Go to Top

De Lazic soap gaat maar door

De Lazic soap gaat maar door

De soap rond Vlatko Lazic gaat maar door. We plaatsten eerder al een aantal berichten over de verstoorde werkrelatie en vandaag komt daar een nieuw hoofdstuk bij. Lazic heeft zijn advocaat namelijk opdracht gegeven te eisen dat de op non-actiefstelling wordt opgeheven.

Lazic liep, zoals inmiddels bekend, door het missen van promotie ook een salarisverhoging mis. Iets wat de multifunctionele speler niet kon verwerken. TD Hans Smulders is hier heel stellig in. “Er waait een andere wind bij NAC. Vorig seizoen zijn spelers te veel met hun eigen belang bezig geweest. Dat pikken we niet meer.”

Toch weet Smulders dat het contract van Lazic ook niet zomaar ontbonden mag worden. “Vlatko heeft recht op arbeid, maar ook de plicht om inzet te tonen. In 3 of 4 gesprekken heeft Vlatko aangegeven dat hij zich nog moeilijk kan motiveren. Dan houd het op. Het is simpel: Vlatko heeft zijn hand overspeeld.”

Volgens de advocaat van de speler ligt het allemaal net iets anders. “Vlatko wordt beticht van een negatieve werkhouding die er niet is. Maar dat is nog geen reden tot ontslag, want dat is in feite wat NAC zegt met het ontbinden van het contract. Als NAC de afkoopsom laat vallen ligt het anders. Dan zou zijn positie op de arbeidsmarkt verbeteren”, aldus advocaat Anker.

Waar Anker dus de bedoeling van Vlatko Lazic laat zien, deelt hij ook nog graag een sneer uit naar NAC. “Met de filosofie dat de club alleen wilt werken met gemotiveerde speler is niks mis. Maar als in hun visie Vlatko niet de juiste mentaliteit heeft, terwijl hij wel graag verder wil, speel het dan fair. Het is NAC dat voor een onwerkbare situatie zorgt, niet de speler.”

 

Bron: B-Side Rats, BN deStem

72 Reacties op "De Lazic soap gaat maar door"

 • Bad Slips
  14 juli, 2016 - 09:39

  Misselijke vent die Anker.

  iedereen wist van te voren dat Lazic zijn afkoopsom kwijt wilde.

  NAC zal wel schikken en dan kan huilbaby Vlatko naar zn maatje Matic.

  Niemand is groter dan de club, Hup Smulders.

  0

  0
 • Karel
  14 juli, 2016 - 09:40

  Dit heet een arbeidsconflict. Dat moet netjes opgelost worden en anders hakt de rechter de knoop door! Zo simpel is dat!

  0

  0
 • Peer11
  14 juli, 2016 - 09:41

  Last die gast toch oprotten. Niemand gaat een ton voor hem neerleggen. Hij verpest in zn eentje de goede sfeer die er nu is. Verlies pakken en vooruit kijken.

  0

  0
 • willem 4,5
  14 juli, 2016 - 09:48

  Hoe het ook afloopt, de werkverhouding is danig verstoord. Hij heeft duidelijk een verkeerde inschatting gemaakt van de situatie. Als er advocaten aan te pas moeten komen dan weet je het wel. De houding van NAC, lees Smulders, is anders als ze gewend zijn, en dat is maar goed ook. Je kunt hem ook weer terug laten komen en meetrainen en elke wedstrijd op de tribune zetten, daar kan niemand iets aan doen, maar dat wil je als speler toch ook niet.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  14 juli, 2016 - 09:48

  Ik neig er voorzichtig naar om Peer11 gelijk te geven. Zeker omdat naarmate de tijd vordert de kans kleiner wordt dat NAC aan deze voetballer gaat verdienen en groter wordt dat die een negatieve(re) rol gaat spelen binnen de club.

  Maar toch… zo is aansturen op een transfervrije overgang wel erg makkelijk. Mooie boel dit.

