Go to Top

Maaskant baalt van afblazen fusie, supporters eisen gesprek met bestuur

Maaskant baalt van afblazen fusie, supporters eisen gesprek met bestuur

Waar er met name onder de supporters met grote opluchting wordt gereageerd, is coach Robert Maaskant helemaal niet blij met het afblazen van de fusieplannen voor de jeugdopleiding.  Volgens hem was het een grote stap in de richting van professionalisering. “Ik denk dat het plan nu op emotie is afgeschoten. Jammer.”

Volgens Maaskant had deelname aan de VAB doorstroming van de jeugd kunnen bevorderen. “Je moet kijken naar wat goed is voor de toekomst van de club. We steken nu jaarlijks zeven ton in een opleiding die niet rendeert. Dat zijn in tijden van crisis dure euro’s. Het verschil tussen de jeugd en NAC 1 is nu simpelweg te groot. Met de VAB hadden we tegenwicht kunnen bieden aan de opleidingen van PSV en Feyenoord. Ik snap de sentimenten wel omdat het Willem II betreft, maar van een echte fusie zou geen sprake zijn geweest. Enkel samenwerking om betere spelers af te leveren aan de eerste teams.”

Sjoerd van Fessem, voorzitter van de Clubraad van NAC, zegt zijn ogen niet te sluiten voor de toekomst. Hem steekt echter iets anders. ,,Het is bijzonder opmerkelijk dat wij totaal niet gekend zijn in de gesprekken die hebben plaatsgevonden tussen de directies van NAC, Willem II en RKC. Een samenwerking met deze clubs zou immers niet louter technisch beleid zijn. Het zou ingaan tegen bepaalde kernwaarden van NAC. Als de Clubraad daar dan niet over ingelicht wordt, kun je vraagtekens plaatsen bij de band tussen de directie en ons.“ Voor van Fessem is dit ook de reden om blij te zijn met het afblazen van de plannen.

Woorden van gelijke strekking worden door Martijn Koks, voorzitter van de Breda Loco’s, uitgesproken. ”Opgelucht omdat de samenwerking met Willem II niet doorgaat, teleurgesteld vanwege het feit dat de gesprekken hiervoor allemaal in achterkamertjes zijn gevoerd. Hierin had de Clubraad gekend moeten worden. We zijn daarom blij dat de intentie om samen te gaan werken voortijdig is uitgelekt. Clubbestuurders die een samenwerkingsverband met Willem II door willen drukken, kennen de sentimenten die er in Breda leven niet. We willen zo snel mogelijk met ze in gesprek. Daarna bekijken wij welk standpunt we in zullen nemen.”

, ,

91 Reacties op "Maaskant baalt van afblazen fusie, supporters eisen gesprek met bestuur"

 • Mommers de 2e
  31 maart, 2010 - 12:17

  Ik begrijp hem wel

  0

  0
 • kwek
  31 maart, 2010 - 12:18

  Wanneer je met 4-0 na de 1ste helft voor staat tegen w2. Kun je natuurlijk ook 2 spelers van de jeugd er in laten komen.

  Misschien dat dat de jeugddoorstroming wel het beste stimuleerd Maaskant?

  0

  0
 • Viking
  31 maart, 2010 - 12:21

  Snel die Paulo Henrique halen van Heerenveen !!
  Heerlijk Braziliaantje tesamen met onze Leo !! En slechts 21 jaar !

  Kwek helemaal waar !!
  Spelers in laten vallen die mogen vertrekken, steek dan je energie in jonge gasten !

  0

  0
 • Danielle
  31 maart, 2010 - 12:23

  Al hebben wel doorstroom van de jeugd, deze krijgen onder Maaskant toch geen kans. Hoe vaakt krijgt de jeugd nou een kans, nooit! Als er een invalbeurt is, is het altijd een reuser/cairo die erin komt, dus wat loopt die Maaskant nou te zeuren!

  Begrijp het bestuur wekelijk waar niet, ze weten niet wat er onder de supporters leeft en wat wel en niet kan. Ik ben blij dat het vrijdag uitgelekt is, anders had de fusie doorgegaan.

  Ze moeten wel met een hele goede verklaring gaan komen, fusie met W2…NOOIT!

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 12:27

  Ik begrijp hem niet. Hij geeft de jeugs NOOIT de kans. Dus hij moet niet ouwehoeren.

  0

  0
 • kwakbol
  31 maart, 2010 - 12:31

  NAC moet paolo henrique halen transfervrij !

  0

  0
 • Henk
  31 maart, 2010 - 12:31

  De jeugd kan zich ook niet doorontwikkelen als je de kans niet krijgt in het 1e van NAC, zoals Valles Prat bijv.
  Lees veel keer dat hij bekant iedere week scoort.. en als hij dan eindelijk een kans krijgt is het in een al verloren wedstrijd tegen Heracles.
  Het is maar een voorbeeld natuurlijk, maar toch..

  Geen fusie met stillem2, dat is echt een grote opluchting.

  0

  0
 • pascal
  31 maart, 2010 - 12:32

  Het wisselgedrag van Maaskant is uiteraard niet altijd helder. Zoals Mommers de 2e zegt kun je beter de jonkies in laten vallen in plaats van spelers die op de nominatie staan om transfervrij te vertrekken. Een speler als Hofstede kun je beter minuten laten maken (hoewel ik laatst las dat hij weg moet… zou zonde zijn).

  Desondanks is veel jeugd niet van het niveau dat het direct een meerwaarde is (zelfs als wissel niet). Zoals NAC zelf zegt is het gat tussen de jeugd en het 1e te groot. Door samenwerking van de jeugdopleidingen kan dit gat gedicht worden. Zo heb je de beste trainers bij elkaar en een grotere groep jeugd waardoor er niet één speler boven de rest uitsteekt maar er meerdere zijn waardoor het niveau omhoog getrokken kan worden.
  Daarnaast ook niet onbelangrijk is de 7 ton die ieder jaar wordt geinvesteerd een investering in een bodemloze put. Als je geld kunt besparen door een samenwerking is dit alleen maar aan te bevelen, zeker als het leidt tot betere jeugd die door kan stromen naar het 1e elftal.

