Go to Top

Leonardo kan naar Ajax

Leonardo kan naar Ajax

Leonardo staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De Amsterdammers hebben zich nog niet officieel bij NAC gemeld, maar deed via Leonardo’s zaakwaarnemer een aanbieding. Deze aanbieding omvat ondermeer dat NAC enkele spelers van Ajax kan huren. NAC zou wel oren hebben naar deze optie en met name in Daley Blind geïnteresseerd zijn.

Omdat Leonardo met een jaarsalaris van 500.000 euro zwaar op de begroting drukt, zal NAC vermoedelijk iedere serieuze kans aangrijpen hem van de hand te doen. Ook zonder een transfersom levert een vertrek NAC namelijk 1,5 miljoen (drie jaarsalarissen) op.

Bron: B-Side Rats, Telesport, veel supporters

40 Reacties op "Leonardo kan naar Ajax"

 • rich-d
  2 augustus, 2010 - 10:16

  Ik zeg doen misschien sarpong erbij?

  0

  0
 • Hanz
  2 augustus, 2010 - 10:17

  Deze aanbieding omvat ondermeer dat NAC enkele spelers van Ajax kan huren.

  watte? Ze mogen daar volgens mij blij zijn dat er uberhaupt iemand WIL huren….!

  0

  0
 • Willie NAC Breda
  2 augustus, 2010 - 10:22

  HUREN?!?!?! hahaha, daar wordt ajax dus 2x beter van, EN ze krijgen leonardo EN spelers die daar niet aan spelen toekomen spelen zich in de kijker bij NAC. Pleurt op, ruilen is wat mij betreft de enige optie, huren doen ze maar bij de videotheek.

  0

  0
 • mnac
  2 augustus, 2010 - 10:27

  Leo verkopen OK maar niks geen gelul met huren!

  0

  0
 • Fransje
  2 augustus, 2010 - 10:29

  Eens met Willy NAC Breda, als Ajax denkt dat NAC zo wanhopig is dan hebben ze het hopelijk heel erg mis. Men was bij NAC apetrots toen Leo werd aangetrokken. Inderdaad niks te huren. Ruilen voor drie goede talenten van Ajax.

  Denk dat Ajax niet wil meewerken aan ruilen van oa. Daley Blind.

  0

  0
 • dibio
  2 augustus, 2010 - 10:33

  ik wil EUR 750.000

  plus 1 jaar daley blind

  0

  0
 • Rens
  2 augustus, 2010 - 10:35

  Hopelijk trapt het NAC bestuur niet in deze onzin! Als ajax leo wil halen kunnen ze flink geld betalen en anders niet! Spelers die bij ajax niet aan de bak komen, hebben we niets aan. Leo voor de hoofdprijs verkopen en anders lekker houden in Breda. NAC kan beter besparen op al die onnodige onkosten en kosten van het personeel en management. Boukhari moeten ze maar nemen in amsterdam, Leo blijft bij ons. Voor hem kom je naar het stadion!

  0

  0
 • hedu
  2 augustus, 2010 - 10:36

  De hoofdprijs en geen gezeik over een spelers ruilen of huren, daar wordt NAC niet beter van.

  0

  0
 • Da Pope
  2 augustus, 2010 - 10:40

  Ik zie Ajax ook liever een transfersom betalen, maar toch snap ik een aantal van de bovenstaande reacties niet.

  NAC heeft Leonardo alleen gehaald om hem zo snel mogelijk weer te verkopen. Toen dat niet meteen lukte, baalde de club als een stekker. Leonardo is namelijk veel te duur voor een club als NAC. Als de kans zich dan voordoet hem van de hand te doen, zal NAC dat niet nalaten. De 500.000 euro per jaar, die Leo moet verdienen, kan namelijk reëel gezien eigenlijk helemaal niet aan één speler betalen.

  Als ik NAC was, zou ik deze kans daarom ook met beide handen aangrijpen. Voor het geld dat vrijkomt zijn voldoende leuke andere spelers te halen.