  0

  0
 • Zagge
  14 juli, 2016 - 09:51

  Als hij zich wel wist te motiveren speelde hij zich in de kijker bij andere clubs en was die afkoopsom voor clubs geen punt… Beetje omekeerde wijze van de speler.. Contract krijgen met afkoopsom slechtspelen jezelf niet kunnen motiveren en dan verlangen dat NAC die afkoopsom ff lekker laat gaan…mijnheer kost NAC al genoeg geld

  0

  0
 • D'n Beuk
  14 juli, 2016 - 09:52

  Oprotten met die Lazic, heeft met z’n volle verstand een contract getekend en nu moet NAC de afkoopsom laten vallen omdat het voor deze lamlendigge dwerg beter îs???
  Laat hem dan maar lekker heel het jaar de tribunes schrobben

  0

  0
 • PHAGE
  14 juli, 2016 - 09:52

  Laat deze jongen nog eens zijn presteren van hét afgelopen seizoen zien en stel hem nog eens de vraag of hij voldaan heeft en of hij niet beter kan verhuizen naar een andere club….

  0

  0
 • NOAD1912
  14 juli, 2016 - 09:57

  Lekker laten gaan!

  Gister wel een aardige vechtpartij bij NAC Mechelen.
  Een paar hersenloze verpest het voor de rest.

  0

  0
 • Waddinxveen
  14 juli, 2016 - 10:09

  @NOAD1912

  Vechtpartij op het veld of langs de lijn? Gefrustreerde belgische spelers of ‘toeschouwers’ die niet goed tegen alcohol kunnen?

  Verklaar je nader…

  0

  0
 • Elisabeth
  14 juli, 2016 - 10:19

  Sorry voor jullie gemene reacties er klopt niks van wat Smulders zegt hij is gewoon blijven trainen hij staat altijd achter zijn club waar die voor uitkomt en voor de supporters hij heeft geen hoge eisen zo als de meeste spelers wel hebben het is een goeie voetballer die door gaat voor de club en supporters die geen hoge dunk heeft blijft gewoon normaal maar jullie schrijven van alles om hem zwart te maken en die Smulders helemaal die maakt jullie clubje kapot dus eerst de goeie versie weten voor dat jullie reageren er zijn 2 kanten aan een verhaal en die van Lazic schrijven ze niet dat is weer NAC

  0

  0
 • Bad Slips
  14 juli, 2016 - 10:29

  Elisabeth,

  Ga eens leestekens gebruiken en kom daarna terug.

  Doe je Vlatko de groeten van ons? Je lijkt hem persoonlijk te kennen.
  Bedank hem maar voor zijn inzet het afgelopen jaar en zeg maar tegen hem dat hij zelf zijn handtekening onder een contract gezet heeft.

  Nou, kusjes en tot snel.

  0

  0
 • F4 NAC
  14 juli, 2016 - 10:34

  Elisabeth, als je goed leest staat het verhaal van Vlatko hierboven netjes opgetekend, uit de mond van zijn advocaat.

  Gegokt en verloren. Met je volle verstand een contract tekenen en vervolgens jezelf niet kunnen motiveren omdat dat contract nageleefd wordt.

  Tot slot wijst er alles er momenteel op dat Smulders NAC als club allesbehalve aan het kapot maken is.

  0

  0
 • Tim076
  14 juli, 2016 - 10:39

  De WAG van Lazio reageert ook.

  0

  0
 • Jantje123
  14 juli, 2016 - 10:39

  Lazic en Nac zijn uit elkaar gegaan. Gister al !

  Soap afgelopen. Voor beide het beste.

  0

  0
 • Dun Diëe
  14 juli, 2016 - 10:52

  Contract is contract. Zo simple is het. Waar ik wel benieuwd naar ben: heeft Lazic alleen in gesprekken aangegeven dat hij niet meer gemotiveerd is, of is hij daadwerkelijk niet meer bij trainingen komen opdagen? Dat is namelijk nogal een verschil. In het laatste geval heeft NAC een sterk punt. In het eerste geval zou een rechtzaak eerder in Lazic voordeel zijn. Hij mag natuurlijk altijd teleurstelling uiten dat hij geen salaris verhoging krijgt – maar of dat wel verstandig is is een tweede.

  0

  0
 • Boxer
  14 juli, 2016 - 11:12

  Het moet ook niet te rustig worden bij NAC, stel je voor ik zou mijn club niet meer herkennen.