  Over de locatie waar velen het hadden over Tilburg kan nog gesproken worden. Daar zou ik het ook niet mee eens zijn, liever op een neutrale locatie tussen de Tilburg, Breda en Waalwijk in zoals bijvoorbeeld een plaats als Dongen. Hierbij heb ik niet gekeken naar de mogelijkheden qua accommodatie maar ga ik puur uit van geografie.

  Mijn mening moge duidelijk zijn, wel samenwerking en meer communicatie met de supporters hierover. Laat de heren eerst eens de gesprekken verder ingaan om de plannen te presenteren en eventueel te laten toetsen aan de supporters.

  0

  0
 • Bergse Naccer
  31 maart, 2010 - 12:44

  Wij balen van Maaskant!

  0

  0
 • Japio
  31 maart, 2010 - 12:46

  Voor eenieder die zich kan vinden in de plannen: Clubcultuur koop of krijg je niet, die heb je gewoon. en als bestuur moet je die koesteren en niet denken dat je dit zomaar kunt passeren. Waar bepaalde rivaliteit en verwachtingen van supporters al decennia bestaan kan een bestuur niet zomaar veranderen.

  Wanneer heren op bepaalde posities (bestuur,management,technische staf) dit niet begrijpen zijn zij NAC onwaardig.

  Verder is het ronduit belachelijk dat Robert Maaskant hier de kanttekening plaatst bij de jeugdopleiding. Er is maar 1 iemand die de doorstroom van jeugdspelers heeft gestagneerd, en dat is Maaskant zelf. Niet dat ik hier zeg dat er nu zoveel jeugd het niveau heeft voor de eredivisie, maar een eerlijke kans hebben ze niet gekregen. Verder ben ik van mening dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, waarbij Rome een goede jeugdopleiding is. Om te beginnen met ervoor zorgen dat spelers voor NAC willen spelen en ze daar alles voor doen. Ook het de cultuur dat spelers sneller naar topclubs vertrekken kan men aanpakken, maar daar zie je ook weinig van terug.

  En nu op naar zondag, minimaal 3 punten! HUP NAC!

  0

  0
 • Rattack
  31 maart, 2010 - 12:47

  Ik vind het jammer dat mensen nu Maaskant meteen weer afbranden. Dezelfde mensen hadden afgelopen vrijdag ook niet moet juichen na de winst want Maaskant is een slechte coach dus dat was ook slecht.

  Wat betreft de jeugdopleiding heeft hij wel een punt. Dat er niet samengewerkt kan worden met de club Willem 2 is duidelijk. Maar het gaat idd wel ten koste van kwaliteitsverlies. De jeugdopleiding van NAC is gewoon slecht. Daar hoeft niemand anders over te doen. Door een samenwerking had de kwaliteit vele malen verbeterd kunnen worden. Het is nu zoeken naar een andere oplossing. Ik zeg RBC en de voerbalschool van de broertjes De Nooier!

  0

  0
 • pascal
  31 maart, 2010 - 12:48

  Ik vind Maaskant een perfecte trainer voor ons NAC
  Ik baal van de "supporters" die negatief zijn over Maaskant. Met alle respect voor de selectie, maar zoals het nu gaat is gewoon goed en beter kan niet. Door de vele blessures en schorsingen met name voorin is het lastig om goede resultaten te behalen als je met een Reuser in de spits gaat spelen omdat er geen andere opties zijn :s

  0

  0
 • Rattack
  31 maart, 2010 - 12:49

  @ Kwek.

  Ik snap je reactie. Maar ik denk (zeker jij die ook genoeg jeugd aan het werk ziet) zit er in de jeugd op dit moment niet genoeg talent. Ik hoor mensen over valles prat. Die jongen komt mega handelingssnelheid te kort. De jeugd heeft te weinig kwaliteiten om door te stromen. Zelfs Gorter valt met regelmaat door de mand. Ik denk dat dit de reden van Maaskant is om zo weinig jeugd te laten spelen.

  0

  0
 • tiesto
  31 maart, 2010 - 12:50

  Maaskant heeft gewoon gelijk… mensen moeten die sentimenten eens aan de kant zetten.. NAC heeft een bedroevende jeugdopleiding vergeleken met oa. Willem II, dat is de realiteit…

  Dat hij de jeugd de kansen niet geeft ligt puur aan het feit dat ze het niveau niet aankunnen… 'De besten spelen', en zo ist…

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 12:53

  Ik denk dat Maaskant gelijk heeft. Er is hier een mogelijkheid afgeschoten op emotie. Van de andere kant: die emotie had men kunnen zien aankomen en dus was duidelijke communicatie over één en ander een stuk verstandiger geweest.

  Wat ik me wel afvraag: stel (en ik zeg stel) dat er inderdaad een voetbalopleiding Brabant komt waar diverse Brabantse clubs in meedoen (RBC, Oss, Den Bosch, Helmond, NAC, etc.), en ook Willem II… is samenwerking dan nog steeds onbespreekbaar?

  0

  0
 • redbiels
  31 maart, 2010 - 12:59

  maaskant niet echt goed bezig.
  metd eze uitspraken maakt hij zich niet echt populair in breda lijkt me.

  kwek en sjoerd kennen tenminste het echte nac gevoel.

  mommers misschien aan vervanging toe.

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 12:59

  Het is de nationale sport in Breda geworden Maaskant af te zeiken. In werkelijkheid heeft Maaskant gewoon gelijk. Er komt veel te weinig jeugd met niveau door de jeugdopleiding. Er is niet 1 jeugdspeler die momenteel meekan met NAC 1.
  Mischien dat Omer en Gudelj langzaam in kunnen stromen.
  Al die lui die liggen te mekkeren dat er meer jeugd in het elftal moet komen, willen ook tegelijk dat de 36 jarige Zwaanswijk blijft. Hoe krom???

