Go to Top

Ligeon: “Helaas heb ik me door Ajax laten overtuigen”

Ligeon: “Helaas heb ik me door Ajax laten overtuigen”

Ex-NACcer Ruben Ligeon baalt. De verdediger, die afgelopen seizoen op huurbasis in Breda speelde, verdient sinds de zomer zijn brood in Tilburg en heeft het daar allesbehalve naar zijn zin. Ligeon zit voornamelijk op de bank en dat had hij vooraf niet verwacht.

Ligeon was afgelopen zomer in het bezit van een aflopend contract en kon dus alle kanten op. Hij koos ervoor in Amsterdam bij te tekenen en zich aan Willem II te laten verhuren. Daar heeft hij nu spijt van: “Achteraf had ik drie jaar bij Utrecht moeten tekenen in plaats van me aan Willem II te laten verhuren. Helaas heb ik me door Ajax toch laten overtuigen mijn contract daar met één jaar te verlengen. Ook omdat ik de deur niet helemaal dicht wilde gooien bij de club, waar ik als kleine jongen ben begonnen. Daarom ben ik op huurbasis naar Tilburg gegaan.”

Willem II haalde op de valreep Van der Struijk binnen en sindsdien staat Ligeon er eigenlijk standaard naast. Hij wil nu een oplossing: “Op mijn leeftijd moet ik gewoon spelen. Ik ben die reserverol nu wel zat. Ik hoop op de medewerking van Ajax en Willem II, want ik wil naar een club in binnen- of buitenland met reële kans op speeltijd.”

Ligeon was voor NAC een meer dan bruikbare back, die logischerwijs koos voor een andere club in de Eredivisie. Dat hij uitgerekend voor Willem II koos, viel wat tegen. Je mag van een huurling geen besef van dat soort rivaliteit verwachten, maar toch: je bent toch NAC-speler geweest. Het zal onvoorstelbaar kinderachtig zijn, maar ergens voelt het dan lekker dat zo’n samenwerking vervolgens finaal mislukt.

Bron: B-Side Rats, Telegraaf

41 Reacties op "Ligeon: “Helaas heb ik me door Ajax laten overtuigen”"

 • Ikweethettochbeter
  30 december, 2015 - 18:30

  Tja Ruben. Frank vd struik is natuurlijk van een ander niveau dan dat jij bent. Helaas vriend dikke vette karma, je had nooit naar die kut club moeten gaan!

  0

  0
 • adh2005
  30 december, 2015 - 18:34

  Die laatste zin had wat mij betreft achterwege kunnen blijven.

  0

  0
 • Da Pope
  30 december, 2015 - 18:54

  @adh2005

  Eens, heb ook getwijfeld of ik hem weg zou halen. Maar ik ben uiteindelijk ook gewoon een supporter. En ik moet af en toe stiekem gniffelen als ik zie dat een overstap naar Willem II slecht uitpakt.

  0

  0
 • leeuw
  30 december, 2015 - 19:18

  Ik had dit liever zien gebeuren bij Valkenburg, wat een huichelaar.

  0

  0
 • Henk Tank
  30 december, 2015 - 19:31

  Geweldige speler, met voor een verdediger geweldige aanvallende kwaliteiten. Hij had absoluut niet misstaan in deze selectie!!

  0

  0
 • Rattartar
  30 december, 2015 - 19:41

  @Henk Tank,
  Precies, hij past veel beter in een aanvallend team dan bij bijvoorbeeld Willem II en NAC vorig jaar. Daarom zou het voor hem verstandig zijn om óf naar een topper in de Juup te gaan, óf naar een AZ of iets. Kan ie lekker aanvallen en met zijn schaarbewegingen aan de gang gaan.

  Toch gun ik hem het succes. Weliswaar niet bij Willem II, laat hem eerst maar een transfertje maken. Daarna mag hij wat mij betreft doorbreken.

  0

  0
 • zwampie
  30 december, 2015 - 20:31

  Rattarar
  Wel een groot verschil,top juup of az. Wie zou tie dan toch kiezen.

  Leeuw
  Dit kan met falkenburg ook zo gebeuren,is nu gelegenheidsspits,wat als Men een nieuwe spits binnenhaalt,dan staat hij er ook naast,of ze moeten het middenveld aanpassen

  0

  0
 • DeKamps
  30 december, 2015 - 20:53

  F*ck de stillems! mooi dat de overstap mislukt is

  0

  0
 • Rattartar
  30 december, 2015 - 20:54

  @Zwampie,

  dat bedoel ik juist. Voor hem is het d’r op of d’r onder. Dit is geen back voor de Graafschap of Willem II. Ligeon moet bij een topper spelen om als back zijnde te kunnen blijven aanvallen.