  Zolang het verder geen invloed heeft op de rest van het proces geeft het tenminste wat reuring.

  0

  0
 • B-side1982
  14 juli, 2016 - 11:13

  Sprak een teamgenoot van Lazic, en die wist me te vertellen dat het verhaal anders was, dat Lazic inderdaad een gesprek had aangevraagd na teleurgesteld te zijn geweest ivm vorig seizoen voornamelijk, laatste 2 wedstrijden niet gespeeld en tegen fc oss belangrijkste speler geweest en week daarop op de bank. Hij vroeg meer vetrouwen en of dat finanfi

  0

  0
 • B-side1982
  14 juli, 2016 - 11:16

  Financieel kreeg, of via andere omstandigheden. Daarna is Lazic elke dag op de training geweest om gewoon te trainen, maar dan wel apart van de groep.

  Maarja eind goed al goed. Lazic en Nac uit elkaar. komend seizoen compleet nieuw elftal. Laten we het er beste van maken.

  0

  0
 • Jvd
  14 juli, 2016 - 11:16

  Laat hem maar gaan. die gast bakt er niks van. nog niets goed van gezien.

  0

  0
 • nacman
  14 juli, 2016 - 11:19

  gewoon laten gaan die ton kan er ook nog wel bij komt extra salaris vrij voor nieuwe speler.
  dus lazic houdoe en bedankt voor het niet presteren bij nac

  0

  0
 • Wanny
  14 juli, 2016 - 11:31

  Als Lazic de pollen uit het veld had getraind en positief in de groep had gestaan, zou Dijkhuizen hem er echt wel bijhouden. Geen enkele trainer zet zijn beste spelers op de tribune.

  Gevalletje Lazic niet meer zo happy en NAC dus ook niet. Uit elkaar gaan en geen woorden meer aan vuil maken. Is allemaal verspilde energie en die hebben we hard nodig om een nieuw team op te bouwen. Lazic is nu totaal onbelangrijk.

  0

  0
 • heksenketel
  14 juli, 2016 - 11:45

  Dit heeft niets meer met voetbal te maken, maar met een arbeidsconflict. Dit komt niet meer goed en de rituele dans “Hoe kom ik hier het beste uit?” is begonnen. Zo werkt dat en @Karel zegt het helemaal goed. Dit is voor de bühne, binnen het team is de impact in mijn ogen nihil.

  Verder lees ik hierboven dat ze er uit zijn…nou dat zou mooi zijn.

  0

  0
 • Overal
  14 juli, 2016 - 11:49

  Enorm slechte speler die Lazic, was vrijwel elke wedstrijd compleet onzichtbaar en leed bij elk balcontact balverlies.

  Ontbindt z’n contract lekker, er gaat toch niemand betalen voor die parodie op een voetballer. Heb je dat salaris ook weer vrij.

  0

  0
 • heksenketel
  14 juli, 2016 - 12:01

  Ik lees hier dat veel mensen het een hele slechte speler vonden. Dat vond ik dan weer niet en het was ook fijn dat hij op meerdere plekken kon voetballen.

  0

  0
 • Wanny
  14 juli, 2016 - 12:04

  @ Elisabeth

  Eigenlijk doe je hetzelfde als wat de NAC supporters in jouw ogen doen. Jij maakt NAC zwart, terwijl zij volgens jou Lazic zwart maken.

  Het is nooit zo verstandig om als betrokkene op sites te gaan reageren. Levert alleen maar frustraties op en je kunt er niks mee winnen.

  0

  0
 • Elisabeth
  14 juli, 2016 - 12:16

  Nou ik zeg dit van wege NAC die hem zwart maakt in de media. En in de contracten staat dat ze het niet mogen doen .maar zei doen het wel . Dan vraag je om problemen .

  0

  0
 • HenkTank ©
  14 juli, 2016 - 12:31

  Hij heeft de arrogantie van zlatan, maar dan met het voetballend vermogen van een juupclub.

  0

  0
 • HenkTank ©
  14 juli, 2016 - 12:35

  Feit blijft dat Vlatko te weinig kansen heeft gekregen en te vroeg af geserveerd is.

