Go to Top

‘Maaskant kon ook naar Heerenveen’

‘Maaskant kon ook naar Heerenveen’

Robert Maaskant stond in de belangstelling van Heerenveen, zo meldde Johan Derksen vanavond bij Voetbal International. De oefenmeester verlengde recent zijn aflopende contract bij NAC tot 2013, maar was dus ook in de running voor een baan bij de Friezen. Heerenveen koos echter voor Ron Jans.

In september ging het gerucht ook al dat Maaskant naar Heerenveen kon. Yme Kuiper (algemeen directeur Heerenveen) ontkende de belangstelling toen echter in een gesprek dat wij met hem hadden.

45 Reacties op "‘Maaskant kon ook naar Heerenveen’"

 • papaedje
  22 maart, 2010 - 20:51

  Had Heerenveen maar wel gekozen voor Maaskant dan had NAC er nu beter voor gestaan

  0

  0
 • I Kiss Football
  22 maart, 2010 - 20:52

  Geen gezeik, Ik sta achter Maaskant.

  0

  0
 • pc
  22 maart, 2010 - 21:01

  had hem maar laten gaan

  0

  0
 • Hugo
  22 maart, 2010 - 21:02

  En iedereen BLIJFT zeveren op RM. Ik neem aan dat jullie ook allen RM rot op zingen tijdens de wedstrijd. Ongeloofelijk triest. De spelers zijn het op dit moment aan het verklooien. Of moet ie zelf in de verdediging gaan staan? Ongeloofelijk belachelijk hoe er een wedstrijd wordt ingegaan. Instelling van nul komma nul, met als triest dieptepunt de het door het midden uitverdedigen van lurling afgelopen weekend. Wat moet RM dan? lurling laten staan…. Wanneer je zo'n bal speelt bij de D-tjes krijg je al een wissel. HUP NAC vrijdag het gras opvreten!

  0

  0
 • Harry_NAC
  22 maart, 2010 - 21:05

  Als hij zou gegaan zijn had hij dan ook Cairo meegenomen :P?

  0

  0
 • Benji
  22 maart, 2010 - 21:10

  @Harry_NAC

  Natuurlijk, wie wilt nou de naam Cairo niet in zijn elftal hebben? ,, Inter en AC Milan waren geintresseerd in hem maar hij koos natuurlijk voor NAC, de reden is nog altijd niet bekend..

  0

  0
 • Johan
  22 maart, 2010 - 21:26

  Tsjonge wat een idiote reacties lees ik over Maaskant en Cairo.
  Zijn jullie nou supporters van NAC om na een paar nederlagen je eigen spelers en trainer helemaal af te zeiken? Wij zijn de tijden nog gewend dat we jaarlijks moesten vechten tegen degradatie en zelfs degradeerden. Toch bleven we ook in de 1e divisie met 11.000 echte supporters als een man achter NAC staan. Nu hoor supporters alleen nog maar zeiken op internet en hoor ik ze niet meer onder de wedstrijden achter de club staan. De sfeer is ver te zoeken tegenwoordig. Misschien tijd om ook eens de hand in eigen boezem te steken en weer eens als een man echter de club te gaan staan in plaats van je energie te verspillen aan de eeuwige gezeik!

  0

  0
 • Da Pope
  22 maart, 2010 - 21:31

  Er zitten fanatiekelingen aan beide kanten van het spectrum: Maaskant-lovers en Maaskant-haters. Natuurlijk moet je je club steunen, maar ik heb er totaal geen problemen mee als mensen kritiek hebben wanneer het niet goed is.

  NAC en Maaskant hebben zichzelf voor aanvang van het seizoen een plaats in het linkerrijtje en ver komen in de beker als doel gesteld. NAC ligt al uit de beker en moet hard vechten om in het linkerrijtje te blijven. Wanneer NAC de doelstelling niet haalt, mag je best zeggen dat het ruk is.

  De eeuwige vergelijking met de tijden in de Eerste Divisie is overigens je reinste geschiedvervalsing. Er zijn tijden geweest dat er nog geen 800 man op de tribune stond bij NAC.

  Het is trouwens wel vreemd dat mensen nu zo hakken op Maaskant. Een beetje opportunistisch is het wel.

  0

  0
 • Wanny
  22 maart, 2010 - 21:36

  Je mag tegenwoordig geen wedstrijd meer verliezen of de pleuris breekt uit. En allerlei opportunistische figuren eisen het vertrek van trainer, spelers, TD.

