Go to Top

Kortrijk te sterk voor NAC

Kortrijk te sterk voor NAC

KV Kortrijk was vandaag in Roosendaal te sterk voor NAC. Het werd 2-4, maar niet geheel ondat de Kortrijkers daar zelf voor zorgden.

Zo kregen de Belgen 2 dubieuze penalties mee, die beiden benut werden. Neemt niet weg dat de 0-1 al na 2 minuten achter Ten Rouwelaar lag. Was alles dus zijn schuld? Nee, ook niet want de doelman hield er 3 echte kansen ook echt uit in de eerste helft.

Hadden we dus te maken met een pure rode duivel als scheids? Neen, want ook NAC mocht aanleggen vanaf elf meter in de eerste helft. Kevin Brands deed er zijn voordeel mee, waardoor de tussenstand tot 1-4 beperkt bleef. Divine Naah mocht na goed werk van Seuntjens de lat nog raken, maar toen was daar toch echt de fluit voor de thee,  geblazen door de penalty-oefen-scheidsrechter.

Suk mocht nog scoren voor NAC in de tweede helft en er waren nog wst meer kansen, maar het bracht NAC niet bij de 4-4.

Ars werd vanwege een lichte blessure voor de zekerheid niet opgesteld.

Dinsdag om 19.30 uur wacht er nog een Belgische tegenstander. Waasland Beveren neemt het dan op tegen de onzen.

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar
Mulder (61. Verbeek), Pedro, Dingsdag (46. Van der Weg), Gorter (46. Kazinci)
Naah (46. Suk), Damen (46. Stam), Matic
Seuntjens, Brands en Lazic.

Bron: B-side Rats, Stem

111 Reacties op "Kortrijk te sterk voor NAC"

 • Peer11
  9 januari, 2016 - 22:46

  Treurig en weinig hoopgevend voor de toekomst. Al 9 punten achter op een ploeg dat wel als team speelt. Wanneer komt het echte besef dat er een paar stappen extra gezet moeten worden?

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  9 januari, 2016 - 22:47

  Ik zal het even Samenvatten het was weer hetzelfde laken Een pak. 1 ding is zeker kampioen met dit team worden we nooit dat is gewoon een feit. Hopen op een wonder in de play-offs maar ga er maar vanuit dat we volgend jaar gewoon weer in de kut competitie spelen. En ja deze conclusie trek ik na deze wedstrijd. Het verandert gewoon niet. Net zoals tegen RKC bij de opendag en dit het zit er gewoon niet in mensen.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  9 januari, 2016 - 22:58

  Weer meer seizoenskaarten na winterstop. Nieuwe trainer, waarvan gezegd wordt dat hij de man op de juiste plaats is. Nieuwe technische man, die bij en in Eindhoven iets leuks weggezet heeft, maar zie hier alleen nog maar spelers die vertrekken. “Nieuw soort van trainingskamp”, in Nederland, niets mis mee, maar wel nog steeds het zelfde soort van voetbal als voor de winterstop? Sorry dat ik reageer op een soort van scoreboordjournalistiek, heb ook niets gezien van de oefenwedstrijd, maar ik wil niet nog zo’n jaar, en misschien daarna nog wel meer in deze k*t-Juup!! Had de hoop gehad onder een andere kop onder dit topic dat NAC serieus mee zou gaan doen voor de schal, maar afgaand op Sjef hierboven……Laat het zo zijn dat ik me onterecht bezorgd maak, wederom, en dat NAC de druk op Sparta kan houden.

  0

  0
 • Karel
  9 januari, 2016 - 23:08

  De selectie moet echt versterkt worden als we willen promoveren!!!!!!!

  0

  0
 • Rbull
  9 januari, 2016 - 23:18

  Wedstrijd misschien verkocht? Zou me niets verbazen als dat over een x aantal jaren bekend wordt gemaakt.

  0

  0
 • ome cor
  9 januari, 2016 - 23:30

  Het resultaat van een oefenpotje kan nooit erger zijn dan de reactie van de door blijvende zeikende supporters die hier online menen te moeten oordelen en veroordelen.

  Marinus moet zijn team bijschaven en doet dat ook. Dat onze brave eigen-mening-mensjes dan zo geestelijk in de war zijn dat ze denken dat er nu al een team staat wat aan hun ideaalbeeld voldoet is een stuk meelijwekkender dan de positie op de ranglijst van NAC.

  Geef de trainer wat credits om er iets van te maken en begin niet na een oefenpotje al zo te zeiken.
  Misschien moeten de dames van reactie 1 en 2 gewoon lekker samen gaan zitten breien.

  0

  0
 • Overal
  9 januari, 2016 - 23:30

  Dus we gingen ‘experimenteren’ in dezelfde formatie en met dezelfde spelers als voor de winterstop? Noem mij een hele gekke jongen maar ik had toch minstens een keer een andere formatie verwacht.

  Achja een mens kan hopen, misschien als Ars fit is

  0

  0
 • Peer11
  9 januari, 2016 - 23:40

  @ ome cor

  Schattig en naief verhaaltje. Het seizoen is al op de helft en het is nog geen team en er is nog geen enkele verbetering zichtbaar. Het ligt ook niet aan de trainer, maar aan de zeer matige en mentaal zwakke selectie. Met deze zwakkelingen kampioen worden zou een wereldprestatie zijn. Deze selectie heeft niks te zoeken in de eredivisie, dus misschien is het maar beter zo….

  0

  0
 • nachoreca
  9 januari, 2016 - 23:57

  wanneer stopt de ellende vraag ik me weleens af?! zelfs een oefenpotje weten we nog te verneuken. graag wil ik maaskant nog bedanken voor zijn zeer goed ingekochte elftal….! pffff wat een zwakke schakels zitten er tussen. volgend jaar weer telstar thuis…..maar wie weet verbreken we nog wat toeschouwers records…..mega belangrijk naar het schijnt..

  0

  0
 • Bredafun
  10 januari, 2016 - 00:21

  @ome cor, mogen we onderhand eens gaan zien dat er enigszins verbetering zit in de motivatie van de spelers?
  ben ij er vanavond geweest???? nou, dan heb je kunnen zien dat het gewoon kut is om dit zootje te zien spelen!
  dit is niks, en dit wordt niks met deze inzet vd spelers. dan kan je er de beste trainer op zetten, die zal t zelfde zien als vanavond…. BAGGER!!!!!
  onbegrijpelijk dat dit team niet kan laten zien wat ze waard zijn!
  als ik zo werk bij mn baas? dan lig ik er morgen uit!!
  Dus, herzie je woorden Cor!

  0

  0
 • d.kocx
  10 januari, 2016 - 01:07

  Zo de reacties liegen er niet om! Ik ken Kortrijk niet echt maar ze spelen gewoon in de eredivisie van België.
  Voor het gemak vergelijk ik dit even met onze eredivisie. Nac heeft nu (en toen deze competitie starten) gewoon geen elftal staan dat het zou overleven in onze eigen eredivisie laat staan in die van België!! Ik heb de wedstrijd niet gezien maar ik hoor dat de penalty’s makkelijk gegeven waren wat wil zeggen dat we dus in feiten met 2-1 verloren hebben van een eredivisie club. Dezelfde club die gelijk speelt of nipt verliest van de top 3 uit hun competitie (na enig onderzoek gevonden). Tevens is het een oefenpotje en onze spits/aanvoerder speelt niet. Dus waarom die negativiteit? Was het spel zo verschrikkelijk slecht van onze kant? of mis ik iets?

  0

  0
 • Bpi
  10 januari, 2016 - 02:08

  Eerste helft redelijk overlopen met een middenveld van o.a. Naah en Damen, opzich leuke voetballers, maar in de tweede helft met suk en stam was er meer rust en kreeg NAC meer de overhand (zal ook deels aan de stand hebben gelegen). NAC wel kwetsbaar gebleken met hoge voorzetten. Gorter en Brands geen goede indruk achtergelaten, vooral brands leek handelingssnelheid of inzet te missen. Jelle (geen fouten gezien bij de goals but correct me if I’m wrong) en Suk en matic speelden opzich aardig. Niet teveel waarde hechten aan de uitslag of wedstrijd in het algemeen, het was niet best, maar ik ga ervan uit dat de basis11 niet zal bestaan uit een combinatie van Naah Damen Brands, en zonder Ars, Stam en Suk. Grootste conclusie die ik er aan kon koppelen was dat Brands mij steeds minder enthousiast maakt met zijn spel

  0

  0
 • poolshark
  10 januari, 2016 - 04:14

  Bpi, je reactie is een verademing, dank je.