  0

  0
 • Ruben@kwek
  31 maart, 2010 - 12:59

  Je hebt helemaal gelijk. Wanneer je met 4-0 voor staat moet je de jeugd een kans geven. Maar dat doet Maaskant niet, sterker nog hij wisselt meestal pas in de 85 min en dan komt een cairo of een feher erin. Het verlengen van Kolkka en Feher zegt toch al genoeg. Jeugspelers moet je ritme laten opbouwen en een kans geven. Dat de jeugdopleiding geen rendement heeft, mag Maaskant zich zelf ook wel aantrekken.

  0

  0
 • VakGilze
  31 maart, 2010 - 13:03

  AZ wil maaskant hebben, dat hij daar ff lekker naar toe gaat en dat hij mommers en steward meeneemt!

  0

  0
 • nac6
  31 maart, 2010 - 13:03

  maaskant je bent trainer en niks meer dus over andere zaken rond nac bek houden en bevalt het niet dan oprotten

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 13:06

  Al die mensen die vinden dat er te weinig jeugd doorbreekt: Wie moet de jeugd opstellen? Juist, Maaskant. Doet hij dat? Nee! Op een enkele invalbeurt na. Laat zo'n Bayram eens 10 wedstrijden staan. Of destijds met Fouad. Die jongens krijgen geen kans. Valles schijnt iedereen week zeer goed te spelen bij Jong NAC. Ook hij krijgt geen kans in het 1ste. Aan wie ligt dat dan? Je kan niet doorbreken als je alleen maar in het tweede voetbalt.

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 13:06

  Ik lees hier echt de meeste debiele reacties van lui die echt nog nooit van lange termijnvisie hebben gehoord. Het enige wat ze kunnen is in one liners om zich heen hakken met dooddoeners.
  Ik vrees eerder voor de toekomst van NAC door de domme supporters dan door het beleid van NAC!

  0

  0
 • JoostjuhB
  31 maart, 2010 - 13:08

  @kwakbol

  Henrique verdient minimaal 5 ton, omdat hij niet uit de EU komt! Onhaalbaar dus.

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 13:09

  Nil ga je wel eens kijken naar Jong NAC? Het "schijnt" dat blabla…
  Nou ik ga elke week kijken en ik kan je garanderen dat Valles niet rijp is voor het 1e.
  Maar ja je reactie is al net als de rest. Lekker zeiken zonder gefundeerde basis. BAH.

  0

  0
 • Japio
  31 maart, 2010 - 13:14

  En wat Maaskant betreft, ik ben ook geen tegenstander van deze man. Ik vind dat hij het redelijk doet.

  Neemt niet weg dat ik enige kritiek mag hebben op zijn functioneren, wat is:

  – Opmerking RM over jeugd, terwijl je daar zelf ook debet aan bent dmv het niet inbrengen van spelers. Vind ik dus niet
  erg terecht
  – Opmerking RM over emoties, terwijl ik niet anders kan denken dat hij Zwaanswijk uit de basis houd ivm zijn emotie
  – Het constant de hand boven het hoofd houden van Cairo, terwijl iedereen ziet dat dit niet rendeert.
  – Hoe kan het dat er al zo lang bepaalde afspraken niet meer worden nagekomen. Is toch de rol van de trainer om dit de waarborgen iedere dag dat men aan het werk is?
  – Reden van vertrek Zwaanswijk hangen aan verjonging. Waarom Feher en Kolkka dan wel verlengen? (niet dat ik wel of niet vind dat ze niet verlengd hadden moeten worden)

  Verder besef ik mij ook goed, dat NAC in een transitie fase zit. Eerst moesten we financieel beter worden, en nu gaat men dit uitbouwen door uit te breiden en andere faciliteiten (jeugd, stadion, selectie) te verbeteren.

  Verder ondanks alles, altijd HUP NAC!

  0

  0
 • Dirk
  31 maart, 2010 - 13:31

  Wedwerom laat Maaskant zien dat hij eigenlijk helemaal niet bij NAC past. Wil AZ hem hebben? Een grote strik er omheen en opsturen zou ik zeggen.

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 13:31

  Wat zijn dat nou voor reacties? De jeugd is niet goed genoeg voor de eredivisie. Dus stel je ze niet op. Zo simpel is dat. Ook niet als je met 4-0 voor staat, want ze zijn niet goed genoeg.

  0

  0
 • Wanny
  31 maart, 2010 - 13:34

  Maaskant heeft wel degelijk Gorter kansen gegeven. Daarnaast valt Bayram geregeld in, hoewel hij nog lang niet het nivo heeft van bijv. Lurling en Kolkka.

  Naast deze jongens lopen er nog 2 talenten rond die het eerste zouden kunnen halen, Gudelj en Bouwman. Maar die zullen nog een stap moeten zetten voordat ze met regelmaat bij het eerste aan kunnen sluiten. Hofstede komt gewoon tekort, die kan wellicht op eerste divisienivo nog een carriere opbouwen.

  Al die jongens spelen trouwens ook in Jong NAC, dat niet eens op het hoogste nivo speelt en niet weet te promoveren. Dat zegt ook wel iets over de kwaliteit van de spelers die daar rondlopen.

  Ook is het zo dat de eisen aan een jeugdspeler veel hoger zijn dan vroeger. Toen speelde NAC degradatievoetbal in de eredivise of zelfs in de eerste divisie. Dat is toch wat makkelijker aanpikken dan in een elftal dat jaarlijks om de Europese tickets meedoet zoals nu.

  0

  0
 • Rudi
  31 maart, 2010 - 13:36

  Ik denk dat van dit uitstel geen afstel komt. Ik hoop eigenlijk dat er een groot Brabants opleidingscentrum komt. Aangezien NAC de tweede club van Brabant is en dus de grootste club van het opleidingscentrum zal zijn, hebben spelers de neiging om eerder naar NAC te gaan, vooral als willem ii ook al jupiler league speelt. Nu is water naar de zee dragen of anders gezegd 7 ton naar Zundert sjouwen en in de sloot gooien.

  Dat Maaskant wel eens wat vaker jonge spelers mag inbrengen, mee eens maar als je bijvoorbeeld Prat weleens ziet voetballen (en je hebt een beetje kijk op het spelletje) zie je dat hij een aardige pass heeft maar bij balverlies hij levensgevaarlijk is voor de eigen ploeg.