  0

  0
 • HupNac
  30 december, 2015 - 21:13

  Gewoon lekker terug naar NAC komen, daar wordt je tenminste op waarde geschat en gewaardeerd! Je staat direct in de basis want je bent 10 klasses beter dan wat we nu hebben (zelfs beter dan Stam op RB) en zonder de overige jongens tekort te willen doen.

  0

  0
 • TpT
  30 december, 2015 - 21:18

  Van der Kruik moet hij er gewoon uit kunnen spelen denk ik.

  Snap dat je baalt, maar het seizoen js halverwege en hij krijgt netjes zijn centjes neem ik aan. Dan zou ik ff een vent zijn en een half jaartje doorbijten, shit happens. Wie weet wat er daarna op je pad komt.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  30 december, 2015 - 21:19

  Ligeon en voor de andere kant dijks werden op een presenteer blaadje aangeboden. Dijks zelf helemaal voor niks. Gelukkig had onze rutjes toen betere plannen wel jammer anders waren we natuurlijk nooit gedegradeerd dat is wel een feit.

  0

  0
 • Oldskool
  30 december, 2015 - 21:35

  Mag van mij terugkomen

  0

  0
 • Cor Taxi
  30 december, 2015 - 22:10

  Zie ik hier iets met op de blaren zitten??? Geen medelijden hoor met hem.Had hij na de degradatie van Nac ook niet.Gaat hij naar Stilburg….Hij kan lekker de pot op.En ow ow ow….Dit zeg ik erg netjes.

  0

  0
 • Toontje
  30 december, 2015 - 22:14

  Van mij mag hij zo terugkomen, we kunnen hem goed gebruiken. Geen hard-feelings vanwege Tilburg. Dat speelt bij een aantal supporters en niet bij (ex)voetballers, die willen kwaliteit altijd hebben.

  0

  0
 • Toontje
  30 december, 2015 - 22:18

  IDD Sjef als we toen Dijks hadden genomen (gratis notabene) waren we niet gedegradeerd, want ik zal expres geen naam noemen maar het liep op links helemaal fout dat heeft ons de degradatie gekost… daar hoef je echt geen kenner voor te zijn

  0

  0
 • Oirschot
  30 december, 2015 - 22:27

  Volgens enkele zusjes uit het Tilburgse speelde hij een draak van een voorbereiding. En als je er dan uit gebonjourd word door ene Vd Struik ben je gewoon niet goed genoeg.
  Helaas voor Ruben , speelde goed bij ons, maar de verkeerde keuze… Tja da was nie zo moeilijk. Ellendige kutkruiken. Volgend jaar in Almere maar weer proberen of Velsen ozo. Misschien dat Ruben daarna weer in Breda welkom is. Nu? Mwa… Nog niet , we hebben een mooie groep nu. Groeten aan Erik en aan de rest van je vrienden.duhuh

  0

  0
 • chrisje
  30 december, 2015 - 22:34

  Als de kat een kullekke had gehad …. was het een kater gewest ….

  0

  0
 • d.kocx
  30 december, 2015 - 22:38

  Dat hij naar w2 is gegaan zal dat ook niet een beetje door Ajax zijn gekomen? Die hebben hem toch gebruikt om zo een transfer rond te krijgen met Dijks? Ze zullen hem wel gek hebben gemaakt met een jaar contract om zo hem te verhuren bij w2. aankomend seizoen is hij gewoon transfervrij(wat gewoon het hele plan was van Ajax) Hoop dat hij een mooie club vindt deze winter en ander aankomende zomer. Jammer maar de volgende keer iets beter nadenken en je niet gek laten maken.

  0

  0
 • Bsidefanatics
  31 december, 2015 - 00:32

  @d.kocx

  Wat Kocx zegt, klopt indd.. Het is niet voor niks dat hij maar een jaar contract heeft gekregen.. is ”maar” 2 ton salaris (ongeveer, denk ik?) bovenop de transfersom wat voor Dijks is betaald..

  Verder is Ligeon een prima speler en naar mijn mening niks kwalijk nemen. Sommige spelers die de overstap maken naar een rivaal hebben nog wel eens de neiging om een trap na te geven richting zijn vorige club.. Is hier ook geen spraken van.

  0

  0
 • 19September1912
  31 december, 2015 - 07:23

  Dat wisten wij allemaal van tevoren dat dit een verkeerde keuze was! Helaas voor Ligeon want heb echt een half jaartje genoten van hem bij ons.

  0

  0
 • Semsi
  31 december, 2015 - 08:14

  Jordi Buijs naar Roda JC

  0

  0
 • Jf
  31 december, 2015 - 08:41

  Jordy was voor NAC een goede speler met een super trap.

