Go to Top

Maaskant baalt van vertrek de Graaf

Maaskant baalt van vertrek de Graaf

Robert Maaskant heeft vanaf zijn vakantie-adres gereageerd op het vertrek van Edwin de Graaf naar Hibernian. En dat komt er eigenlijk op neer dat ie er van baalt. “Maar ik kan hem ook begrijpen. Ik weet uit eigen ervaring hoe mooi het is om in het buitenland te spelen. Dat avontuur kan hij nu nog aangaan”, aldus de coach. Volgens Maaskant speelden de financieën ook een rol. “Ed kreeg bij ons door de omstandigheden immers een verminderde aanbieding.”

De Graaf zelf windt daar geen doekjes om. Hij vertelt dat hij zelf is gaan rond kijken na de aanbieding die NAC hem heeft gedaan en dat vervolgens de Hibs zelf naar hem toe kwamen. “Ze zullen hebben gelezen dat ik transfervrij ben en dat ik nog niet had bijgetekend. Het viel me vanaf het begin op hoeveel ze al van me wisten.” Met Hibernians gaat De Graaf volgend seizoen wel Europa in. De ploeg werd immers 4e van Schotland. “En wat ook leuk is dat ze in de voorbereiding negen dagen naar Nederland gaan. In de buurt van Arnhem. We spelen dan drie oefenduels, tegen Heracles, Vitesse en ADO Den Haag.”

Robert Maaskant stelt inmiddels dat het verlies van De Graaf intern is op te lossen. “Het schept wel de ruimte om misschien een extra aanvaller te halen”, hoopt de trainer. Het was al bekend dat NAC ook op zoek gaat naar een centrale verdediger, want ja, we hadden nog geen Zwaanswijk of Loran natuurlijk.

Bron: B-side Rats, BN/De Stem

19 Reacties op "Maaskant baalt van vertrek de Graaf"

 • Dun Nakkenist
  17 juni, 2010 - 09:08

  Tja, wat moet Maaskant er anders van zeggen ? Hij staat niet te juichen, maar het leven gaat verder bij NAC. Ook zonder Edwin de Graaf.

  0

  0
 • Vak G
  17 juni, 2010 - 09:13

  Een verdediger zoeken als je al Loran en Zwaanswijk in huis had die het goed doen?
  Dan heb je er echt geen kijk op!

  0

  0
 • bou
  17 juni, 2010 - 09:30

  Dat gezever over Zwaanswijk moet nu maar eens klaar zijn. Tuurlijk, een goede speler voor NAC, maar geen restwaarde. Loran is ook een goeie, maar ja die blessures heej….

  0

  0
 • Lopez
  17 juni, 2010 - 09:38

  typerend voor NAC

  want ja, we hadden nog geen Zwaanswijk of Loran natuurlijk.

  0

  0
 • Johan
  17 juni, 2010 - 09:51

  Ik hoop dat de supporters komend seizoen in hun achterhoofd houden dat Maaskant het met zeer beperkte middelen moet zien te redden. Dus niet te snel ongefundeerde kritiek gaan geven. Hup NAC.

  0

  0
 • flappy
  17 juni, 2010 - 10:02

  Het vertrek van een middenvelder valt wel op te vangen. Jammer dat Prat nu inmiddels vertrokken is, ik zou we’ll benieuwd zijn of hij was doorgebroken. Engelaar stond er ook niet het eerste jaar.

  Wat Maaskant zegt, hopelijk komt er dan een jonge aanvaller bij. Een stand in voor Amoah of een vleugelspeler als Duplan als Lurling weer rode kaarten aan het pakken is.

  0

  0
 • flappy
  17 juni, 2010 - 10:03

  Of als Leonardo weer rood pakt voor een oliedomme overtreding.

  0

  0
 • Fransje
  17 juni, 2010 - 10:31

  Goede uitspraak van Robert. Nog zoeken naar een centrale verdediger en aanvaller.