  0

  0
 • Bredaah
  22 maart, 2010 - 21:37

  @Johan
  Zo is het..
  We zijn te verwend geraakt de laatste jaren, en juist nu het wat minder gaat horen we er te staan en niet zoals sommigen onder ons te gaan zeiken en zeuren op van alles en nog wat.

  Maaskant was een paar weken geleden nog een held, maar het blijft de voetbalwereld en nu is het de man die moet vertrekken..
  Het elftal is zoekende de laatste tijd. Het loopt niet, maar dan moeten wij als supporters niet gaan zeiken maar laten horen dat we achter ze staan!

  Vrijdag, als 1 man achter ons NAC, ook als ze met 1-0 achter komen!
  Wij zijn NAC, NAC is bekend om het avondje NAC, laten wij zorgen dat we vrijdag weer mogen genieten van zo'n avond! Zijn wij fel, dan wordt dat op het veld wel overgenomen. Zo hoort het en niet andersom.

  Proud to be a NACcer!!

  0

  0
 • Dave
  22 maart, 2010 - 21:38

  Als die bromsnor het zegt MOET het wel waar zijn he?

  Irritante eikel die vent.

  0

  0
 • I Kiss Football
  22 maart, 2010 - 21:39

  Goed gezegd Johan.

  We're NAC and proud of it!!

  0

  0
 • nm
  22 maart, 2010 - 21:41

  Iedereen mag naar Hveen. Je hebt altijd 1 uitwedstijd per seizoen :P

  0

  0
 • nm
  22 maart, 2010 - 21:46

  @Johan

  Dat beker verhaal is maar net hoe je het bekijkt. Opzich zijn ze redelijk ver gekomen. Uiteraard is het vervelend dat je er uit vliegt tegen een Jup club maar dat is eigenlijk ook wel het mooie aan bekervoetbal.

  Eerlijk is eerlijk, als bekervoetbal altijd verloopt zoals je zou verwachten had NAC ook nooit de halve finale gehaald.

  We zijn gewoon verwend met de positie op de ranglijst van de laatste jaren en dat komt er nu bij veel supporters uit.

  NOAD al valt dat idd niet altijd mee met het huidig vertoonde spel

  0

  0
 • F1
  22 maart, 2010 - 22:15

  Had maar gegaan.

  0

  0
 • eenaaceebreda
  22 maart, 2010 - 22:20

  @Da Pope
  Natuurlijk mag je kritiek hebben en zeggen dat het af en toe ruk is. Zou ongezond zijn als je alles wat NAC doet alleen maar positief kan bekijken. Maar kijkend naar de feiten (bv begroting) doen we het niet slecht, en we zitten nog steeds op koers voor het linkerrijtje, dus wat dat betreft…

  Maar dan nogmaals kritiek mag, maar wat een aantal mensen hier doen is Maaskant, de rest van de technische staf en/of de spelers totaal afbranden, dat is wat anders dan slechts (opbouwende) kritiek leveren. En dat afbranden stoort mij juist.

  Ook wij als supporters zijn veranderd en hebben geen echte NOAD mentaliteit! Supporters die na een paar slechte wedstrijden al koppen willen zien rollen. Ik dacht juist dat het NAC publiek zo uniek was door juist op zulke momenten het team op sleeptouw te nemen en er voor te zorgen dat we gewoon niet meer kunnen verliezen? En als dat bijvoorbeeld vrijdag gebeurd, mag men ook weer kritiek tonen.

  En dan zullen er weer mensen zeggen, ja maar het spel sust ons in slaap? Wat is dat nou weer voor onzin, ik heb genoeg zaadpotten mee gemaakt waarbij wij als supporters er zin in hadden, en dat vervolgens oversloeg op het veld. Wat nog schever is is dat die mensen meestal terug wijzen naar Brandts, net of dat geen zaadpotten waren. Wel dus, nog ergere met als enige verschil dat we toen (met geluk) wonnen, maar als je dus de naam Brandts noemt, mag je mijn inziens ook niet eisen dat we attractief voetbal willen zien.

  Heb er toch alweer zin in hoor vrijdag
  HUP NAC

  0

  0
 • totjkr
  22 maart, 2010 - 22:45

  Kan Maaskant er iets aan doen dat Amoah voor open goal op de paal schiet?
  Kan Maaskant er iets aan doen dat Feher een vrijetrap op de lat schiet?
  Kan Maaskant er iets aan doen dat Lurling 1 kutbal geeft?
  Kan Maaskant er iets een doen dat JtR af en toe mis zit?

