Go to Top

Maar 75 kaarten voor het uitvak bij Jong Ajax?

Maar 75 kaarten voor het uitvak bij Jong Ajax?

Op de website van De Rat staat sinds 2 dagen een artikel over de uitwedstrijd naar Jong Ajax. De mannen weten te melden dat Amsterdam van plan is om maar 75 kaarten aan NAC-supporters te willen verstrekken. Te ziek voor woorden. En wij maar schelden op de burgemeester van Eindhoven…

De reden voor dit onthutsende verhaal: de lokale pliesies willen liefst helemaal geen uitsupporters ontvangen op sportpart De Toekomst. Hè? de Toekomst? Zijn die van de Rat gek geworden? De wedstrijd wordt gespeeld in de Arena!
Nee, die van De Rat zijn niet gek geworden (dat waren ze namelijk altijd al wel een bietje). maar Ajax wil het veld in de McRena niet belasten en dus is deze titanenstrijd *kuchkuch* verplaatst naar het trainingscomplex van de club. En daar wil de Amsterdamse Hermandad liever geen honderden tot de tanden bewapende, stenen en vuurwerkbommen gooiende geel-zwarte gekkies hebben. Het is elke keer weer gesodemieter met die Bredase boeren bij Ajax… o nee, dat is niet waar.

Er is momenteel eigenlijk geen enkele aanwijsbare reden te vinden die deze idiote maatregel goed kan praten. De Rat maakt zich dus terecht kwaad en wil van NAC dat de club maatregelen gaat proberen te nemen. Onze supporters worden al aan alle kanten genaaid waar het uitwedstrijden bezoeken betreft. Idiote verplichte combi’s en nu dan ineens zelfs een meereisbeperking. Afgezien daarvan is het voor de vaste groep meereizende supporters niet heel erg eerlijk. 75 Kaarten is veel te weinig voor die mensen. En (we quoten) “Afgezien van hooguit tweehonderd NAC-supporters en vijftig Amsterdamse familieleden is geen hond in deze wedstrijd geïnteresseerd. Toen Sparta kort geleden protesteerde, kreeg die club zonder pardon 150 extra kaarten toegewezen. Op de dag zelf kregen die fans vanwege het slechte weer zelfs een plekje op de hoofdtribune toegewezen. Dus met die veiligheids- en capaciteitsonzin wordt als puntje bij paaltje komt ook maar willekeurig omgegaan.”

Nou is deze wedstrijd op een maandagavond tegen 1 van de minst aantrekkelijke tegenstanders in de Juup Liek. Bij Jong PSV (die andere zeer onaantrekkelijke tegenstander) zaten er ondanks de opgelegde combi ineens toch een paar honderd NAC-supporters op een Eindhovense tribune.  Juist in steden als Eindhoven en Amsterdam zou je toch mogen verwachten dat ze weten hoe je grotere aantallen bezoekende supporters op kan vangen. In plaats daarvan zijn het juist deze gemeentes met de minst aantrekkelijke twee teams in de Juup die een beetje heftig gaan zitten doen.
Het gaat misschien nog niet eens om het aantal supporters wat er mogelijk mee wil (minimaal een bus en de vaste uitkaarthouders), maar wel om het principe. Het genaai van supporters die naar uitwedstrijden willen lijkt steeds groteskere vormen aan te nemen, in plaats van dat het afneemt. Wij ondersteunen in ieder geval het verzoek van de Rat aan NAC om te proberen iets aan deze achterlijke maatregel te doen.

Bron: B-side Rats, de Rat

 

38 Reacties op "Maar 75 kaarten voor het uitvak bij Jong Ajax?"

 • Gedoe
  21 december, 2015 - 11:06

  Ja maar dit toch wel een beetje logisch gevolg van in de juup league spelen? ajax wil hun hoofdveld, al 20 jaar van slechte kwaliteit, niet te zwaar belasten. Hun goed recht, jong ajax speelt vrijwel altijd op de toekomst en dus nu ook NAC. Wellicht dat beroep aantekenen helpt maar we spelen nou eenmaal in een tweederangscompetitie en dan word je ook tweederangs behandeld.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  21 december, 2015 - 11:11

  Onbegrijpelijk. NAC moet inderdaad zijn best doen om hier kritisch op te reageren, zeker gezien Eberhard van der Laan bekend staat als zeer voor rede vatbaar. Het zou mij zéér van mijn Amsterdamse burgemeester tegenvallen als hij hier werkelijk aan vast houdt. Dit terwijl ik me afvraag of hij zich überhaupt bezig houdt met maandagavondwedstrijdjes van Jong Ajax; volgens mij delegeert hij dat soort zaken gewoon, wat exact de idioterie van de maatregelen onderstreept.