  Als je zijn kansen tegenover die van naah zet, begrijp ik zijn frustratie!

  0

  0
 • Wanny
  14 juli, 2016 - 12:40

  Ik vind het ook geen slechte voetballer, alleen is ie iets te allround. Het is geen echte aanvaller en ook niet echt een verdediger. Zo’n mannetje dat je overal wel weg kunt zetten, maar er is ook altijd wel een betere.

  Dus typisch iemand die bij blessures en schorsingen in de basis komt. Maar als iedereen dan fit is op de bank zit.

  0

  0
 • JK
  14 juli, 2016 - 12:48

  @ Wanny: dat hoeft nog niet eens veel uit te maken – zie Andres Guardado. Maar die rent zich wel het vuur uit de sloffen op het middenveld van PSV.

  Ik ken de hele situatie rond Lazic niet dus ga er ook niet over oordelen. Kan me alleen wel vaag herinneren dat hij voordat hij naar NAC kwam ook al in onmin leefde met zijn toenmalige werkgever (was het De Graafschap?).

  0

  0
 • Nac
  14 juli, 2016 - 12:50

  Hoeveel seizoenskaarten zijn er al verkocht?

  0

  0
 • heksenketel
  14 juli, 2016 - 12:51

  @Elisabeth…ik heb geen idee wie je bent, maar ik ben het wel met je eens dat, gezien de fase waarin een en ander zit, alles wat NAC in negatieve zin tegen de pers of anderen zegt, niet bijdraagt aan een oplossing. En in financiële zin is het ook niet slim. De advocaat zal naar mijn bescheiden mening bij de rechter gehoor vinden als hij zegt dat NAC het imago van zijn cliënt onnodig heeft aangetast, waardoor de perspectieven op een nieuwe club gedaald zijn. Tsja….en dat kost geld.

  Dus ik snap al die duimpjes omlaag bij je laatste post niet zo goed. Overigens…..ook ik weet het naadje van de kous niet, dus wie weet zit ik er wel naast.

  0

  0
 • Babosje
  14 juli, 2016 - 12:57

  Ben wel even blij met een soap! Gtst is afgelopen dus kan ik deze volgen!

  0

  0
 • Dje
  14 juli, 2016 - 12:57

  @Elisabeth,

  Gebruik je leestekens is er nog geen frikandel van te lezen.

  0

  0
 • B-side1982
  14 juli, 2016 - 13:07

  Trainer wou Lazic graag behouden. Maar Hans heeft volgens de speler een spelletje geprobeerd te spelen met hem. En geprobeerd hem van de trainen te houden zodat die het kon gooien op werkweigering. Uiteindelijk heeft de trainer de kant van Hans gekozen, hij weet ook dat uiteindelijk hij een werknemer blijft in een bedrijf genaamd Nac ! Ik hou me erbuiten, of hans of lazic is fout geweest. Maar het echte verhaal zullen wij denk nooit horen.

  0

  0
 • Lazicontour
  14 juli, 2016 - 13:09

  Lazic zal nooit iets tegen een club doen, Hans heeft een spel met hem geprobeerd te spelen, en dat via de media. Lazic is niet zo’n type die dat doet. Hans zat fout, als het aan de speler en aan de trainer lag, speelde Lazic gewoon dit seizoen rechtsback.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  14 juli, 2016 - 13:19

  @B-side1982 & @Lazicontour

  Hoe weten jullie dit en waarom komt dit nu ineens naar buiten?
  En zijn jullie toevallig dezelfde persoon, gezien jullie schrijfstijl en woordkeus?

  Wat is het balng van Smulders om enerzijds van een speler af te willen, maar anderzijds wel een ton transfergeld te eisen en een stoorzender bij de training wensen.

  Als hij em echt wilde laten gaan, had ie echt wel gratis de deur uit mogen lopen.

  Wat de waarheid of reden wel is, zullen we niet makkelijk te horen krijgen maar jullie verhaal klopt in ieder geval niet.