  Nee. Stop dan met zeiken. Goede tijden komen van zelf weer.

  0

  0
 • F1
  22 maart, 2010 - 22:50

  Het gaat mij niet zozeer om de resultaten van de laatste weken,
  maar meer om die arrogante houding die hij altijd heeft. Hij
  heeft altijd wel een excuus en daar ben ik een beetje klaar mee.

  0

  0
 • pc
  22 maart, 2010 - 22:51

  ik geloof er niks van wat je zegt

  0

  0
 • john
  22 maart, 2010 - 23:14

  Stop eens met hetbekritiseren van maaskant
  de instelling van sommige spelers laat ook te wensen over,als we daar nou eens beginnen met bekritiseren komen we al een heel eind, en alle blessures en schorsingen
  geeft het je te doen om in de schoenen van maaskant te staan.
  Maaskant is zo verkeerd niet

  0

  0
 • murdoch
  22 maart, 2010 - 23:21

  Als Maaskant spelers gaat wisselen wanneer ze opvallend de fout in gaan dan is dat een vorm van publiekelijk te schande maken om zo de aandacht van zijn eigen falen af te leiden. Dat lijkt heel erg op de slechte periodes bij Willem II en RBC waar Maaskant op een zelfde manier met zijn elftal omging. Dat zal niet veel beter worden. Maaskant is geen teambuilder en hij accepteert geen mensen bij zich die zo'n functie wel kunnen vervullen. Waar we vorige jaren nog een groep in het veld hadden staan die als het ware door het vuur gingen voor elkaar is het nu steeds meer een groep individuen aan het worden die voornamelijk geen verantwoordelijkheid (durven) nemen. Enerzijds bang om fouten te maken, anderzijds geen zin om andermans zooi op te ruimen. Op basis van kwaliteit kun je dan misschien nog wel tot aan het eind van de competitie in het linkerrijtje blijven, maar daarna is het toch echt op. Maaskant is niet het type om dat te kunnen toegeven. Daarom zal hij de drie jaar contract ook niet volmaken. Dat is jammer, jammer voor NAC want het betekent dat we nog zwaar in de problemen gaan komen de komende jaren.

  0

  0
 • Steven
  22 maart, 2010 - 23:23

  Maaskant is een top trainer! Absoluut geschikt voor ons NAC.

  0

  0
 • Heero Yuy
  22 maart, 2010 - 23:56

  Ik sta achter Maaskant. Geen gelul van ik wist t niet.

  0

  0
 • aNAConda
  22 maart, 2010 - 23:56

  zat jij in de jaren 80 niet in zon zwart busje met een rooie streep

  0

  0
 • aNAConda
  22 maart, 2010 - 23:57

  die was bedoeld voor murdoch uiteraard

  0

  0
 • Willem
  23 maart, 2010 - 00:08

  Jammer!!! Voor NAC was het heel goed geweest als hij naar Heerenveen was gegaan!

  0

  0
 • anti alle zeikers
  23 maart, 2010 - 00:51

  triest al die reacties hier ik hoop dat al die mensen die niet onvoorwaardelijk achter nac blijven staan hun seizoenkaart inleveren en lekker thuis blijven . Hebben de echte supporters geen last meer van die mensen die altijd wat te zeuren hebben . Blijf vrijdag aub thuis . Daaaaaaaaaaaag

  0

  0
 • willy
  23 maart, 2010 - 00:52

  @ aNAConda: Dat waren nog eens tijden! Met zijn vieren van een oude stofzuiger een moordwapen maken, en dan wegwezen voordat kolonel Dickson (of hoe heette die man) je bij je lurven greep. Maar dit geheel terzijde.

  Vorig jaar rond deze tijd was het ook drama (zie bv De Graafschap thuis), en gejank van supporters zonder geduld, en toen haalden we nog Europees! Dankzij Maaskant en diezelfde spelers. Dus: geen gezeik, geduld en wees blij dat NAC stabiel is en niet onderin bungelt zoals Willem Twee.