  0

  0
 • De Lange
  21 december, 2015 - 11:11

  als het ergens mogelijk is om met meer uitpubliek dan thuispubliek te komen is het daar wel.Jammer dat de verziekers van de Juup die nergens recht op hebben,nergens voor mee doen,dit kunnen bepalen.

  0

  0
 • nachoreca
  21 december, 2015 - 11:26

  Vraag me echt serieus af wanneer de oogkleppen van de meesten hier afgaan. We zitten in een competitie die werkelijk niemand interesseert. En bij ajax nog minder…Dit is de zware tol van degraderen en voorlopig zullen We het ermee moeten doen. En naar zo’n lege arena moeten kijken doet wel erg pijn als je daar ooit de parel hebt zien winnen voor 40000 man…snik snik..wat een pure ellende die jupiler league….

  0

  0
 • G00ser
  21 december, 2015 - 11:28

  Wat ik niet begrijp is dat diverse partijen de Jupiler league juist klein willen laten, zo lijkt het.

  Als je kijkt naar het niveau van de Jupiler League zou je kunnen concluderen dat het qua niveau dichter naar de Eredivise groeit. Als je de laatste 5 van de Eredivise vergelijkt met de eerste 5 van de Jupiler Leaguekan je concluderen dat er geen schokkende niveauverschillen zijn.

  Ik ben van mening dat de +- de top5 van de Jupiler League onnodig klein wordt gehouden terwijl dit toch echt volwaardige clubs zijn. Ik denk hierbij aan de bezoekersaantallen, sportieve prestaties en overige commerciele belangen van clubs als GAE, Sparta, NAC en Venlo.

  Maar waarom houden ze deze competitie zo klein? Dit is toch ook niet in Engeland of Duitsland het geval?
  Waarom zend Fox op vrijdagavond een Eredvisie wedstrijd 2x uit en besteden ze praktisch 0 aandacht aan de Jupiler League? Waarom zijn er combi regelingen voor uit voor uitsupporters met een risicowaarde van 0, zoals bij Jong Ajax of Jong PSV? Het zou voor het Nederlands voetbal toch veel interessanter zijn om deze competities dichter naar elkaar te laten groeien?

  Lang verhaal kort; Ik geloof erin dat de Jupiler League naar een hoger niveau kan qua attentiewaarde, toegankelijkheid van de supporters en uiteindelijk commerciele winsten. Echter wordt dit mijn inziens door veel partijen (gemeenten/Fox etc) onnodig beperkt, waarbij deze wedstrijd (Jong Ajax – NAC Breda) weer een “prachtig” voorbeeld van is.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  21 december, 2015 - 11:31

  Niet mee eens, nachoreca. Dat het een competitie is die niemand interesseert kun je namelijk ook uitleggen als een reden om wat soepeler te zijn – zeker gezien het goede ‘track record’ van NAC de afgelopen jaren. Laat gewoon lekker 300 mensen een potje bier drinken naast de ArenA, wie interesseert dat nou behalve de man die de biertjes tapt?!

  0

  0
 • raraNAC
  21 december, 2015 - 11:42

  Nou, mogen we komende jaren dan weer eens eredivisie spelen, ook geen Ajax publiek bij ons.
  Ze zullen zicht vast wel eens ‘misdragen’ hebben. (een fakkel of rookbom afgestoken)
  We kunnen de veiligheid dus niet garanderen in het Rat Verlegh stadion.

  0

  0
 • nachoreca
  21 december, 2015 - 12:01

  @uit je naaht……..goed bedoeld van je…maar dat bedoelde ik met oogkleppen…!

  0

  0
 • sjaak
  21 december, 2015 - 12:18

  Het gaat gewoon helemaal nergens meer over. Volendam ook bijna zeker een verplichte buscombi. Tijd voor actie denk ik zo

  0

  0
 • TpT
  21 december, 2015 - 12:27

  En die ajaxieden maar zeiken op hoe schandalig het was dat ze niet naar Utrecht mochten.