  Centrale verdediger zal geen Loran zijn, ik denk dat men de grote kale niet goed genoeg vindt. Denk dat met wacht op Klavan, hier zal een waarschijnlijk een heel speciale constructie voor bedacht zijn, vandaar dat overgang van Earnest relatief lang heeft geduurd.

  Aanvaller: Duplan is goede speler maar zie liever een Sjoerd Ars.

  0

  0
 • Roberto
  17 juni, 2010 - 11:41

  Met de Graaf heb je niet alleen iemand die kei hard werkt, maar ook iemand die nooit klaagt en is voor elke middenmotor in de eredivisie een prima aanwinst.

  Bikkelaars hebben we nog wel op het middenveld met Kwakman en Gillissen. Gorter maar eens 34 wedstrijden laten spelen, en dan wel als aanvallende middenvelder centraal en niet als linksbuiten of wat dan ook. Ik denk dat die dan weleens een heel goed seizoen kan gaan draaien.

  Hoe staat het trouwens met Klavan? Of heb ik dat gemist, volgens mij al tijdje niks van gehoord…

  Op papier lijkt het dat we nog steeds een goed elftal hebben, hebben we ook zeker als iedereen fit is. Maar de bank is wel heel erg zwak.

  0

  0
 • Roberto
  17 juni, 2010 - 11:43

  Overigens offtopic, maar voor het salaris van Zwaanswijk kan men wellicht een prima spits kopen. Misschien wel drie.

  En ik heb heel veel vertrouwen in Kees Luijckx naast Penders. Of zou Maaskant voor Kwakman gaan centraal achterin. Ben benieuwd. Met een fitte Snoyl hebben we met Schilder overigens ook een goede aanvulling voor de Graaf op het middenveld.

  0

  0
 • Sprado
  17 juni, 2010 - 12:03

  Is Género Zeefuik niets voor NAC om te huren? heeft toch 12x gescoord vorig jaar bij FC Dordrecht en wil nu graag bij een club uit de eredivisie spelen.

  0

  0
 • scheppioni
  17 juni, 2010 - 12:09

  Ik kan mijn eigen deze keer met R.M. helmaal inleven, als ik trainer zou zijn, zou ik ook flink balen als zo'n belangrijke speler voor het team vertrekt, zo'n speler heb je namelijk beslist nodig in je team, al zullen sommoige kortzichtige hier onder ons dat nooit snappen, maar ja ieder mag zijn mening erover hebben !

  0

  0
 • nm
  17 juni, 2010 - 12:20

  Loran is toch nog niet weg of heb ik iets gemist? Is dat al definitief?

  0

  0
 • nac6
  17 juni, 2010 - 12:43

  als maasramp weg ga zullen we hem niet als een gemis vinden.
  nu hangen de slingers en vlaggen uit voor nederland maar als hij weg gaat zijn de vlagen en slingers voor het feest dat ie weg is.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  17 juni, 2010 - 15:36

  @nac6
  Wat een waardevolle bijdrage weer.

  0

  0
 • Hoi
  17 juni, 2010 - 15:56

  @ Dun Nakkenist

  Maar als je toch weet dat nac6 het heeft geschreven… waarom reageer je dan nog?

  0

  0
 • since1912
  17 juni, 2010 - 16:53

  Ja RM das nou eens jammer…..

  0

  0
 • zus@flappy
  17 juni, 2010 - 19:49

  ik zie al hele lange tijd sjoerd ars graag bij de selectie
  maar is inmiddels alweer naar een andere club gegaan…
  dus te laat of meer betalen…

  0

  0
 • Pascal
  22 juni, 2010 - 18:42

  Augustien halen…contract is net ontbonden dus transfervrij
  Heeft t niet super gedaan bij RKC, maar zie hem nog wel opbloeien en z'n niveau van 2-3 jaar terug halen bij NAC

  0

  0