  0

  0
 • breeje
  23 maart, 2010 - 01:00

  helemaal met hierboven eens waarom moeten sommige mensen altijd zeiken word er kotsmisselijk van . Als we vrijdag winnen staan al die zeurpieten maaskants naam weer te scanderen . Kleuters !!!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • dunco
  23 maart, 2010 - 06:16

  ERNIE BRANDTS

  0

  0
 • bendahz
  23 maart, 2010 - 06:42

  Ten eerste vind ik zoiezo dat je spelers als Ten rouwelaar en Lurling niet af moet vallen. Een lurling die voor een respectievelijk beter Heerenveen kon kiezen toen hij in vorm was bleef bij NAC. Een Ten Rouwelaar die er voor zorgde dat wij FC Groningen versloegen in de beker. Waren toen helden en voor mij zijn ze nu nog helden om wat ze toen voor ons deden. Dat ze iets nu een keer fout dan is absoluut geen excuus om te zeggen dat ze op moeten zouten. Zelfs als ze het 3 weken achter elkaar fout doen blijven het jongens die het beste met ons clubje voor hebben.

  Voor de rest is het ook gewoon zo dat we al een paar jaar verwend zijn. RM is in mijn ogen geen slechte trainer maar kan echt zeker niet een speler boven z,n niveau laten presteren zoals een Gert Jan Verbeek wel zou kunnen doen. Daarnaast moet je eens even bekijken waar we met de begroting de laatste jaren stonden en waar we dan zijn geeindigt. Wat in die verhouding gezien zijn we dan eigenlijk een topclub.
  En daar moet ook echt eens een beetje meer lof naar de technische staf uitgaan. ES doet het in mijn ogen echt heel goed. Ondaks dat niet alle keuze,s altijd goed zijn doet hij het toch over het algemeen echt heel goed.

  En miss is het ook goed als we dit seizoen echt ff klote gaan de laatste 6 wedstrijden dan hebben we al die succes supporters niet meer op de tribune volgend seizoen en zal de sfeer echt wel weer beter worden. En zoiezo niet zeuren op andere over de sfeer. Gewoon zorgen dat jij niet meer kan praten aan het eind van de wedstrijd dan heb jij zelf in ieder geval wel je steentje bijgedragen.

  Voor de rest wil ik gewoon ff zeggen kom op NOAD

  hugodver!!!

  0

  0
 • Blubke
  23 maart, 2010 - 08:12

  Is toch te zien dat er meerdere clubs zijn geintresseerd in de diensten van Maaskant. Ik zie het rooskleurig in voor volgend seizoen. (mijn mening)
  Waar ik wel teleurgesteld in ben is dat ze Remie op straat zetten! Een echte NACCER die nog eens goeie resultaten behaald met zijn A-team, zonder blikken of blozen binnen 5 min. zijn ontslag geven. Sorry bestuur wat gaan we nog meer veranderen de komende tijd, en hoeveel echte club mensen gaan er nog.

  0

  0
 • Svennovic
  23 maart, 2010 - 08:25

  Jezus wat zitten hier af en toe zielige figuurtjes op de site zeg! Vorig jaar en aan het begin van het seizoen was Maaskant de held en moesten we het contract zo snel mogelijk verlengen tot 2030 ofso. Nu 2 maanden later mag tie oprotten, haha geloven jullie jezelf nog wel?

  Wat mij betreft staat NAC op een plek waar ze thuis horen in de competitie in de beker zijn ze ook gewoon in de kwartfinale gekomen, is ook niet slecht. Er is van PSV gewonnen, alleen nu zitten er een paar slechte wedstrijden tussen. Dit komt alleen niet door Maaskant, maar door met name JtR die niet zo best keept. Dan zeggen jullie natuurlijk weer, waarom wisselt Maaskant hem dan niet? Nou, dat komt omdat je een keeper niet iedere week gaat wisselen als ze slecht spelen. Zie Romero is ook gewoon weer goed gekomen!

  0

  0
 • jimmy
  23 maart, 2010 - 09:11

  maasakant rot op maaskant rot op maasakant maaskant rot op
  dat is echt een trainer van niks die drop lul

  0

  0
 • jimmy
  23 maart, 2010 - 09:17

  ik ging elke wedstrijd naar nac maar nu heb ik me seizoenskaart op het veld gegooit naar die kut trainer en al die spelers van een drama caliber nac haalt niks dit seizoen daar zijn al die ouwe speler van boven de 30+ te lui voor nac SCHAAM JE!!!!!

  0

  0
 • graham arnold
  23 maart, 2010 - 09:21

  Maakt niet uit op welke N.A.C.-site je kijkt overal is er gezeik op spelers en trainers.
  Volgens mij is dat niet alleen bij N.A.C.

  Mooi ' hoogtepunt' was natuurlijk Michael Aerts bij W2-Utrecht.