  0

  0
 • H.K.
  10 januari, 2016 - 07:25

  Dus als Ars niet mee doet hebben we alleen Brands als stand-in? En sorry maar Marinus blabla wijkt niet af van de 433 waar we al jaren mee tegen teveel goals aan lopen. 532 zou voor NAC het beste zijn.

  0

  0
 • ome cor
  10 januari, 2016 - 07:27

  Een oefenpotje is geen gewone wedstrijd. Het lijkt me ook verre van ideaal om in de rust 5 spelers te wisselen.
  Dat doe je alleen als je iets wilt uitproberen.
  Ik dacht toch echt ergens gelezen te hebben dat dun trainert alle spelers aan het werk wilde zien en daar zijn basisopstelling voor de tweede competitiehelft uit zou destilleren.
  Dus fuck it als een oefenpotje niet een walkover is met Barcelona-achtig voetenwerk.

  De hervatting van de competitie tot aan het einde….daar gaat t om.

  0

  0
 • gerrit39w
  10 januari, 2016 - 07:36

  Kortrijk te sterk of nac te slecht.

  0

  0
 • Tery
  10 januari, 2016 - 09:01

  Eerste helft redelijk overlopen met een middenveld van o.a. Naah en Damen, opzich slechte voetballers, kunnen ze niet belopen! NAC wel kwetsbaar gebleken met hoge voorzetten. Jelle (altijd fouten gezien bij de goals but correct me if I’m wrong) en Suk en matic speelden opzich aardig. Grootste conclusie die ik er aan kon koppelen was dat Brands mij steeds minder enthousiast maakt met zijn spel
  Trainer ook dramatisch !

  0

  0
 • Eljé
  10 januari, 2016 - 09:03

  Kortrijk was ook gewoon veel sterker, ondanks die pingels. Maar om dan maar even de positief opvallende spelers er uit te halen, in plaats van de te zware, Lazic en Suk.
  Hadden we 4 maanden geleden niet verwacht…

  0

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2016 - 09:07

  De spijker op zunne kop ome cor, volledig mee eens !!!
  Dat er nu alweer bij zijn die alle drama uit een oefenpotje halen, gezien de opstelling hierboven vind ik het betreft de eerste helft niet zo geheel onlogisch, betreft de balans in het elftal !!
  Naah en Brands wisten we al langer dat dat moeilijk gaat, ik kan me ergens snappen dat Naah en Damen ook geen ideale combinatie is, kijk we kunnen wel een voetballer als Naah of Verbeek in de selectie hebben die misschien technisch wel de beste of ene van de beste zijn maar dat wil niet zeggen dat dit voor het team het beste is, tot nu toe is gebleken dat Lazic op de plek van Verbeek beter uitpakt en waarschijnlijk heb je met Damen, dan ook zeker Stam en Suk in je team nodig en daarbij waarom wordt de druk bij Gorter niet opgevoerd, alleen al met Kazinci eerder te laten voetballen op de linksback plaats, want in de voorbereiding van deze competitie was hij ook een contstante factor wat ik begreep, dit zal Marinus net als ome cor ook wel zien daar ben ik heilig van overtuigt !! HUP NAC, schijt aan die palingen en jantje shit !

  0

  0
 • oosterhout3
  10 januari, 2016 - 09:17

  3 penalty’s lees ik… verloren zonder penalty’s 2-1

  4-2 zonder stam,ars

  ik denk dat je meer zal hebben aan de wedstrijd tegen de andere belgische tegenstander

  ffetjes een vergelijking in de spelersmarktwaarden….

  kortrijk Totale MW
  16,45 mln.

  nac

  Totale MW
  7,08 mln. €

  das meer dan 2x zo veel

  de keeper en de 2 cv’s van dienst zijn samen al goed voor 4mil… das al de helft van het totaal van nac…. om ffe het verschil aan te geven in transferwaardes
  kortrijk heeft 6 spelers van minimaal 1mil waarde… die 6 spelers zijn dus evenveel waard als heel de nacselectie bij elkaar!

  dus gezien de verschillen in transferwaardes op het veld… gek he dat nac verloren heeft!

  0

  0
 • nacbreda1912
  10 januari, 2016 - 09:33

  En het gezeik begint weer, het is gewoon logisch dat je verliest van kortrijk daarbij vond ik dat NAC zijn eigen spel wilde spelen en dat kortrijk meer wilde counteren. Gorter werd totaal overlopen misschien een andere back. Brands moet zijn instelling veranderen wil hij in de basis komen want dit was echt ver onder de maat. Lazic speelde goed, Suk ook redelijk. Met een paar versterkingen een vleugelaanvaller (type Korte van ADO) een andere linksback (type Ligeon) en een stand in spits heb ik vertrouwen in een goede afloop van het seizoen

  0

  0
 • Rob
  10 januari, 2016 - 09:38

  We zullen vrees ik toch een lange adem nodig hebben voordat er een team met de juiste kwaliteit en mentaliteit staat. De huidige technische staf ( hoofdtrainer en TD ) hebben hier mee te dealen en dat zal veel energie maar ook geduld kosten. Het is schrijnend wat Rutjes, Maaskant en consorten hebben achtergelaten.

  0

  0
 • Rattatar
  10 januari, 2016 - 09:39

  Wat boeit het dat NAC verloren heeft?
  Een oefenwedstrijd is om dingen uit te proberen, om te zien hoe het team reageert op andere spelers en opstellingen. Als dat slecht uitpakt is dat niet erg. Dan maar een andere strategie.

  Verder is 4-2 (2-1) helemaal niet zo dramatisch als iedereen hier doet. Vorig jaar had NAC echt niet kunnen winnen van Kortrijk hoor! Laat staan nu.

  Dus: geen man overboord, nu vol voor het kampioenschap gaan.

  0

  0
 • buurman
  10 januari, 2016 - 10:00

  Nu al weer conclusies trekken voor de seizoenshelft die gaat komen is natuurlijk te vroeg, maar waarom ben ik zo bang dat Sjef de gevulde koek gelijk gaat krijgen?
  Laten we hopen dat het op rit komt want nog een jaar Juup, ik moet er niet aan denken.

  0

  0
 • dromer
  10 januari, 2016 - 10:05

  Wat in veel reacties naar voren komt is het gebrek aan wedstrijd instelling. Het resultaat is in een oefenpot nietchet belangrijkste en natuurlijk wordt er geexperimenteerd. Als je je kans krijgt, bv Brands, mag je toch verwachten dat je die probeert te grijpen door in iedermgeval werklust te tonen. Helaas zag je dat niet. In het interview met Dingsdag gister ging het o.a. over coachen in het veld. Als je dat doet is het haast onmogelijk dat een jonge speler als Damen in de eerste helft compleet verdwaald rondloopt. De wil om te presteren liet hij wel zien. Daarnaast vielen er een aantal gevestigde spelers giga door de mand met Gorter als voorbeeld.
  Er is nog werk zat te doen voor de staf en ik denk dat er gister weer een hoop duidelijk is geworden voor de trainer.

  0

  0
 • Jon
  10 januari, 2016 - 10:12

  Geen te vroege conclusies trekken mensen, oefenpotjes met veel wissels en inzet van onervaren spelers of lang geblesseerde spelers zegt niets!
  Gun onze trainer de tijd!

  0

  0
 • Ruc
  10 januari, 2016 - 10:24

  Zet aub lazic linksback. Gorter wordt keer op keer overlopen!!

  0

  0
 • Umberto
  10 januari, 2016 - 10:26

  Tsja, wat maakt het uit. Wel of geen nieuwe spelers in de winterstop. Sparta blijft gewoon winnen…..