  0

  0
 • Toontje
  14 juli, 2016 - 13:28

  Ik denk dat het van Lazic een vooropgezet plan is geweest. En het is dan in en in triest dat een contract dan niets meer waard is als een speler zo zijn zin wil hebben.
  Maar komt het tot een juridisch gevecht dan trekt NAC aan het kortste eind.

  0

  0
 • Ad Lips
  14 juli, 2016 - 13:44

  Lekker transfervrij laten gaan. Heb je niks aan om dit voor de rechter te laten komen want wie weet wat de rechter bepaald. We kunnen geen speler in de selectie gebruiken die de dissonant uithangt. Dus gewoon laten gaan en de focus op de spelers die wel gemotiveerd zijn om voor Nac te mogen spelen.

  De transfersom die we voor Lazic zouden kunnen krijgen is toch te verwaarlozen.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  14 juli, 2016 - 13:52

  Eens met Ad Lips hier boven.
  Btw zou het ooit nog bekend worden tegen wie we op de Open Dag volgende week spelen?
  Eerst zaterdag nog naar Baronie – NAC natuurlijk. Schijnt ook een groot feest te worden met artiesten etc want ze bestaan 90 jaar!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  14 juli, 2016 - 13:58

  @Ad Lips

  Aan de ene kant neig ik ernaar om het met je eens te zijn (voor het eerst in weken, Ad! ;-) , anderzijds weet ik het niet. Zet em maar gewoon op de tribune maar hou em gewoon aan zijn contract.

  Mijnheer ligt blijkbaar dwars, en wil zo transfervrij een overgang forceren, terwijl hij met zijn volle verstand een contract heeft getekend. En dat pakt nu ongunstig voor hem uit, maar da’s gewoon een typisch geval van jammer dan!

  Als je alle spelers die denken elders beter af te zijn maar laat gaan zodra ze de kont tegen de krib gooien dan zou het ook een zootje worden en wordt er nooit iets verdiend aan een transfer.

  Weet niet wat hij kost, maar ik zou em toch ook niet te makkelijk laten gaan omdat maar precedenten schept.

  0

  0
 • Ad Lips
  14 juli, 2016 - 14:10

  @Kinderkaartje

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit schijnbaar. Je hebt een punt om hem aan zijn contract te houden, maar ik vrees dat hij dan onderdeel moet uitmaken van selectie en dat kunnen we niet gebruiken. Eventueel een optie om hem bij Jong NAC onder te brengen en hem daar zijn contract laten uitzitten. Maarja dan betalen we wel een jaar salaris aan een speler die we niet gebruiken, transfervrij laten gaan is beter voor de harmonie binnen de selectie en de kosten. Alleen heeft Lazic wel zijn zin dan.

  0

  0
 • beest
  14 juli, 2016 - 14:13

  Eigenlijk zouden we met ze alle spreekkoren tegen hem moeten beginnen.

  Ik ben zo blij dat al die misselijke ventjes weg zijn.
  Nu deze etter nog

  0

  0
 • buurman
  14 juli, 2016 - 14:19

  Ik denk dat Lazic reageert vanuit de emotie niet berekend.
  NAC moet in samenspraak met Lazic tot een oplossing zien te komen zonder rechtbank. Zo sterk staat NAC helemaal niet. Als iemand een paar keer flink moppert over zijn werk kun je hem echt niet zomaar buiten knallen. Trapt geen rechter in. En het gaat verder eigenlijk nergens over. Laat hem zijn contract bv. afkopen voor 25.000,-
  Als voetballer komt hij tekort voor het niveau dat NAC beoogt. Dat wel.

  Hoor van veel kanten, dat NAC tegen Mechelen, prima speelde. We gaan , denk ik en hoop ik, de goede kant op.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  14 juli, 2016 - 14:26

  100% eens, Ad, alleen je laatste zin, dat zit me dwars. Enorm dwars.

  Iemand die onze club op een dergelijke manier naait, die gun je ook helemaal niets,
  Dan laat em maar lekker een jaar op de bank zitten bij jong NAC en lekker los van de groep trainen op Zunderello.