  0

  0
 • buurman
  31 december, 2015 - 08:42

  Kansen kunnen in het voetbal heel snel keren. Positief of negatief. Dus Ligeon is echt nog niet uitgespeeld. Ik zie niet goed in waarom wij er blij mee moeten zijn dat zijn overstap tot heden niet goed is verlopen ?
  Wat zijn wij daarmee? We kunnen beter naar ons zelf kijken ; voorlopig moeten wij blij zijn als een afvaller bij willem2 naar NAC terug zou willen komen. Want Ligeon is voor NAC een goede back. Zo liggen de verhoudingen nu en dat doet best pijn blijkt.

  Voor iedereen een goed en gezond 2016. Dat we tegen volendam onze eerste driepunter van na de winterstop mogen begroeten en dat we snel sparta (en vvv) mogen achterhalen. Ik geloof er nog zeker in.

  0

  0
 • scheppioni
  31 december, 2015 - 09:16

  Toontje, ik zou begod niet weten wie jij bedoeld op links, ik heb de hele nacht liggen denken !
  Rattartar, je hebt zeker een punt jongen betreft Ligeon dat was ook heel lang het hele euvel van ons NAC vorig seizoen, zelfs hardleers dus bij ons NAC in de fatale nacompetitie, maar goed op naar 2016 !!
  En zwampie, ik denk helaas dat falkennburg helaas wel die kwaliteit heeft om bij een subtopper altijd wel zich te laten zien, ik zie wel die enkele beelden/goals die ik van hem nu toevallig gezien heb, dat hij het kussen van het logo in ieder geval afgeleerd is !
  Chrisje, of jezus een pikkie dan was het je bruurke !
  Enne buurman, het wordt eentonig, maar ik kan helemaal in je woorden vinden, ieder een fijne jaarwisseling met een groot NAC hart !!!

  0

  0
 • heksenketel
  31 december, 2015 - 10:58

  Van mij mag hij naar ons komen en meteen in de basis! Heb van hem genoten afgelopen jaar!

  0

  0
 • Dutchbird
  31 december, 2015 - 11:10

  laat maar komen met dat HG spul van Hofkens schrobben we die Tilburgse zeiklucht er wel vanaf :-)

  0

  0
 • nachoreca
  31 december, 2015 - 11:31

  Ik vind die laatste zin gewoon kunnen hoor. We zijn ook met hem erbij keihard gedegradeerd en moeten nog maar afwachten hoe lang we in deze voetbal hel rond banjeren…falkenburg is daarin inderdaad de rat (Hoe toepasselijk. ..)van 2015. Ik wens alles en iedereen die nac een warm hart toedraagt een super nieuwjaar!

  0

  0
 • Rijen
  31 december, 2015 - 11:39

  Hij is hier vorig seizoen genoeg gewaarschuwd, stillem2 is en blijft gewoon een grote kut club, Ruben!

  0

  0
 • zwampie
  31 december, 2015 - 12:08

  Scheppioni,
  Dat hij kwaliteiten heeft ben ik met je eens,maar of hij ook de kwaliteiten(genoeg) heeft om iemand op het middenveld te vervangen weet ik niet waardoor hij een vaste basisplaats afdwingt. Wat je bij falkenburg vaak ziet bij welke club hij ook speelt dat hij meer gebruikt wordt om posities op te vangen waar iemand geblesseerd is of uit vorm. Bij NAC had hij ook geen vaste basisplaats op 1 positie, bij de buren ook niet aangezien hij nu als gelegenheids spits gebruikt wordt.
  Dat een speler in dienst van een elftal moet spelen ben ik ook mee eens,maar als jou kwaliteiten zo goed zijn voor 1 positie waardoor een elftal beter presteert wordt je alleen op die positie gebruikt,en ben dus benieuwd wat er met zon speler gebeurt zodra er een nieuwe spits aangetrokken wordt.

  0

  0
 • ome cor
  31 december, 2015 - 12:38

  Tuurlijk, het was ‘maar’ een huurling.
  Misschien juist daarom dat het pijn doet dat huurlingen schouderophalend de deur uitlopen na degradatie en gewoon weer bij een andere club op het hoogste level kunnen spelen.

  Heel begrijpelijk als er mensen in Breda hem niet al te veel succes wensen als ie dan ook nog eens bij de aar(t)srivaal denkt te moeten gaan spelen.

  Dat ie er nu achter komt dat ie beter voor een andere club (FCU) had kunnen kiezen dan voor de neuzen….dat onderga ik dan ook schouderophalend.

