hoogst haalbare wil halen, gestraft worden omdat een pennenlikker loopt te goochelen met cijfers?

  Mafkees, goed punt. Kale kip… Maar laat ze creatief zijn en maak bij wijze van straf gedurende 12 maanden geen voetballers speelgerechtigd voor een stoute club.
  Dat dreigen met puntenaftrek is gewoon een (zoveelste) uiting van onvermogen.

  0

  0
 • jesse
  20 mei, 2010 - 16:04

  Feyenoord zit ook dik in de min, die worden toch zachter aangepakt als NAC,
  Als het zo door blijft gaan staan dus ; Willem II, Feyenoord, Roda JC, NAC, NEC & Vitesse in de min:S

  Dat word dan degradatievoetbal ben ik bang:4

  0

  0
 • Aspo
  20 mei, 2010 - 16:14

  @ Vakkie G(ek)

  Er gaan 14 spelers weg, dus zullen ze wel een paar nieuwe moeten halen om er straks 11 de wei in te kunnen sturen. Ze halen geen Messi binnen hoor…

  0

  0
 • zus
  20 mei, 2010 - 20:52

  Lekker positief weer van de KNVB.. het de clubs nog moeilijker maken door puntenmindering. Ze kunnen ook meedenken in hoe ze de eredivisie zo gezond mogelijk kunnen houden.. soms denk ik dat ze wel heel graag terug willen naar een competitie met een ploeg of 14…

  0

  0
 • buis
  20 mei, 2010 - 21:53

  is er trouwens al iets bekent over de nieuwe opzet van de competitie aangezien nederland 1 plaats in de euroleagge moet inleveren.

  0

  0