  Misschien niet helemaal vergelijkbare situatie maar wel ongeveer net zo belachelijk.

  0

  0
 • scheppioni
  21 december, 2015 - 12:29

  Maar gauw in 2016 alles gaan winnen NAC BREDA dan zijn we van dat jong spul op maandag ook meteen af !

  0

  0
 • nacman
  21 december, 2015 - 13:05

  ze kunnen ons beter gelijk de drie punten geven.
  ik vindt dat ze genoegd toeschouwers toe moeten laten anders ga bij de jeugd elftallen spellen

  0

  0
 • Uit je Naaht
  21 december, 2015 - 13:12

  @nachoreca, kun je de redenering daarachter uitleggen? Ik zie niet helemaal in hoe een beroep het op gezond verstand aan het adres van de lokale autoriteiten iets met oogkleppen te maken heeft. Moeilijk doen is immers niemands hobby, dus een competitie waarin velen maar matig geïnteresseerd zijn zou deuren moeten kunnen openen in plaats van sluiten.

  Het verhaal van NAC moet immers niet zijn “Zouden jullie alsjeblieft een blikje ME open willen trekken zodat we met meer uit-fans kunnen komen?”; maar “Er gaat toch niks lelijks gebeuren, mogen we met zoveel mogelijk mensen een biertje komen drinken drinken?”. In het eerste geval zou de reactie zijn “Nee, deze wedstrijd interesseert ons namelijk geen fuck”; terwijl in het tweede geval de reactie zou zijn “Ja, deze want deze wedstrijd interesseert ons toch geen fuck”.

  0

  0
 • Oma
  21 december, 2015 - 15:35

  75 supporters krijgt nac niet eens in een uitvak

  0

  0
 • Breda076
  21 december, 2015 - 15:38

  @oma

  http://www.tildo.com is voor jou, nu opzouten bij ons achterlijke!

  0

  0
 • nachoreca
  21 december, 2015 - 16:29

  @uit je naaht….ik zal het wat platter verwoorden; ze hebben het schijt aan nac breda en heel de jupiler league! we hebben hier mee te dealen.dus oogkleppen af en accepteren!

  0

  0
 • kinderkaartje
  21 december, 2015 - 17:02

  Hebben de Stillems weer eens gewonnen afgelopen weekend?
  Ineens komen ze weer uit hun hol gekropen.

  He Oma, hoeveel toeschouwers zaten er bij jullie, in de degradatie topper, gisteren?

  Vergelijk dat eens met ons gemiddelde toeschouwers aantal.

  0

  0
 • Mafkees
  21 december, 2015 - 17:29

  Mjah, NAChoreca… en zo hebben de burgervadertjes en -moederthes het wel heel erg makkelojk om zulke achterlijke maatregelen te nemen.

  Nog niet zo gek lang geleden was dit de garantie voor anti combi acties en massale ontwijkmanoeuvres. Ook in de eerste divisie (remember Telstar uit). Waarom zou je het accepteren dat je onterecht als crimineel behandeld wordt?
  Ik verwijs graag naar één van xe laatste columns van Sjoerd Mossou over voetbalsupporters.

  http://m.ad.nl/ad/mobile/article/detail.do?language=nl&navigationItemId=5598&componentId=4211022&title=Reddeloos-verloren-als-voetbalsupporters-uw-dorp-bestormen&navigation=Sportcolumnisten&pageType=articleDetail

  0

  0
 • nachoreca
  21 december, 2015 - 18:09

  @ mafkees ik waardeer jullie tegengas/ opstand maar ik ben van mening dat het trekken aan een dood paard is. Succes

  0

  0
 • Mafkees
  21 december, 2015 - 18:46

  😆 Dat is dan weer goed voor de conditie en spierontwikkeling. Zijn zware beesten, dode paarden.

  0

  0
 • Rikkert1912
  21 december, 2015 - 18:55

  Ik snap het wel. Ik kan namens mezelf en alle andere supporters wel zeggen dat we standaard 3 messen in onze jas hebben zitten en nog een aantal vuurwerkbommen om naar uitsupporters te gooien. Vooral met autocombi’s zoeken we daarom de confrontatie met supporters van bijvoorbeeld almere city en achilles. Wij zijn godverdomme levensgevaarlijk. Kuch kuch

  0

  0
 • Rikkert1912
  21 december, 2015 - 18:56

  Thuissupporters bedoel ik dan

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  21 december, 2015 - 19:04

  Heb er weinig over te zeggen eigenlijk. Zal er wel bij horen of zo.