  0

  0
 • Dennis
  10 januari, 2016 - 10:45

  De wedstrijd van gisteren liet ook zien dat Damen compleet werd overlopen als er druk op hem wordt gezet.
  Geen schande voor een jonge speler maar komt simpelweg tempo tekort.

  0

  0
 • naccie
  10 januari, 2016 - 10:51

  Dennis ben het totaal niet met je eens . damen kwam in de problemen omdat naah en matic als een kip zonder kop rondliepen niet omdat hij niet in z’n positie liep en dan werd er van achteruit ook goed doorgeeft vindt je niet. waardeloos omdat weg te leggen bij een jonge speler!! 2e helft heeft kortrijk niet gescoord maar ook gewoon 6 100 procent kansen gemist.

  0

  0
 • B5 Fanaticus
  10 januari, 2016 - 10:52

  Hoewel ik vorig jaar ontzettend baalde van zijn transfer naar de Stillems en dan ook nog eens die goal in de laatste minuut, kan Brabertje mischien net het extra duwtje zijn om de ploeg meer te laten scoren, inclusief zijn eigen goals. Is speler met gif in zijn lijf, en ook voetbalslimheid. Kan naast Ars spelen en eventueel ook als stand-in.

  0

  0
 • Toontje
  10 januari, 2016 - 11:07

  Gezien het spelbeeld zal het vrijdag nog moeilijk genoeg worden. En je mag niet verliezen want dan wordt de situatie nog hopelozer dan hij nu in feite al is. Altijd al gezegd….daar helpt geen nieuwe trainer aan. Het zit hem in de zwakte van minstens de helft van de selectie

  0

  0
 • jhe
  10 januari, 2016 - 11:32

  Er is geen enkel, maar dan ook geen enkel lichtpuntje te noemen. We zijn weer sterk in het bagatalisseren van de zoveelste nederlaag, want het was maar liefst Kortrijk, het was maar een oefenpotje, veel wissels toegepast etc.; nou dat geldt zeker niet voor Kortrijk. Wat zou het eens fijn zijn dat we meevallers konden noteren maar met het wegvallen van De Kamps is er weer een aderlating, met de hulptrainers die onze spelers beter zouden maken en waarmee we gedegradeerd zijn wordt het ook niets, en we halen een beginnend trainer, ex FC Utrecht speler, nou daar neem je wat van aan! Tijd gunnen hor je dan, dat horen we nu al sinds vertrek Brands, je moet de nieuwe mensen tijd gunnen, en kijk waar we nu dan staat met al die tijd die we gunnen?

  Nac is doodziek, heeft een zwakke AD, een zwakke trainer en trainersstaf, geen helder meerjarenbeleid, geen zich profilerende voorzitter en geen geld, maakt geen geld want iedereen mag weg. Sparta is gewoon een stuk verder, en staat 9 punten voor en dat betekent dat Nac niets meer mag verliezen. Na de eerste twee wedstrijden mag je niet verder achter geraken want dan is het over en uit. In feite hebben we het kampioenschap al lang laten lopen tegen RKC en GOA.

  We hebben de Jupilerleage onderschat heet het dan. We hebben altijd perfecte excuses. Maar zo kun je je supporters toch niet bedienen? je klanten! Zijn de trainers er ook niet voor om de boel scherp te krijgen en duidelijke keuzes te maken, met de groep te praten, individueel met spelers te praten om dit soort blamages te voorkomen. Boetes op te leggen na wanprestaties, straftraining hoewel ze schijnbaar bar weinig leren op de training. Maar Dijkhuizen moet het spelletje ook nog leren want satelliet club van Feijenoord is toch wat anders maar dit valt knap tegen. Heeft niet veel meer punten gehaald dan zijn voorganger.

  0

  0
 • BR
  10 januari, 2016 - 11:44

  Ik heb de wedstrijd ook gezien en de eerste helft was echt heel matig, Kortrijk stoorde constant goed en tikte NAC helemaal weg. Gorter was inderdaad de zwakste schakel. In de tweede helft ging het wel gelijk op ( Missschien doordat Kortrijk bijna heel zijn tweede elftal erin had gezet) maar toch wist NAC het niet naar zich toe te trekken. Kazinci liet op mij een vrij positieve indruk achter en heeft wel een keer een kans om in de basis te komen

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  10 januari, 2016 - 11:46

  Niet te vroeg conclusies trekken.
  Heel nadelig dat De Kamps NAC verlaten heeft, hij is een sterke goede speler. Dat hij vrij kon vertrekken…. Vervanging is noodzakelijk. Haal een (kop)sterke speler die ook linksback kan spelen. Ook voor Hooi is een vervanger nodig, indien hij vertrekt.

  0

  0
 • naccer in mokum
  10 januari, 2016 - 11:46

  beste Kipiani,

  stuur je nu ook postst onder een andere nick over braber :)
  Ik ben het met je eens dat ie een prima aanwinst zou zijn, echter, met zijn gedrag en gelieg omtrend de derby vorig jaar, past ie voor mij in het rijtje met Falkenburg, iemand die ik niet met applaus ontvang, laat ik het zo zeggen.

  0

  0
 • nicknac
  10 januari, 2016 - 11:47

  jhe

  Ja je kunt ook alles negatief bekijken maar ik heb vertrouwen in Dijkhuizen en Smulders omdat je ze ook de tijd moet geven. Niemand veranderd een club binnen een paar maanden

  0

  0
 • BredaB
  10 januari, 2016 - 12:21

  Wedstrijd in 2en delen. Letterlijk. De eerste helft werd NAC op t middenveld overlopen. Naah en Damen missen nog de controle zoals Stam dat wel heeft, geen schande.. minder ervaring. 2e helft was NAC beter. Middenveld meer grip met Suk (goede loopacties overigens) en Stam.

  De eeuwige roep om Brandts snap ik echt niet. Hij mocht 90 minuten spelen maar heeft misschien 2 fatsoenlijke acties gehad. Te traag, te weinig inzicht en een belabberde techniek. Alles duurt net even te lang. Over Gorter ben ik t hele seizoen al niet tevreden, zo ook gisteren niet. Wordt aan alle kanten voorbij gelopen en staat te vaak lucht te dekken. Al met al.. op basis van de 2e helft kunnen we verder. Ars voor Brandts en je bent al een heel eind. Verbeek mist scherpte, maar dat kan nog komen. Prima voetballer wel.

  0

  0
 • am
  10 januari, 2016 - 12:47

  Wat kunnen mensen toch klagen. Ikzelf heb nooit gedacht dat we even kampioen zouden worden. Is ook moeilijk met een elftal waar niet echt een systeem in zit. Als het dan een keer niet loopt kun je niet terugvallen op het systeem en een wedstrijd binnensluipen. En dan sta je niet bovenaan in de juup. Ik vind dat we het nog niet zo slecht doen. En bovendien als we promoveren zal er nog heel veel moeten veranderen om niet weer in de gevarenzone te komen. Laat de trainer en Td gewoon hun werk doen en dan komt het goed!!

  0

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2016 - 12:57

  Sjezus zeg, wat een mineur over een oefenpotje, vrijdag spelen we kleppen van de hemel en dan is het weer allemaal hosanna, ik heb vertrouwen dat Marinus de boel voor vrijdag op scherp zet, het moet toch weer een keer gebeuren bij ons NAC !! Hadden we nu vet gewonnen dan had er bij ons NAC ook weer een gevaar geschuild ! HUP NAC, vrijdag de dood of de gladiolen !