  Wordt ook niemand beter van, maar hij in ieder geval ook niet.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  14 juli, 2016 - 14:29

  @buurman

  Je hebt gelijk dat er best een nette oplossing denkbaar was geweest, maar als zijn advokaat de media opzoekt, geeft bij mij het signaal dat ze er niet uit zijn gekomen.
  Je probeert eerst in de minne te schikken en dan pas speel je het via de media.

  Of die advokaat (of Lazic zelf) is een nog grotere flapdrol dan ik al dacht.

  0

  0
 • De Lange
  14 juli, 2016 - 15:07

  Wat vindt onze eigen “advocaat van de duivel” hiervan.al ff niet gehoord

  0

  0
 • Chris
  14 juli, 2016 - 15:21

  Iets met voorbeeld voor de rest stellen. Wij laten niet met ons sollen dus gewoon straffen met tribune, maar niet direct zijn zin geven.

  0

  0
 • henk
  14 juli, 2016 - 15:24

  Grappig dat er ook direct betrokkenen en vriendjes reageren. Alleen niet zo slim.
  Lazic heeft dit soort grapjes al eerder geflikt. Vraag maar eens bij De Graafschap. Hij had alleen niet verwacht dat Smulders het hard zou durven spelen.

  0

  0
 • Baske
  14 juli, 2016 - 15:34

  Wat te denken van het signaal wat er naar de rest van de spelersgroep uit zou gaan als deze non valeur zijn zin zou krijgen. Poot stijf houden en idd “graag of niet” ook op dit vlak

  0

  0
 • Spitfire
  14 juli, 2016 - 15:52

  Is dit advocaat W. Anker? Wanker…….

  0

  0
 • L.
  14 juli, 2016 - 16:05

  Lasic zoekt iig nog naar een oplossing met nac. (al heeft hij gelijk of ongelijk) Die Borahsasar teerd gewoon lekker verder op NAC….

  0

  0
 • Oldskool
  14 juli, 2016 - 17:28

  Is oud nieuws en gisteren al opgelost

  0

  0
 • Pietje precies
  14 juli, 2016 - 18:06

  Niemand is groter dan de club. Enigszins merkwaardig is het echter wel vind ik. Lazic heeft zich het afgelopen jaar toch prima geschikt in de verschillende rollen die hem werden toebedeeld en op de trainingen kan ik niet anders zeggen dan dat hij een prima inzet vertoonde. Had er wat mij betreft bij mogen blijven, ook zijn voetballende kwaliteiten vond ik niet misstaan voor JL begrippen. Op dit moment lijkt het echter al dermate ver geëscaleerd dat een vertrek het beste is in de wetenschap dat hij zou kunnen vertrekken naar een directe concurrent. Hup NAC

  0

  0
 • Uit je Naaht
  14 juli, 2016 - 18:33

  Er zeggen hier een paar mensen redelijk stellig dat deze hele discussie hier wordt gevoerd op basis van oud nieuws (het zou al opgelost zijn). Als meerderen dat zeggen zal die informatie niet super ‘classified’ zijn denk ik. Kan iemand dat toelichten en wellicht aan de BSR Crew tippen? Dan kunnen zij een mooie update schrijven en dan kunnen we weer verder…

  0

  0
 • Daan
  14 juli, 2016 - 18:37

  Lazic,gegokt en verloren. Smulders, laat zich niet forceren en terecht.

  0

  0
 • ome cor
  14 juli, 2016 - 18:48

  Zeker een bruikbare speler voor NAC, maar als de houding/motivatie niet goed is dan houdt t op.
  Niemand is groter dan de club.

  0

  0
 • Zagge
  14 juli, 2016 - 19:41

  Lazic kan ook zeggen dat hij een beetje debiel heeft gedaan en dat hij vanaf morgen graag laat zien hoe hij het gras opvreet en zijn beste kant laat zien. Het is maar voetbal waar hij zich voor moet weten te motiveren meer niet. Het is maar een idee mijnheer Lazic.. Gewoon je werk doen

  0

  0
 • rinus
  14 juli, 2016 - 20:00

  Waarom maken jullie je toch allemaal druk hier op deze pagina? de technische staf interesseert het toch niks en terecht wat jullie er allemaal van vinden….gebruik je tijd beter dan meestal onzin te schrijven…het is ook vaak negatief ….