  Als ik dan toch iets moet roepen: @ Mafkees.

  Een dood paard is net zo zwaar als een levend paard.

  Dus.

  Fijne avond vrienden!

  HUP NAC!

  0

  0
 • Dutchbird
  21 december, 2015 - 19:37

  Tja KNVB zo snel mogelijk kappen met die tweede teams in de Juup, laat maar een paar topklassers doorstromen

  0

  0
 • zwampie
  21 december, 2015 - 19:44

  Los pollos
  Een dood paard loopt nie,un levend kan ut nog wel. Da scheelt toch nogal wa ;)

  0

  0
 • Toontje
  21 december, 2015 - 20:24

  Dit is nog steeds een van de gevolgen van de degradatie…we zullen het er mee moeten doen…..en als we niet promoveren zitten we er voor altijd aan vast….tot we failliet zijn want dat is weer het vervolg van niet snel promoveren.

  0

  0
 • De Lange
  21 december, 2015 - 20:26

  Misschien dat onze Marinus iets kan regelen,is nu ter plekke bin de wedstrijd tegen Volendam. Ajax staat voor,hopelijk blijft t zo,zou gunstig zijn

  0

  0
 • kopspion
  21 december, 2015 - 21:11

  volendam met de rust 2-0 achter !!
  maar weet iemand wat daar aan de hand is met kwakman; zit niet bij de selectie ???
  en tuyp zit daar gewoon op de reservebank ??

  0

  0
 • De Lange
  21 december, 2015 - 21:17

  En bij Ajax Diederik Boer op goal,al een paar mooie reddingen.ja zo kunnen we Ajax ook aantreffen natuurlijk in januari .

  0

  0
 • De Lange
  21 december, 2015 - 21:17

  Kwakman is al langer geblesseerd

  0

  0
 • Zwampie
  21 december, 2015 - 21:58

  De boer heeft een penalty gestopt,en nog 1 minuut te gaan 2-0

  0

  0
 • De Lange
  21 december, 2015 - 22:03

  Is eindstand . Maar Ajax heeft dit te danken aan Diederik Boer.nie te hopen dat ie in januari ook keept. Maar Marinus heeft het allemaal gezien

  0

  0
 • Zwampie
  21 december, 2015 - 22:11

  De lange
  Ondanks de boer,is jong ajax een serieuze tegenstander in eigen huis. Volendam en sparta hebben zich al verslikt daar,dus NAC en marinus zouden dus gewaarschuwd moeten zijn.

  Ondanks alles zijn we de eerste helft 3e ,en stonden we twaalf punten achter op volendam (op dat moment eerste)die nu weer 11 punten achter staan op sparta.
  Dus alles is mogelijk en zijn we zeker nog niet kansloos,maar worden de eerste 2wedstrijden wel meteen cruciaal om de volle punten binnen te halen en met een goede start te voorschijn te komen. En vertrouwen te tanken.

  0

  0
 • De Lange
  21 december, 2015 - 22:16

  zwampie,mee eens,al vond ik Volendam niet slecht, maar je ziet wel bij Volendam ontbreken (al langer) 2 belangrijke spelers,en die maken meteen een vrije val.Zoiets kan bij Sparta ook gebeuren,en ik vind dat we bij Nac toch nog(op spitspositie na)een vrij goede bank achter de hand hebben

  0

  0
 • Zwampie
  21 december, 2015 - 22:54

  De lange
  Helemaal mee eens

  0

  0
 • scheppioni
  22 december, 2015 - 08:00

  De breedte van ons NAC selectie gaat hopelijk de doorslag geven mannen !

  0

  0
 • De Lange
  22 december, 2015 - 08:23

  Scheppie wat ik al zei ja. Maar wat zwampue ook aanhaalt j.ajax haalt thuis de punten

  0

  0
 • Nacdictive
  23 december, 2015 - 15:51

  Wordt echt tijd voor een actie!! Ik ga niet vaak meer naar uitwedstrijden maar vroeg me wel af hoe Engelse en Duitse clubs aan aantallen komen bij uitwedstrijden wat bij ons alweer lang verleden tijd is…
  Hier kunnen/moeten we geen genoegen mee nemen, actie en snel gvd.

  0

  0