  0

  0
 • Semsi
  10 januari, 2016 - 13:12

  Dijkhuizen en Smulders zijn pas een paar maanden bezig bij NAC en iedereen loopt al weer te zeiken, geef deze mensen nu eens de tijd om iets neer te zetten! Elke keer als iemand aangesteld wordt dan verwacht iedereen dat het binnen enkele weken draait als een trein.
  Ze moeten het doen met de (onevenwichtige) selectie die de afgelopen seizoenen is samengesteld door hun voorgangers. Brands is een drama (te zwaar, geen techniek, draaicirkel van een elftal, verdedigd niet mee), ik begrijp werkelijk niet dat iedereen om hem roept. Als je met hem speelt worden andere spelers weer overlopen omdat hij geen vuil werk wil opknappen. Ook Gorter speelt ook ondermaats.
  Er is afscheid genomen van een zeer dure kracht (De Kamps) en ook Hooi zal nog wel gaan vertrekken. Mats zal blijven verwacht ik, of er moet iemand komen met een grote zak geld. Bovendien is Mats geen grootverdiener en heel veel ruimte in je salarisbegroting krijg je hier ook niet mee. Er zal achter de schermen druk gewerkt worden door Marinus en Hans voor versterkingen op de posities waar zij dit nodig achten.
  Dat kampioenschap kun je uit je hoofd zetten, daar is het gat te groot voor en we gaan zeker nog hier en daar punten laten liggen. Er zal voor moeten gezorgd worden dat we in een goede flow die nacompetitie instromen en dan is alles mogelijk, zeker tegen clubs uit de Eredivisie die de nacompetitie in strompelen.

  0

  0
 • ThesilverH
  10 januari, 2016 - 13:15

  Beste supporters van het land, begin me toch wel af te vragen waarop dat gebasseerd is. De kruiken zeiken zelfs minder, bah bah!

  Persoonlijk oordeel ik tegen volendam wel of dat er in mijn ogen progressie is geboekt. Dat zegt ongetwijfelt meer dan een oefenpot tegen een belgische middenmoter actief in de allerhoogste belse competitie.

  0

  0
 • ThesilverH
  10 januari, 2016 - 13:17

  En oh ja mark my words: sparta gaat punten laten liggen en we worden alsnog kampioen. Let maar op!

  0

  0
 • Breda
  10 januari, 2016 - 13:24

  Volledig ens met:
  Er is geen enkel, maar dan ook geen enkel lichtpuntje te noemen. We zijn weer sterk in het bagatalisseren van de zoveelste nederlaag, want het was maar liefst Kortrijk, het was maar een oefenpotje, veel wissels toegepast etc.; nou dat geldt zeker niet voor Kortrijk. Wat zou het eens fijn zijn dat we meevallers konden noteren maar met het wegvallen van De Kamps is er weer een aderlating, met de hulptrainers die onze spelers beter zouden maken en waarmee we gedegradeerd zijn wordt het ook niets, en we halen een beginnend trainer, ex FC Utrecht speler, nou daar neem je wat van aan! Tijd gunnen hor je dan, dat horen we nu al sinds vertrek Brands, je moet de nieuwe mensen tijd gunnen, en kijk waar we nu dan staat met al die tijd die we gunnen?
  Nac is doodziek, heeft een zwakke AD, een zwakke trainer en trainersstaf, geen helder meerjarenbeleid, geen zich profilerende voorzitter en geen geld, maakt geen geld want iedereen mag weg. Sparta is gewoon een stuk verder, en staat 9 punten voor en dat betekent dat Nac niets meer mag verliezen. Na de eerste twee wedstrijden mag je niet verder achter geraken want dan is het over en uit. In feite hebben we het kampioenschap al lang laten lopen tegen RKC en GOA.
  We hebben de Jupilerleage onderschat heet het dan. We hebben altijd perfecte excuses. Maar zo kun je je supporters toch niet bedienen? je klanten! Zijn de trainers er ook niet voor om de boel scherp te krijgen en duidelijke keuzes te maken, met de groep te praten, individueel met spelers te praten om dit soort blamages te voorkomen. Boetes op te leggen na wanprestaties, straftraining hoewel ze schijnbaar bar weinig leren op de training. Maar Dijkhuizen moet het spelletje ook nog leren want satelliet club van Feijenoord is toch wat anders maar dit valt knap tegen. Heeft niet veel meer punten gehaald dan zijn voorganger.

  0

  0
 • Naccer
  10 januari, 2016 - 13:25

  Nac heeft een zwakke AD, een zwakke trainer en trainersstaf, geen helder meerjarenbeleid!!!

  0

  0
 • Lutrecht
  10 januari, 2016 - 13:27

  Damen is drama!
  Kan niet niveau !
  Damen is nog te kort voor A landelijk ere divisie !

  0

  0
 • nicknac
  10 januari, 2016 - 14:58

  Je verliest van Kortrijk en opeens ben je geen kampioenskandidaat meer het is een oefenwedstrijd waarin je kon zien wie tekort komen en wie niet met een paar versterkingen zijn wij een heel eind verder. Geef Dijkhuizen en Smulders gewoon wat tijd en vertrouwen en dan maken ze er echt wel wat van

  0

  0
 • frijtess
  10 januari, 2016 - 14:58

  Type michiel hemmen en of achahbar van Feyenoord maar of die willen?

  0

  0
 • bally
  10 januari, 2016 - 15:12

  hey lutrecht ben je nieuw hier ? leuk om een jeugdspeler af te branden als het hele elftal super slecht staat en speelt. typisch nac om eigen mensen al aftebranden voor ze een kans hebben gehad.

  0

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2016 - 15:17

  @ Semsi
  Hallo jongen, we hebben 12 punten achter gestaan op volenndam en staan er nu al op voor, Marinus zal nu nog met de komende oefenwedstrijd tegen Waasland beveren echt wel gezien hebben wie hij niet voor het collectief moet opstellen, ik heb daar meer vertrouwen in dan zijn voorgangers, vrijdagavond om 22.00u, dan hebben we recht op echt klagen of weer met onze hoofd in de wolken, het leven van een echte NAC supporter is net zo wispelturig als het weer !! HUP NAC, ik geloof erin vrijdag, stel ons niet teleur !!

  0

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2016 - 15:20

  @ bally
  echte NaCCers doen dit juist niet, dus niet typisch NAC nee !! HUP NAC HUP DAMEN, ’t wordt voor Marinus echt wel duidelijk wie niet en wie wel, ik denk dat sommige spelers moeten gaan vrezen in het belang van NAC, hoe goed ze individueel wel dan misschien zijn !

  0

  0
 • Ultimate1
  10 januari, 2016 - 15:21

  NAC zit in ’n dal…… een héééééél diep dal!

  Met een selectie die middenmoot Jupiler league waardig is, niet meer niet minder.
  We hebben met dit spelersmateriaal h e l e m a a l niets te zoeken in de ere divisie!!!!

  0

  0
 • bally
  10 januari, 2016 - 15:25

  scheppioni, excuus je heb gelijk . maar kan zo slecht tegen die domme reacties van sommige.

  0

  0
 • RV
  10 januari, 2016 - 16:05

  Er zijn dus nu al mensen die concluderen dat we geen eredivisie waardig team hebben.
  Joh, we spelen in de Jupiler League!

  Promotie brengt weer andere budgetten en mogelijkheden met zich mee en is bovendien aantrekkelijker voor spelers om de keuze voor NAC te maken. Misschien ziet de selectie er dan weer volledig anders uit.

  Ik vind de individuele spelers die zijn aangetrokken heel aardig op het eerste gezicht maar Gorter, Pedro en Verbeek vallen me gewoon héél erg tegen. En toch zijn het jongens waarvan ik denk dat ze veel beter kunnen. Ik denk dat we met Ars, Stam en Dingsdag gewoon prima jongens hebben die ook op eredivisie niveau mee kunnen en ervaring hebben. Natuurlijk kun je een Suk niet meenemen als basisplaats naar de eredivisie maar dan komen er wel weer andere voor in de plaats.

  0

  0
 • nachoreca
  10 januari, 2016 - 16:16

  Wordt schijtziek van iedereen die nog steeds de ernst van de zaak niet inzien..overal een excuus voor…Dit jaar moeten we promoveren anders zitten we jaren in deze ellende. Het is gewoon een onevenwichtige selectie met stoere jongens die haantjes gedrag vertonen en hun verantwoordelijkheid niet nemen of kennen. Dijkhuizen en smulders moeten nu keihard ingrijpen en handelen. Neem van mij aan. .gorter, suk, hooi, vam de weg, verbeek, brands en mats in mindere maten…het is drie keer niks! Heeft niets met afbranden te maken maar is realiteit. Als er 1 nac supporter is ben ik het wel. Hoop voor ons allemaal op de ommekeer/ promotie! !!!