  0

  0
 • scheppioni
  31 december, 2015 - 13:16

  @ zwampie
  Ja of trainers zien allemaal misschien wel terecht als een multifunctionele speler, dat is natuurlijk wel een enorme kwaliteit, ja en wat als hij tegen h’veen uit vorig seizoen niet geblesseerd was geraakt, want een week ervoor in utreg was hij samen met toontje’s favoriet de echte held !!
  Maar het belangrijskte is dat hij er waarschijnlijk mee geleerd heeft om geen logo’s meer te kussen als je er toch niks van meent, ik daarom ook de grootste hekel aan huichelaars, helaas zelf ondervonden en kap ook gelijk met zo’n personen, dus hoe goed Falkenburg ook kan voetballen, als mens voor een club totaal geen waarde !!

  0

  0
 • Willem
  31 december, 2015 - 13:20

  Blijf rustig
  En laat je vooeal niet door het grote geld verlijden

  0

  0
 • Zwampie
  31 december, 2015 - 13:47

  Scheppioni
  Ook mee eens

  0

  0
 • gedoe
  31 december, 2015 - 14:42

  Ik vind niet dat NAC supporters of supportersites het zich dit seizoen kunnen permiteren om met leedvermaak over anderen te spreken.

  0

  0
 • Nacdictive
  31 december, 2015 - 15:14

  Laten we alles in perspectief zien.. Ruben maakt een begrijpelijke keuze (als professional wil je het beste en hoogste) en is nu op de bank beland. Ik zie dit totaal los van NAC en mochten we promoveren (dan is hij meer dan welkom)..
  Vwb Falkenburg zou ik zeggen: Lekker laten gaan… Hij is ook gewoon een broodspeler. Heeft voor NAC zijn best gedaan en doet het nu goed bij de buren, het zij zo.

  0

  0
 • WW
  31 december, 2015 - 19:09

  We liggen naar mijn idee nog niet bepaald op promotie- laat staan kampioenskoers, daarvoor zijn we mentaal te zwak en ligt de ondergrens te laag. Prachtige potten als tegen Sparta worden afgewisseld met potten waarbij we hopeloos door de hoeven zakken als tegen RKC. En tegen laagvlieger Almere was het onlangs het laatste half uur ook weer met een dikke drol in de onderbroek, ondanks de 3 punten.

  We hebben dus enorm veel werk te verzetten, en zelfs als we dat werk verzetten is promotie geen vanzelfsprekendheid. Als we niet promoveren moet de begroting weer omlaag – en het kan welhaast niet anders dan dat dat ook het spelersbudget aantast. Dus puur cijfermatig-financieel gezien volgend seizoen een kleinere kans op promotie.

  Lachen om het (klein) leed van een ander is dan alsof je gniffelt om het ouderwetse bankstel en de jaren ’70 gordijnen en behang bij de buren, terwijl je eigen huis in lichterlaaie staat.

  Ik focus liever op NAC, hoe we zaken bij ons beter krijgen.

  Dat Ligeon met zijn talent kiest voor een eredivisieclub is logisch. Hij zou van mij zo terug mogen komen, of hij trek heeft in de JL weet ik niet en we hebben aardig wat backspelers, met name rechts.

  0

  0
 • Dr. Z
  31 december, 2015 - 22:11

  Begrijp me niet verkeetd Ligeon was een leuke voetballer. Maar “who gives a fuck!?” dat meneer Ligeon niet aan voetballen toekomt.

  Denk dat we wel wat beters te doen hebben.

  Iedereen de beste wensen voor 2016, hopelijk met een promotie op wat voor manier dan ook.

  Hup NAC ! Breda ik hou van jou!

  0

  0
 • oosterhout3
  1 januari, 2016 - 11:24

  ALS er geld vrijkomt door een of andere transfer (seuntjes, suk,stam, verbeek, hooi of weet ik het wie) is het verstandig om bij ajax eens te informeren voor ligeon

  ik denk een regelrechte versterking voor nac!
  snelheid, meestal goede voortzetting en vooral verdedigend goed

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  1 januari, 2016 - 12:50

  Onbegrijpelijk dat hij op de bank zit, een groot talent.Goed dat hij zich roert, hij kan bij vele eredivisieclubs zeer waardevol zijn. Ik wens hem veel succes.
  Bij NAC is er geen plek voor hem, we hebben Mulder en die doet het goed en ontwikkelt zich prima.

  0

  0
 • Goedzo
  2 januari, 2016 - 10:55

  inderdaad ontzettend kinderachtig die laatste zin, en aan de meeste reactie,s te zien zijn de meeste supporters gelukkig wat reëler aan het worden en hebben wat minder boter op hun hooft als bovenstaande schrijver.

  0

  0