  0

  0
 • wolfmanjack
  31 maart, 2010 - 13:38

  Maaskant baalt van afblazen fusie en ik baal van Maaskant.

  0

  0
 • ijpelaar
  31 maart, 2010 - 13:39

  Typisch weer Maaskant…. lopen zeiken over een niet doorgaande fusie, en zelf de jeugd nooit een kans geven…. Valles Prat is daarvan het beste voorbeeld. Ik zou zeggen schaf heel die jeugdopleiding lekker af. Rendament is toch nihiel. Kost klauwen met geld, en als er dan eens iemand doorstroomt naar het eerste wordt ie door Drs. Maaskant op de bank gezet, om vervolgens bij N.A.C. te vertrekken naar een andere club.

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 14:07

  @ Johan, ga jij anders ff lekker Maaskant verdedigen joh. De meeste reacties hier spreken voor zich. Maaskant moet zijn muil houden en zich richten op het eerste eltal. Hij kan er beter voor zorgen dat zijn spelers wakker zijn als de wedstrijd begint (heracles uit), dan zich druk maken om het niet doorgaan van de fusie.

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 14:21

  @ Nil

  *zucht*

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 14:39

  Jammer dat ik niet serieus met je in discussie kan gaan NIL.
  Je reacties zijn namelijk van het niveau NUL.

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 14:48

  Aanvullend op *zucht*

  De jeugdopleiding moet garant staan voor de toekomst (= lange termijn). Dat doet ie nu niet. Daar mag (lees: moet) een hoofdtrainer zich zeker wel druk over maken.

  0

  0
 • Dirk
  31 maart, 2010 - 14:51

  @Hoi Je bent het wel opvallend vaak eens met het bestuur, de directie, trainer etc… Werk je bij NAC ofzo…

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 15:06

  @ Johan en Hoi: Nogmaals Maaskant moet zich druk maken om het eerste elftal. En zeker niet over een fusie met W2. Notabene de aartsrivaal. Natuurlijk is jeugd belangrijk, maar ik krijg niet de indruk dat hij de jeugd laat doorstromen bij NAC 1. Altijd maar kiezen voor Kolkka (niets ten nadele van Kolkka), maar zet Bayram er eens voor vast in. Vind ik dan. En ik ken mensen die geregeld bij Jong NAC gaan kijken en die zijn lovend over Valles Prat. Vandaar mijn mening daarover.

  0

  0
 • Ruben
  31 maart, 2010 - 15:06

  @ johan

  Doe niet zo wijs joh, met je niveau nul. Supporters reageren nu eenmaal emotioneel als het om een eventuele fusie gaat met Stillem 2. IK kan dat heel goed begrijpen en ben ook zeker tegen zo'n fusie. Op bsiderats kunnen mensen gelukkig zeggen wat ze denken. Als jij het niveau te laag vind, moet je ergens maar een reactie gaan plaatsen waar je wel wordt gewaardeerd

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 15:24

  Grappig dat iemand die het eens is met het NAC bestuur wordt verdacht van connnecties met het bestuur. Zijn we nou echt al zo ver gezakt hier?

  0

  0
 • gulio2
  31 maart, 2010 - 15:31

  die maaskant kan voor mijn part opfyfen, past totaal niet in het plaatje van NAC

  0

  0
 • dun diee
  31 maart, 2010 - 15:38

  Voor al die mensen die niet kunnen lezen en zeggen dat Maaskant de jeugd nooit laat invallen: Maaskant geeft dus aan dat hij jonge spelers niet laat invallen omdat ze nog niet goed genoeg zijn, en daarom het niveau van het eerste nog niet aankunnen omdat de jeugdopleiding niet goed genoeg is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kan inschatten hoe goed de jeugdspelers zijn, maar dit lijkt me toch een logische en verstandige redenering.

  En een jeugspeler laten invallen bij 4-0 voor werkt niet – dan is de wedstrijd al gespeeld en daar leert zo'n jeugdspeler echt niets van als hij zowiezo nog niet mee kan komen.

  0

  0
 • Dirk
  31 maart, 2010 - 15:40

  @Johan Je bent wel goed in je eigen draai geven aan andermans opmerkingen he.

  0

  0
 • Ruben
  31 maart, 2010 - 15:43

  @dun diee

  Bij een 4-0 voorsprong is het juist een perfecte kans om iemand in te laten vallen. De druk is dan veel minder en de jeugd speler kan vrij voetballen.

  0

  0
 • fanneke
  31 maart, 2010 - 15:54

  Wat een wirwar van betweterige supporters hier.
  NAC moet!! luisteren naar supporters. Waar halen ze de arrogantie vandaan zeg.
  Ik denk dat NAc haar eigen beleid bepaald en heeft daar niet van die hersenlose uitspraken voor nodig die ik hier op de site lees
  Wat een vreselijke simpele reacties zeg. Ik hoopp dat er al veel siezoenskaarten waren ingeleverd.
  NAC bepaal aub jullie eigen beleid en laat je niet leiden door supporters die niet verder zijn gekomen dat de lagere school lijkt het wel.
  De meeste reactie zijn niet van de huideige tijd en niet financiële situatie in Nederland en elders.

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 16:01

  Ach Fanneke het is nou eenmaal mode te schelden en tieren via internet.
  Trouwens wel even in het achterhoofd houden dat een groot deel van de reacties afkomstig is van 1 persoon: Hansje Kots Deelen.

  0

  0
 • Dirk
  31 maart, 2010 - 16:08

  @Fanneke Tuurlijk moet NAC zich niets aantrekken van de supporters.. Waarom zouden ze. Deze mensen zijn hun hele leven met NAC bezig en het bestuur en de directie tenlotte maar een paar jaar…. NAC is een VOLSCLUB. Je weet wel een club van het VOLK. Lijkt me niet meer dan logisch dat je dan bij beslissingen ook rekening houdt met het volk!

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 16:11

  @ Fanneke: Emigreer lekker naar Friesland ofzo en neem een SSCC van Heerenveen.