  0

  0
 • nachoreca
  10 januari, 2016 - 16:17

  Mindere mate…

  0

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2016 - 16:23

  @ RV
  Grotendeels mee eens, je moet het als team gewoon uitstralen als het om de knikkers gaat en mindere voetballers kunnen voor het teambelang beter zijn dan elf individuele voetballers, tis maar wat je vanuit je eigen wil en we krijgen dinsdag waaslaand beveren nog, dus zullen er weer zat azijnpissen hier, vrijdag avond dan gaat het om de knikkers !

  0

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2016 - 16:27

  @ nachoreca
  Wat zeiden we allemaal na dordt, sparta thuis en oss uit !!
  De selectie is gewoon aardig/behoorlijk, het gaat om het juiste teambelang en denk dat Marinus het tactisch allemaal aan beproeven is ! Wanneer is de samenstelling het beste, zodat er heilig vuur voor mekaar is en geen ondergrens in zicht !!

  0

  0
 • nacbreda1912
  10 januari, 2016 - 16:36

  scheppioni

  Juist jij snapt het hou het hoofd gewoon cool er komen nog versterkingen en Dijkhuizen weet nu wie wel en wie niet basiswaardig zijn

  nachoreca

  waarom zouden we nu opeens in paniek moeten zijn. Het kan nog raar lopen en als je na een oefenwedstrijdje tegen Kortrijk paniek gaat zaaien dan spoor je ook niet helemaal Dijkhuizen is gewoon aan het expirimenteren

  0

  0
 • jhe
  10 januari, 2016 - 16:46

  Nu is ondergrens het heilige woord. Je moet de heren tijd gunnen. Nou laten we die nu net niet hebben wil je kampioen worden. Gek he dat het zo belabberd gaat. Nac had schoon schip moeten maken na degradatie maar had geen plan B anders dan ontslag kantoorpersoneel en weg laten lopen te dure spelers. Maaskant mocht ongestoord zijn gang gaan en dacht met wat goals in te kopen die goals ook vanzelfsprekend gemaakt worden.

  Onze AD stond erbij en keek erna. Verschikkelijk zwakke jongen maar wat wil je, was ook helemaal niet aangeworven voor AD. Bestuur duikt weg en van Nac is niets meer over dan de supporters.
  Is het niet onze AD die het nodig vond trainer Blaaskaak na huilebalk te zijn opnieuw aan te stellen en rap weer te ontslaan. Onze AD kost Nac klauwen met geld met zijn beleid en tig afkoopsommen. Er was en is geen technisch beleid, al jaren niet en jammer voor het verwaarlozen van waar ie voor is aangenomen accountmanager sponsoring.

  0

  0
 • nachoreca
  10 januari, 2016 - 17:49

  @nacbreda1912 begrijpend lezen zat niet in je pakket zeker?

  0

  0
 • nacbreda1912
  10 januari, 2016 - 18:28

  Nee klopt dat zit ook niet in de gebruikelijke paketten dat valt allemaal onder het vak Nederlands ik weet wel dat je mensen moet vertrouwen en de tijd gunnen om hun werk goed uit te voeren en jij gaat na een oefenwedstrijd waar Dijkhuizen aan het uitproberen was overal paniek zaaien terwijl dat totaal zinloos is nogmaals haal een paar versterkingen speel je eigen spel en zorg ervoor dat je elke week scherp bent en je wint gewoon nagenoeg elke wedstrijd mits de tegenstanders hun normale spel spelen en niet boven hun niveau zitten

  Toch zullen de eerste paar wedstrijden cruciaal zijn voor het vertrouwen en de achterstand op sparta.

  0

  0
 • nachoreca
  10 januari, 2016 - 18:34

  Blijf maar dromen kameraad. Het is niks en zal voorlopig ook niks worden. En overal paniek zaaien…? Wie spoort er hier niet?

  0

  0
 • Oldskool
  10 januari, 2016 - 18:48

  Gaaaaaap. Was er ook bier?

  0

  0
 • Cor Taxi
  10 januari, 2016 - 19:17

  Inderdaad.Het gaat nooit meer goed komen met Nac.Even een oefenpartijtje verliezen tegen Kortrijk.Komt nooit meer goed hoor.pffff,wat een stelletje zeikerds.

  0

  0
 • Judit
  10 januari, 2016 - 19:20

  Damen is niet drama! Hij is zeer drama!
  Kan niet niveau !
  Damen is nog zeer te kort voor A landelijk ere divisie

  0

  0
 • Cor Taxi
  10 januari, 2016 - 19:22

  Wat is er aan de hand Judit?

  0

  0
 • bally
  10 januari, 2016 - 19:24

  judith ben je ook lutrecht je schrijf even slecht . hahaha stumper

  0

  0
 • Nacman
  10 januari, 2016 - 19:33

  Een nederlaag voor nac een super dag voor onze azijnzeikers van beroep.
  Zeik er lekker op los op de td die pas in dienst is en ook de trainer.
  Ondanks dat we dat we wedstrijden verloren denk ik dat we op schema liggen om kampioen te worden.
  De ploegen boven ons gaan echt wel punten verliezen.
  Ik denk dat het fysiek en mentaal bij de selectie voor de winterstop werden er ook de wedstrijden gewonnen nu is er geëxperimenteerd met de speelstijl en nu deugt er niks meer van.
  Maar ja de beste trainers zitten op de tribune laat de mensen die er voor aangesteld zijn hun werk doen.
  De td heeft nog geen aankoop gedaan en wordt nu afgebrand de selectie nog geen competitie wedstrijd gespeeld.
  Dus stopmet zeiken en laat ze in alle rust aan de toekomst werken.
  Laten we met zijn allen naar de laatste training gaan en ze moed onder hun nac hart steken zo als alleen de allerbeste supporters dat kunnen die hun club steunen door dik en dun.
  FORZA NAC
  Wij zijn NAC en wij staan achte NAC voor nu en altijd

  0

  0
 • nachoreca
  10 januari, 2016 - 19:36

  Ik leg me er maar bij neer…ben moe gestreden. ..we voetballen fantastich en de selectie is goed samengesteld. ..en een keer verliezen?! Hoort er allemaal bij. Als het maar druk is en we veel kunnen zuipen. .hup nac!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  10 januari, 2016 - 19:45

  Judit is de ex van Damen, die bij haar vertrok omdat Judit bang was dat Gradje teveel vrouwkes zou krijgen omdat hij bij NAC 1 speelt. Engerd dat je bent Judit

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  10 januari, 2016 - 19:48

  Feit is dat alleen ars en daar zag NEC niet eens een eredivisie spits in. Het niveau aan kan en de rest is gewoon bagger. Iedereen kan wel weer do reageren maar noem mij 1 speler op dit moment die het verschil maakt ? Ik weet zeker dat niemand die op kan noemen. Daar ligt het probleem spelers die te duur zijden geen reet brengen. Iedereen is middelmaat Jupiler niveau niet meer Rn niet minder

  0

  0
 • heksenketel
  10 januari, 2016 - 20:06

  En toch heb ik lekker een kaartje voor komende vrijdag tegen Volendam. Pas dan zal de invloed van Marinus blijken.

  Of zoals Judith het zou zeggen: Marinus dan invloed duidelijk is

  0

  0
 • RaRa
  10 januari, 2016 - 21:06

  Ik ben er vrijdag als ‘toerist’!
  110% inzet, gas erop!

  0

  0
 • Bredafun
  10 januari, 2016 - 21:11

  @Cor Taxi, het ga er helemaal niet om dat ze n partijtje verliezen. Totaal niet! waar het wel om ga, dat is de mentaliteit van de spelers, dat we aan de kant moeten constateren hoe slecht sommige spelers op t veld rondsjokken.
  Seuntjes die erbij loopt alsof ie net zn broek heeft volgescheten en niet durft te lopen, vd weg die beneden zn niveau speelde en domme fouten maakte, ars die nog steeds niet laat zien wat ie waard is ook zo voor brands. Jammer maar helaas! Stam die tja …….
  hopelijk zijn ze meer gemotiveerd als t seizoen weer begint!