  0

  0
 • Realist
  2 augustus, 2010 - 10:46

  Ik ben het volledig met Da Pope eens, NAC heeft zichzelf in de vingers gesneden met dat 3-jarige contract!
  Het is jammer dat er geen transfersom wordt betaald maar aan een gefrustreerde Leonardo hebben we helemaal niks.

  Het levert NAC in-direct 1,5 mlj. op en we krijgen wat spelers om de selectie van NAC wat breder te maken.
  Hopelijk mag Maaskant iets van die 500.000 euro gebruiken om zodoende 1-2 spelers defenitief te mogen toevoegen.

  0

  0
 • VB
  2 augustus, 2010 - 10:52

  volgens mij is bij een aantal hierboven de financiële situatie van NAC nog niet helemaal doorgedrongen.

  0

  0
 • michel
  2 augustus, 2010 - 10:53

  leo verkopen en er een andere spits voor terug halen lijkt mij de beste keuze ! en maaskant nooit meer zijn zin geven ook al wil hij het zo graag want tot nu toe heeft leo meer gekost dan dat hij voor NAC betekent heeft !

  0

  0
 • guuske
  2 augustus, 2010 - 10:55

  verkopen, dat is ook de gok die waarschijnlijk Mommers genomen had, toen dat achteraf te dure contract getekend werd

  0

  0
 • de elep
  2 augustus, 2010 - 11:33

  ik zeg hard onderhandelen en geld vragen!!

  0

  0
 • TpT
  2 augustus, 2010 - 11:35

  gewoon een transfersom eisen.
  NAC hoeft niet mee te gaan in het wanbeleid van ajax. En ja NAC heeft geld nodig, en het salaris van Leo drukt op de begroting.

  Maar het is de normale gang van zaken dat als een contract doorloopt, dat afgekocht moet worden.

  En een ruil in de vorm van een andere speler húren van ajax is nog erger.

  Leonardo is één van de weinigen in de selectie die nog geld kunnen opleveren dus ik hoop dat het bestuur hier nu wél verstandig mee omgaat!

  0

  0
 • debolle/fcstpauli
  2 augustus, 2010 - 11:36

  dat nac hem verkoopt voor de het geld snap ik wel maar er blijft zo maar weinig over van de voorhoede lijkt me zo als amoha wegvalt is het seizoen al bekeken

  0

  0
 • Ivanoic
  2 augustus, 2010 - 11:41

  €500.000,- per jaar minder salariskosten? geen transfergelden ? Spelersruil ? Als Ajax hem graag wil hebben zullen er dan geen andere clubs interesse hebben ? Laat hem tot de winterstop maar eens floreren bij ons NAC zodat er een hoofdprijs binnen gesleept kan gaan worden. Het is n.l. wel een speler die tegen Ajax, Feyenoord, PSV etc. net ff de gelijkmaker of de winnende kan maken. ben benieuwd hoe deze soap zich ontwikkelt. Vind overigens wel dat Maaskant de spil in het geheel is.

  0

  0
 • JoostjuhB
  2 augustus, 2010 - 11:41

  Een transfersom van een half miljoen levert in totaal twee miljoen op. Daar kan men Boukhari van halen als vervanger. Ook gaat NAC hiervan een linkercentrale verdediger halen. Helaas hoor ik de naam Blind, wat mijn inziens totaal geen centrale verdediger is. Jammer dat er weinig op de markt rondloopt momenteel.

  0

  0
 • Marc
  2 augustus, 2010 - 11:42

  Helaas staat de financiële situatie NAC niet echt toe om te onderhandelen en het risico te nemen dat Leonardo gewoon blijft. Deze spelers is gewoon te duur voor NAC en zeker in combinatie met de hoeveelheid die hij speelt, te weinig wedstrijden en hij is te blessuregevoelig.