  WIJ ZIJN NAC!!!

  0

  0
 • Willem
  31 maart, 2010 - 16:23

  IS er geen club die Maaskant gratis wil komen ophalen?

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 16:35

  Is er geen vuilniswagen die die domme NUL en Willem kan komen ophalen? Het enige wat jullie kunnen is zeiken.
  Er is toch geen enkele club waar de supporters de macht hebben, wat een dom gelul.

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 16:40

  @ Johan: Laat die vuilniswagen jou maar afzetten in Tilburg dan. Neem een seizoenskaart van W2 en meldt je op aan op tilbo.com. Kun je daar verder discussieren op "hoog" niveau.

  0

  0
 • fanneke
  31 maart, 2010 - 16:46

  @NIl
  Dat bedoel ik nou met hersenlose. Tsjonge Tsjonge zeg.
  Roep maar iets en je denkt nergens over na.

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 16:48

  Het gaat eigenlijk niet eens om die voetbalschool.
  Er is iets anders gaande. Voel je dat zelf niet?
  Bepaalde krachten zijn de peilers onder onze club aan het wegzagen door tweespalt en onrust te stichten via de supportersites op internet.
  Een deel wordt gevoed door Hans Deelen en consorten, die daar dus machtsbelangen bij hebben.
  Het eerste punt waar ze medestanders hebben gevonden is dat Maaskant niet geliefd is onder veel supporters. Maar nu hebben ze een echt aanknopingspunt gevonden omdat veel mensen die jeugdopleiding niet willen verhuizen. Veel onwetenden janken nu allemaal mee met de wolven in het bos.
  Er is iets gaande….5e colonne?

  0

  0
 • snake
  31 maart, 2010 - 16:52

  NAC moet paolo henrique halen transfervrij !

  Klinkt als:

  Heeft hier iemand een livestream?

  Zovaak dat die naam passeert.
  Niet verkeert hoor.
  Valt me effe op.

  0

  0
 • jwt
  31 maart, 2010 - 16:55

  Waar is dat andere topic gebleven???

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 16:56

  @ Fanneke: Het is hersenloze, met een Z. Verder prima post. Dankje.
  @ Johan: haha, Er is iets gaande! Spannend zeg.

  0

  0
 • Swam
  31 maart, 2010 - 17:00

  Ik heb geprobeerd om wat cijfers te vinden over de prestaties van de jeugdopleidingen in dit jaar, maar als ik er zo eens naar kijk krijg ik niet echt de indruk dat wanneer we zouden fuseren dat we dan ineens tegenwicht zouden kunnen bieden aan Feyenoord of Psv of mee zouden kunnen doen om de prijzen.

  Jong W2: 14e van 14 in Eredivisie Beloften
  Jong NAC: 4e in Eerste Divisie Beloften

  W2 A1: 13e van 14 in Eredivisie A1.
  NAC A1: 8e van 14 in Eredivisie A1.

  W2 B1: 7e van 12 in Eredivisie B1.
  NAC B1: 12e van 12 in Eredivisie B1.

  W2 C1: 1e van 12 in Eredivisie C1.
  NAC C1: 7e van 12 in Eredivisie C1.

  W2 C2: 8e van 12 in Eredivisie C2.
  NAC C2: 9e van 12 in Eredivisie C2.

  W2 D1: 2e van 12.
  NAC D1: 3e van 12.

  W2 D2: 2e van 12.
  NAC D2: 11e van 12.

  Beetje de lamme die de blinde wil gaan helpen als je t mij vraagt.

  0

  0
 • dunco
  31 maart, 2010 - 17:07

  Misschien dom maar waarom is het kunstgrasveld weg bij
  NAC

  0

  0
 • BelcrumNAC
  31 maart, 2010 - 17:14

  Zoals al vaker vemeld, Maaskant geeft de jeugd zelden een kans. Dit was ook het eerste wat mij te binnen schoot. Zowiezo zijn de laatste paar weken goede mogelijkheden voor de jongere spelers, aangezien de oudere spelers vrij weinig motivatie leken te heben tijdens de wedstrijden. Meestal willen de jongere spelers zich echt bewijzen zodra ze er in komen, dus daar zou je dan nog wat aan hebben!

  Neem een Valles, doet het aardig in het tweede, en zou van mij echt wel eens kans mogen krijgen in het eerste!!

  0

  0
 • Dirk
  31 maart, 2010 - 17:15

  @Johan je vergeet het wederom naar beneden bijstellen van de capaciteit van het stadion, het ontslag van Remie, het (juridisch gezien) onterechte ontslag van Ton van Eennenaam, De mislukking van de vissekom, de klaagzang binnen NAC over het nieuwe complex in Zundert etcetc…..

  0

  0
 • toon
  31 maart, 2010 - 17:27

  Toch geweldig iedereen hier loopt te mekkeren dat Maaskant de jeugd geen kans geeft…… Noem eens een trainer van de laatste 10 a 15 jaar die dat wel gedaan heeft? Om komen jullie nog niet zo lang kijken?

  Daarnaast zijn de jeugdspelers die bij NAC vertrokken zijn omdat ze de kans niet kregen ook nog nooit ergens WEL door gebroken. Dus hou aub je mond en denk niet zo zwart wit!!

  0

  0
 • van Oeffelen
  31 maart, 2010 - 17:45

  Nog altijd geen reactie van het belegen bestuur. Zouden die mensen zich ook kapotschamen ? Of krijgen we binnenkort oproepen om rustig te blijven en “gedraagt U waardig menschen”

  0

  0
 • Benji
  31 maart, 2010 - 17:48

  @toon

  Volgends mij heeft Ronnie Stam nu elke week een basisplaats bij FC Twente en is daar ook een een vaste waarde ook, Owjah en ze bijna kampioen.

  0

  0
 • toon
  31 maart, 2010 - 17:58

  @Oeffelen

  Nou die was wel moeilijk jaaahhhh

  Flink rendement niet, 1 speler op 10 a 15 jaar

  0

  0
 • dunco
  31 maart, 2010 - 17:59

  @toon
  Ernie brandts

  0

  0
 • J
  31 maart, 2010 - 18:02

  Huh

  Zeven ton een geen resultaten, toch eens denken aan andere mensen en zeker in de scouting.