  0

  0
 • Toontje
  10 januari, 2016 - 21:26

  @Bredafun

  v.d.Weg speelde niet onder zijn niveau, dat heb je verkeerd gezien…..dat kan namelijk niet want hij heeft geen niveau

  0

  0
 • oosterhout3
  10 januari, 2016 - 21:55

  ook grappig…. we moetuh versterking haluh………..

  terwijl in de 1e helft naah (19) & damen(18) het middenveld vormden, nac zonder spits ars speelde,en nac aan het proberen was….

  nu weten ze in ieder geval aan je moet werken tegen een (veel) sterkere tegenstander!!

  0

  0
 • a
  10 januari, 2016 - 22:01

  Sorry maar het is natuurlijk niet zo dat de supporters die sceptisch/krtisch reageren dit doen op basis van 1 oefenpot.
  Het is al zo lang aan de gang dat er geen enkel lichtpuntje aan de horizon gloort. Dit was toch weer de zoveelste tegenvaller. In de voorbereiding, na de wedstrijd tegen Westerlo, heb ik geschreven dat kwaliteit ontbreekt. Met Ars hoopte ik op verbetering, het is sinds zijn komst ook iets verbeterd, maar we zijn (voorlopig) niet meer dan een subtopper in deze zwakke competitie.
  Reageer nu niet dat ik mijn gelijk wil halen, want ik zou maar wat graag concluderen nu dat ik het geheel verkeerd had gezien.
  Na volendam weten we meer, mezelf kennende begin ik deze week toch steeds meer hoop te krijgen op een goede afloop. De wens is daarbij de vader van de gedachte want nog een jaar Juup ervaar ik als een ramp.

  0

  0
 • buurman
  10 januari, 2016 - 22:02

  a = buurman. Sorry.

  0

  0
 • Ronald
  10 januari, 2016 - 22:53

  Het gaat gewoon niet zo heel erg goed met ons NAC. Dat is wel duidelijk.

  0

  0
 • Dutchbird
  11 januari, 2016 - 02:24

  Ik heb de wedstrijd niet gezien maar als ik het hier zo lees dan is de kans op terugkeer naar de eredivisie al compleet verkeken. Ik vertik het om dat te geloven en blijf achter Marinus en zijn mannen staan. Maar er moet nog wel een wendbare spits bij komen want die tanker van Brandts heeft een te grote draaicirckel voor die kleine veldjes in de Juup. En een rustpunt in de verdediging zou ook erg welkom zijn.

  0

  0
 • Lamington
  11 januari, 2016 - 07:11

  Commentaar op Smulders is wel prachtig. Die vent is letterlijk 1 maand bezig ofzo..

  Ik houd mn kritiek nog even voor me en wacht dinsdag en zeker vrijdag af. Ik las hierboven dat Brands tegenviel. Dat vond ik ook een beetje in de wedstrijd tegen rbc. Zou hij zijn ritme kwijt zijn of zo op slinkse manier toch weg willen?

  0

  0
 • Nicky
  11 januari, 2016 - 08:01

  Goedemorgen….. ik denk ik begin de dag eens met wat reacties te lezen van mede NAC supporters… wordt ik geconfronteerd met een hoop negatieviteit en geklaag en gemopper…. daar lusten de honden geen brood van… en waarom? Dat weet niemand… Het is winterstop.. Of de goede voornemens zijn om nog meer op NAC te zeiken of er wordt thuis veel te weinig geneu## door deze mensen… Fijne dag.. Fijne week en tot vrijdag 😎

  0

  0
 • Molenschot loco
  11 januari, 2016 - 08:57

  Wij supporters maken ons drukker om de situatie dan de spelers…en dat zegt genoeg…geen collectief….geen N.O.A.D. en een van de weinige die dat wel had is vertrokken….De Kamps.

  0

  0
 • Breda
  11 januari, 2016 - 09:19

  @breda locos,

  is er al meer informatie bekend over a.s. vrijdag

  0

  0
 • De Lange
  11 januari, 2016 - 09:27

  Zou er bij de nr.4 van de eredivisie ook zo’n paniek zijn nu ze van Moeskroen verloren hebben? Ik denk dat je meer zorgen kunt maken wie er nog weggaat. Az kent ware leegloop,de zaakwaarnemer van Mats zit al te tellen,als ze Mats hoorndol maken en hij gaat alsnog,moet er een plan b zijn ,geld of geen geld. Zo,ook als Ars last blijft houden van zijn blessure. Brands kan niet of wil niet, denk t laatste en is ook uit op vertrek,alleen is het dan niet zo slim om als een krant te spelen.

  0

  0
 • RV
  11 januari, 2016 - 09:31

  Nicky, ik ben het gewoon beu om altijd maar positief te blijven over NAC.
  Ik blijf er wel achter staan, daar niet van maar vorig jaar zou het:

  – Ook wel tegen Heracles thuis gebeuren
  – Ook wel tegen Dordrecht thuis gebeuren
  – Ook wel in de play-offs gebeuren tegen Roda, het zou allemaal wel goed komen

  Dit jaar zou fantastisch worden met geweldige uitwedstrijden en een winnend NAC dat kampioenskandidaat nummer 1 was. De wedstrijd thuis tegen GAE zou ook de ommekeer zijn en toch krijgen we dan weer de deksel op de neus. Dan kun je zeggen dat we geweldig speelden maar dat dit iedere keer gebeurd heeft ook een reden.

  Mijn gevoel zegt wel dat we met Dijkhuizen en Smulders goede mensen in huis hebben gehaald maar gaan die dit elftal nog aan de praat krijgen? Ik weet zeker dat we nog geweldige wedstrijden gaan spelen waar we met 5-0 of 6-0 gaan winnen. Maar met de huidige selectie ga je niet 90% van de wedstrijden meer winnen, en dat kan weleens nodig zijn als je Sparta wilt inhalen.

  0

  0
 • Kipiani
  11 januari, 2016 - 09:58

  De blessure van Ars is slepend ernstig, Verklaart gelijk zijn terugval. Zorgelijk voor heel NAC Breda in de worsteling om promotie te realiseren. Nu al Braber halen i.p.v. in de zomerstop want dan komt hij zeker.

  0

  0
 • buurman
  11 januari, 2016 - 11:24

  Ik geloof niet dat Braber de oplossing is. Wel moet er een goeie spits komen als Ars inderdaad een slepende blessure heeft. Bij volendam mag je niet verliezen. Daar verliezen en sparta pakt punten dan is de nummer 1 plaats definitief uit zicht.
  Een groep supporters probeert hier iedereen een positief gevoel aan te praten, niks op tegen, maar een tweede jaar Juup zie ik niet zitten.
  Ik zal gaan kijken, NAC zit in mijn systeem zeg maar, maar ik zeg eerlijk dat het dan 17 verplichte nummers worden. NAC hoort ook totaal niet thuis in deze trieste competitie, maar kwalitatief zijn we op dit moment niet meer dan een subtoppertje.
  Roepen dat het allemaal wel goed komt lijkt me dus niet erg verstandig want er moet echt iets gaan gebeuren om de zaak alsnog op rit te krijgen. Ik maak me in ieder geval zwaar zorgen en dat komt omdat ik NAC supporter in hart en nieren ben.

  0

  0
 • Kipiani
  11 januari, 2016 - 11:31

  Braber is wel de oplossing. Omdat hij 1.) ervaring, 2.) scorend vermogen, 3.) kracht, 4).mentaliteit en 5.) slimheid ook nog paart aan een meer dan gemiddelde sympathie voor NAC Breda.

  0

  0
 • Ki Utsuri
  11 januari, 2016 - 11:36

  Als Ars niet fit genoeg is voor de tweede seizoenshelft moet er alles aan gedaan worden om er fatsoenlijke spits bij te halen met het salarisbudget van De Kamps.