  Je zou dus als NAC moeten zorgen dat je zowel wat geld ontvangt en eventueel definitief wat spelers kan krijgen. Misschien huren kan een optie zijn. Helaas zit NAC niet in een luxepositie en moeten ze actie ondernemen. Leonardo is te duur en de selectie van NAC is veel te dun.

  Ik zou dus zeker met Ajax tot een deal proberen te komen. En dan gaan voor spelers als: Blind, Sarpong, Donald, Boilesen en misschien zelfs Suk. Eventueel zou je zo'n speler ook echt kunnen aantrekken (als Ajax dat wilt en het financieel mogelijk is)

  0

  0
 • Youssef
  2 augustus, 2010 - 11:44

  NAC zit financieel zo slecht dat het waarschijnlijk niet anders kan dan Leo te laten gaan (transfervrij). Toch hoeft dat niet slecht te zijn , als Ajax op dezelfde basis een speler laten vertrekken naar NAC (bv Bodul .i.v.m. het mogelijke vertrek van Fouad). De selcetie van Ajax is immers veel te groot. Hiermee maakt NAC weer een stap richting de zo gewilde verjonging, en een mogelijke toekomstige transfersom en inderdaad een forse besparing van loonkosten. Jammer, maar helaas!!!

  0

  0
 • Vak G
  2 augustus, 2010 - 11:48

  Een hele grote strik om doen en snel naar Ajax laten gaan.
  Nog niet veel laten zien in de afgelopen periode, en erg blessure gevoelig. En dat voor een jaarsalaris van 500.000 euro.

  Door dit soort spelers raken clubs als NAC in de financiele problemen.

  0

  0
 • vlaai
  2 augustus, 2010 - 11:48

  moeilijke zaak…..of we zijn zo blut en wanhopig dat-ie weg mag voor wat huurlingen, of we bluffen eens een keer en vragen een fraaie zak geld…..probleem is: in adam weten ze ook wel dat in breda het water aan de lippen staat, bij hunnie trouwens ook…die gaan echt niet lappen! dan maar weg voor een paar leuke gehuurde godenzonen……

  0

  0
 • Gilze
  2 augustus, 2010 - 11:58

  Blind zullen ze wel weer niet als ruilmiddel maar als huurruilmiddel willen gebruiken. Leo mag van mij best vertrekken aangezien NAC in dat geval Duplan wil gaan halen (stuk goedkoper qua salaris) en een goede mentaliteit. Blind vind ik echt een goede speler (bij Groningen, elke week 1 van de betere)

  0

  0
 • Viking
  2 augustus, 2010 - 12:23

  Gijs Luirink (AZ) halen voor in het centrum.

  0

  0
 • Hugo
  2 augustus, 2010 - 12:32

  Klopt als een bus. Maar het lijkt me wel, wanneer ajax m graag willen dat NAC tot het uiterste gaat! HUP NAC

  0

  0
 • Wallie
  2 augustus, 2010 - 12:36

  Allemaal even de de groeten doen aan Willy!!!
  Hij zit nu in Afghanistan!!!

  Willy super veel NAC-groeten uit Breda

  Vakkie G!!!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • wolfmanjack
  2 augustus, 2010 - 12:43

  Nac heeft geen geld maar Ajax ook niet, dus niets huren maar ruilen met een paar jonge talenten.

  0

  0
 • nac-forever
  2 augustus, 2010 - 13:05

  Van ruilen komt huilen.
  Niet doen dus.

  0

  0
 • d.kocx
  2 augustus, 2010 - 13:28

  Rot op nac mag toch altijd spelers huren van ajax gewoon geld vangen. Zij zijn zo lomp geweest om hem te laten gaan en nu moet nac daar geld op toe leggen. Zijn salaris drukt op de begroting ja maar is allang berekent. Anders laat ajax leo maar huren met optie tot koop als hij een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld
  Als nac hier mee accoord gaat voeren ze in mijn ogen echt een slecht beleid