  Komen op voetbalterreinen alsof zij alleen zien wie er kan voetballen.
  Met uitspraken erbij :ik heb die gebracht, door mij speelt hij daar , enz.

  Om moe van te worden.
  De bezem erdoor heenhalen en frisse nieuwe mensen zonder binding wegzetten bij elftallen en in het scoutingsapparaat.

  mij mogen ze bellen…

  0

  0
 • Freq
  31 maart, 2010 - 18:18

  zeven ton kost het nu, op de site staat dat een gezamelijke VAB ongeveer 2 miljoen zou gaan kosten. NAC is de grootste van de drie en zal waarschijnlijk het meeste gaan betalen. En zelfs als de kosten perfect door drie zouden worden gedeeld, krijg je een last van 6,7 ton. Besparing van 30.000 euro, die je denk ik ergens anders vandaan kan halen.
  Daarnaast ben ik benieuwd of de samenwerking ineens zoveel betere voetballers naar voren brengt dan nu. Ik denk dat de doorstroming vooral zit in het een kans geven van de jonge spelers. Zoals bijna bovenaan al staat: W2 thuis sta je met 4-0 voor, lijkt me mooi moment om eredivisie-ervaring op te laten doen aan jonge spelers… Goed opleiden zit hem in het diepe gooien, in plaats van samen laten werken en nog steeds op te laag niveau spelers afleveren. De échte talenten worden toch vroegtijdig weggekocht. Ach we zien wel wat voor plan de directie nu weer uit de hoge hoed gaat toveren, want uit een geelzwarte muts doen ze het zeker niet

  0

  0
 • since1912
  31 maart, 2010 - 18:21

  Maaskant heeft gelijk met zn verhaal over zijn verhaal dat het veel kost—–> Maar…. Om de clubcultuur van NAC te behouden mogen best wat centjes rollen. Liever 7 ton kwijt aan een eigen jeugdopleiding dan 6.7 ton met de kruiken.

  0

  0
 • Benji
  31 maart, 2010 - 18:36

  Waarom gaan ze niet gewoon eens kijken bij PSV, Feyenoord en Ajax hoe ze daar trainen en op welke manier..

  Ik heb gezien op Ajax TV dat ze voor voorzetten een doel gebruiken dat ze er hard en er NET boven de lat moeten schieten, en het leken wel goede voorzetten en vrijetrappen te zijn.. Lang leve Eredivisie Live..

  0

  0
 • Mo
  31 maart, 2010 - 18:38

  Als straks Ajax komt voor Maaskant gaat hij ook en blijft niet hier, maar zitten wij wel met die sigaren. En wat er bij Nac echt doorbreekt in de jeugd is te verwaarlozen, en brengt niets op voor de club en kost alleen maar geld. 95% van alle elftallen Nac sinds??? Is gekocht!!? Doeiii stillem never nooit niets met breda!!

  0

  0
 • JoostjuhB
  31 maart, 2010 - 18:51

  @ Benji

  Stam bracht ook ongeveer 2 miljoen op en kon gaan voor een flinke positieverbetering. Stond daarnaast wekelijks in de basis. Hij ging niet weg omdat hij geen kans kreeg. Waarschijnlijk verdrievoudigign van zijn salaris en hij kon bij een beter team gaan spelen. Kwalitatief gezien dan. Dat is iets anders dan een Niek Ripson die geen kans krijgt en nu wekelijks bij een Emmen of FC Oss de bank warm mag houden. Stam is overigens de enige die ik zo even kan bedenken die ook echt het eerste elftal gehaald heeft uit de jeugd. Nu is daar Gorter dan. Verder? Jongens als Prat en Bayram komen gewoon nog te kort om te starten. Maaskant gaat namelijk heus wel voor de beste selectie. Ik was in eerste instantie ook een felle tegenstander van de fusie, maar toen ik erover na ging denken was het nog zo slecht niet. Tuurlijk ben ik tegen Tilburg. Sterker nog ik heb een hekel aan die club, maar voor het niveau van de jeugdopleiding is het stukke beter. Er hoeft ook maar 1 klapper per 2 jaar door te stromen. Dan zit je namelijk al heel goed. We heoven niet jaarlijks 6 man in het eerste erbij te krijgen. De lat moet hoog liggen en met een gezamenlijke opleiding is die misschien hoger. Wel moeten er onafhankelijke trainers aangesteld worden. Daarnaast moet een speler meerdere keren getest worden en moet de club die de speler scout de rechten krijgen. Ook is het zo dat talenten nu eerder voor een 'grote' club kiezen. Wanneer je een jeugdelftal hebt dat bovenin meedraait zal een speler eerder daarvoor kiezen dan nu. Wat ik al zei, ik heb ook mijn twijfels, maar er zitten niet alleen nadelen aan. In tegendeel zelfs.

  0

  0
 • van Oeffelen
  31 maart, 2010 - 19:09

  Stam heeft grootste deel van zijn jeugdopleiding na pcp bij feyenoord doorgebracht. de laatste die uit de eigen jeugd echt is doorgebroken is john karelse. Jean-paul van gastel en ulrich van gobbel hadden ook gekund maar die werden juist weggestuurd.

  0

  0
 • Benji
  31 maart, 2010 - 19:21

  Aaah keej

  0

  0
 • Nijlpaard
  31 maart, 2010 - 19:26

  Veel comentaar hier op de site is ingegeven door emotie en soms zelfs haat (tegen Willem2)
  Voetbal is emotie maar het leiden van een betaaldvoetbalorganisatie moet zoveel mogelijkk zonder emotie gebeuren en altijd moet het belang van de club het uitgangspunt zijn.Door het teruglopen van de inkomsten moet goed worden bekeken waar inkomsten kunnen worden gegenereerd en uitgaven kunnem worden teruggebracht. Hier zou best een samenwerking van de jeiugdopleiding met andere verenigingen kunnen passen.
  Het puur op haatgevoelens uitsluiten van Willem 2 lijkt mij onverstandig. Oo het doen voorkomen dat heel NAC in de uitverkoop gaat is misleidend.
  Je kunt een trainer toch niet verwijten dat er geen jeugd doorstroomt, als enkele jeugdspelers inderdaad een versterking zouden zijn voor NAC1 stelt iedere trainer deze speler toch zeker op.
  Maaskant,Karelse en Aandewiel zullen vinden dat deze spelers nog niet klaar zijn voor NAC1 en hebben hiervan een beter beeld van als de gemiddelde supporter.