  Braber is niet de oplossing, kijk maar naar zijn statistieken. Een spits van 33 jaar die, buiten 1 basisplaats, het enkel doet met invalbeurtjes van gemiddeld 12 minuten kan je niet tot de grote verlosser bombarderen. Vaak speelt hij dan ook direct achter de spits. Het enige wat hij dit jaar scoorde was 1 gele kaart. De gedrevenheid en energie die hij in de wedstrijd gooide tegen NAC was een (pijnlijke) incidentele uitschieter. Ook vorig seizoen scoorde hij amper (3 goals).

  0

  0
 • Eddy W
  11 januari, 2016 - 12:15

  @Kipiani
  Niet om het een of ander. Maar Braber heeft niet echt een heel hoog rendement qua doelpunten. Of jij moet mij een jaar op kunnen noemen waarin hij meer dan 10x heeft gescoord? Een type Brands, die minder scoort en meer mee verdedigd.

  Ervaring heeft hij, maar dat hebben Ars en Brands ook als het goed is. De rest van de punten zijn discutabel omdat de meeste van ons, gok ik, hem niet vaker dan 2 hele wedstrijden per seizoen aan het werk zagen.

  0

  0
 • scheppioni
  11 januari, 2016 - 12:50

  KVDW heeft nog altijd een veel hoger niveau dan dat toontje hier post !!!
  @ buurman
  Het komt nooit vanzelf goed en ons NAC zal door het veel te lange anti houding voetbal ‘net niet echt willen winnen’ meer dan een seizoen lang nog wel dit ondergrens probleem, maar ik had ook twijfels bij de aanstelling van Marinus, maar ik begin er steeds een beter gevoel bij te krijgen en dat gaat mij meer om zijn gedachte over voetbal, topsportklimaat en in oefenwedstrijden(waar oefenwedstrijdenvoor zijn) echt dingen uit te proberen wat het beste is voor het team belang ! Dus pas vrijdag mocht ons NAC met een zwalkend team op het veld staan en weer niet willen winnen dan pas worden de zorgen groter en negen punten kan ook zo weg zijn, dat was met twaalf punten ook zo het geval, alleen dan moeten wel uitstralen en dan ook echt uitstralen met name in het uitvoeren dat er van ons NAC niet te winnen valt, pas dan maak je reuze stappen als ploeg !!
  Ik zal tijdperk 1992, dertiende half weg in de eerste divisie nooit meer vergeten(vaak genoeg aangehaald een andere trainer met hetzelfde stel), in voetbal kan dan alles, veel meer dan sommige negatievelingen hier maar berichten, we moeten het wel alleen zelf doen en schijt aan alles en iederen hebben, WIJ ZIJN TOCH GVD NAC BREDA of nie dan !?! NAC we follow !

  0

  0
 • am
  11 januari, 2016 - 12:55

  Grappig dat gepraat over Braber.
  De technische staf zal zelf wel weten wat er nodig is. En bovendien weten zij ook wat de mogelijkheden zijn. Lekker aan hun overlaten daar hebben ze ons echt niet bij nodig.

  0

  0
 • oosterhout3
  11 januari, 2016 - 13:36

  haal eerder die middenvelder van mvv met 7 assists dit seizoen!

  meeste assists van het middenveld van nac is matic met 3.. de rest komt vooral van ars, seuntjens en verbeek

  0

  0
 • zwampie
  11 januari, 2016 - 13:52

  Toontje
  hoe triest is het met je dat je alleen alles afschuift op Kenny,elke keer begin je over Kenny terwijl er meerdere spelers er niet alles eruit halen. En ook die in de verdediging staan.
  Je pakt alles aan om Kenny erbij te betrekken,wat heeft hij jou misdaan of kan je het niet hebben dat hij toch nog zover is gekomen en bij NAC voetbalt en jij niet.

  0

  0
 • buurman
  11 januari, 2016 - 14:26

  Beste Scheppi,
  Ik zou je graag willen geloven. Maar als je de wedstrijd tegen kortrijk zag, dat zakte je broek op je enkels.
  Het tekort komen spat er gewoon vanaf. Echt kansloos, kortrijk is een niveau te hoog bleek.
  Ik ben akkoord dat de mentale instelling niet goed genoeg is maar ook kwalitatief komen we tekort als Ars geblesseerd is. Dat kun je met werklust en aanvallen maar voor een deel compenseren.
  Bij de laatste degradatie bleef de ploeg met Arveladze, Stewart, Salmon, Gudelj etc. intact. Nu hebben we teveel kwaliteit verloren (Falk,Fernandez, de Zeeuw,Marcellis) vrees ik.
  Maar laten we hopen dat ik ongelijk heb.

  0

  0
 • Molenschot loco
  11 januari, 2016 - 15:28

  @ Toontje….Kenny moet het niet hebben van zijn techniek dat weet hij zelf ook wel….maar heeft wel de juiste mentaliteit en geeft elke keer 100% en daar gaat het wat mij betreft om…N.O.A.D. verliezen mag….maar alleen als je zelf ALLES hebt gegeven…….

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  11 januari, 2016 - 16:45

  Matic geeft nooit een assist en scoord nooit net als stam. Sul geeft ook nooit een assist en is een paar keer tegen de bal aangelopen. Dat is dus het probleem het middenveld enja achterin kom je ook gewoon te kort het is gewoon niet hoed genoeg

  0

  0
 • TheBeek
  11 januari, 2016 - 16:51

  Met alleen noad word je geen kampioen ;)

  Daar is ook kwaliteit voor nodig en dat hebben sommige spelers bij nac echt te weinig

  0

  0
 • scheppioni
  11 januari, 2016 - 17:04

  @ zwampie
  Wat ik al vaker aangekaart heb, Kenny heeft waarschijnlijk zo ontiegelijk toontje een keer gepoort op het veld dat hij de bellen nu nog hoort rinkelen ! Toontje heeft echt een overdreven complex in deze !
  @ buurman
  Ik verwacht dat Marinus in deze twee weken heel wat wijzer is geworden weer en dat dit vrijdagavond zijn vruchten gaat afwerpen, dan staat er een team !! Vrijdagavond om 22.00u weten we het ! HUP NAC
  (daarbij begin jaren ’90 hebben we ook het ongelofelijke meegemaakt, toen we dertiende stonden in de eerste divisie)

  0

  0
 • Toontje
  11 januari, 2016 - 18:34

  Ik heb ale eens meer gezegd: In mijn tijd had Kenny nooit en te nimmer de selectie van het eerste gehaald. Ik heb absoluut niets tegen hem, dit is alleen een constatering.
  En idd zijn inzet/mentaliteit is goed maar wat koop je daarvoor als je elf van zulke spelers hebt en altijd verliest, dan promoveer je never. En reken erop, als dat niet binnen twee jaren gebeurt (dit jaar is misschien al verloren, al hoop ik het niet) gaat NAC gewoon failliet of wordt nog minder dan RKC of zo.

  0

  0
 • scheppioni
  11 januari, 2016 - 19:23

  Oh ja buurman met die kwaliteit die we nu verloren hebben dit seizoen, was het voetbal ook veel te passief op een paar vlagen na en zat er ook nauwelijks venijn in de ploeg, dus hadden we het daar hoogstwaarschijnlijk ook niet mee gered en nu probeert Marinus denk ik op een goede voetballende manier het voetbal terug te brengen, met logische woorden, alleen in dit team zit dat anti voetbal zo diep en wordt hij op oefenpotjes ??? afgeserveerd door sommige !!! Vrijdag speelt ons NAC weer de pannen van het dak, omdat het dan stukken duidelijker is geworden en dat het dan om de knikkers gaat en dan is het weer hallelujah, sommige NAC supporters zijn niet een bietje kortzichtig !!!!
  @ toontje
  in jouw tijd ? bij het bridge ?? Kom op man, gij Kennie hebben dat Kenny ook zat degelijke wedstrijden heeft gespeeld, dan geef de het zelf nog niet toe, nogmaals of Kenny heeft oe flink gepoort of vroeger steeds gewonnen met knikkeren, want je hebt er bijna nog een trauma van en aan elf Mats Seuntjens of Divina Naah heb je ook helemaal niks, het gaat om het team, met Marinus vind ik het tegen wat verwachting zelfs in vooruitgang boeken en ik ga niet afserveren op oefenpotjes, dat is te belachelijk voor woorden !!!