  0

  0
 • Koelkast
  2 augustus, 2010 - 13:54

  Voor de (broodnodige) creativiteit voorin is dit wel een aanslag! Maar ja, aangezien NAC het geld goed kan gebruiken zou ik zeggen: strik eromheen en de groeten! Een vervanger halen lijkt me wel een pré. Hopenlijk komen er door de transfer middelen vrij om een vervanger aan te trekken.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  2 augustus, 2010 - 14:10

  NAC staat met de rug tegen de muur en heeft dus niet zoveel te willen.
  Als er iemand Leonardo ophaalt en NAC verlost van a) een te hoog salaris en b) een aantal onnodige kaarten dan moet je daar blij mee zijn.
  Bloemen voor de vrouw van de voorzitter die 'm op haalt !!!

  Willen die stakkers die Leo komen halen ons er ook nog graag een gratis huurling bijgeven, dan is dat voor 3 partijen goed. Voor Ajax omdat ie hier wel aan spelen toekomt, voor de speler zelf om dezelfde reden en voor NAC omdat er gratis een leuke speler meebalt die van (meer-)waarde kan zijn.

  Als NAC in de begroting had opgenomen Leonardo komend seizoen te betalen, dan kan daar een Duplan best voor gehaald worden en houden ze nog geld over op die begroting.
  Altijd handig voor het uitkeren van bijv. wedstrijdpremies.

  ALTIJD DOEN !!!!

  0

  0
 • nac-forever
  2 augustus, 2010 - 14:38

  Altijd handig voor het uitkeren van bijv. wedstrijdpremies.

  Kwa veldspel en prestaties wordt er toch niet veel premie uitbetaald toch?
  Waar maken ze zich druk over.

  0

  0
 • scheppioni
  2 augustus, 2010 - 14:44

  Dit is nou een gevalletje van 'hinken op twee gedachten' vind ik !

  0

  0
 • Gulio2
  2 augustus, 2010 - 15:00

  Leo ruilen tegen Suk en Sarpong…

  0

  0
 • Statler and waldorf
  2 augustus, 2010 - 15:35

  helemaal eens meej dun nakkenist.

  Leo is goed voor:
  3 jaar x 500K salaris; teveel voor nac
  2 a 3 wedstrijden schorsing per seizoen
  2 a 3 wedstijden geblesseerd per seizoen

  500K + huur van 1 of 2 spelers lijkt me goede deal :)

  0

  0
 • Hanz
  2 augustus, 2010 - 15:50

  bodul?? vorige jaar 21 wedstrijden en, ja ja, 1 heel doelpunt!
  Sarpong?? 30 wedstrijden en, toe maar, 2 doelpunten
  Suk? die heeft nog maar 3 wedstrijden op eredivisie niveau gespeeld.

  Iemand nog?

  0

  0
 • Wicky
  2 augustus, 2010 - 18:42

  Ruilen tegen Suarez een optie?

  0

  0
 • E de P
  2 augustus, 2010 - 18:58

  Ik zeg strik erom en wegwezen. Ajax zal trouwens echt geen transfersom betalen, ze hebben ook nog de transfervrije de Ridder als plan B.

  0

  0
 • Bob
  2 augustus, 2010 - 22:41

  @ ongeveer 90% van de posters hierboven
  Altijd dat ongenuanceerde gelul hier op elk bericht van NAC, daar word je toch schijtziek van onderhand. Iemand roep t 'ruilen' en meteen is heel NAC weer kut en kloten en weet ik veel, terwijl niemand hier op deze site de exacte inhoud van de gesprekken tussen NAC en AJAX weet. Misschien is huren van een x aantal spelers welke een onderdeel van de deal met AJAX, naast een transfersom? Denk toch gvd is na voordat je met je lompe harses hier onzin aan het verkopen bent.

  0

  0
 • Leur Noord
  3 augustus, 2010 - 18:14

  ja….ja…moeilijk als ze hem nu tegen 2 talenten kunnen ruilen van ajax,of met geld van ajax bij een ander halen. dan mag hij van mij weg. Al is het wel iemand waarvoor je naar het stadion komt !

  0

  0