  0

  0
 • nelis
  31 maart, 2010 - 20:09

  En deze club noemt zich financieel gezond.

  Laat me niet lachen,zolang je niet in staat bent om een degelijke jeugdopleiding te realiseren zal je op den duur iedere keer de beurs op moeten trekken om een leuke speler aan te trekken.

  Wat is nu 7 ton per jaar,wordt misschien tijd dat ze eens stoppen met vriendjespolitiek binnen nac.

  Scoutingapparaat moet op de schop,daar zullen ze al veel geld mee winnen,en ook zullen ze eens goed moeten kijken of een speler werkelijk zo goed is, en niet omdat papa of een of ander familielid betrokken is bij nac.

  Was vroeger al zo en volgens mij nu nog.

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 20:10

  @Dirk

  Nee, ik ben alleen niet zo kortzichtig. Dat helpt.

  0

  0
 • jan uit G
  31 maart, 2010 - 20:20

  die maaskant moet eens niet zo achterlijk lulle en niet vergeten wie een groot deel van zijn salaris ophoest,een salaris dat hij nog nooit ergens heeft verdiend en gekregen! en als hij echt zo begaan is met NAC solliciteert hij eerst niet stiekem bij heereveen waar hij afgewezen wordt en dan hier gauw tekent voor 3 jaar en in zijn contract laat zette dat als er een TOP CLUB komt hij NAC laat verekke.nee hij ziet NAC als een veilige GOED BETAALDE THUISHAVEN.nou maaskant laat eerst maar eens bij ons zien hoe goed je bent want dat is ook ver benede de maat,je mag blij zijn dat NAC je nog een contract heeft gegeven en je salaris voor 3jaar veilig stelt.als het aan mij ligt zie ik je liever vandaag dan morge vertrekke wat denk jij nou wel niet dat je bent arrogante kwal.want veel supporters weten nou wel dat je aan ons het SCHIJT hebt dat laat je duidelijk merken, en aan de uitinge op de Bsiderats van supporters laat je helemaal koud.maar vergeet 1 ding niet wij betalen wel een groot deel van je salaris dus wat respect naar ons toe zou geen kwaad kunne MENNEER ROBERT MAASKANT

  0

  0
 • Mafkees
  31 maart, 2010 - 20:25

  @Nil— 31 maart 2010 @ 15:06

  Zoals al eerder geschreven: die gasten zijn er niet aan toe en komen er misschien ook nooit aan toe! Dat is nou juist waarom die fusie volgens Maaskant wel goed was geweest. En ik kan er niks aan doen, ik denk dat hij gelijk heeft.

  Deze fusie wordt puur afgekeurd op emotie. Ik heb van maar heel weinig mensen reacties gezien met megelijkheden. Die zijn er wel degelijk, maar die worden aan de kant geschoven vanwege Willem II. Er wordt niet nagedacht, alleen maar geschreeuwd dat dat echt niet kan.

  Ik heb van vrijwel niemand (Rattack uitgezonderd) een andere optie gezien. En dan zijn de opties die Rattack aandraagt ook nog eens al onderzocht en afgewezen door (jawel) RBC.

  Iederen schreeuwt dat ze niet met Willem II willen. Maar niemand komt met een lange termijn structurele oplossing voor het probleem dat er is met de diverse jeugdopleidingen. De oplossing waar NAC mee bezig was lijkt mij de enoge juiste. Alleen dan niet alleen meet WII/RKC, maar met meerdere clubs. 1 Grote Brabantse voetbalopleiding. Schitterend en goed voor alle partijen.
  Waar is jouw oplossing, behalve "NOOIT MET WILLEM II" en "De clubcultuur wordt aangetast". Donder een groot eind op met je clubcultuur. Schijt of haat aan Willem II is geen clubcultuur, dat is emotie! en dus heeft Maaskant gelijk als hij zegt dat deze beslissing (afblazen fusie) op emotie genomen is. Maar dat mag hij niet zeggen, want dan gaan de emotionele zieltjes stijgeren en moet Maaskant oprotten.

  En daar, beste Nil, daar heb ik het schijt aan!

  0

  0
 • guuske
  31 maart, 2010 - 20:25

  ik hoor veel geklaag over de accodatie van Braspenning Zundert, maar Nac gaat in zee met Braspenning, die heeft een langdurig contract met NAC afgesloten, en is of gaat zijn gebouwen naar de eissen van NAC verbouwen uitbreiden. Dan snap ik echt niet dat NAC een half jaar later bezig is om weer te verhuizen naar Stilburg, NAC moet het zoeken richting Zeeland, daar is potentiele achterban, sponsoren en voetbal tallent te vinden. Waarom vissen in ze zelfde vijver als psv, stillem2, top oss, eindhoven, rkc en Den Bosch?

  0

  0
 • Benji
  31 maart, 2010 - 20:50

  @guuske

  Helemaal gelijk, vissen in dezelfde vijver als PSV, en vooral Willem II..

  Ik zie hier in Breda soms nog wel eens een busje van Willem II rijden + scouts van Willem II naast de voetbalvelden staan opzoek naar talent..

  0

  0
 • Nil
  31 maart, 2010 - 21:25

  @ Mafkees: Ik ben sowieso geen fan van Maaskant. Allang niet, maar daar gaat het niet over. Ook ik heb in een vroeg stadium gezegd: Laat de jeugd met RBC fuseren (dat kan Kwek beamen).

  Wat mij stoort is dat Maaskant kritiek heeft over het feit dat deze "fusie" niet doorgaat, maar in mijn ogen de jeugd (bijna) geen kans krijgt bij Maaskant.