  0

  0
 • scheppioni
  14 juli, 2016 - 20:03

  Helemaal waar ome cor !
  Maar in mijn ogen, twee echte verliezers, Lazic had een prima speler van waarde kunnen zijn bij ons NAC dat is allang gebleken, zeker in teamverband !
  Maar dit lijkt onherstelbaar zo lijkt het, echt jammer, maar niemand staat boven de club NAC !

  0

  0
 • La Pelota
  14 juli, 2016 - 20:19

  Los van de ontstane soap, had ik m graag op rechtsback zien spelen dit seizoen. Back met snelheid, diepgang en werklust. Was op die positie beter dan Stam en beter dan Mulder. Of Sporkslede het beter gaat dien betwijfel ik. Die Corryn daarentegen beviel mij gisteren heel goed.

  0

  0
 • ome cor
  14 juli, 2016 - 20:41

  @rinus
  Voel eens heel voorzichtig met je hand boven op je hoofd.
  Heel voorzichtig, Rinuske…..
  en niet schrikken hè ?
  Voel je het ?
  Dat is nou boter !

  0

  0
 • Dave
  14 juli, 2016 - 22:26

  Als je als NAC speler Anker & Anker kan betalen zit het volgens mij wel snor met dat salaris van je…

  0

  0
 • Dutchbird
  15 juli, 2016 - 00:18

  Eerst in vier gesprekken tegen Smulders zeggen dat je zonder salarisverhoging de motivatie niet kunt opbrengen en als je merkt dat het niet goed gaat advocaat Anker inschakelen die probeert recht te lullen wat krom is. Maar ik vrees dat Smulders de gesprekken niet heeft opgenomen en dan wordt het woord tegen woord waarbij de rechter niet kan achterhalen welk woord gelogen is. De kans is dan erg groot dat de rechter instemt met ontbinding maar dan zonder transfer rechten voor NAC, want dat belemmert Lazic in het vinden van een nieuwe werkgever. In dat geval kun je beter nu al instemmen met afzien van transfer rechten. Dat scheelt een heleboel gedoe met advocaten bij de rechter, maakt een einde aan onzekerheid (ook voor NAC) en leidt niet langer af van het echte werk van iedereen bij NAC en dat is werken aan promotie.

  0

  0
 • badeend
  15 juli, 2016 - 07:23

  Ik weet het niet, ik krijg er nogal een vreemde smaak van in mijn mond. Wie er nu precies gelijk heeft, zullen we niet zo snel weten. Natuurlijk is het overgrote deel van de supporters hier geneigd de kant van NAC te kiezen – en dus de speler METEEN als zondebok te zien – maar dat trucje is hier al wat vaker uitgevoerd.

  Soms was het dan daadwerkelijk ‘kwade opzet’ vanuit NAC, zoals met het vertrek van Van Hooijdonk naar Feyenoord, maar vaak is het ook gewoon het gevoel van de supporters dat ‘mijn club onrecht wordt aangedaan en mijn club is goed dus de speler is fout’. Als speler kun je dat eigenlijk niet winnen, ook al zou je misschien gelijk hebben.

  Gelukkig zitten er nu geen Mommers of Van As types (of andere engerds) bij NAC, dus van daadwerkelijk kwade opzet zal geen sprake zijn, maar helemaal zeker weet ik het ook niet – het is wél de voetballerij.

  Anyway – beste optie lijkt gewoon nu uit elkaar. Succes Vlatko, bedankt voor je inzet!

  0

  0
 • AlleballenopWannie
  15 juli, 2016 - 08:01

  @La Pelota

  Welke wedstrijden heb jij zitten kijken lately?
  Sporkslede was ruim voldoende en past prima in het nieuwe NAC elan en de nieuwe manier van spelen. (voor diegene die het nog niet wisten; NAC gaat eindelijk eens “hoog druk zetten” en de tegenstanders afjagen en zo dwingen tot fouten bij de tegenstander wat balverlies oplevert.Dat vergt een topconditie en een tactisch vernuft in de as van je elftal. (Haemhouts, van Diermen en ook Dessers zijn hierin belangrijk).
  Sporkslede is snel, aanvallend prima (AJAX school) en is voor een back tactisch opvallend goed.