  Jammer dat de supporters bij N.A.C. een beetje die kant op gaan, laten we zeggen richting ajakkespubliek.
  Alleen juichen en zingen bij goede resultaten en voor de rest alleen maar zeiken.
  Als N.A.C. wint is alles geweldig en als het minder gaat zijn het verwende kutspelers, een waardeloze trainer, en natuurlijk een flutbestuur.

  Je kan je twijfels hebben over de manier van voetballen, maar zowel Brandts als Maaskant hebben resultaten gehaald en soms met aantrekkelijk voetbal.

  Persoonlijk vind ik dat N.A.C. het financieel goed heeft gedaan de laatste jaren en ook op sportief gebied presteren we naar behoren (al 3 jaar lang komen we ver in de beker, en we doen elk jaar mee om europees voetbal ).
  Maar ja ik ben N.A.C.- supporter en dus niet objectief.

  0

  0
 • Joey
  23 maart, 2010 - 09:35

  dat ze verliezen, oké maar het voetbal is gewoon zwaar slecht.

  0

  0
 • tom
  23 maart, 2010 - 09:39

  Ongelofelijk. en maar zeuren en zeuren. lijkt wel of ik op de site van psv aan het kijken ben.
  kwart finale beker gehaald. weliswaar er uit tegen eerste divisie club maar dat mogen toch vooral de spelers zich aanrekenen. Vervolgens staan we nog steeds negende en gedraagt menig 'supporter' zich alsof ze aanhanger zijn van de regulier top vijf…
  Tuurlijk is het voetbal op dit moment niet om aan te zien, tuurlijk kan het beter maar net zoals ik de succes dit jaar niet alleen toegeschreven heb aan RM schrijf ik deze mindere periode ook niet alleen aan RM toe. Volgens mij staat er een toch een behoorlijk ervaren ploeg op het veld dit het zichzelf aan moet rekenen.

  0

  0
 • Dirk
  23 maart, 2010 - 09:41

  Bourgondisch voetval, avondjes NAC, aantrekkelijker voetbal als bij Ernie blablabla Praten hij hij wel maar het voetbal is gewoon niet om aan te zien. OK op PSV na toen zagen we vechtvoetbal en daar kom je voor. Verliezen geen probleem als het maar met het mes tussen de tanden is geweest.
  Maw had maar lekker naar H'veen gegaan.
  @Graham Arnold ga er maar vanuit dat we dit jaaar niet meedoen om Europees voetbal.

  0

  0
 • I Kiss Football
  23 maart, 2010 - 09:41

  Nou zoiets als wat bij aerts is gebeurd, gebeurt hier hopelijk niet! Dan mogen al die fluiters van mij een SV hebben, als ze er toch mee aan het strooien zijn……..

  0

  0
 • wolfmanjack
  23 maart, 2010 - 09:45

  NAC voetbalt gewoon heel slecht en daar is Maaskant en niemand anders voor verantwoordelijk.

  0

  0
 • koen
  23 maart, 2010 - 09:46

  @Dirk— 23 maart 2010 @ 09:41

  Dus het is erg dat we niet meedoen om Europees voetbal? NAC heeft volgens mij de 12e begroting, dus moet jaarlijks tussen de 10e en 15e plek eindigen. Er kan een keer een uitschieter bijzitten, maar de afgelopen jaren waren eigenlijk enkel uitschieters…dan is dit een keer te verwachten. Eigenlijk doen we het nog steeds bovengemiddeld goed!!!

  0

  0
 • graham arnold
  23 maart, 2010 - 13:33

  @Dirk

  Volgens mij doen we stiekum al mee om europees voetbal, al ben ik het met je eens dat als we zo doorgaan de negende plake heel moeilijk te behouden blijft.

  0

  0
 • Rick
  23 maart, 2010 - 16:47

  Pff wat een trieste reacties weer. Wat heb ik vaak op me adresbalk gekeken deze laatste 2 weken, maar echt: ik zit op Bsiderats. Soms lijkt het wel of ik op dildo.com zit. Gaan we ook eigen spelers en trainers uitfluiten? Is dat misschien de volgende stap? Gloryhunters: Genoeg lege plaatsen bij Willem2, ga daar lekker zitten. Trieste mensen!

  0

  0
 • Nikske
  24 maart, 2010 - 00:35

  @ Jimmy

  gelukkig maar! Blijf jij voortaan maar lekker thuis, supporters van jou kaliber hebben niets te zoeken bij NAC.

  0

  0