  0

  0
 • Toontje
  11 januari, 2016 - 20:12

  Nou als Mats ons nu verlaat heb je wel een probleem…..maar de toekomst zal leren wie er de meeste “kijk”op heeft

  0

  0
 • scheppioni
  11 januari, 2016 - 20:42

  @ Toontje
  Voetbaltechnisch wel ja, hij kan een wedstrijd naar zich toetrekken, maar je ziet ook zo vaak dat wanneer ieder denkt dat helemaal is gaat dat ene simpele zet ooit een heel ander licht op de zaak werpt, reminder dat NAC het europees niet dreigde te halen, toen plots Schenning in de spits een gouden zet bleek te zijn !!
  Laten we nou maar eens vrijdag en maandag, mits doorgang betreft weer afwachten, NAC moet er dan staan, morgen tegen waasland beveren zal me werkeleijk een worst wezen

  0

  0
 • Pet
  11 januari, 2016 - 20:48

  Natuurlijk hebben we nog steeds een grote kans op het kampioenschap. Volendam en Eagels hebben dit seizoen ook al een grote voorsprong weggegeven. Dat kan er snel gaan. Echter is dit weekend erg cruciaal. Als Sparta pech heeft met blessures en wedstrijden haal je zo weer in. Nacompetitie halen we ook altijd. Dan zijn de kansen gewoon 50/50.
  Met wat betere spelers hadden we allang bovenaan gestaan met een riante voorsprong. Aanvallend hebben we alleen Ars die haast geen ballen vanaf de zijkant krijt. Vleugelspelers komen te kort en hebben geen scorend vermogen. Ook een scorende middenvelder ontbreek. Verder valt dingsdag erg tegen als ervaren leider in de defensie en is Jelle te wisselvallig. Voor NAC een ramp als we nog een jaar Juup moeten spelen. Ik blijf wel gaan net als de meeste, maar het is echt een trieste competitie ( veel erger als in het jaar 2000 ) oké er is geen of weinig geld voor versterkingen maar bij het mislopen van promotie is er nog minder geld beschikbaar volgend jaar. Lekker 4-4-2 gaan spelen met een scorende spits naast ars of als vervangen ( want als hij geblesseerd raakt hebben we niets ) en een ervaren verdediger halen of huren.

  0

  0
 • zwampie
  11 januari, 2016 - 22:04

  Dat er veel fouten gemaakt zijn bij NAC weet iedereen,dat we supporters hebben die om van alles kunnen klagen en alles zwart zien als er een keer verloren wordt weet iedereen.
  Als men wint en er supporters die de wedstrijd realistisch bekijken en ook dan hun terechte kritiek geven en dan als zeikers neer gezet worden weet ook iedereen.

  Dus voor sommige supporters is het nooit goed en moet men in hun gedachte mee denken anders klopt het niet,dat iedereen een andere gedachte heeft is maar goed ook en als men dit realistisch onderbouwd is het hun goed recht om hun mening te geven.

  Wat is de waarde van een oefenwedstrijd,sommige kijken ook hier alleen naar de uitslag en omdat je verliest van een vele malen hoger geklasseerde club wordt het ineens niks meer met NAC,maar had men net zo gespeeld en met geluk gewonnen waren we al kampioen geworden van de eredivisie. Het gaat erom dat marinus iets uit probeert ,en tja dan ga je op je bek,en tja dan ben je de mindere wat dan nog,als er maar drive in zit en marinus zijn waarde uit deze wedstrijden kan halen. leuk om tegen rbc te ballen maar daar minder waarde inzitten dan tegen kortrijk ondanks het verlies.
  En wie nu had gedacht effe alle wedstrijden te gaan winnen moet onder die steen uit komen ,waar het normale leven bestaat.
  Mensen serveren Damen op een wedstrijd al af,lag de fout bij hem,of bij de spelers om hem heen die hun taken verzaakten,gek genoeg wordt daar niet naar gekeken alleen een speler afzeiken dat lukt wel. Waarom ziet men dit wel en bv gorter die van het begin of verbeek die te weinig laat zien worden (bijna) niet genoemd terwijl deze spelers aan ervaring juist damen op sleeptouw zouden moeten nemen.
  BPI geeft aan dat marinus niks is omdat hij als prof ,maar bij een utrecht gevoetbald heeft en trainer bij een satelite clubje uit rotterdam,op basis daarvan hebben we een klote trainer die niks kan en ook niks wordt.
  Lekker kortzichtig,Ron jans was zeker ook een topspeler bij een topclub omdat hij kennelijk wel presteert als trainer.Zo zijn er meerder trainers die geen grote prof waren en toch wat prestatie neer hebben gezet.
  Dat marinus niet alles goed zal doen,zal heus wel,maar wil niet zeggen dat hij niks met dit team kan. Dat hangt van vele factoren af,geluk,willen de spelers meewerken,blessures en de kwaliteit van het team.
  Als al deze factoren nu eens gunstig voor NAC zijn kunnen we nog ver komen,volendam stond 12 punten voor en voor het sluiten van de eerste seizoenshelft 2 punten achter.
  Volendam zou door velen op hun vingers kampioen worden,maar ook hier zat in ene keer de klad erin,waarom kan dit bij een bv sparta of vvv ook niet gebeuren.

  Tuurlijk zit daar alles nu mee en we wisten voordat de competitie starten dat sparta elk jaar mee doet,net zoals gae,eindhoven en vvv en volendam.
  Ook dit jaar zal het tot de laatste wedstrijd spannend blijven,want NAC zal nooit simpel kampioen worden,maar dat er voetbal in kan zitten weten we,zie volendam,dordrecht,emme,sparta,gae,allemaal wedstrijden waar we de bovenliggende partij waren,waarbij het mee zat ,maar ook erg tegen.
  Heb nog steeds vertrouwen dat er iets neer gezet kan worden en denk ook dat er minimaal 1 aanvaller/spits erbij moet als deze selectie gehandhaafd blijft, en denk een constant speler in het hart van de verdediging ook nodig is,aangezien de overige die hier nu gestaan hebben niet constant zijn.

  En ja,als er spelers bijzijn die terecht zeggen dat ze er te gemakelijk over gedacht hebben is dit toch een goed teken,beter dan men zegt het gaat allemaal wel goed en het zat wel eens tegen.
  Maar ja daar hebben we dan de NAC supporters weer voor, die dan weer zeggen dat dit ook weer niet goed.

  Op naar volendam en gaan voor de eerste 3 punten in 2016

  0

  0
 • THE Don
  11 januari, 2016 - 22:10

  Veel tekst

  0

  0
 • nachoreca
  11 januari, 2016 - 22:37

  Volgende week maandag rond deze tijd weten we waaraan en waaraf….!Hoop dat we dan eensgezind vooruit kunnen kijken en voorzichtig mogen dromen van promotie…Come on nac!

  0

  0
 • Breda OLLLEEE
  11 januari, 2016 - 23:03

  Ik snap niet dat er wordt gezegd dat plaats 1 uit zicht is. De afgelopen periode stonden we meer punten achter op Volendam dan op Sparta nu, maar een periode later staan we zelfs voor op datzelfde Volendam. Als we vertrouwen houden halen we minimaal de nacompetitie en ook daar heb ik, gezien de potentiele nacompetitie-kandidaten uit de Eredivisie, genoeg vertrouwen in. Sleutelwoord blijft gewoon vertrouwen houden en je team blijven aanmoedigen. Negativiteit wordt niemand beter van.

  HUP NAC!

  0

  0
 • Svenbreda
  11 januari, 2016 - 23:08

  @zwampie, mooie naam in je rijtje trainers; louis van gaal, matige voetballer en heeft zich bewezen als uitstekende trainer.

  0

  0