  Toegeven; er is weinig potentie, maar de potentie die er is wordt niet gebruikt. Liever Reuser in de spits dan Fouad, om maar een voorbeeld te noemen. Liever (met alle respect) Kolkka dan Bayram een kans te geven.

  Tevens reageer ik ook op emotie ja. Ik haat W2. Mag het van je? Ik heb schijt aan W2 en dat zal altijd zo blijven. Moet ik nu ineens geen schijt hebben aan W2 en mijn principes opzij zetten? Nee hoor, ik dacht niet. Doe ik niet.

  Ik heb in de oude BSR tijd veel respect voor je gehad en het vaak voor je opgenomen. Ik kon me altijd vermaken met je sterke posts, maar om met jou woorden af te sluiten:

  Mafkees: Ik heb schijt aan W2 en schijt aan wat jij daarvan vindt.

  0

  0
 • D'n echte
  31 maart, 2010 - 22:19

  @Hoi Niet kortzichtig maar weel een internetkneus die het hoog in z'n bol heeft!

  0

  0
 • kwek
  1 april, 2010 - 07:49

  @Mafkees,

  Waarom denken sommige zo stellig: als er een fusie komt met rkc en w2 dan komt het helemaal goed met de jeugd en dan zullen er vele talenten doorbreken?

  Zijn daar garanties voor? Word het goedkoper voor NAC?

  Ps Jij schreeuwt nu dat het wel goed is om samen te werken, maar onderbouw dat dan eens!

  0

  0
 • joop
  1 april, 2010 - 10:32

  wanneer laat je jonge spelers spelen in het eerste je laat altijd reuser een cairo invallen in geef de jonge gasten eens een kans kijk naar mario been die durft dat wel aanweet je nog ewat je zei een tijdje terug we gaan verjongen ik vraag me af wanneer

  0

  0
 • papaedje
  1 april, 2010 - 20:08

  zeven ton steken in een jeug opleiding vind ik wat teveel van het goede.
  Met een fusie/gezamelijke opleiding deel je die kosten. Snap Maaskant wel.

  0

  0
 • Mafkees
  1 april, 2010 - 22:41

  @kwek

  Ik zeg niet dat dit DE oplossing is. Ik zeg wel dat dit plan de kans had moeten krijgen om verder onderzocht te worden. Dat is nu in de kiem gesmoord, omdat er een heleboel mensen schijt aan Willem II hebben. Dat is geen argument als je kijkt naar de gesteldheid en de kosten van de huidige jeugdopleiding.

  Kosten kan je gaan delen, dus je kan op je vingers natellen dat dat geld gaat besparen. Daarnaast heb je binnen een discipline meerdere trainers, dus je kan er een aantal een handje geven en er houdoe en bedankt tegen zeggen. Scheelt geld.
  Er kunnen trainingscomplexen en speelvelden gedeeld worden. Scheelt geld.
  De vijver waarin gevist kan worden wordt vergroot. Dus meer talenten. Dus grotere kans op doorstroming. Dat is afgezien van naar welke club die doorstroming plaats vindt.

  @ Nil

  Er is geen talent dat goed genoeg is voor de eredivisie. Alleen misschien Bayram. Dus wordt er buiten Bayram niemand anders opgesteld. en ook Bayram is er nog niet. Dat ligt dan niet zo zeer aan Maaskant, wel aan de riemen waarmee ie moet roeien.

  Verder mag je van mij zoveel schijt hebben aan Willem II als je wilt. En ook aan wat ik daarvan vind. Alleen is het afschieten van een nog lang niet uitgewerkt plan op die basis niet zo handig.
  Ik zag laatst een vraag voorbij komen: stel dat Willem II alleen maar 1 van de Brabantse clubs is die in die opleiding participeren, naast een hoop andere… is het dan nog steeds zo erg? Moet NAC dan als enige zeggen: wij doen niet mee want Willem II doet mee? En als dat zo is: wat is dan het alternatief?

  Voor de rest vind ik je wel lief hoor Nil. En wat die BSR periode van mij betreft: de gek is back.

  0

  0
 • kees4
  2 april, 2010 - 01:54

  weet je wat ik niet snap van maaskant?
  nooit houd hij rekening met de jeugd en nu dit er is van willemII en nac
  dan is het ineens dat hij er van baalt.
  als meneer maaskant gevoel had dan had hij ook kunnen en moeten weten he dat het tussen willemII en nac nooit samen gaat.doe je ogen eens open maaskant of ga soliciteren bij de kruiken.

  0

  0
 • Nil
  2 april, 2010 - 08:07

  @ Mafkees, dankje. Ik vind jou ook lief :)

  Ben blij dat de gek back is. Dat zou ik graag terug zien in reacties (waar ik me voorheen altijd op verheugde).

  Wat een alternatief zou zijn: met RBC? Baronie? Lijkt me weinig mis mee!

  0

  0
 • Mafkees
  2 april, 2010 - 22:57

  @ Nil

  kom, we drinken er een koffie over (klontje suiker graag) en we nemen er een worstenbroodje op.

  0

  0
 • Mafkees
  2 april, 2010 - 22:58

  Refrase: gezien de tijd wordt dat een bier en een worstenbroodje (twee)

  0

  0
 • zus
  2 april, 2010 - 23:02

  Maaskant moet de beste spelers laten spelen en de spelers laten ivallen die passen bij de stan dvan de wedstrijd.. daar is hij verantwoordelijk voor. De spelers zijn verantwoordelijk voor prestaties, zichzelf bewijzen,.. als een jonge speler bewijst dat hij niet beter is dan de oude garde dan krijgt hij (logisch) geen kans… wat is hier vreemd aan? Stel we staan 2-0 voor en RM brengt twee jonkies erin.. laatste 20 minuten.. en we eindigen in een 2-2 staat iedereen hier te zeiken dat RM zo slecht wisselt..

  0

  0
 • Nil
  3 april, 2010 - 13:07

  @ Mafkees: Doen we. Voor mij graag een wolkje melk erbij, dan is het feest compleet.

  0

  0