  Corryn daarentegen heeft weliswaar het zo gewenste NOAD maar is onrustig in balbezit en kan niet én op hoge snelheid bal veroveren én in balbezit de juiste technische en tactische oplossing vinden.

  Naar mijn mening blijft Sporkslede en krijgt Corryn geen contract.
  Hup NAC!

  0

  0
 • ww
  15 juli, 2016 - 08:12

  Mannen, ik denk dat het als volgt zit.

  Contracten moeten gewoon gerespecteerd worden, van beide zijden. NAC heeft geen enkele verplichting jegens Lazic buiten hetgeen contractueel vastligt. Andersom geldt dat ook.

  Maar het was wel degelijk Lazic die als eerste begon te miepen: als contractueel vastligt dat er geen salarisverhoging volgt bij niet-promoveren, dan heeft Lazic wat dat betreft geen poot om op te staan. Het feit dat hij 3-4 gesprekken over salarisverhoging heeft gehad en daaraan gekoppelde motivatie valt moeilijk te ontkennen. Ook al weet niemand van ons precies de inhoud van die gesprekken, kan iedereen de teneur van die gesprekken wel raden. Het is immers vrij breed uitgemeten in de media, en die gesprekken zullen niet over zweetvoeten zijn gegaan.
  Contractueel ligt daarnaast gewoon een transfersom vast, dus NAC hoeft helemaal niks gratis te ontbinden. Dat moeten ze in mijn ogen vooral ook niet doen.

  Als Lazic meer wil verdienen waar hij contractueel geen recht op heeft, en stelt anders moeite te hebben met zijn motivatie, dan is het Lazic die m.i. contractbreuk pleegt: wat moet je als werkgever nou met een ongemotiveerde werknemer? Dus als Lazic wil vertrekken, koopt hij fijn zijn contract af. En anders verpietert hij maar thuis op de bank voor mijn part. Als we hieraan toegeven, dan kunnen we iedere speler die ongemotiveerd is wegens een in zijn ogen te laag salaris wel tegemoet gaan komen, dan is het hek van de dam. Vergeet niet dat een transfervrije status ook geld waard is: zeker voor de speler, maar ook in de zin van gederfde opbrengsten voor NAC (en gederfde opbrengsten zijn ook kosten, sprak de econoom).

  0

  0
 • Kinderkaartje
  15 juli, 2016 - 09:01

  @WW

  Je verwoordt het wat netter en minder emotioneel (lees; betrokken bij de club/ vanuit het perspectief van de club), maar dat zijn precies mijn woorden en houding in dezen.

  Dikke duim omhog dus!

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  15 juli, 2016 - 11:20

  Heel vervelend dat het met Lazic zo loopt. Wat had ik hem graag gemotiveerd aan de gang gezien in het nieuwe NAC. Vlatko is immers een groot talent en sterk in zijn spel

  0

  0
 • Hans
  15 juli, 2016 - 11:28

  @ww wat jammer nou voor jou, nac en lazic zijn gister uit elkaar gegaan. Tranfervrij zonder enige kosten richting de club mag hij opzoek gaan naar een andere club. Wie hier dus een fout in heeft gemaakt : Hans Worst. Die jongen wou gewoon meetrainen en zich terugknokken. Nu gratis de deur uit.

  0

  0
 • WW
  15 juli, 2016 - 12:45

  @Hans

  helemaal niet jammer; als NAC dat de beste oplossing vindt: dikke prima.

  Ik beschrijf alleen wat ik denk dat het beste is/zou zijn geweest. De wijsheid heb ik zeker niet in pacht en bovenal ben ik een pragmaticus. We moeten vooruit en Lazic kwam in de toekomstplannen niet meer voor en ik kan me voorstellen dat dat een (valide) argument is geweest het contract te ontbinden. Ik heb Lazic woensdag niet gemist i.i.g.

  Gezien hoe de bezem hoognodig drastisch door de selectie is gehaald en het woensdag vertoonde spel komt het met NAC wel goed. Dus ook alle vertrouwen in het oordeel van Smulders in deze kwestie.

  0

  0